- Reaction score
- 23
Καλησπέρα,
Μετά από χρονοβόρο και ενδελεχές ψάξιμο, ανάγνωση και σκέψη για το πώς θα πρέπει να αναβαθμίσω το ηχοσύστημά μου, προχώρησα σε ριζικές αποφάσεις. Αποφάσισα να απεμπλακώ απο ενισχυτές και παθητικά ηχεία για να προχωρήσω στην αγορά ενεργών. Πουλήθηκαν λοιπόν όλα και τώρα υπάρχει το μπάτζετ για να προχωρήσω.
Πάμε στα δεδομένα:
Aντιλαμβάνομαι πως με αυτό το μπάτζετ θα πρέπει να κάνω συμβιβασμούς στην 1η οκτάβα. Θα τους κάνω.
Κατόπιν όσου ψαξίματος έκανα νομίζω οτι οι επιλογές που απαντούν στα παραπάνω είναι είτε τα Genelec 8030C, είτε τα Neumann KH120 τα οποία μελλοντικά θα συμπληρωθούν με τα αντίστοιχα sub. Tείνω προς τα Genelec διότι και πιο κοντά στο μπάτζετ μου βρίσκονται, και Class D έναντι Class AB ενισχυτή διαθέτουν, και auto-standby λειτουργία διαθέτουν, ενώ στις μετρήσεις τους είναι περίπου ίδια με τα KH120.
Όμως αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις θα ήθελα να τις ακούσω. Ιδίως επειδή υπάρχει ήδη το minidsp SHD.
Μετά από χρονοβόρο και ενδελεχές ψάξιμο, ανάγνωση και σκέψη για το πώς θα πρέπει να αναβαθμίσω το ηχοσύστημά μου, προχώρησα σε ριζικές αποφάσεις. Αποφάσισα να απεμπλακώ απο ενισχυτές και παθητικά ηχεία για να προχωρήσω στην αγορά ενεργών. Πουλήθηκαν λοιπόν όλα και τώρα υπάρχει το μπάτζετ για να προχωρήσω.
Πάμε στα δεδομένα:
- Απο το παλαιό σύστημα κληρονομώ το miniDSP SHD, το οποίο κρατώ και για το νέο. Αυτό θα είναι και η κύρια πηγή. Ίσως στο πολύ μέλλον να μπει κι ενα πικάπ καθαρά απο βίτσιο, αλλά προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη παράμετρος, ας την αγνοήσουμε.
- Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για μουσική σε δικάναλο setup (δεν με παίρνει οικονομικά ούτε χωροταξικά για κάτι περισσότερο).
- Στόχος μου είναι η κατά δύναμιν πιστότητα. Δεν με ενδιαφέρουν χροιές, μουσικότητες και μετάξια. Τις έζησα όλες αυτές τις... εμπειρίες, αλλά ήρθε η ώρα για το δια ταύτα. Θέλω να ακούω όσο πιο πιστά γίνεται αυτό που άκουγε ο μαστεράς στο στούντιο.
- Απόσταση ακρόασης 2 μέτρα περίπου, σε δωμάτιο 4m x 3,2m. Στους στόχους μου είναι και η διαμόρφωση αυτού του χώρου με τα απαραίτητα για να φτιάξω τον ήχο το κατά δύναμιν.
- Μπάτζετ. 1500 τώρα, μπορεί μελλοντικά να φτάσει γύρω στις 3000. Ήτοι ξεκινάμε με δορυφόρους για να έχω να ακούω κάτι , μέχρι να συμπληρώσουμε με 2 subs στο μέλλον. Κι όλα αυτά πρέπει να κάνουν 3.000 max.
Aντιλαμβάνομαι πως με αυτό το μπάτζετ θα πρέπει να κάνω συμβιβασμούς στην 1η οκτάβα. Θα τους κάνω.
Κατόπιν όσου ψαξίματος έκανα νομίζω οτι οι επιλογές που απαντούν στα παραπάνω είναι είτε τα Genelec 8030C, είτε τα Neumann KH120 τα οποία μελλοντικά θα συμπληρωθούν με τα αντίστοιχα sub. Tείνω προς τα Genelec διότι και πιο κοντά στο μπάτζετ μου βρίσκονται, και Class D έναντι Class AB ενισχυτή διαθέτουν, και auto-standby λειτουργία διαθέτουν, ενώ στις μετρήσεις τους είναι περίπου ίδια με τα KH120.
Όμως αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις θα ήθελα να τις ακούσω. Ιδίως επειδή υπάρχει ήδη το minidsp SHD.
Last edited: