Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.156
Και ναι χτες, επεσε τηλεφωνο από τον Κωστα.

-Ελα σπιτι μετα την δουλεια, να μιλησουμε για ψαρια και θ ακουσουμε και λιγο . Ειμαι και εμβολιασμενος, λεει με πιστοποιητικο!

Πηγα να το παιξω λιγο δυσκολος στην αρχη, ¨υπαρχει ποτοαπαγορευση μετα τις 21.00¨ του λεω (βασικα δεν θυμομουν, ηξερα ότι κατι απαγορευοταν μετα τις 9 το βραδυ).

Η απαντηση, ¨δε βλεπω να κανουν ελεγχους, οποτε αποφασισε εσυ! ¨ Ε κι αποφασισα.
Καπου κατά τις 20.30 ημουν σπιτι του. Παρακολουθησα στην αρχη ένα σεμιναριο για ψαρια κι ενυδρεια και μετα πηγαμε στο ζουμι. Ξερετε, εκει κατω στην υπογα.

Εχει περασει μια πενταετια από τοτε τοτε που ξεκινησε το νημα (με τα Magnepan). Από τοτε πολλα αλλαξαν. Τι πολλα, ΟΛΑ! Εχω την εντυπωση ότι εχει κρατησει μονο τα στηριγματα καλωδιων!

Γνωστο πλεον ότι υπαρχει ένα συστημα με 4 σαμπ και 11 ηχειων ενεργων συν την προσφατη προσθηκη αλλων δυο ηχειων. Αρα εχουμε στο συνολο τεσσαρων ηχειων ατμος και 9 (!!) ηχειων περιμετρικα στο χωρο.

Ειχα την εσφαλμενη εντυπωση ότι τα τελευταια ηχεια θα ηταν κυριως για κινηματογραφο και θα εμπαιναν πανω από την οθονη (η εν πασει περιπτωσει καπου προς τα εκει). Όμως αυτά μπηκαν αναμεσα από τα εμπρος και τα μεσαια. Ετσι εχεις μια μεγαλυτερη πυκνοτητα ηχειων στις 90 μοιρες εκατερωθεν (δεξια και αριστερα) από τη θεση ακροασης. Τα υπολοιπα τα γνωστα (τρινοβ - Oppo - πικαπ συν ολα τα απαραιτητα που εχει ενας καλος σινεματζης -προβολια, οθονες, λουματζεν κλπ)

Για να μην το κουραζουμε μπηκαμε με συνοπτικες διαδικασιες στο ψητο. Βασικα ηξερα πολύ καλα πως θα ξεκινουσαμε. Ουδεμια εκπληξη στην αρχη. ΦΩΝΕΣ. Ετσι αρχιζει ο Κωστας. Μαλλον όμως ελαφρως το ξεσκισαμε. Εχει μια αρκετα μεγαλη επιλογη πλεον από τετοια αλμπουμ και είναι γεγονος ότι στην πλειοψηφια ακουγονται πολύ ευχαριστα.

Βαζοντας λοιπον το πρωτο κομματι παιζοντας ηδη κανα λεπτο, του λεω ξαναπαντο απ την αρχη. Το βαζει και στην ουσια με το πρωο ακουσμα καταλαβαινω το διαφορετικο που υπαεχει τοσο στον ηχο του οσο και στις συνηθειες μου. Αυτό ακουγεται αμεσως κι εντονα. Εν πασει περιπτωσει συνεχιζουμε.

Στο δευτερο κομματι με βαζει κατι εκκλησιαστικα, καταλαβα αμεσως, παρενεργειες του εμβολιου! Ε δεν ειπα τιποτα (θα το πιουμε κι αυτό το ποτηρι ). Η πλακα είναι ότι ειχε κι αλλα τετοια. Να βαλουμε κι αυτό το ρεκβιεμ λεει. Ακολουθουν κατι αλληλουια και κατι ψαλμωδιες.

Και ηταν ακομη αρχη, δεν ειχε προλαβει να πιει πολύ (ουισκυ αυτος, κοκκινο κρασι εγω μ εβαλε και κατι παραξενα τυρια με διαφορα χρωματα – πρασινα, μπλε, ασπροκιτρινα συν φυσικα τα σαλαμακια κι ένα σωρο ξηροκαρπια). Λεω ρε γμτ αν πιασει 3-4 ποτηρακια κι ερθει στο τσακιρ κεφι δεν την πηδαω ουτε με ολες τις ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ του Γαιτανου!

Τεσπα, ολως παραδοξως καπως ηρθε στο σωστο δρομο και βαλαμε τα παντα. Μεχρι και πικαπ. Με το μανικι από τη μπλουζα (βαμβακερη) σκουπιζει το δισκο προσεκτικα, και μ ένα δυνατο φυσημα στην κεφαλή διωχνει ολες τις σκονες

Παμε όμως να δουμε τι καινουριο φερνουν τα επιπροσθετα ηχεια.

Αυτό που ειπα και στον Κωστα στο παρελθων όταν εγραφε την προσωπικη του αποψη ποσο βλετιωνεται ο ηχος (σε ποσοστα) από την προσθηκη ηχειων (το να το παμε πχ από 2.0 σε 3.1 5.1 7.1 11.1 ) του ειπα ότι αποψη μου είναι ότι από την δικη μου πλεον εμπειρα ότι την κάθε αλλαγη την καταλαβαινεις αμεσως. Αμεσως κι εντονα. Ποτε δεν γυρνας πισω ουτε καν σκεφτεσαι πως θα ηταν χωρις καποιο-α ηχειο-α στην αλυσιδα που ηδη εχεις. Επομενως στην ουσια ειναι ανουσιο να μιλας για ποσοστο βλετιωσης οταν το βαζεις μια φορα και μετα το ξεχνας.

Ετσι λοιπον για μενα ηταν τρια τα σημεια που εστιασα από τους πρωτες νοτες.

Το πρωτο ηταν αναποφευκτα το ατμος. Είναι κατι που μου λειπει κι αμεσως καταλαβαινω τι χανω. Και δεν είναι καθολου λιγο. Αποκλειεται προσωπικα να μην δεν βαλω ατμος. Δεν ξερω πως και ποτε, αλλα οσο κι ευτυχης να αισθανομαι και με το δικο μου συστημα το ατμος απογειωνει τη μουσικη, σου δινει τελειως διαφορετικη εικονα. Δεν παλευεται ουτε αντικαθιστατε ο ηχος με όλα τα πλεονεκτηματα που σου προσφερει.

Το άλλο είναι ότι με την προσθηκη ακομη δυο ηχειων στο πλαι εχεις πολύ πιο πλουσια σκηνη και μεγαλυτερο ευρος αυτης. Παραλληλα τα ηχεια χανονται. Αυτό ισως σ ένα βαθμο το ειχες και πιο μπροστα αλλα τωρα το νιωθεις πολύ πιο εντονα. Λες πουναι τα ηχεια.

Το τριτο στοιχειο είναι ο ογκος. Απιστευτος. Είναι ν απορεις πως βγαζουν τετοιες απαρομορφωτες εντασεις. Αυτο αν καποιος δεν τ ακουσει αποκλειεται να το φανταστει. Παραλληλα ποτε μα ποτε δεν σκεφτεσαι ότι τα σαμπγουφερ παιζουν. Ειμαι σιγουρος ότι αυτό αν καποιος παει για πρωτη φορα στου Κωστα θα είναι ισως το πρωτο που θα προσεξει. Τα ηχεια βγαζουν απιστευτο μπασο κι όμως ποτε δε λες ότι ερχεται ηχος από το σαμπ. Το σαμπ το αισθανθηκα σε δυο περιπτωσεις εντονα από τον δυνατο αερα που ερχοταν προς τα πανω μου. Είναι ο ψυχρος αερας που ερχεται από την οπη μπας ρηφλεξ από τα Neumann.

Αν και κανονικα θα επρεπε να με πιασει καταθλιψη απ τις ακροασεις, ο Κωστας είναι καλος φιλος και ειμαι πολύ χαρουμενος με αυτό που καταφερε να δημιουργησει. Γνωστος τελειομανης, εχει προσεξει ολες τις λεπτομερειες στο χωρο (και οχι μονο).

Για το δε πικαπ, ας ακουσει καποιος πικαπ στου Κωστα και τα ξαναλεμε. Και μαλιστα αν καποιος είναι φανατικος οπαδος ας ξεκινησει απ αυτό τις ακροασεις. Θ ακουσει ηχο από πικαπ όπως δεν τον ξαναακουσε ποτε.

Μετα όμως …ερχεται ο ερωτας! Η τεχνολογια προχωραει.

Μ αυτά και μ αυτά η ωρα ειχε παει 2.30 πρωι οποτε πηρα την αποφαση με βαρια καρδια να πω καληνυχτα (5-6 ωρες ακροαση, είναι καλουτσικα νομιζω).

Στην επιστροφη, οδηγουσα σ ένα δρομο ερημικο. Μονος με τις σκεψεις γυρω απ το συστημα που ακουσα με τις καινουριες προσθηκες. Εκανα και μια τραβηγμενη σκεψη. Πως θα ηταν το συστημα αν ειχε κι αλλα δυο ηχεια διαμετρικα αντιθετα απ εκει που μπηκαν τα καινουρια? Προσωπικα ειμαι σιγουρος ότι κι αυτό θ ακουστει εντονα.

Γενικα πιστεω ότι η κορυφη δεν εχει ορια. Αλλα καπου σταματας κι απολαμβανεις τους κοπους και την προσπαθεια σου. Κι όταν λεμε απολαμβανεις εδώ κυριολεκτουμε.

Προσωπικα περασα ενα ομορφο βραδινο και φυσικα το σπιτι ειναι ανοικτο για τον Κωστα οποτε θελει να ερθει.

Κι εδω κατι που ηθελα ν ακουσω (πολυκαναλα) αλλα εφαγα κολλημα και ξεχασα τ ονομα.
Buddy's Cherokee - YouTube

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Ο Βασίλης ο συνεπίθετος, είναι πολύ καλός φίλος, έχουμε ζήσει πολλά μαζί, εδώ και πολλά πολλά χρόνια, και λίγο, πολύ λίγο ρόλο έπαιξε το κοινό χόμπι περί ήχου, ήταν απλώς η αφορμή της πρώτης γνωριμίας.

Ήταν αυτός ο "νηματοθετης" τούτου του θρεντ που έγινε βάση για τόσες συζητήσεις και εξελίχθηκε ως εξελίχθηκε. :hi:

Θυμάμαι τον εντυπωσιασμό του από την πρώτη ακρόαση των μαγκνεπαν σε χώρο ηχητικά περιποιημένο, τα γνωστά του μαγκνεπαν, που τα είχε ακούσει εκατοντάδες φορές, στην πορεία των προηγούμενων ετών. Κι όμως, αυτή η πρώτη ακρόαση σε ηχητικά περιποιημένο χώρο, ήταν τόσο εντυπωσιακή, που για πρώτη φορά στα χρονικά, ξεκίνησε ο ίδιος καινούριο θρεντ να μοιραστεί αυτό που άκουσε! :o

Έχει γράψει κι αυτός πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του παραδοσιακού Χάι Ενδ, όπως και γω άλλωστε, με πολλά πολλά λεφτά εντελώς πεταμένα, πολλά μηχανήματα, καλώδια, κεφαλές, πικάπ, λαμπατους, ηχεία, όλο το πακέτο το φάγαμε κανονικά, μέχρι σκασμού και δε χορταίναμε ρε, τα ήθελε ο κ@λος μας κανείς δε μας έφταιγε. :gotcha:

Πολύ δύσκολα εντυπωσιάζεται πλέον.
Νομίζω όμως, πως το χθεσινό βράδυ, που δικαιωματικά αυτός, ως νηματοθετης τούτου του θρεντ ήταν ο πρώτος (και καθυστερημένα λόγω περιορισμών πανδημίας) που μπήκε μετά τις τελευταίες αλλαγές, τον είδα πραγματικά εντυπωσιασμένο για άλλη μια φορά, κι ενώ είχε ακούσει το σετάπ στην αμέσως προηγούμενη μορφή του, κι όχι μόνο μια φορά, ίσα ίσα ήταν πολλά τα βράδια που κάναμε το χαβαλε μας στο χώρο μου, κι αυτό για μένα, λέει πολλά. :neo:

Αρκετά όμως με τα στέρεα.
Τώρα περιμένω να ασχοληθεί λίγο παραπάνω και με τον μπαχτσέ μου, γιατί πέρσι δεν ήταν πολύ εντατική η απασχόλησή του, τώρα είναι ευκαιρία να το φχαριστηθεί! (και γω την παραγωγή) :lol:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Κι εκεί που λέτε που καθόμαστε κι ακούμε μουσική, τι γίνεται; Χτυπάει το τηλέφωνο του Κοτσίδη και μου καταστρέφει την ουδό ησυχίας, πάει το δυναμικό εύρος του λέω έφυγες, στο μπάνιο πάνε να μιλήσεις, εδώ ησυχία.

Και πήγε στο μπάνιο.
Έκλεισα πόρτα, κλείδωσα κιόλας.
Ησυχία παρακαλώ.

IMG_20210221_135254.jpg

ΥΓ. Πρέπει να θυμηθώ να τον ξεκλειδώσω κάποτε, γιατί τον άφησα κλειδωμένο στο μπάνιο. Ας βάλω ριμάιντερ στο κινητό. Άμα θυμηθώ, θα βάλω, δε μπορώ τώρα, ακούω μουσική, σόρρυ..
Στο καπάκι έχω κάτι ταινίες να δω..

ΥΓ. 2.

Ελπιζω μεχρι το βραδυ να εχω βγει
Δυσκολακι το κόβω.
Μέσα θα κάτσεις.

αν δεν εχετε νεα μου... εις το επανιδειν...
Χαρήκαμε για τη γνωριμία. Γεια.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Και κυριες και κυριοι, καλως ηρθατε γι ακομη μια φορα στο χωρο του Κωστα.

Αλλα πολυ φρεσκο και πολυ ανανεωμενο αυτη τη φορα!

Και για οσους λοιπον δεν το εχετε ξαναδει η ακουσει, μιλαμε με βεβαιοτητα και χωρις πολυ και μεγαλα λογια για εναν απο τους καλυτερους ακουστικα και αποτελεσματικα χωρους στην Ελλαδα και που εχω ακουσει, και πιστεψτε με, εχω ακουσει πολλα πολλα.. παντου...

Παμε σιγα σιγα λοιπον, με γρηγορο φωτογραφικο προχειρο υλικο, μιας και δεν ειχα πολυ χρονο και δεν ηθελα να ενοχλω Κυριακατικα και συνεχιζουμε με λεπτομερειες και εντυπωσεις που φυσικα δεν ειναι παρα οι καλυτερες.

Επειδη οπως ξερετε δεν το χω και πολυ με τα λογια, θα μιλησω και θα δειξω οσο καλυτερα γινεται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Και κυριες και κυριοι, καλως ηρθατε γι ακομη μια φορα στο χωρο του Κωστα.

Αλλα πολυ φρεσκο και πολυ ανανεωμενο αυτη τη φορα!

Και για οσους λοιπον δεν το εχετε ξαναδει η ακουσει, μιλαμε με βεβαιοτητα και χωρις πολυ και μεγαλα λογια για εναν απο τους καλυτερους ακουστικα και αποτελεσματικα χωρους στην Ελλαδα και που εχω ακουσει, και πιστεψτε με, εχω ακουσει πολλα πολλα.. παντου...

Παμε σιγα σιγα λοιπον, με γρηγορο φωτογραφικο προχειρο υλικο, μιας και δεν ειχα πολυ χρονο και δεν ηθελα να ενοχλω Κυριακατικα και συνεχιζουμε με λεπτομερειες και εντυπωσεις που φυσικα δεν ειναι παρα οι καλυτερες.

Επειδη οπως ξερετε δεν το χω και πολυ με τα λογια, θα μιλησω και θα δειξω οσο καλυτερα γινεται.
Σφουγγαρίστρα να φέρω; :biggrin:
Νταξ θα στα φτιάξει τα Figaro XL μην αγχώνεσαι. 😜

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Και κατεβαινουμε σιγα σιγα στο υπογειο του μεγαλου και πολυ ομορφου σπιτιου του Κωστα, και σιγα σιγα ηδη αρχιζει κι ακουγεται η μουσικη και καταλαβαινεις πως κατι καλο σε περιμενει, σαν να παιζουν λαιβ μεσα και συ σιγα σιγα ερχεσαι και μπαινεις στο κλαμπ...

κι αφου κι εγω πληρωσα το εισιτηριο μου οπως ολοι, μιας κ δεν εφερα blueray η δισκους, και με τις αυξησεις των χρονων , σιγα σιγα μπαινουμε στον κυριως χωρο.

C48049E2-50CF-4680-AA1D-710556C813C9.jpeg

και βεβαια , η σημασια φαινεται στη λεπτομερεια, φανταστειτε για Μουσικη στο χωλ, στην εισοδο, εχει ενα μικρο ζευγαρακι πειραγμενα Magnepan, να ισα ισα για να ακουγεται μουσικη στο χωρο,απλας!
καλουτσικα επαιζαν,δε μπορω να πω, ισα ισα κατι Να παιζει, οπως στ ασανσερ, στο σουπερ μαρκετ, στην αναμονη στον οδοντιατρο , στους γιατρους κλπ, δεν κακο...

EAECE03D-47FB-4505-B26F-B6310E249A94.jpeg

Reaction score
8.954
Κόφτε του ένα πρόστιμο που έχει πεταμένα τα βινύλια εκεί κάτω.
50 ευρώ το κομμάτι, του κιαρατά. Να μάθει.
Σίγουρα δε τα έχει πετάμενα, μάλλον τα μαζεύει για το ντεκόρ που θέλει για το χώρο του.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
καποιες γενικε εικονες του χωρου, με ευρυγωνιο φακο, οπου φαινεται απλοχερα η δουλεια που εχει γινει στο χωρο, που εινια dedicated, τυπου man cave, με χωρις να το εχω μετρησει η να εχω δει μετρησεις πολυ πολυ χαμηλο RT, κατι που το αισθανεσαι κατευθειαν απο τη νεκρικη σιγη που επικρατει στο χωρο και το πραγματικα πολυ πολυ χαμηλο κατωφλι θορυβου που βοηθαει στο πολυ υψηλο δυναμικο ευρος .

Βλεπουμε επισης την ηχητικη περιποιηση του χωρου , την διαταξη αν δεν κανω λαθος 9,4,4 ηχειων με 9 ηχεια δαπεδου γυρω σου, 4 ηχεια ατμος και αλλα 4 διπλα ομως ρημαδια παλιοπραματα sub, τον νεο προβολεα της JVC την δουλεια που εχει γινει στο ταβανι κι επισης τον πολυ πολυ χαμηλο, ατμοσφαιρικο φωτισμο οπου δε βλεπεις την τυφλα σου και δε μπορεις να βγαλεις και φωτο, αλλα ο Κοτς ο κουφαλας εκανε κι ετσι δουλιτσα, νταξ, οχι καλη αλλα εκανε.

Επισης βλεπουμε απλοχερα την φλογερη επενδυση τιγρε / λεοπαρ στις κυριες πολυθρονες που αγκαλιαζουν σφιχτα το σωμα σου, και σε χαιδευουν παντου σ ολο σου το κορμι.

JO6_6565.jpg

JO6_6569.jpg

JO6_6572.jpg

JO6_6574.jpg

JO6_6575.jpg

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
κι εδω σε πρωτο πλανο βλεπουμε την καρδια του συστηματος, αυτο το παλιοπραμα το μαυρο που γραφει Trinnov, διπλα σ ενα πραμα που γυριζει γυρω γυρω στρογυλλο, mk5 με archiv κεφαλη κι ενα κλασσικο βραχιονα κι ενα μαυρο phono με πρασινο λαμπακι ( το δικο μου εινια μπλε/μωβ..)

Επισης βλεπουμε τα 4 χ subs Genelec και Neumann, χ2 μεγαφωνα το καθενα, σε σετ των 2 στημενα πλαγια εμπρος και πισω που σε βαζουν στο κεντρο της σκηνης.

JO6_6582.jpg

JO6_6583.jpg

JO6_6587.jpg

JO6_6588.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Βγάζουμε κι εμείς φωτογραφίες...
Μα πόσο άχρηστοι είμαστε..

Ο Γιάννης έχει τρομακτικό φωτογραφικό εξοπλισμό, εκπληκτικό μάτι και ασυναγώνιστο ταλέντο, μάγος κανονικός...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM