- Reaction score
- 21.926
Κι αφτοί οι ιταgλοί ρε πηδί μουα! Η χώρα που γιέgνησε μνιασονουσφάμπηερ. Δεν έχουν gλιγητσιπαπάνουτσ τσ τσ τσ...
Ντρουπή πχιά...
Τι είναι το resolution και πως ορίζεται; ποιοι οι παράγοντες που συμμετέχουν;- Δεν σημαίνει πως ένα πολύ ακριβό καλώδιο θα παίξει καλύτερα από ένα ποιό προσιτό αλλά σίγουρα θέλει κάποιο κόστος για να έχεις ΚΑΙ RESOLUTION σε ένα καλώδιο
Μια που θεωρείς ότι είναι εύκολο, μπορείς να ρωτήσεις τους συμφορουμίτες που το έχουν κάνει αν ήταν εύκολο; Πόσοι είναι αλήθεια; Ένας; Δύο; Μπορείς να ρωτήσεις και πόσοι είναι αυτοί που το κατάλαβαν. Ας τα γράψουν στο θέμα που έχεις αναρτήσει. Δεν πρέπει να είναι τίποτα, αν θυμάμαι καλά, μερικές δεκάδες μετρήσεις υπό διάφορες γωνίες, 2-3 προγράμματα στο PC και κάτι άλλα ψιλά.Θεωρώ πως δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο όταν έχουν αφιερωθεί από τον υποφαινόμενο τόσες διαδικτυακές σελίδες σε οδηγίες και παραδείγματα εφαρμογής υπό ποικιλία setup και οικιακών συνθηκών.Και θα υπάρχει συνέχεια...
Την σκαλίζει την target curve τουΚαι ο Κώστας παραμετροποιεί διαρκώς το σύστημά του. Όλο και κάτι σκαλίζει στη target curve του. Η διαφορά με τα καλώδια όμως είναι ότι ο Κώστας το κάνει με προβλέψιμο τρόπο. Θα πει στο σύστημα να κάνει "αυτό" και το σύστημα "θα υπακούσει". Το καλώδιο απο την άλλη, δεν μπορεί να σου δώσει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Αγοράζεις ( ή έστω δανείζεσαι ) χωρίς να ξέρεις τί πραγματικά θα ακούσεις. Trial and error κατάσταση.
Αν δεν κάνω λαθος, και με δυο σαμπ (της Grimm).Πόσο, μα πόσο συμφωνώ με το φίλο μου τον γκεομιατ! Και πόσο μα πόσο τυχερός είναι με τα Γκριμ στο σπίτι του! Ιδέαν δεν έχετε πόσο σωστά ακούει. Ναι ιδέαν. Ναι, με dsp και ισοστάθμιση, ναι, με καλώδια του κιλού, μογκαμακια. Ιδέαν. Τίποτα δε ξέρετε.
Ααααυτό!!!Γι'αυτό τον ακούω, σέβομαι την γνώμη του πολύ, αλλά την φιλτράρω.
Έλα μου ντε. Όταν όλοι οι παραπάνω παράγοντες επηρεάζουν αισθητά αυτό το διαολεμένο resolution, τί περιμένει να ακούσει κάποιος μόνο απο το καλώδιο? xmmm...Εγώ να ρωτήσω κάτι σοβαρά και εκτός όλης της διαμάχης;
Επειδή τα πνεύματα είναι τεταμένα ξεκαθαρίζω από την αρχή πως κάνω πολύ επιλεκτικά quote από το μεγάλο κείμενο γιατί μόνο εδώ έγκειται η απορία μου.
Τι είναι το resolution και πως ορίζεται; ποιοι οι παράγοντες που συμμετέχουν;
Με το φτωχό μου μυαλό μπορώ να καταλάβω τα εξής:
Το τελευταίο το θεωρώ σπάνιο πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν buffers και caching.
- οι παραμορφώσεις σε όποιο στάδιο της αλυσίδας, αλλά κατά βάση των ηχείων που είναι οι μεγαλύτερες, μας στερούν resolution.
- οι ικανές εντάσεις που βεβαιώνουν πως όλη η πληροφορία βρίσκεται πάνω από το θόρυβο υποβάθρου του χώρου μας προσφέρουν resolution.
- διάφορες προσεγγίσεις στο κούρδισμα των ηχείων ή στην ισοστάθμιση- αν γίνεται- στα πρίμα μπορεί να επηρεάζουν αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν ανάλυση.
- η χρονική απόκριση του χώρου μας μπορεί να μας στερεί resolution.
- κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα στην πηγή που έχει σαν αποτέλεσμα να μην έρχεται όλη η πληροφορία (μιλάω για ψηφιακά, για αναλογικό δεν γνωρίζω),
Έχει λογική η σκέψη μου; Υπάρχουν άλλοι παράγοντες; κάποια βιβλιογραφία;
Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Νομίζετε ότι είναι μια διαδικασία που τη κάνουμε τακτικά. Δεν ισχύει, μετρήσεις παίρνουμε και ακόμα και με τον οδηγό του Μπούτια, απλά διαφοροποιούμε τις παραμέτρους πάνω στις υπάρχουσες μετρήσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι στον χώρο, δεν χρειάζονται νέες μετρήσεις, παρά μόνο για να επιβεβιαώσουμε - δούμε τί κάναμε με τις παρεμβάσεις. Τα προγράμματα χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη παραμετροποίηση, μετά απολαμβάνουμε μουσικούλα με το συνηθισμένο player μας.Μια που θεωρείς ότι είναι εύκολο, μπορείς να ρωτήσεις τους συμφορουμίτες που το έχουν κάνει αν ήταν εύκολο; Πόσοι είναι αλήθεια; Ένας; Δύο; Μπορείς να ρωτήσεις και πόσοι είναι αυτοί που το κατάλαβαν. Ας τα γράψουν στο θέμα που έχεις αναρτήσει. Δεν πρέπει να είναι τίποτα, αν θυμάμαι καλά, μερικές δεκάδες μετρήσεις υπό διάφορες γωνίες, 2-3 προγράμματα στο PC και κάτι άλλα ψιλά.
Κάπως έτσι. Μόνο που του λέει ακριβώς τί θέλει να κάνει και το σύστημα ανταποκρίνεται. Λίγο δύσκολο για εμάς που δεν έχουμε φροντισμένο χώρο, αλλά και πάλι μπορούμε να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία και με συγκεκριμένο τρόπο, κάτι που κανένα καλώδιο δεν παρέχει σαν δυνατότητα.Την σκαλίζει την arget curve του
Λέει στο σύστημα του:
- Σύστημα!!!!!
- Μάλιστα μαστρο-Κώστα!
- Κάνε αυτό ωρέ ζαγάρ!!!!!
- Μαλισταααααααααα !!!!!!
Αυτά είναι, πες μια πρόταση σε παρακαλώ ποτέ δεν είναι αργά, έχεις δίκιο αυτή είναι η επιλογή μου καθώς επίσης και η ερώτηση μου, πράγμα το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν έχουν αφήσει άνθρωπο να εκφέρει άποψη.Εγώ πάντως είμαι με τον gdresio σε αυτό το νήμα, παρόλο που διαφωνώ με την αγορά του. Έκανε τη δουλειά του όπως ήθελε και είναι ευχαριστημένος.
Αγαπητέ Ντιμι, άσε με να αγιάσω, χαλάρωσε λίγο τον ξερολισμό σου, τουλάχιστον για θέματα που δεν γνωρίζεις.Ο @geomiat εχει αγοράσει απο το @ChrisHat (μετά από προτροπή του-ήταν τότε το βασικό προϊόν που προωθούσε) ένα εξαιρετικό-πρωτοποριακό για την εποχή του (προ 4τίας νομίζω) ηχοσύστημα με:
- 2 σαμπ
- Dsp
- Ενεργά ηχεία
- Καλώδια εργοστασιακά μαύρα.
Δεκτόν, δεν γνωρίζω τα προσωπικά, αλλά ηταν το σύστημα που είχε στήσει στην έκθεση εκείνη την χρονιά.Χωρίς καμμία προτροπή, η συγκεκριμένη αγορά, απο κανέναν.
Καλό Πάσχα σε όλους, νέους και παλιούς! Καλωδιάδες και μη! Μας έχουν λείψει και οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων-καμμένων, και οι εκθέσεις, και τα ντέμο ντεης των αγαπημένων αντιπροσώπων.
Σπίτι τώρα. Βαρεμάρα, φόρουμ, και όποιος έχει λ7 για πέταμα:
Προτείνεται στη ΣΟ/ΔΟ από εδώ και πέρα τα επίλεκτα νήματα που αφορούν σε έρευνα αγοράς για καλωδιοπαρελκόμενα να δημοσιεύονταν με μια σήμανση προειδοποιητική σε ατίθασα πνεύματα, του τύπου ΄΄Do Not Disturb΄΄,όπως θα γινόταν σε όλα τα...΄΄καθώς πρέπει΄΄ ξενοδοχεία.Αυτά είναι, πες μια πρόταση σε παρακαλώ ποτέ δεν είναι αργά, έχεις δίκιο αυτή είναι η επιλογή μου καθώς επίσης και η ερώτηση μου, πράγμα το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν έχουν αφήσει άνθρωπο να εκφέρει άποψη.
όχι όποιο κι όποιο παπάρι...ενεργό παπάρι παρακαλώ!3000$ αυτό το παπάρι;;!!
Για καλώδια δεν έχω άποψη ή εμπειρία, πέραν του να είναι XLR, καλά τερματισμένα και ικανού πάχους & μικρού μήκους (των ηχείων). Και τιμής που φτάνεις χωρίς μετά να κλαις το ποσό. Να ξέρεις ότι η τοποθέτηση των ηχείων θα σου φέρει πολύ μεγαλύτερες αλλαγές σε ότι θέλεις. Ακόμη και οι μικρές διαφοροποιήσεις.Αυτά είναι, πες μια πρόταση σε παρακαλώ ποτέ δεν είναι αργά, έχεις δίκιο αυτή είναι η επιλογή μου καθώς επίσης και η ερώτηση μου, πράγμα το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν έχουν αφήσει άνθρωπο να εκφέρει άποψη.
Ρε παλαβιάρηδες, γιατί γελάτε; Αντί να γράψω +1, έγραψα +άπειρο. Μα, που πήγε ο νούς σας???