Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
και μόνο το γεγονος οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ασχολουνται με δισκους, δειχνει πασιφανεστατη αχαριστια, δηλαδη ελλειψη οποιασδηποτε εκτιμησης στους κοπους της επιστημης να φερει την ποιοτητα στ' αυτια μας. Στους νεους φαινεται ακομα περισσοτερο αφου την τεχνολογια τη θεωρουν αυτονοητη αλλά δεν ειναι.
Για τους παλιους, η κατασταση μου θυμιζει τον ιθαγενη που του δινεις το καλυτερο παπουτσι να φορεσει κι αυτος το πεταει και παει ξυπολυτος γιατι ετσι εμαθε...

Reaction score
51
Εντάξει είναι ιεροτελεστία η ακρόαση από αυτό το μέσο.... όμως και να ρίχνει σε ήχο σε όλες τις σύγχρονες υποτίθεται πηγές?

Dual 505-4 + ortofon blue
vs...
Oppo 95, htpc, dune.
Δεν νομίζω ότι το dune με το oppo και υπολογιστή μπορεί να παίξει υψηλού επιπέδου μουσική . Είναι πολύ εισαγωγικά. Λογικά να σου ακούγεται το πικάπ καλύτερο. Να πω ότι έβαζες κάτι τι προκοπής σε ψηφιακό ...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.193
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα υπέρ του βινυλίου , όποιος το γουστάρει μεγειά του και χαρά του.
Ομως έχω να πω ένα πράμα στον Πέτρο και όλους όσοι πιστεύουν ότι σε blind test ξεχωρίζει το βινύλιο από τα χρατς χρουτς.
Κάποτε είχα την ίδια κόντρα με τον κοντολέτα.
Για το ποιό ακούγεται καλύτερα και αν παίζουν χρατς και ιστορίες.
Εψαξε βρήκε και κατέβασε το children of sanchez chuck manzione , σε flac , και το έφερε για blind test.
Η ήττα που έφαγε ήταν όλη δική του.
Ποτέ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το βινύλιο με τα χρατς από το flac.
Ποτέ δεν κατάφερε να βρεί ποιό έπαιζε καλύτερα.
Συνήθως μπέρδευε το ένα με το άλλο.
Αυτό που του ακουγόταν καλύτερα στο τέλος ήταν το βινύλιο το ταπεινό to συμπιεσμένο.

Last edited:

Reaction score
6.815
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα υπέρ του βινυλίου , όποιος το γουστάρει μεγειά του και χαρά του.
Ομως έχω να πω ένα πράμα στον Πέτρο και όλους όσοι πιστεύουν ότι σε blind test ξεχωρίζει το βινύλιο από τα χρατς χρουτς.
Κάποτε είχα την ίδια κόντρα με τον κοντολέτα.
Για το ποιό ακούγεται καλύτερα και αν παίζουν χρατς και ιστορίες.
Εψαξε βρήκε και κατέβασε το children of sanchez chuck manzione , σε flac , και το έφερε για blind test.
Η ήττα που έφαγε ήταν όλη δική του.
Ποτέ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το βινύλιο με τα χρατς από το flac.
Ποτέ δεν κατάφερε να βρεί ποιό έπαιζε καλύτερα.
Συνήθως μπέρδευε το ένα με το άλλο.
Αυτό που του ακουγόταν καλύτερα στο τέλος ήταν το βινύλιο το ταπεινό to συμπιεσμένο.
Φοβερό κομμάτι Γιάνναρε για τεστάρισμα συστήματος και δεν έχω αξιωθεί ακόμη να το πάρω σε βινύλιο.
Θα μας φάνε λάχανο τα παλιο streaming γ@μώ το!! :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.193
Προφανώς , δεν ήταν μόνο το βινύλιο που έκανε την "διαφορά" , το οποίο είναι και χιλιοπαιγμένο , αλλά και η κεφαλή και το phono stage του προ που έχω.
Φοβερό κομμάτι Γιάνναρε για τεστάρισμα συστήματος και δεν έχω αξιωθεί ακόμη να το πάρω σε βινύλιο.
Θα μας φάνε λάχανο τα παλιο streaming γ@μώ το!! :D
Υπάρχει στο TIDAL σε πολύ καλή έκδοση , το άκουσα προ ημερών και έπαθα.

Reaction score
6.815
Προφανώς , δεν ήταν μόνο το βινύλιο που έκανε την "διαφορά" , το οποίο είναι και χιλιοπαιγμένο , αλλά και η κεφαλή και το phono stage του προ που έχω.
Ε ναι ρε συ. Πως θα παίξει αν δεν ειναι σωστά και ταιριασμένα αυτά μεταξύ τους;
Γιάννη αν θυμάμαι καλά σε θέμα δικό σου που είχα διαβάσει προ δεκαετίας περίπου είχες βάλει και step up ή θυμάμαι λάθος;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.193
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα σε βινύλιο για αγορά.
Υπάρχει σε αμερικάνικη κόπια?
Ε ναι ρε συ. Πως θα παίξει αν δεν ειναι σωστά και ταιριασμένα αυτά μεταξύ τους;
Γιάννη αν θυμάμαι καλά σε θέμα δικό σου που είχα διαβάσει προ δεκαετίας περίπου είχες βάλει και step up ή θυμάμαι λάθος;
Είχα βάλει hashimoto , αλλά αργότερα που άλλαξα προ τα πούλησα.
Το Blind test έγινε με τον επόμενο τον c2301 και το dune με τον avp a1hd σε ρόλο dac.
Είχαμε ταιριάξει στάθμες με db meter.

Reaction score
6.815
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα σε βινύλιο για αγορά.
Υπάρχει σε αμερικάνικη κόπια?
Μεταχειρισμένο φαντάζομαι ότι θα το βρω σχετικά εύκολα. Απλά όποτε βάζω παραγγελία το ξεχνάω το ρημάδι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.193
Αν δεν το έχουν ξεσκίσει στο παίξιμο με τίποτα 2-3grams force weight κεφαλές καλό θα είναι.

Reaction score
6.815
Με το discogs υπάρχει μία σχετική ασφάλεια για την κατάσταση που ισχυρίζεται ο πωλητής για τον κάθε δίσκο. Προσωπικά σε εκατοντάδες αγορές από εκεί δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα έως σήμερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj