JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 27.913
Η ζήλεια σου δεν έχει όρια.
Η μουσική είναι άυλη.
Μικρή επισήμανση. Δεν υπάρχει "άυλο". Νόθινγκ ιζ άυλοΑμήν.
Πρόκειται για ηχητική ενέργεια, κύματα.
Στο πέρασμα των χρόνων, για να διαδοθεί η μουσική και να μπει μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, προνόμιο που παλιότερα το είχαν οι λίγοι οι "ευγενείς" που είχαν τον π.χ. τον ίδιο τον Μότσαρτ αυτοπροσώπως στο σαλόνι τους να τους παίζει μουσική, ανακαλύφθηκαν διάφοροι τρόποι να επεξεργάζεται το ηλεκτρικό αποτύπωμά της και να αποθηκεύεται σε "μέσα" η άυλη μουσική, και μας είναι γνωστά αυτά τα μέσα.
Εξ'αρχής η πρώτη κίνηση ήταν η μετατροπή της ηχητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, ώστε να καταγραφεί το ηλεκτρικό αποτύπωμά της.
Στο πέρασμα των χρόνων, εξελίχθηκε ο τρόπος μετατροπής και επεξεργασίας του ηλεκτρικού αποτυπώματος της μουσικής για λόγους αποθήκευσης ή διανομής, χωρίς να αλλάξει η βασική αρχή (άυλη).
Πλέον, είναι εφικτή η διανομή της μουσικής στο σπίτι μας, κατευθείαν από το ηλεκτρικό της αποτύπωμα, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου "μέσου" (στριμινγκ).
Ταυτόχρονα, και για όσο θα υπάρχει ζήτηση, θα υφίσταται και διανομή του ηλεκτρικού αυτού αποτυπώματος που (μπορεί να) διανέμεται άυλα (στριμινγκ), και σε μέσα αποθήκευσης.
Οκ?
Και ανάμεσα στα κομμάτια ψήνεις και καμία σοκολατίνα με κουλουράκιαΟ wizzy ακούει τις μουσικάρες του, στο δωμάτιο του και δεν στεναχωριέται με τίποτα και για κανέναν!
Κάτι θες να πεις, τώρα, εσύ, αλλά δεν σε "πιάνω". Αν και σου απάντησε ο Γιάννης πιο κάτω!Εεεμμμ... για διάδρομο πιο πολύ φέρνει!
Η ζήλεια σου δεν έχει όρια.
Την ημέρα αυτά, τη νύχτα έχει "άλλα κόλπα"!Και ανάμεσα στα κομμάτια ψήνεις και καμία σοκολατίνα με κουλουράκια
Σωστά, αυτό που περιγράφεις είναι ο ήχος. Η μουσική όμως, είναι άυλη. Σαν τα μαθηματικά.Μικρή επισήμανση. Δεν υπάρχει "άυλο". Νόθινγκ ιζ άυλο
Ήχος, ηχητικά κύματα, κυματική φύση της ύλης.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι αγαπητός Κος Τουλ δε χρειάζεται αυτιά αλλά μάτιαΜας έχετε ζαλίσει τον έρωτα με αυτόν τον Toole .
Παραλήρημα λόγω εγκλεισμού .
Κατανοητό ......Θά περάσει και αυτό .
Πόσα αυτία έχει αυτός ;
-
Καλημέρα.Οι γνωστοί καλλιτέχνες βγάζουν το ψωμάκι τους από την αυλη μουσική ......
Πολυ ωραια!Νομιζω αυτη η προσκληση μας τιμαει και τους δυο.SACD παραμασχαλα, της αρεσκείας σου. Να το έχεις ακούσει ήδη, δικάναλα, να το "ξέρεις". Κι έλα να δεις τι εστί βερίκοκο.
Δεκτά και DVDA, BDA, αντί για SACD.
Μισή ωρίτσα θα σε αφήσω να παίζεις δικά σου δικάναλα, ότι θες φέρε, στικάκι, ασημένιους ή μαύρους δίσκους, όλα παίζουν εδώ.
Μετά, αν έχεις τις αισθήσεις σου, σου βάζω κι άλλα, έχω πολύ πράμα και φυσικά Spotify & Tidal, όλα δουλεύουν σ'αυτό το σετάπ.
Πολυ ωραια!Νομιζω αυτη η προσκληση μας τιμαει και τους δυο.
View attachment 161687 View attachment 161688
Απο SACD εχω αυτα.Δεν ειναι βεβαια ολα αναφορας μου αλλα μη νομιζεις οτι το SACD ειναι ΤΟ φορμα.Με το που αλλαξα το SACD πλειερ με το CD τρανσπορτ και dac,το SACD ηρθε πρωτο...απ'το τελος!Μεγαλη διαφορα.Θα φερω και μερικα CD.
Εντασεις αναφορας ομως αλλιως να φερω αυτοσαπιδες!
Σε ποια περιοχη εισαι;
Καλημέρα,να ρωτήσω ποιο sacd player είχατε;Πολυ ωραια!Νομιζω αυτη η προσκληση μας τιμαει και τους δυο.
View attachment 161687 View attachment 161688
Απο SACD εχω αυτα.Δεν ειναι βεβαια ολα αναφορας μου αλλα μη νομιζεις οτι το SACD ειναι ΤΟ φορμα.Με το που αλλαξα το SACD πλειερ με το CD τρανσπορτ και dac,το SACD ηρθε πρωτο...απ'το τελος!Μεγαλη διαφορα.Θα φερω και μερικα CD.
Εντασεις αναφορας ομως αλλιως να φερω αυτοσαπιδες!
Σε ποια περιοχη εισαι;
Θα σου πω ομως και κατι αντιστοιχο.Για το πικ απ ειναι σιγουρο οτι θα παει ακλαφτο, αλλα οταν θα αφησεις αυτο το κοσμο ,σε αρκετες δεκαετιες σου ευχομαι... το που θα καταληξει ο (σημερινος) προβολεας σου και λοιπα γκατζετ δεν θες να το σκεφτεσαι...ασε τη λενε σημερα. Τα πιτσιρικια σημερα θεωρουν το ταμπλετ "χτεσινο" ,το κινητο αναγκαιο και τη μουσικη κατι που κυκλοφορει σε αυλη μορφη ...παντου.
Ποια σαμπ ,ενισχυτες ,καλωδια κλπ...που ζουμε ?(θα λενε)
Πλαγιάρι, εκτός κατοικημένης περιοχής του χωριού, στα βουνά και στα λαγκάδια. Μεταξύ Πλαγιαρίου και Επανομής.Σε ποια περιοχη εισαι;
Καλημερα.Sony SCD XB790QS το οποιο επαιζε καλυτερα ακομα και τα CD,απο το χεριασμενο XA10ES που ειχα.Καλημέρα,να ρωτήσω ποιο sacd player είχατε;
Εννοειται μετα την καραμπινα,που λενε και οι παππουδες.Πλαγιάρι, εκτός κατοικημένης περιοχής του χωριού, στα βουνά και στα λαγκάδια. Μεταξύ Πλαγιαρίου και Επανομής.
Θα σου στείλω στίγμα να το βρεις, μετά την άρση των μέτρων.
Κοίταξε να είναι και πολυκάναλο το SACD που θα φέρεις, γιατί αν είναι μόνο δικαναλο, θα στο σπάσω στο κεφάλι...
Αυτό με το χέριασμα , ειδικά σε πηγές ποτέ δεν το κατάλαβα. Δλδ τι του έκανες και θα έπρεπε να παίζει καλύτερα βρε γιάνννη ?Καλημερα.Sony SCD XB790QS το οποιο επαιζε καλυτερα ακομα και τα CD,απο το χεριασμενο XA10ES που ειχα.
Εννοειται μετα την καραμπινα,που λενε και οι παππουδες.
Γ@μωτο θα πρεπει να βρω μεσον να ερθω.Μονο scooterακι εχω.
Τα δισκακια μου ειναι δικαναλα.Δεν εχεις upmixer?
και upmixer έχει, και mixer έχει..και ζυμωτήριο έχει...αφού..Τα δισκακια μου ειναι δικαναλα.Δεν εχεις upmixer?
Αλλαξα τελεστικους εξοδου-απο ΝΕ5532 σε OPA 627 και πυκνωτες συζευξης εξοδου-απο ηλεκτρολυτικους Elna σε Solen PP.Ευδιακριτη διαφορα προς το καλυτερο με κοστος κανα 20000 τοτε αν θυμαμαι καλα.Δουλεια δικη μου.Αυτό με το χέριασμα , ειδικά σε πηγές ποτέ δεν το κατάλαβα. Δλδ τι του έκανες και θα έπρεπε να παίζει καλύτερα βρε γιάνννη ?
Α εκεί που είσαι περνάω συνέχεια απο πάνω σου όταν πάω για τον 16 από νότια στο μακεδονία.Πλαγιάρι, εκτός κατοικημένης περιοχής του χωριού, στα βουνά και στα λαγκάδια. Μεταξύ Πλαγιαρίου και Επανομής.
Χονδρικά προς τα κει που δείχνει το βελάκι:
View attachment 161695
Έχω ωραία θέα, είμαι λίγο ψηλά, βλέπω από το σπίτι όλο τον Θερμαϊκό, όλη η Θεσσαλονίκη με τα φώτα της ανακλάται στα νερά του Θερμαϊκού, θα δεις.
Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι στον μπλε κύκλο, και το Πλαγιάρι στο μωβ, η θέα είναι όπως τα βελάκια:
View attachment 161701
Περίπου 30χλμ απόσταση έχεις να κάνεις. Ή πας με λεωφορείο μέσω ΙΚΕΑ και μετά Πλαγιάρι, ή παίρνεις ταξί.
Θα σου στείλω στίγμα να το βρεις, μετά την άρση των μέτρων.
Κοίταξε να είναι και πολυκάναλο το SACD που θα φέρεις, γιατί αν είναι μόνο δικαναλο, θα στο σπάσω στο κεφάλι...
Με δικάναλο SACD μη ξεκινάς καν.