Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.622
Η μουσική είναι άυλη.
Αμήν. :drinks:

Πρόκειται για ηχητική ενέργεια, κύματα.

Στο πέρασμα των χρόνων, για να διαδοθεί η μουσική και να μπει μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, προνόμιο που παλιότερα το είχαν οι λίγοι οι "ευγενείς" που είχαν τον π.χ. τον ίδιο τον Μότσαρτ αυτοπροσώπως στο σαλόνι τους να τους παίζει μουσική, ανακαλύφθηκαν διάφοροι τρόποι να επεξεργάζεται το ηλεκτρικό αποτύπωμά της και να αποθηκεύεται σε "μέσα" η άυλη μουσική, και μας είναι γνωστά αυτά τα μέσα.

Εξ'αρχής η πρώτη κίνηση ήταν η μετατροπή της ηχητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, ώστε να καταγραφεί το ηλεκτρικό αποτύπωμά της.

Στο πέρασμα των χρόνων, εξελίχθηκε ο τρόπος μετατροπής και επεξεργασίας του ηλεκτρικού αποτυπώματος της μουσικής για λόγους αποθήκευσης ή διανομής, χωρίς να αλλάξει η βασική αρχή (άυλη).

Πλέον, είναι εφικτή η διανομή της μουσικής στο σπίτι μας, κατευθείαν από το ηλεκτρικό της αποτύπωμα, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου "μέσου" (στριμινγκ).

Ταυτόχρονα, και για όσο θα υπάρχει ζήτηση, θα υφίσταται και διανομή του ηλεκτρικού αυτού αποτυπώματος που (μπορεί να) διανέμεται άυλα (στριμινγκ), και σε μέσα αποθήκευσης.

Οκ?
Μικρή επισήμανση. Δεν υπάρχει "άυλο". Νόθινγκ ιζ άυλο :)
Ήχος, ηχητικά κύματα, κυματική φύση της ύλης.
Και το ηλεκτρικό σήμα ηλεκτρόνια είναι.
Ορισμένοι μάλιστα, υποστηρίζουν ότι μες τα μογκάμια σκουντουφλάνε, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :gotcha::lol:

Reaction score
2.749
Ο wizzy ακούει τις μουσικάρες του, στο δωμάτιο του και δεν στεναχωριέται με τίποτα και για κανέναν!
Και ανάμεσα στα κομμάτια ψήνεις και καμία σοκολατίνα με κουλουράκια :p

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.641
Εεεμμμ... για διάδρομο πιο πολύ φέρνει! :rolleyes:
Κάτι θες να πεις, τώρα, εσύ, αλλά δεν σε "πιάνω". Αν και σου απάντησε ο Γιάννης πιο κάτω! :p
Η ζήλεια σου δεν έχει όρια. :lolsign:
:roflmao::thumbsup:
Και ανάμεσα στα κομμάτια ψήνεις και καμία σοκολατίνα με κουλουράκια :p
Την ημέρα αυτά, τη νύχτα έχει "άλλα κόλπα"!:lol::lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Μικρή επισήμανση. Δεν υπάρχει "άυλο". Νόθινγκ ιζ άυλο :)
Ήχος, ηχητικά κύματα, κυματική φύση της ύλης.
Σωστά, αυτό που περιγράφεις είναι ο ήχος. Η μουσική όμως, είναι άυλη. Σαν τα μαθηματικά.

Reaction score
706
Μας έχετε ζαλίσει τον έρωτα με αυτόν τον Toole .
Παραλήρημα λόγω εγκλεισμού .
Κατανοητό ......Θά περάσει και αυτό .
Πόσα αυτία έχει αυτός ;

-
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι αγαπητός Κος Τουλ δε χρειάζεται αυτιά αλλά μάτια :p :laugh: :laugh: :o

Reaction score
165
Οι γνωστοί καλλιτέχνες βγάζουν το ψωμάκι τους από την αυλη μουσική ......
Καλημέρα.
Φίλε μου ποια Adele;
Οι γνωστοί καλλιτέχνες δεν έχουν ανάγκη, φτιαγμένοι είναι.
Βρες αν μπορείς στατιστικά για τους Gravity says I ή για τους vic, όπως έγραψα.

Το Age of AQuarius ,το τίμησα σε cd και βινύλιο. Είναι η μικρότερη ανταπόδοση για αυτά που μου προσφέρει. ΝΑΙ θα πληρώσω μία πρόβα τους.

Reaction score
3.628
SACD παραμασχαλα, της αρεσκείας σου. Να το έχεις ακούσει ήδη, δικάναλα, να το "ξέρεις". Κι έλα να δεις τι εστί βερίκοκο.
Δεκτά και DVDA, BDA, αντί για SACD.
Μισή ωρίτσα θα σε αφήσω να παίζεις δικά σου δικάναλα, ότι θες φέρε, στικάκι, ασημένιους ή μαύρους δίσκους, όλα παίζουν εδώ.
Μετά, αν έχεις τις αισθήσεις σου, σου βάζω κι άλλα, έχω πολύ πράμα και φυσικά Spotify & Tidal, όλα δουλεύουν σ'αυτό το σετάπ.
:party:
Πολυ ωραια!Νομιζω αυτη η προσκληση μας τιμαει και τους δυο.

Screenshot_20200415-113016_Discogs.jpg
Screenshot_20200415-112935_Discogs.jpg

Απο SACD εχω αυτα.Δεν ειναι βεβαια ολα αναφορας μου αλλα μη νομιζεις οτι το SACD ειναι ΤΟ φορμα.Με το που αλλαξα το SACD πλειερ με το CD τρανσπορτ και dac,το SACD ηρθε πρωτο...απ'το τελος!Μεγαλη διαφορα.Θα φερω και μερικα CD.

Εντασεις αναφορας ομως αλλιως να φερω αυτοσαπιδες! :p

Σε ποια περιοχη εισαι;

Reaction score
2.803

View attachment 161687 View attachment 161688

Απο SACD εχω αυτα.Δεν ειναι βεβαια ολα αναφορας μου αλλα μη νομιζεις οτι το SACD ειναι ΤΟ φορμα.Με το που αλλαξα το SACD πλειερ με το CD τρανσπορτ και dac,το SACD ηρθε πρωτο...απ'το τελος!Μεγαλη διαφορα.Θα φερω και μερικα CD.

Σε ποια περιοχη εισαι;

Σιγά μη σου δώσει και τη διεύθυνση στο thread... με πμ κανονίστε τα και φυσικά μετά θα γράψεις αναλυτικά τις εντυπώσεις σου και πάνω από όλα αντικειμενικά, μην παρασυρθείς και "μαλακώσεις" από τα κεράσματα και την φιλοξενία και υποχρεωθείς να γράψεις πράγματα που δεν ισχύουν, δώσε την αλήθεια στο κοινό σου Johnnn! 😎

Reaction score
388

View attachment 161687 View attachment 161688

Σε ποια περιοχη εισαι;
Καλημέρα,να ρωτήσω ποιο sacd player είχατε;

Reaction score
4.228
Για το πικ απ ειναι σιγουρο οτι θα παει ακλαφτο, αλλα οταν θα αφησεις αυτο το κοσμο ,σε αρκετες δεκαετιες σου ευχομαι... το που θα καταληξει ο (σημερινος) προβολεας σου και λοιπα γκατζετ δεν θες να το σκεφτεσαι...ασε τη λενε σημερα. Τα πιτσιρικια σημερα θεωρουν το ταμπλετ "χτεσινο" ,το κινητο αναγκαιο και τη μουσικη κατι που κυκλοφορει σε αυλη μορφη ...παντου.
Ποια σαμπ ,ενισχυτες ,καλωδια κλπ...που ζουμε ?(θα λενε)
Θα σου πω ομως και κατι αντιστοιχο.
Ακλαφτα πηγαν κι ενα σωρο κινητα που ειχαμε πριν 20 χρονια. Ουτε που τα σκεφτομαι, ουτε τα λυπαμαι. Οταν θα χρειαστει θα παρω κατι καινουριο και μες τις δυνατοτηες μου. ΑΠλα πραγματα!

Μηχανηματα ειναι, υποχρεουνται να κανουν τη δουλεια σου. Μετα στα σκουπιδια. Δεν θα τα κανω δωρο στα παιδια μου. Στα σκουπιδια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
Σε ποια περιοχη εισαι;
Πλαγιάρι, εκτός κατοικημένης περιοχής του χωριού, στα βουνά και στα λαγκάδια. Μεταξύ Πλαγιαρίου και Επανομής.

Χονδρικά προς τα κει που δείχνει το βελάκι:

Screenshot_20200415_124154_com.google.android.apps.maps~2.jpg

Έχω ωραία θέα, είμαι λίγο ψηλά, βλέπω από το σπίτι όλο τον Θερμαϊκό, όλη η Θεσσαλονίκη με τα φώτα της ανακλάται στα νερά του Θερμαϊκού, θα δεις. ;)

Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι στον μπλε κύκλο, και το Πλαγιάρι στο μωβ, η θέα είναι όπως τα βελάκια:

unnamed (3)~4.jpg

Περίπου 30χλμ απόσταση έχεις να κάνεις. Ή πας με λεωφορείο μέσω ΙΚΕΑ και μετά Πλαγιάρι, ή παίρνεις ταξί. ;)

Θα σου στείλω στίγμα να το βρεις, μετά την άρση των μέτρων.

Κοίταξε να είναι και πολυκάναλο το SACD που θα φέρεις, γιατί αν είναι μόνο δικαναλο, θα στο σπάσω στο κεφάλι... :lol:

Με δικάναλο SACD μη ξεκινάς καν. :fuckyou:

Οπότε:

Να πας πρώτα να αγοράσεις ένα SACD που να έχει και δικάναλο αλλά και πολυκάναλο στριμ (άμα δε βρίσκεις τίποτα εύκαιρο, πάρε ένα των Pink Floyd που κυκλοφορούν σίγουρα, να σου μείνει, να το χαίρεσαι), κάτσε σπίτι σου άκου αρκετές φορές το δικάναλο, κι έλα μετά να δεις πως ακούγεται στην πραγματικότητα. 8-)

Κερνάω χαρτομάντιλα.

Last edited:

Reaction score
3.628
Καλημέρα,να ρωτήσω ποιο sacd player είχατε;
Καλημερα.Sony SCD XB790QS το οποιο επαιζε καλυτερα ακομα και τα CD,απο το χεριασμενο XA10ES που ειχα.
Πλαγιάρι, εκτός κατοικημένης περιοχής του χωριού, στα βουνά και στα λαγκάδια. Μεταξύ Πλαγιαρίου και Επανομής.

Κοίταξε να είναι και πολυκάναλο το SACD που θα φέρεις, γιατί αν είναι μόνο δικαναλο, θα στο σπάσω στο κεφάλι... :lol:
Εννοειται μετα την καραμπινα,που λενε και οι παππουδες.

Γ@μωτο θα πρεπει να βρω μεσον να ερθω.Μονο scooterακι εχω.

Τα δισκακια μου ειναι δικαναλα.Δεν εχεις upmixer?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
Καλημερα.Sony SCD XB790QS το οποιο επαιζε καλυτερα ακομα και τα CD,απο το χεριασμενο XA10ES που ειχα.

Εννοειται μετα την καραμπινα,που λενε και οι παππουδες.

Γ@μωτο θα πρεπει να βρω μεσον να ερθω.Μονο scooterακι εχω.

Τα δισκακια μου ειναι δικαναλα.Δεν εχεις upmixer?
Αυτό με το χέριασμα , ειδικά σε πηγές ποτέ δεν το κατάλαβα. Δλδ τι του έκανες και θα έπρεπε να παίζει καλύτερα βρε γιάνννη ?

Reaction score
4.228
Στην πρωτη στροφη μετα το χωριο συναντας ενα κοπαδι με σκυλους. Στη δευτρη στροφη στο δασακι συναντας ενα κοπαδι με λυκους. Μετα εφ οσον φτασεις σωος, ολα σ ακουγονται ωραια! Αναβεις κι ενα κερακι στο εκκλησακι. Ριχνεις και μια βουτια στην πισινα να σου φυγει ο ιδρωτας και ολα τελεια!!

Reaction score
3.628
Αυτό με το χέριασμα , ειδικά σε πηγές ποτέ δεν το κατάλαβα. Δλδ τι του έκανες και θα έπρεπε να παίζει καλύτερα βρε γιάνννη ?
Αλλαξα τελεστικους εξοδου-απο ΝΕ5532 σε OPA 627 και πυκνωτες συζευξης εξοδου-απο ηλεκτρολυτικους Elna σε Solen PP.Ευδιακριτη διαφορα προς το καλυτερο με κοστος κανα 20000 τοτε αν θυμαμαι καλα.Δουλεια δικη μου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
20000 δραχμές να υποθέσω.
Το 627 δεν είναι πανάκεια. Δεν δουλεύει παντού καλά.
Τώρα για τους solen? εγω θα δοκίμαζα και κάτι άλλο.

Χονδρικά προς τα κει που δείχνει το βελάκι:

View attachment 161695

Έχω ωραία θέα, είμαι λίγο ψηλά, βλέπω από το σπίτι όλο τον Θερμαϊκό, όλη η Θεσσαλονίκη με τα φώτα της ανακλάται στα νερά του Θερμαϊκού, θα δεις. ;)

Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι στον μπλε κύκλο, και το Πλαγιάρι στο μωβ, η θέα είναι όπως τα βελάκια:

View attachment 161701

Περίπου 30χλμ απόσταση έχεις να κάνεις. Ή πας με λεωφορείο μέσω ΙΚΕΑ και μετά Πλαγιάρι, ή παίρνεις ταξί. ;)

Με δικάναλο SACD μη ξεκινάς καν. :fuckyou:
Α εκεί που είσαι περνάω συνέχεια απο πάνω σου όταν πάω για τον 16 από νότια στο μακεδονία.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk