Καλώδια και θύματα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Βάζω το παρακάτω link που αφορά μια πολύ μεγάλη εταιρία κατασκευής καλωδίων (ήχου, εικόνας και τροφοδοσίας ρεύματος μόνο), και η οποία στο μέτρο που η ίδια το επιθυμεί, ίσως δίνει κάποιες από τις απαντήσεις που επιζητούμε, όχι μόνο στο παρόν, αλλά και σε άλλα νήματα που έχουν ανοιχθεί κατά το παρελθόν.

Reaction score
12.232
Ειπα κι εγώ... να μη ξαναγυρισουμε στα καλωδια...
Ασφαλές πεδίο αντιπαράθεσης.
Όπως το σλόγκαν "Καλύτερα να είμαστε σίγουροι.."
(για ο,τι γράφουμε..)
Είμαστε;; :laugh:
Είμαστε!

K

kimon

Guest
Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανένα, μέρες που είναι, αλλά:
Το παρακάτω καλώδιο ηχείων της Transparent cables έχει τιμή που ξεκινά από $65000

Η παρακάτω Μερτσέντες έχει τιμή που ξεκινά από $61550
E 450 4MATIC Sedan

2020 E 450 4MATIC Sedan Starting at $61,550
Disclaimer*

Lease Payment$679Disclaimer[58]for 36 months
$5,973

Για να πω την αλήθεια, δεν έκανα τον κόπο να διαβάσω την παραπομπή του κ. Τεγόπουλου για ένα και μόνο λόγο: δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη σε ένα κατασκευαστή ο οποίος τιμολογεί ένα καλώδιο όσο ένα αυτοκίνητο κύρους (και χωρίς μάλιστα να δίνει ουσιαστική εξήγηση ).

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανένα, μέρες που είναι, αλλά:
Το παρακάτω καλώδιο ηχείων της Transparent cables έχει τιμή που ξεκινά από $65000

Η παρακάτω Μερτσέντες έχει τιμή που ξεκινά από $61550
E 450 4MATIC Sedan

2020 E 450 4MATIC Sedan Starting at $61,550
Disclaimer*

Lease Payment$679Disclaimer[58]for 36 months
$5,973

Για να πω την αλήθεια, δεν έκανα τον κόπο να διαβάσω την παραπομπή του κ. Τεγόπουλου για ένα και μόνο λόγο: δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη σε ένα κατασκευαστή ο οποίος τιμολογεί ένα καλώδιο όσο ένα αυτοκίνητο κύρους (και χωρίς μάλιστα να δίνει ουσιαστική εξήγηση ).
Μαζί σου!!

Άλλο όμως η τιμολόγηση, και άλλο οι επεξηγήσεις που δίνει, όσες δίνει, και που αφορούν στην κατασκευή και κάποια άλλα γενικά χαρακτηριστικά

Ειλικρινά, μόνο για το δεύτερο μέρος έβαλα το link γνωρίζοντας τις τιμές.

Για να μη δωθούν λάθος εντυπώσεις, πρέπει να πούμε ότι οι τιμολογήσεις ξεκινούν από ορισμένες εκατοντάδες us$ και άνω...

Σημειωση: Αυτά δεν απευθύνονται σε ανθρώπους με τη δική μας αντίληψη περί απόκτησης αγαθών. Νομίζω καταλαβαίνεις τη θέλω να πω.

Last edited by a moderator:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.230
Νωρίτερα σήμερα βοηθούσα τη σύζυγό μου να ολοκληρώσει μια ηλεκτρονική παραγγελία από πολύ γνωστό κατάστημα καλλυντικών. Θυμήθηκαμε τελευταία στιγμή να παραγγείλουμε μια ενυδατική κρέμα για το σκάσιμο των χεριών από τα συχνά πλυσίματα, απολυμάνσεις κλπ. Ανάμεσα στις κρέμες εμφανίστηκε μπροστά μας μια αντιγηραντική με τιμή € 900+ κι άλλη μια με € 800+ (σε λιλιπούτειο βαζάκι όχι σε πυθάρι). Ασφαλώς οι αγοράστριες δεν θα γεράσουν ποτέ. :party:
Τι θέλω να πω; Ότι πάντα θα υπάρχουν προϊόντα για ευκατάστατους αδαείς, είναι ουσιαστική ψυχολογική ανάγκη για μερίδα συνανθρώπων μας (και για τα δύο φύλλα) που δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την όρεξη, ούτε την αυτοπεποίθηση να ερευνήσουν μόνοι τους αν πετούν τα χρήματά τους. Μερικά ψέματα είναι τόσο υπέροχα, μα τόσο υπέροχα!
Ο χώρος του audio είναι είναι ο κατεξοχήν ανδρικός χώρος για ψάρεμα θυμάτων. Όσο νωρίτερα το καταλάβει κανείς, τόσο περισσότερα θα καταφέρει με τα χρήματά του, για το σύστημα του αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.

Reaction score
2.803
Τελικά αγαπητέ @leandros ο παραπάνω κατασκευαστής (πιθανόν βιοτέχνης, δεν γνωρίζω) με το καλώδιο των 65000$ είναι ή όχι απατεώνας (ασχέτως αν απευθύνεται στην αγορά των πλουσίων και με ότι αυτό συνεπάγεται);;
Ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. :vinsent:

Reaction score
3.628
Νωρίτερα σήμερα βοηθούσα τη σύζυγό μου να ολοκληρώσει μια ηλεκτρονική παραγγελία από πολύ γνωστό κατάστημα καλλυντικών. Θυμήθηκαμε τελευταία στιγμή να παραγγείλουμε μια ενυδατική κρέμα για το σκάσιμο των χεριών από τα συχνά πλυσίματα, απολυμάνσεις κλπ. Ανάμεσα στις κρέμες εμφανίστηκε μπροστά μας μια αντιγηραντική με τιμή € 900+ κι άλλη μια με € 800+ (σε λιλιπούτειο βαζάκι όχι σε πυθάρι). Ασφαλώς οι αγοράστριες δεν θα γεράσουν ποτέ. :party:
Τι θέλω να πω; Ότι πάντα θα υπάρχουν προϊόντα για ευκατάστατους αδαείς, είναι ουσιαστική ψυχολογική ανάγκη για μερίδα συνανθρώπων μας (και για τα δύο φύλλα) που δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την όρεξη, ούτε την αυτοπεποίθηση να ερευνήσουν μόνοι τους αν πετούν τα χρήματά τους. Μερικά ψέματα είναι τόσο υπέροχα, μα τόσο υπέροχα!
Ο χώρος του audio είναι είναι ο κατεξοχήν ανδρικός χώρος για ψάρεμα θυμάτων. Όσο νωρίτερα το καταλάβει κανείς, τόσο περισσότερα θα καταφέρει με τα χρήματά του, για το σύστημα του αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.
Αλοη φιλε μου ή καρυδελαιο...

Επιστημονικα αποδεδειγμενα και δοκιμασμενα!

Δεν εχω βρει μετρησεις. :biggrin:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Πιο ωραιο απο ολα ειναι να μασαει κανεις ...απο το να γραφει οτι του κοβει........
τουλαχιστον δεν κανει οτπικο θορυβο.,.........
13071910_592368017593017_6564362414478577295_o.jpg

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
με το καλώδιο των 65000$ είναι ή όχι απατεώνας
Φυσικά και ΔΕΝ είναι.
Δικαίωμά του να κοστολογεί το προίόν του όσο θέλει.
Επίσης δεν υποχρεώνει κανέναν να το αγοράσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.067
HDMI μεγάλου μήκους, σημαίνει οπτική ίνα. Φτηνό, και δουλεύει άψογα σε ο,τι μήκος θες, ούτε ενισχυτές ούτε τίποτα..
Πήρα 5-6 τεμάχια το μεγάλο 20-μετρο, νομίζω περί τα 40€ ήταν.

Για χροιές δε ξέρω. Ας πουν αυτοί που ασχολούνται...
Πάντως και στην εικόνα, στον 4κ προβολέα μου, που έκανα καλπράρισμα ως προβλέπεται, δε χάνω τίποτα χροιές. Μετρημένα.

Σημειωτέον ότι δεν έχει στηρίγματα το καλώδιο, χύμα στο πάτωμα σέρνεται μια κουλούρα στην άκρη.

K

kimon

Guest
Μαζί σου!!

Άλλο όμως η τιμολόγηση, και άλλο οι επεξηγήσεις που δίνει, όσες δίνει, και που αφορούν στην κατασκευή και κάποια άλλα γενικά χαρακτηριστικά

Ειλικρινά, μόνο για το δεύτερο μέρος έβαλα το link γνωρίζοντας τις τιμές.

Για να μη δωθούν λάθος εντυπώσεις, πρέπει να πούμε ότι οι τιμολογήσεις ξεκινούν από ορισμένες εκατοντάδες us$ και άνω...

Σημειωση: Αυτά δεν απευθύνονται σε ανθρώπους με τη δική μας αντίληψη περί απόκτησης αγαθών. Νομίζω καταλαβαίνεις τη θέλω να πω.
Κατανοώ, βεβαίως, το πνεύμα της ανάρτησης. Δεν παύει όμως να με ενοχλεί το ότι στο κείμενο περί του "ΜΑGNUM OPUS" απουσιάζει και το ελάχιστο ψήγμα αντικειμενικής τεκμηρίωσης, ώστε να δικαιολογηθεί η τιμή του. Τουλάχιστον ο Τζόζεφ Γκράντο είχε το θράσος να απαντήσει, όταν ρωτήθηκε (στην δεκαετία του '70) τί τέλος παντων μπορεί να κοστίζει $1000 σε μια κεφαλή (πρωτοφανές ποσόν για τότε) ότι δεν πουλάει υλικά και εργασία, αλλά γνώση.
ΥΓ. Παλιά είχα διαβάσει στο ΧΑΪΤΕΚ,νομίζω σε συνέντευξη του Καλομοιράκη, ότι άνθρωποι τέτοιας οικονομικής επιφάνειας συνήθως κόβουν μια επιταγή στον... διακοσμητή τους και δεν ασχολούνται περαιτέρω με επιλογές και στησίματα.

Last edited by a moderator:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Με τη δική μας λογική ναι. Ασφαλώς.

Με τη δική τους λογική μάλλον όχι. Σκέψου την ολόσωστη σύγκριση που έκανε ο Kimon παραπάνω. Αποκλείεις την πιθανότητα του υποψηφίου αγοραστή του συγκεκριμένου καλωδίου να μη..γνωρίζει καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μοντέλου; (όχι τη φίρμα). Δε μπορώ να τους ψέξω. Αλήθεια. Τους λόγους τους αντιλαμβάνεσαι.
παραπάνω κατασκευαστής (πιθανόν βιοτέχνης, δεν γνωρίζω) με το καλώδιο των 65000$ είναι ή όχι απατεώνας (ασχέτως αν απευθύνεται στην αγορά των πλουσίων και με ότι αυτό συνεπάγεται);;
Αlfee μην "ψαρώνεις"! Εγώ δε θα ένοιωθα εκπληξη εάν "σκάσει μύτη" ο...Σαουδαραβας, ή ο Καταριανος με το Learjet για να το αγορασει, και όταν, μετά την επίδειξη που θα του γίνει στο studio τους, βγαλει το καρνέ του, να του ζητήσουν να αναγράψει το 1/3 της τιμής που αναφέρεται στο site τους.

Marketing ίσως που όμως δεν στοχεύει στα δικά μου μάτια. Σίγουρα! Δε ξέρω στα....δικά σου!!!!!!!!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μια μερσεντες λοιπον σαν την πιο πανω δεν εχει σχεδιαστει για καποιον ειδικα
Ειναι ενα αμαξι για οποιον θελει να διαθεσει το πιο πανω ποσο.....
Το καλωδιο ....? το καλωδιο τωρα.......
Η συμπεριφορα μου θυμιζει κατι τυπους απο το πρακτικερ που πσωνιζουν ενα ποδηλατακι ....ισα να ρολαρει
Και βλεπουν σε μια βιτρινα ενα gt fury ,,,,,Και γελανε πιστευοντας οτι δεν κανει κατι παραπανω απο την ταπεινη σιδερια τους,
Στο καλωδιο τωρα...ευχομαι απο καρδιας...να γινουν ολοι τοσο πλουσιοι ....που να εχουν λεφτα..
Οταν θα εχουν λεφτα ειναι θεμα χρονου ποτε θα αποκτησουν και μυαλο....
Γιατι το καλωδιο θα το βαλουν σε ενα στερεοφωνικο γοητρου,,,,και αν την πατησουν μια
(γιατι του φιλου τους το καλωδιο παιζει στα αυτια τους πιο καλα απο το δικο του).
.........την επομενη φορα...θα ειναι πιο προσεκτικοι....
Γενικα οι πλουσιοι ειναι καχυποτποι.........
Περα απο το τι ειναι ο καθενας........τα πιο πανω καλωδια ...ξανα ευχες........κατασκευαζονται ( κακο να μην ξερουμε πως).......πανω στον συστημα τους καθενος....
Θα μου πεις τι πινεις ρε rg,,,,,,,,
Αληθεια φιλε....και ειναι κακο ποτο......η αληθεια....οπως ελεγε ο παλαμας λαμπει και σφαζει........
Κατω στην κατω βουλα ενας βετερανος του ειδους....(λευτερης...καρ......λης)
Το 10 μπηκε στο τρυπακι (παντα ηταν) να παραγγειλει καλωδια για τον Η της levinson (oπως την λεει)
Και να τα παρει μονο αν ακουγονται πιο καλα απο τα ντεμο του εδω αντιπροσωπου που ηταν σχεδιασμενα για αλλο σετ.....
Και την ακουσε ο παπουλης......και παντα οταν ακουγε κατι ημουν εκει να του αλλαζω καλωδια ....και να τσεκαρω τα αυτια. του.....
Αν και αλλα καλωδια παιξαν καλυτερα στο συστημα του ...........αυτα παιξαν πιο καλα απο τα ντεμο της εταιριας και το αντιπροσωπου,..............
Δυστυχως αν ακουσεις τετοια καλωδια....ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ......καταλαβαινεις γιατι η μερσεντες ενω εχει 4 τροχους....ειναι πιο αμαξι απο ενα κια................Ευχες για ακροασεις..........σε πανακριβα προιοντα (οποιου ειδους)......ετσι μπας και δουμε τι αλλο μπορει να υπαρχει εκει ωκσω.....και το μισος μας δεν μας αφηνει ......να αφησουμε το πηρουνι του σανου.............................(50 ευρω εκαστος παρακαλω περναμε δυσκολες μερες).............

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.521
Θεωρώ ο ίδιος ότι στον τομέα των καλωδιώσεων απαντούν περισσότερο θέματα παρά...θύματα. ;)

Και για να τεκμηριωθεί αυτή η τοποθέτηση δεν θα προταθεί σύνδεσμος από κάποιο αβανταδόρικο καλώδιο,αλλά από ένα επιτυχημένο βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως σε αρκετές γκρίζες πτυχές από την καθημερινή μας συμπεριφορά.
1587484632198.png

Οικείο σ'εμάς παράδειγμα πάνω στο ΄΄Magical Thinking΄΄ είναι η διαδεδομένη αντίληψη ότι συνδέοντας το ΄΄α΄΄ ή ΄΄β΄΄ αβανταδόρικο καλώδιο σ'ένα ηχοσύστημα θα διορθώνονταν ως δια μαγείας θεμελιώδεις κι ενοχλητικές για δεδομένο χρήστη ανισορροπίες πάνω στην απόκριση του συστήματος.

head-stef

Headphones
Reaction score
2.230
Με τη δική μας λογική ναι. Ασφαλώς.

Με τη δική τους λογική μάλλον όχι. Σκέψου την ολόσωστη σύγκριση που έκανε ο Kimon παραπάνω. Αποκλείεις την πιθανότητα του υποψηφίου αγοραστή του συγκεκριμένου καλωδίου να μη..γνωρίζει καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μοντέλου; (όχι τη φίρμα). Δε μπορώ να τους ψέξω. Αλήθεια. Τους λόγους τους αντιλαμβάνεσαι.

Αlfee μην "ψαρώνεις"! Εγώ δε θα ένοιωθα εκπληξη εάν "σκάσει μύτη" ο...Σαουδαραβας, ή ο Καταριανος με το Learjet για να το αγορασει, και όταν, μετά την επίδειξη που θα του γίνει στο studio τους, βγαλει το καρνέ του, να του ζητήσουν να αναγράψει το 1/3 της τιμής που αναφέρεται στο site τους.

Marketing ίσως που όμως δεν στοχεύει στα δικά μου μάτια. Σίγουρα! Δε ξέρω στα....δικά σου!!!!!!!!!!!!!
Άλλο είναι να αγοράζεις το ακριβότερο που υπάρχει για να επικυρώνεις το status σου κι άλλο να ψάχνεις λεφτά γιατί νομίζεις ότι η "θεωρία" που σου σέρβιραν ισχύει. Στην πρώτη περίπτωση αγοράζεις πράγματι αυτό που ψάχνεις στη δεύτερη πέφτεις θύμα.

P

PMC

Guest
Εγώ θα πω κάτι για τιμές και συγκρίσεις .....λεφτά υπάρχουν.( τα έχουν κάποιοι άλλοι , όχι εμείς.)

Με 200.000 ευρώ νοικιάζεις αυτό το βαρκάκι για μια εβδομάδα. Να σε πάει βόλτα στο Αιγαίο .
Κανείς δεν το νοικιάζει για μια εβδομάδα μόνο ΚΑΙ είναι κλεισμένο όλο το καλοκαίρι......

Οποίος έχει απορίες ας στείλει πμ.

Αυτές οι τιμές των καλωδίων είναι τρίχες για μερικούς......οι υπόλοιποι βάλτε μπελτεν και μογκαμι για να μην σας πιάσουν Κώτσο !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αμα δεν χορτασει το ματι το χερι στην τσεπα δεν μπαινει...........................
και οπως ελεγε ενας μηχανικος της τογιοτα....ναι μπορουμενα σχεδιασουμε ενα αυτοκικηντο καλυτερο απο την μερσεντες.......την αισθηση οτι εισαι μεσα σε μερσεντες δεν μπορουμε ........
Οπως ελεγε η ρενε λεζαρντ....χρησιμοποιουμε τα καλυτερα υφασματα και εξαιρετικους ραφτες.....
καπως ετσι ηθελε να πλασαριστει στην ελιτ των ακριβων ρουχων,........
Αλλος τα χωνει σε συσκευες ηχου......και αλλοι ....σε μπαλβένι και νταλβένι 2βαρελα......
Και νομιζουν οτι το μολτακι τους ειναι πιο ουισκι απο τον ταπεινο γκραντς.....επειδη κανει κλικ στον ουρανισκο του νου τους.........(πιειτε και κανα ομπαν....)

Reaction score
3.628
Εγώ θα πω κάτι για τιμές και συγκρίσεις .....λεφτά υπάρχουν.( τα έχουν κάποιοι άλλοι , όχι εμείς.)

Με 200.000 ευρώ νοικιάζεις αυτό το βαρκάκι για μια εβδομάδα. Να σε πάει βόλτα στο Αιγαίο .
Κανείς δεν το νοικιάζει για μια εβδομάδα μόνο ΚΑΙ είναι κλεισμένο όλο το καλοκαίρι......

Οποίος έχει απορίες ας στείλει πμ.

Αυτές οι τιμές των καλωδίων είναι τρίχες για μερικούς......οι υπόλοιποι βάλτε μπελτεν και μογκαμι για να μην σας πιάσουν Κώτσο !
Πρεπει να ειναι και αναλογα καλωδιωμενο για να κοστιζει τοσο :tongue: :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder