Από nordost σε κάτι άλλο !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.081
Να, τώρα θα αρχίσουν την κλαψα.

Εκτός θέματος, και πάλι για 24 σαμπ κάναμε τη συζήτηση και ενεργά. Τα γνωστά.

Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η κλαψα και οι χαρακτηρισμοί επί προσωπικού, είμαστε κουφοί και δεν ακούμε μουσική και αυτοί είναι αγνοί μουσικόφιλοι σε σαλόνια που μπαίνουν κι άλλοι ξυπόλυτοι.
Κάτσε να δεις...

Reaction score
12.257
Εγώ κάπως μπορώ να καταλάβω την λογική «δεν θέλω να κάνω μετρήσεις» . Εμπιστεύομαι μόνο το αυτί μου να ακούω διαφορές και να κάνω το κέφι μου. (Είμαι έμπειρος – ξέρω εγώ κλπ). Στο κάτω κάτω γούστο μου καπέλο μου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν κάνουν το κέφι τουs με ισοστάθμιση και δημιουργώντας set –up ατελείωτα ανάλογα με τα γούστα τους , τα μουσικά θέματα , την στάθμη ακρόασης ( με αλλαγές on the fly) κλπ κλπ και κάποια στιγμή θα μπει και μικρόφωνο –software.

Την λογική δεν θέλω να κάνω δουλειά πάνω στον εξοπλισμό ισοστάθμισης (ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ) αλλά θέλω να κάνω δουλειά ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ και συνδέοντας – ξεσυνδέοντας -καλώδια -μηχανήματα (που είναι και βαριά πανάθεμα τα ) ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ δεν το καταλαβαίνω.

Εκτός αν άλλοι έχουμε το χόμπι «θέλω να ακούω καλύτερα/διαφορετικά » και άλλοι έχουν το χόμπι «θέλω να συνδέω/αποσυνδέων/παρατηρώ συσκευές».

Δεν κατηγορώ κανένα , απλά δεν μπορώ να το κατανοήσω
Για πολλούς λόγους:
α) Γιατί κανένας δεν έχει κάτσει να τους εξηγήσει ότι όλο αυτό που επιδιώκουν με τη χρήση καλωδίων, το κάνει με πολύ ασφαλέστερο τρόπο η ισοστάθμιση, η οποία δεν βασίζεται σε τυχαία γεγονότα, αλλά σε συγκεκριμένες παραμέτρους. Επιπλέον, η αξιολόγηση δεν γίνεται μόνο ακουστικά, αλλά επιβεβαιώνεται και μέσω των μετρήσεων ( κάτι που ΠΟΤΕ δεν ισχύει στην αντίστροφη περίπτωση της ρύθμισης διά της ακοής .Αν κάποιος έχει αντίρηση, πολύ ευχαρίστως να πάω να τον μετρήσω. Χαρτομάντηλα για το κλάμα δεν παρέχονται! Παρέχεται όμως ένας ώμος να σκύψουν όσο θρηνούν για τα λεφτουδάκια τους ).Τους τα λένε μόνο κάποιοι "κουφοί".
β) Γιατί επικρατεί η άποψη ότι η ισοστάθμιση παρεμβαίνει στο σήμα και επιφέρει παραμορφώσεις σε αυτό. Κανένας όμως δεν τους έχει εξηγήσει το ότι και μόνο ο χώρος επιφέρει τεράστια ποσά παραμόρφωσης. Και κανένας δεν έχει κάτσει να τους πει ότι η όποια παραμόρφωση ΜΠΟΡΕΙ να προστεθεί απο την ισοστάθμιση, είναι σαφώς μικρότερη απο αυτή που βάζουν τα ίδια τα καλώδια στο σύνολο, ενώ τα όποια οφέλη αυτής, είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι βελτιώνουν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα σε βαθμό που αν κάνει κανείς τη προσθαφαίρεση, θα δει ότι μόνο όφελος έχει. Πάλι τους τα λένε κάποιοι "κουφοί".
γ) Γιατί τους έχει πλασαριστεί η ιδέα ότι μέσω των καλωδίων φέρνουν το σύστημα στα μέτρα τους και έτσι προσθέτουν τη δική τους πινελιά σε αυτό, την υπογραφή τους κατά κάποιο τρόπο. Ποιος όμως τους εξηγεί ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν με τη target curve? Κάτι "κουφοί". Κουκουρούκου.
δ) Γιατί τα καλώδια τα πληρώνεις. Με ό,τι σημαίνει αυτό. ;) Κάτι που δεν έχουν ανάγκη οι "κουφοί".

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Να, τώρα θα αρχίσουν την κλαψα.

Εκτός θέματος, και πάλι για 24 σαμπ κάναμε τη συζήτηση και ενεργά. Τα γνωστά.

Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η κλαψα και οι χαρακτηρισμοί επί προσωπικού, είμαστε κουφοί και δεν ακούμε μουσική και αυτοί είναι αγνοί μουσικόφιλοι σε σαλόνια που μπαίνουν κι άλλοι ξυπόλυτοι.
Κάτσε να δεις...
μα όχι ρε ντοκ!!
άλλωστε ξεκάθαρο είναι το νήμα...
πάρτε ενεργά και σαμπ!!
ποιός σου είπε τίποτα???
συνεχίστε!!
απόλαυση σκέτη είναι η εξέλιξη του οιοδήποτε νήματος, ακόμα και του "τι θα φάτε σήμερα" σε σαμπ και ενεργά!
:p:p:p:tongue::tongue::tongue::laugh::laugh::laugh::roflmao::roflmao::roflmao::dance2::dance2::dance2:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
μα όχι ρε ντοκ!!
άλλωστε ξεκάθαρο είναι το νήμα...
πάρτε ενεργά και σαμπ!!
ποιός σου είπε τίποτα???
συνεχίστε!!
απόλαυση σκέτη είναι η εξέλιξη του οιοδήποτε νήματος, ακόμα και του "τι θα φάτε σήμερα" σε σαμπ και ενεργά!
:p:p:p:tongue::tongue::tongue::laugh::laugh::laugh::roflmao::roflmao::roflmao::dance2::dance2::dance2:
Too leandros is...too much (still never enough).:lol:

Reaction score
2.826
Όντως, τίποτα δεν είναι.
Ωστόσο, με αυτό το τίποτα, θα σου'βαζα δγιό σαμπ εκεί μέσα, να σου γουρθωλούνε τα ματάκια σου τα μπιρμπιλωτά.
Σίγουρα θα μου γουρλώναν τα μάτια από την γκρίνια της κυράς
Με ματιάσατε κιόλας κάηκε η ασφάλεια του πίνακα ευτυχώς βρήκα μαγαζί ανοιχτό

P

PMC

Guest
Όπου ακούς πολλά κεράσια κρατα και μικρό καλάθι.......αστροναύτη.
Φιλικά πάντα.
Εξαιρετικά δύσκολο. Δεν ξέρω τί θα γίνει βέβαια αν ακούσει το σύστημα του Τζιοβάνι...
Θα το ακούσεις κι εσύ... Εγώ ειλικρινά περιμένω τα σχόλιά σου μετά την ακρόαση στου Τζιοβάνι. Looking forward to!!!

Reaction score
3.091
Σίγουρα θα μου γουρλώναν τα μάτια από την γκρίνια της κυράς
Με ματιάσατε κιόλας κάηκε η ασφάλεια του πίνακα ευτυχώς βρήκα μαγαζί ανοιχτό
'Εσπασες την καραντίνα;150 ευρώ πρόστιμο :D

Reaction score
12.257
Φιλικά πάντα.
Ωραία λοιπόν. Αφήνουμε στην άκρη τους ικανοποιημένους πολυκάναλους και ισοσταθμισμένους γιατρούς. Δείχνεις σαν κάτι να σε ενοχλεί, αν το κατάλαβα καλά. Τι έχεις εντοπίσει;

Edit: Ελπίζω εσύ τουλάχιστον να έχεις καταλάβει ότι η διαφωνία μου δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος θα ακούσει φλατ ή χρωματισμένα, αλλά με τη μεθοδολογία.
Edit2: Φιλικά πάντα και απο πλευράς μου. Ανεξάρτητα απο το τί θα πεις ( αν θα συμφωνήσεις ή διαφωνήσεις με όσα λέω ), κρίνω ότι συζητώ με ένα άτομο που θα μιλήσει αντικειμενικά.

Last edited:

Reaction score
2.826
[QUOTE=" αξιολόγηση καμπυλών έναντι γνωστών παρελκομένων,καθότι στην πρώτη περίπτωση καλείται δεδομένος ακροατής να κρίνει μεγέθη άϋλα και όχι αντικείμενα πόθου που θα κολάκευαν ενδεχομένως ιδιαίτερες έξεις στις οποίες κανένας μας - ως καταναλωτικά όντα - δεν διαθέτει φυσική ανοσία... ;)
[/QUOTE]

Οι μόνες καμπύλες που θέλω να αξιολογήσω είναι γυναικείες, υλικά όχι άυλα, και τελικά θα ήταν αντικείμενο πόθου.

P

PMC

Guest
Δείχνεις σαν κάτι να σε ενοχλεί, αν το κατάλαβα καλά. Τι έχεις εντοπίσει;

Ναι κάτι με έχει ενοχλήσει ....

Αν δεν κάνω λάθος .....δεν έχεις ούτε ένα σαμπ.....Δεν έχεις κάποιον επεξεργαστή.....δεν έχεις κάνει ενεργή ισοσταθμιση......δεν έχεις τοποθετήσει διάχυση η απορρόφηση στον χώρο σου......γενικά ......δεν.
Μόλις πριν από λίγες μέρες ,είπες , τοποθέτησες σωστά τα Ηχεια σου.

Παρολαυτα μιλάς για ολα αυτά με τόσο πάθος . Και δίνεις και οδηγίες . Μόνο από περιγραφές που έχεις ακούσει.

Τρομάζω στην σκέψη να ήσουν......εγώ !

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
...
Τρομάζω στην σκέψη να ήσουν (Astronaut Jr.)......εγώ !
Σαν αστροναύτης σε...ιστιοπλοϊκό σκάφος. ;)
Βέεεβαια , έχει επίπεδο.
Όχι απλώς επίπεδο,αλλά...πολυεπίπεδο. :lol:
...
Οι μόνες καμπύλες που θέλω να αξιολογήσω είναι γυναικείες, υλικά όχι άυλα, και τελικά θα ήταν αντικείμενο πόθου.
Μπορείς βεβαίως και γι αυτό ν'αποταθείς σε κατάλληλους φορείς ή/και ιστοτόπους.Όπως προαιρείται καθένας...:whistling:

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.536
Φιλικά πάντα.
εσύ έχεις αρχίσει να "υποτροπιάζεις" τώρα τελευταία αλλά το εκλαμβάνω σαν "ανοιχτό πνεύμα" οπότε μ' αρέσει :p

P

PMC

Guest
εσύ έχεις αρχίσει να "υποτροπιάζεις" τώρα τελευταία αλλά το εκλαμβάνω σαν "ανοιχτό πνεύμα" οπότε μ' αρέσει :p
Έχω ακούσει συστήματά χωρίς ισοσταθμιση χωρίς σαμπ με πικαπ και λάμπες που ακούγονταν καλύτερα από το δικό μου . Μου την δίνει να είναι κάποιος απόλυτος .
Ποσό μάλλον κάποιος που ότι υποστηρίζει είναι αποτέλεσμα .....περιγραφών και αυθυποβολής.
Έχω χορτάσει από υπερβολές.

Reaction score
2.803
Έχω ακούσει συστήματά χωρίς ισοσταθμιση χωρίς σαμπ με πικαπ και λάμπες που ακούγονταν καλύτερα από το δικό μου . Μου την δίνει να είναι κάποιος απόλυτος .
Ποσό μάλλον κάποιος που ότι υποστηρίζει είναι αποτέλεσμα .....περιγραφών και αυθυποβολής.
Ο Λέανδρος γιατί έβαλε "love", μήπως νομίζει ότι λες για το δικό του;;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.043
δεν έχεις κάνει ενεργή ισοσταθμιση
Ο αστροναύτης έχει κάνει την βασική ισοστάθμιση και σωστή τοποθέτηση.
Αυτό απο μόνο του είναι το πιο αποφασιστικό βήμα για να ξεστραβωθεί κάποιος. Παίρνει την βάση.
Τα υπόλοιπα που αναφερεις θα τον ανεβάσουν κι άλλο.

Έχω ακούσει συστήματά χωρίς ισοσταθμιση χωρίς σαμπ με πικαπ και λάμπες που ακούγονταν καλύτερα από το δικό μου
:lolsign:

Σε τι προγραμμα; Έβαλες συμφωνική Μάλερ σε στάθμη αναφοράς;
Έβαλες ηλεκτρονική μουσική; Ροκ; Δυνατά, όχι σιγά σιγά μην πέσει παντοφλιά ;)

Ή μηπως μόνο μικρά σύνολα, καμία ξεψυχισμένη να ψιθυρίζει νωχελικά και ηχογραφήσεις του 1960;:roflmao:

Σε επιλεγμένο πρόγραμμα όλα εύκολα ειναι. Την αλλη φορα που θα κατέβω να με πας εκεί να δω τι δίσκους εχει...θα πέσει κλάμα.

Δίσκους ρε παιδί μου. Με μέγιστο δυναμικο εύρος 70db θεωρητικά και 55db στην πράξη:gotcha:.

Άσε με ρε Τζιο, στην ήρεμη θάλασσα και τα θαλάσσια ποδήλατα μια χαρά πάνε. Στα 7-8ρια να δω ποιος πάει. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ο Λέανδρος γιατί έβαλε "love", μήπως νομίζει ότι λες για το δικό του;;
:hi: :hi: :hi:
όχι @Alfee24 , δε νομίζω τίποτα για το δικό μου σύστημα, απλά ο φίλος @jiovani75 είπε κάποιες αλήθειες που κι εγώ τις λέω εδώ και καιρό.
Μην είστε απόλυτοι και μη θεωρείται ότι όλο το σύμπαν γυρίζει γύρω σας, κανένας δεν έχει το αλάθητο, και κανένας δεν έχει πετύχει το απόλυτο.
Αυτό είπε ο @jiovani75 και επειδή με εκφράζει απόλυτα, πήρε το "love" γιατί δεν υπάρχει κάτι ανώτερο απ'αυτό σε emoticon να του έβαζα!
Για άλλη μια φορά τα σέβη μου μεγάλε Τζιοβάνι!!

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Η πραγματική δοκιμασία δεν έγκειται στις εντυπώσεις που σου προκάλεσαν συγκεκριμένα setup,αλλά στο ενδεχόμενο να συμβίωνες μαζί τους σε βάθος χρόνου και με κάθε είδος προγράμματος γνωρίζοντας - για διάφορους λόγους - ότι δεν θα είχες δυνατότητα επέμβασης με ουσιαστικό αντίκρυσμα....Εκεί βρίσκεται η νοοτροπία του απόλυτου,να διαβίωνες λ.χ. μονίμως στο ιστιοπλοϊκό σκάφος χωρίς κάποιες ανέσεις που θα θεωρούνταν εκ των ΄΄ουκ άνευ΄΄

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.897
Members
38.255