Καλώδια και θύματα

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.095
Απορώ πως η Miele πχ δεν το έχει πάρει πρέφα ακόμα να πουλά καλώδια μαγειρικής για διαβητικούς, υπερτασικούς κλπ

FB_IMG_1589509107521.jpg

Εδώ είναι σίγουρο ότι η γαλοπούλα θα βγει λουκούμι.
Πρέπει να μας πει όμως αν η συσκευή που φορτίζει από κάτω αλλοιώνει τη γεύση στο μπουτάκι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.520
Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις

τι λες τώρα ποιον κοροϊδεύεις τον εαυτό σου

φυσικά και υπάρχει συνάρτηση τιμής με απόδοση

εσύ βάλε ένα φτηνό των 1500€ σε μελετημένο χώρο και με ισοστάθμιση και άντε σε ένα των 30.000€ σε ένα φυσιολογικό χώρο και έλα πες μου τι θα ακούσεις,

και εσύ που νομίζεις ότι παίζουμε? στα σπίτια μας παίζουμε όχι σε στούντιο,

Τελικά κάποιοι παραμυθιάζονται ότι όλα παίζουν ανεξάρτητα από την τιμή δεν υπάρχει αυτό πουθενά και σε τίποτα

Όσο και να ευθυγραμίσεις αν έχει πάρει σασί δεν έρχεται μεγάλε.
Είναι αντιαθλητικό ν'απαξιώνουμε όσους δεν μας έχουν φταίξει σε τίποτα.Οπότε πρέπει να βρίσκουμε...κάποιους να μας φταίνε.

Για λόγους επιμόρφωσης λοιπόν,συναντάμε στη ΄΄Λίστα του Μαύρου Δράκου΄΄ από το Μόναχο 2019 setup ακριβά που όμως έπαιζαν - όσα ακούστηκαν να παίζουν - χειρότερα από το παρακάτω των 1500 και κάτι ευρώ απαθανατισμένο στην εναρκτήρια δημοσίευση:

Και το...αποκορύφωμα:
Bhutia said:
Πες μου λοιπόν,θυμάσαι από ποιο αβανταδόρικο setup είναι αυτή η φωτό που απεικονίζει τη...βαρβάτη τροφοδοσία των συσκευών;;;
1589523186199.png

Θα ενδιαφέρονταν άραγε κάποιοι να μάθουν;

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.973
εσύ βάλε ένα φτηνό των 1500€ σε μελετημένο χώρο και με ισοστάθμιση και άντε σε ένα των 30.000€ σε ένα φυσιολογικό χώρο και έλα πες μου τι θα ακούσεις,
Αν και διαφωνώ κάθετα με τον παραλληλισμό αυτοκινήτων και χάιφάι θα προτείνω το εξής:
Βάλε μια Φεράρι στα κατσάβραχα και ένα Σκόντα στην Εγνατία.
Ποιο νομίζεις θα πάει καλύτερα?

Reaction score
12.265
μη το ζαλίζεις πολύ. Πάρε ένα γραμμικό τροφοδοτικό 12 V από κανένα φιλαρακι σου και βάλτο στο μόντεμ του σπιτιού Μετά πάρε όπως έχω πει πολλές φορές και ένα καλώδιο ρεύματος από τον Argi και βάλτο στο ίδιο τροφοδοτικό. Αν ακούσεις οτιδήποτε ενδιαφέρον μπορείς να γράψεις τις εντυπώσεις σου....
Καλημέρα Γιώργο! Θυμάμαι τί ακούσαμε τότε στου Γιώργου που παίζατε με τα switches. Η διαφορά που άκουσα τότε ήταν τόσο μικρή που έφτανε στα όρια του placebo και πολύ πιο μικρή απο την επίδραση της ισοστάθμισης όπως την έχω ακούσει. Φυσικά, σέβομαι τη σπουδαιότητα του καλού τροφοδοτικού σε ένα μηχάνημα. Όταν όμως κάποιος μου λέει ότι με το τάδε καλώδιο δικτύου και το δίνα switch θα ακούσω καλύτερα τη στιγμή που κασάρω ολόκληρο το album στη ram του Nuc με εφαρμογή που τρέχει σε linux και μόνο με τις απαραίτητες διεργασίες για audio ( τιουναρισμένο δηλαδή προς αυτή τη κατεύθυνση ), τόσο το utp καλώδιο όσο και το switch δεν έχουν καμία απολύτως συνδρομή στην ηχητική αλυσίδα, παρά μόνο να φέρουν το αρχείο στο nuc απο το desktop pc που έχω αποθηκευμένα τα τραγούδια μου.

Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις

τι λες τώρα ποιον κοροϊδεύεις τον εαυτό σου

φυσικά και υπάρχει συνάρτηση τιμής με απόδοση

και εσύ που νομίζεις ότι παίζουμε? στα σπίτια μας παίζουμε όχι σε στούντιο,

Τελικά κάποιοι παραμυθιάζονται ότι όλα παίζουν ανεξάρτητα από την τιμή δεν υπάρχει αυτό πουθενά και σε τίποτα

Όσο και να ευθυγραμίσεις αν έχει πάρει σασί δεν έρχεται μεγάλε.
Με σχετικά λίγα χρήματα παίρνεις απο τον Πολωνό υλικά φροντίδας χώρου και όπως έχω μάθει, κάνουν δουλειά. Βάλε στο παιχνίδι και την ισοστάθμιση κυρίως για την εφαρμογή target curve και τότε σκέψου τί διαφορά θα έχει το αποτέλεσμα αυτό σε σχέση με τον απλό αφρόντιστο χώρο. Τότε σκέψου και τί επιδράσεις έχει στο μουσικό αποτέλεσμα ο χώρος και αποφάσισε ο ίδιος για το κατά πόσο είναι πιθανό ένα σύστημα χαμηλότερης χρηματικής αξίας αλλά σε ένα σωστό χώρο, να τα πει καλύτερα απο το πανάκριβο σε ένα πλήρως αφρόντιστο χώρο. Εγώ πάντως έχω πειστεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.901
Ο θόρυβος τροφοδοσίας στο ψηφιακό πεδίο, δεν έχει καμία απολύτως αξία, και όχι, δεν περνάει στο αναλογικό σήμα μετά την μετατροπή.

Δεν μπερδεύει κανένα Ντακ το θόρυβο με τα ψηφία.

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα σφάλματος στη μετάδοση δεδομένων υπό συνθήκες υψηλού θορύβου, τότε στο σουπερμάρκετ που χτυπάει πιστωτική η ταμίας, όσες φορές και να χτυπήσει το ίδιο νούμερο, άλλο νούμερο θα χρεώσει στην κάρτα.

Μη το συνεχίζετε, εκτίθεστε.

Επίσης, όλες οι Χάι Ενδ συσκευές που έχουν σχέση με βελτίωση σε ρούτερ, δίκτυο, τροφοδοσίες και σταθεροποιήσεις, δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Μηδέν.
Όπως και τα ακριβά καλώδια εθερνετ.
Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολύ ακριβά καλώδια εθερνετ, και ακριβά καλώδια usb.
Μηδέν.

Μηδέν λέμε. Τίποτα.

alexis

Reaction score
31.095
High End Audio - Audiophile σημαίνει αγνό παρθένο μαλλί, εεε σήμα ήθελα να πω.

Βέβαια κανένας λόγος για το βιασμό του από τα 50 διαφορετικά ΕQs που δίνουν οι "χαρακτήρες" μηχανημάτων και καλωδίων.
Εκεί το σήμα δε παθαίνει εγκεφαλικό. Καθαρίζει, απλώνεται, μαλακώνει. Soflan ένα πράμα.

Το calibration φταίει μετά και το κάθε Mogami, ενώ ταυτόχρονα επικρατεί γέλιο στην προσθήκη Sub την ώρα που αναζητούνται χαμηλές στα καλώδια.

Τρικυμία....

Reaction score
2.994
High End Audio - Audiophile σημαίνει αγνό παρθένο μαλλί, εεε σήμα ήθελα να πω.

Βέβαια κανένας λόγος για το βιασμό του από τα 50 διαφορετικά ΕQs που δίνουν οι "χαρακτήρες" μηχανημάτων και καλωδίων.
Εκεί το σήμα δε παθαίνει εγκεφαλικό. Καθαρίζει, απλώνεται, μαλακώνει. Soflan ένα πράμα.

Το calibration φταίει μετά και το κάθε Mogami, ενώ ταυτόχρονα επικρατεί γέλιο στην προσθήκη Sub την ώρα που αναζητούνται χαμηλές στα καλώδια.

Τρικυμία....

Ολα τα ξέρεις τελικά, άσε και για κανέναν άλλον τίποτα

.
353.jpg

alexis

Reaction score
31.095
Ολα τα ξέρεις τελικά, άσε και για κανέναν άλλον τίποτα
Ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο.
Αυτά είναι δικά σου.

Σχετικά με τη φώτο.
Ναι, και;

Τη σχέση έχει αυτό που λέει με αυτό που λέω παραπάνω;

Τρικυμία....

Reaction score
660
Καλημέρα Γιώργο! Θυμάμαι τί ακούσαμε τότε στου Γιώργου που παίζατε με τα switches. Η διαφορά που άκουσα τότε ήταν τόσο μικρή που έφτανε στα όρια του placebo και πολύ πιο μικρή απο την επίδραση της ισοστάθμισης όπως την έχω ακούσει. Φυσικά, σέβομαι τη σπουδαιότητα του καλού τροφοδοτικού σε ένα μηχάνημα. Όταν όμως κάποιος μου λέει ότι με το τάδε καλώδιο δικτύου και το δίνα switch θα ακούσω καλύτερα τη στιγμή που κασάρω ολόκληρο το album στη ram του Nuc με εφαρμογή που τρέχει σε linux και μόνο με τις απαραίτητες διεργασίες για audio ( τιουναρισμένο δηλαδή προς αυτή τη κατεύθυνση ), τόσο το utp καλώδιο όσο και το switch δεν έχουν καμία απολύτως συνδρομή στην ηχητική αλυσίδα, παρά μόνο να φέρουν το αρχείο στο nuc απο το desktop pc που έχω αποθηκευμένα τα τραγούδια μου.

Με σχετικά λίγα χρήματα παίρνεις απο τον Πολωνό υλικά φροντίδας χώρου και όπως έχω μάθει, κάνουν δουλειά. Βάλε στο παιχνίδι και την ισοστάθμιση κυρίως για την εφαρμογή target curve και τότε σκέψου τί διαφορά θα έχει το αποτέλεσμα αυτό σε σχέση με τον απλό αφρόντιστο χώρο. Τότε σκέψου και τί επιδράσεις έχει στο μουσικό αποτέλεσμα ο χώρος και αποφάσισε ο ίδιος για το κατά πόσο είναι πιθανό ένα σύστημα χαμηλότερης χρηματικής αξίας αλλά σε ένα σωστό χώρο, να τα πει καλύτερα απο το πανάκριβο σε ένα πλήρως αφρόντιστο χώρο. Εγώ πάντως έχω πειστεί.
Μα δεν μιλαμε οτι δε θα φροντισεις τον χωρο σου για να ασχοληθεις με τα του δικτυου. Φυσικα και η επιδραση της ισοσταθμισης η ενος χωρου που μετραει καλα ειναι απειρως μεγαλυτερη. Αυτα που συζηταμε ειναι αφου ξεμπερδεψεις με τον χωρο..... Αλλωστε αν δε το κανεις αυτο ολα τα παρακατω απλα δεν ακουγονται....

Καταρχην να πω οτι για να καταλαβεις καποια διαφορα θα πρεπει ο server σου να ειναι συνδεδεμενος με καλωδιο Ethernet και οχι μεσω Wifi. O φιλος Blues αν θυμασαι δεν ακουει μεσω streaming αλλα μονο τοπικα αρχεια. Οποτε με τη δικια σου λογικη δε θα επρεπε να ακουγεται καμια διαφορα παιζοντας με switch, τροφοδοτικα στα switch κλπ. Ελα ομως που ακουγεται. Εσυ μπορει να μην καταλαβες κατι ομως πολλοι αλλοι καταλαβαν και μαλιστα παιζοντας με switch του εμποριου χωρις προσεγμενη τροφοδοσια κλπ....

Κοιτα επειδη απο τοτε πολλα πραγματα εχουν αλλαξει θα σου πω το εξης. Σε συστηματα με μεγαλη αναλυτικη ικανοτητα που υπαρχει συνδεση Ethernet καπου στην αλυσιδα το να βαλεις ενα αξιολογο γραμμικο τροφοδοτικο πανω στο modem σου θα εχει θετικη επιδραση. Τα τροφοδοτικα των 12V που δοκιμαστηκαν σε 3 διαφορετικα συστηματα ηταν τα Plixir BDC 2A, το Keces P3 και ενα low noise DIY τροφοδοτικο που δινει μεχρι 1Α. Σε καθε περιπτωση ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ η βελτιωση ηταν προφανης.... Αν σου δωθει η ευκαιρια δοκιμασε το καποια στιγμη στο μελλον...

Να επισημανω οτι ολα τα παραπανω σχολια αφορουν συστηματα Audio και οχι home theater....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.193
Εσυ μπορει να μην καταλαβες κατι ομως πολλοι αλλοι καταλαβαν και μαλιστα παιζοντας με switch του εμποριου χωρις προσεγμενη τροφοδοσια κλπ....
άρα η τροφοδοσία του σουίτς που παρεμβαίνει.....όσο χρέπι και να είναι δεν αλλοιώνει την ποιότητα μετάδοσης των bytes?

Reaction score
12.265
Μα δεν μιλαμε οτι δε θα φροντισεις τον χωρο σου για να ασχοληθεις με τα του δικτυου. Φυσικα και η επιδραση της ισοσταθμισης η ενος χωρου που μετραει καλα ειναι απειρως μεγαλυτερη. Αυτα που συζηταμε ειναι αφου ξεμπερδεψεις με τον χωρο..... Αλλωστε αν δε το κανεις αυτο ολα τα παρακατω απλα δεν ακουγονται....

Καταρχην να πω οτι για να καταλαβεις καποια διαφορα θα πρεπει ο server σου να ειναι συνδεδεμενος με καλωδιο Ethernet και οχι μεσω Wifi. O φιλος Blues αν θυμασαι δεν ακουει μεσω streaming αλλα μονο τοπικα αρχεια. Οποτε με τη δικια σου λογικη δε θα επρεπε να ακουγεται καμια διαφορα παιζοντας με switch, τροφοδοτικα στα switch κλπ. Ελα ομως που ακουγεται. Εσυ μπορει να μην καταλαβες κατι ομως πολλοι αλλοι καταλαβαν και μαλιστα παιζοντας με switch του εμποριου χωρις προσεγμενη τροφοδοσια κλπ....

Κοιτα επειδη απο τοτε πολλα πραγματα εχουν αλλαξει θα σου πω το εξης. Σε συστηματα με μεγαλη αναλυτικη ικανοτητα που υπαρχει συνδεση Ethernet καπου στην αλυσιδα το να βαλεις ενα αξιολογο γραμμικο τροφοδοτικο πανω στο modem σου θα εχει θετικη επιδραση. Τα τροφοδοτικα που δοκιμαστηκαν σε 3 διαφορετικα συστηματα ηταν τα Plixir BDC 2A, το Keces P3 και ενα low noise τροφοδοτικο που δινει μεχρι 1Α. Σε καθε περιπτωση ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ η βελτιωση ηταν προφανης.... Αν σου δωθει η ευκαιρια δοκιμασε το καποια στιγμη στο μελλον...

Να επισημανω οτι ολα τα παραπανω σχολια αφορουν συστηματα Audio και οχι home theater....
Δεν θυμάμαι πως έχει διαμορφωμένο το σύστημά του ο Blues. Στο δικό μου πάντως, έχω δύο υπολογιστές: τον desktop στο υπνοδωμάτιο που είναι αποθήκη αρχείων και τον nuc στο σύστημα που παίρνει μέσω δικτύου τα αρχεία και τα φορτώνει στη ram του, οπότε όταν ολοκληρωθεί το φόρτωμα ( του τραγουδιού ή ολόκληρου του album, ανάλογα τί θα επιλέξω ), τότε παίζει μουσική. Άρα, πρακτικά παίζω απο τη ραμ του nuc, όταν δηλαδή ακούω δεν έχει καμία συμμετοχή το δίκτυο. Μάλιστα, το έχω δοκιμάσει και μπορώ να ακούω ακόμα και αν αποσυνδέσω το καλώδιο δικτύου. Να μου πεις ότι το κύκλωμα διασύνδεσης του nuc με το dac επιδέχεται βελτιώσεων, να το δεχτώ. Εκεί ναι, δέχομαι την υπεροχή μιας καλύτερης σχεδίασης, ενός καλύτερου τσιπ για παράδειγμα ( το ud 501 έχει και κάποια χρονάκια στη πλάτη του, υποθέτω ότι έχει εξελιχθεί η τεχνολογία σε αυτό το τομέα ). Αλλά ως προς το δίκτυο και την αναγκαιότητα των switches και των καλωδίων δικτύου, απλά δεν έχουν καμία σχέση με την αναπαραγωγή.
Μεταξύ των υπολογιστών υπάρχουν τα powerlines της TPLINK και ένα απλό router του ΟΤΕ ( 100άρι ). Καλώδια δικτύου του κιλού που εγώ τους πέρασα τα βύσματα. Απλά πράγματα δηλαδή. Θα ήθελα ένα 1000άρι router καθαρά και μόνο για τη πιο γρήγορη μεταφορά των δεδομένων καθώς ειδικά τα dsd αρχεία θέλουν πολλή ώρα για να έρθουν στον nuc.
Όπως έχω ξαναπεί όμως, παρατηρώ διαφορές ( μικρές ) ανάμεσα στην αναπαραγωγή απο το σκληρό δίσκο και αυτή του φορτώματος στη ram ( όταν δηλαδή παίζω αρχεία που βρίσκονται στον δίσκο του nuc και μπορώ να παίξω και χωρίς φόρτωμα στη μνήμη ).

Last edited:

Reaction score
11.319
και πως αυτός ο θόρυβος επηρεάζει την αποστολή και λήψη των πακέτων δεδομένων και κατά συνέπεια την εικόνα και τον ήχο των συσκευών που λαμβάνουν και αποστέλλουν τα πακέτα αυτά των bytes παρακαλώ ...
ήρεμα το λέω:laugh:
Αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ.
Να και η απάντηση.

Ο θόρυβος τροφοδοσίας στο ψηφιακό πεδίο, δεν έχει καμία απολύτως αξία, και όχι, δεν περνάει στο αναλογικό σήμα μετά την μετατροπή.

Δεν μπερδεύει κανένα Ντακ το θόρυβο με τα ψηφία.

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα σφάλματος στη μετάδοση δεδομένων υπό συνθήκες υψηλού θορύβου, τότε στο σουπερμάρκετ που χτυπάει πιστωτική η ταμίας, όσες φορές και να χτυπήσει το ίδιο νούμερο, άλλο νούμερο θα χρεώσει στην κάρτα.

Μη το συνεχίζετε, εκτίθεστε.

Επίσης, όλες οι Χάι Ενδ συσκευές που έχουν σχέση με βελτίωση σε ρούτερ, δίκτυο, τροφοδοσίες και σταθεροποιήσεις, δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Μηδέν.
Όπως και τα ακριβά καλώδια εθερνετ.
Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολύ ακριβά καλώδια εθερνετ, και ακριβά καλώδια usb.
Μηδέν.

Μηδέν λέμε. Τίποτα.

Reaction score
660
Δεν θυμάμαι πως έχει διαμορφωμένο το σύστημά του ο Blues. Στο δικό μου πάντως, έχω δύο υπολογιστές: τον desktop στο υπνοδωμάτιο που είναι αποθήκη αρχείων και τον nuc στο σύστημα που παίρνει μέσω δικτύου τα αρχεία και τα φορτώνει στη ram του, οπότε όταν ολοκληρωθεί το φόρτωμα ( του τραγουδιού ή ολόκληρου του album, ανάλογα τί θα επιλέξω ), τότε παίζει μουσική. Άρα, πρακτικά παίζω απο τη ραμ του nuc, όταν δηλαδή ακούω δεν έχει καμία συμμετοχή το δίκτυο. Μάλιστα, το έχω δοκιμάσει και μπορώ να ακούω ακόμα και αν αποσυνδέσω το καλώδιο δικτύου. Να μου πεις ότι το κύκλωμα διασύνδεσης του nuc με το dac επιδέχεται βελτιώσεων, να το δεχτώ. Εκεί ναι, δέχομαι την υπεροχή μιας καλύτερης σχεδίασης, ενός καλύτερου τσιπ για παράδειγμα ( το ud 501 έχει και κάποια χρονάκια στη πλάτη του, υποθέτω ότι έχει εξελιχθεί η τεχνολογία σε αυτό το τομέα ). Αλλά ως προς το δίκτυο και την αναγκαιότητα των switches και των καλωδίων δικτύου, απλά δεν έχουν καμία σχέση με την αναπαραγωγή.
Μεταξύ των υπολογιστών υπάρχουν τα powerlines της TPLINK και ένα απλό router του ΟΤΕ ( 100άρι ). Καλώδια δικτύου του κιλού που εγώ τους πέρασα τα βύσματα. Απλά πράγματα δηλαδή. Θα ήθελα ένα 1000άρι router καθαρά και μόνο για τη πιο γρήγορη μεταφορά των δεδομένων καθώς ειδικά τα dsd αρχεία θέλουν πολλή ώρα για να έρθουν στον nuc.
Όπως έχω ξαναπεί όμως, παρατηρώ διαφορές ( μικρές ) ανάμεσα στην αναπαραγωγή απο το σκληρό δίσκο και αυτή του φορτώματος στη ram ( όταν δηλαδή παίζω αρχεία που βρίσκονται στον δίσκο του nuc και μπορώ να παίξω και χωρίς φόρτωμα στη μνήμη ).
Ακουσε ενα κομματι με το καλωδιο ethernet στο NUC και ξανακουσε το αφου αποσυνδεσεις το καλωδιο Ethernet. Αν δεν ακουσεις καμια διαφορα μην ασχοληθεις καθολου με τα του δικτυου.... Αστα οπως τα εχεις....
Επισης αν εχεις την ευκαιρια προσπαθησε να δοκιμασεις ενα μακρυ καλωδιο Ethernet (κατα προτιμηση Cat 7 η Cat 8) και να παρακαμψεις τα power lines που εχεις.

alexis

Reaction score
31.095
Έχουμε την παρακάτω εικόνα.
Η συγκεκριμένη μουσική παραγωγή προφανώς και είναι Reference. Σωστά;
Ειναι original super duper digital master αφού, όπως μας λέει η εικόνα.
Καμία αντίρρηση.

284686_1ab74e68245f6803ade9a69bb61d785a.jpg

Όλα τα καλώδια ήταν Audio-Technica, λέει. Σωστά ;

Αφού είναι τόσο super duper παραγωγή βρείτε μου ΕΝΑ καλώδιο Αudio-Technica με συνολικό κόστος πάνω από $50.
Εδώ

Το ακριβότερο έχει $45 και είναι 30m XLR.

Ευχαριστώ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.193
Ακουσε ενα κομματι με το καλωδιο ethernet στο NUC και ξανακουσε το αφου αποσυνδεσεις το καλωδιο Ethernet. Αν δεν ακουσεις καμια διαφορα μην ασχοληθεις καθολου με τα του δικτυου.... Αστα οπως τα εχεις....
Επισης αν εχεις την ευκαιρια προσπαθησε να δοκιμασεις ενα μακρυ καλωδιο Ethernet (κατα προτιμηση Cat 7 η Cat 8) και να παρακαμψεις τα power lines που εχεις.
αν δεν ακούσει διαφορά.....τι χόρτο πρέπει να καπνίσει?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.162
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas