- Reaction score
- 84.998
Για μένα το χόμπι είναι να ακούω μουσική. Όχι να ακούω διαφορές μεταξύ υποδεέστερων συσκευών. Θα ακούσω και πικαπ, όχι για να ακούσω πικαπ αλλά γιατι εχω δίσκους που δεν τους βρίσκω ψηφιακά. Δεν θα κάτσω να κάνω συγκριση μεταξύ δίσκων βινυλίου και ψηφιακού που τα εχω και τα δυο, δεν εχει κανένα νόημα. Το εκανα πριν χρόνια, μου έφυγε η απορία. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ακούσω πλέον τίποτα, ούτε καν πικαπ, απο δυο ηχεία μόνο, μόνο upmix. Ειναι συντριπτικά καλύτερο, τερμα τα συγκριτικά.Αυτό είναι το χόμπι.
Γιαυτο λέω κατεπαναληψη ότι άλλο πράγμα το χόμπι και άλλο η ακριβής αναπαραγωγή.....
Εσείς μερικές φορές μπερδεύεστε και μιλάτε κοροϊδευτικά για τους χομπίστες.
Όλοι είμαστε ελεύθεροι να ακολουθήσουμε οποίο δρόμο θελουμε ! Κάποιοι και τους δυο....( δρομουσ ) πικαπ ας πούμε έχετε και οι τρεις φίλοι μου . ........Εαρ, Δημήτρης, κοτσιδης.
Επίσης δεν αγοράζω συσκευές που κατασκευαστικά προσθέτουν εύηχη παραμόρφωση, και δεν αγοράζω καλώδια που κατασκευαστικά αλλάζουν την τονική ισορροπία. Το θεωρώ προσβολή προς τον καλλιτέχνη, σαν να βλέπω εναν πίνακα ζωγραφικής με πράσινα γυαλιά επειδή “μου αρέσει”.
Αλλο η λάμπα και άλλο το να βάλω μισό db έξτρα μπάσο.
Είμαι λάτρης της μουσικής και την σέβομαι, και όχι των συσκευών.
Και φυσικά δεν ακούω ούτε ειδήσεις στην τιβι χωρίς ισοστάθμιση.
Φτιάχνω το σύστημα όσο το δυνατόν σωστότερο, του ρίχνω ελάχιστο έξτρα αλατοπίπερο να μου αρέσει, και τέρμα.
Δεν θα πασαλείψω με μαγιονέζα και κέτσαπ το δημιούργημα του σεφ. Όχι ρε φίλε, δεν θα το κάνω, τον σέβομαι.
Δεν με νοιάζει τίποτα απο κει και μετά, μόνο η μουσική (και οι ταινίες φυσικά, αλλά λιγότερο).
Και η μουσική είναι ατελείωτη, δεν προλαβαίνω..δεν θα κάτσω να ακούω το ίδιο κομμάτι απο πεντε διαφορετικές πηγές, με δεκα διαφορετικά καλωδια για να βρω τις διαφορές. Δεν προλαβαίνω, εχω πολλή μουσική να ακούσω και είμαι 52 ετών, δεν προλαβαίνω.
Πιθανόν να εχω διαφορετικό χόμπι απο κάποιους εδώ μέσα...