- Reaction score
- 12.240
Επιπλέον, το 2χ4 πέραν της usb input, δεν έχει και toslink, ενώ δεν έχει και τηλεχειρισμό, κάτι που κάνει σχετικά δύσκολο τον χειρισμό του master volume. Ψηφίζω 2x4HD ( όπως και έκανα άλλωστε ).
Κανονικά θα έπρεπε να πω πως και στο δικό μου παθητικό σετάπ μπορεί να μπει minidsp κλπ κλπ, στο ίδιο κόστος θα είμασταν πάλι... αλλά όχι, δε θα το πώ!! αφού η εξίσωση αλλάζει συνέχεια δε θα τελειώσουμε ποτέ! (άσε που θα ξαναφτάσουμε στο ρουν!!) !!Το σεταπ που πρότεινα με Άνταμ, με ένα minidsp (χωρίς να είναι άκρως απαραίτητο) έχει πολύ πιο σοβαρές δυνατότητες ισοστάθμισης, και ενσωματώνει dac, και με λίγα λεφτά ακόμα, μπαινει Dirac στο παιχνίδι, οπότε κάθε σύγκριση με χύμα στο κύμα παθητικά, είναι εξαρχής καταδικασμενη.
το 2x4 έχει ποδαρακι στην πλακετα να βαλεις ποτενσιόμετροΕπιπλέον, το 2χ4 πέραν της usb input, δεν έχει και toslink, ενώ δεν έχει και τηλεχειρισμό, κάτι που κάνει σχετικά δύσκολο τον χειρισμό του master volume. Ψηφίζω 2x4HD ( όπως και έκανα άλλωστε ).
I know! Γι'αυτό είπα ότι κάνει δύσκολο τον χειρισμό του master volume. Απλά πήγα κατ'ευθείαν στο ζουμί, που είναι το 2x4HD καθώς είναι πολυεργαλείο.το 2x4 έχει ποδαρακι στην πλακετα να βαλεις ποτενσιόμετρο
ευγε νεε μου χερ ντοκτορΥΓ. Τα rca θα έπρεπε να απαγορευτούν, να είναι παράνομα σα τους γύφτους τους δολοφόνους, στη στρουγκα γύφτοι και rca.
Ενα σαμπακι ;;; πουτε!! δυο ναι να ειμαστε νομιμοιΔύο παμφθηνοι ενεργοί jbl δορυφόροι με το σαμπάκι τους
ώστε να τερματίσει το σπορ του δικάναλου,
επιμεληθείς ηχητικά το χώρο, διότι όσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κι αν πετάξεις σε σαλόνι με άδεια ντουβάρια, τα 3 μου θα ακούς.
7,5 και 80 ms αντιστοιχα...με loop διπλασσιαζεις αλλα χανεις εξοδους εισοδουςOff Topic:
Δε με λέτε, τα 2x4 και 2x4HD , τι μέγιστο delay μπορούν να δώσουν;
Βρε..Λέω "μακάρι" γιατί άτομα π.χ. σαν τον Κώστα, που έχουν περάσει απο συστήματα που κάποιοι θεοποιούν ( και αντιμετωπίζουν και σαν προέκταση του "εγώ" τους ) και που έχουν παραδεχτεί την ανωτερότητα κάτι εντελώς αντίθετου, σπανίζουν στις ομάδες που ο νέος θα επισκεφτεί για να πάρει πληροφορίες σχετικά με το στήσιμο ενός συστήματος. Αντ'αυτών, υπάρχουν διάφοροι "γκουρου" στις ομάδες που αρχικά θα ψάξουν οι νέοι, που λένε οτιδήποτε έμμεσα εκθειάζει τις δικές τους επιλογές, άρα κατ'επέκταση τους ίδιους.
Μακάρι οι νέοι να απαγκιστρώνονταν απο απόψεις που έχουν ρίζες σε δεκαετίες προ του 90 και να μάθαιναν εξ'αρχής ότι το αυτί δεν είναι μέσο καλιμπραρίσματος ενός συστήματος. Και να διάβαζαν λίγο παραπάνω πριν ασχοληθούν ( κάτι που προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ατόμου που θα τους έδειχνε το δρόμο, που να ψάξουν για να διαβάσουν και να πάρουν τις κατάλληλες πληροφορίες ) ώστε να είχαν μια αρχική γνώση, κάποια αρχικά εφόδια προκειμένου να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα χρήματα που θα επενδύσουν.
Όσο για το μέσο το ίδιο ( βινυλιο ) ξαναπεί τη γνώμη μου. Επανήλθε σαν μόδα χωρίς να έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πως το αφήσαμε όταν άρχισε να "σβήνει" και να δίνει τη θέση του στο ψηφιακό. Αντίθετα, τόσο το ψηφιακό μέσο, όσο και τα ενεργά ηχεία, έχουν εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με εκείνη την εποχή. Τα μυαλά των "σειρήνων" όμως παραμένουν τα ίδια... Και πέραν του τί πιστεύω και ακούω εγώ, μιλάνε και οι προδιαγραφές.
Αν βάλουν 2 σάμπ κύριε Χρήστο με 1000 ευρώ μπάτζετ για ηχεία θα παίξουν αυτά..να σαμπακι ;;; πουτε!! δυο ναι να ειμαστε νομιμοι
680 ms??Wtf, για πόση απόσταση το προοριζουν? Αν και μάλλον το προοριζουν για επαγγελματική χρήση.7,5 και 80 ms αντιστοιχα...με loop διπλασσιαζεις αλλα χανεις εξοδους εισοδους
Το φτηνο του τομαν 680 ms
Όντως, 200€ κοστίζει και ήταν ένας ακόμα λόγος που διάλεξα το 2x4HD (για μελλοντική αναβάθμιση ). Για κάποιον όμως που ξέρει ότι θα χρησιμοποιήσει dirac, καλύτερα να πάει απευθείας στο ddrc24 που δίνει και το μικρόφωνο στο πακέτο. Anyway!!Νομίζω θέλει 200€ ακόμα για να πάρεις άδεια για Dirac. Ε, αυτά
Έχω πραγματοποιήσει ανάλογες δοκιμές και μάλιστα υπό συνθήκες αρκετά ισοδύναμες,με την απόκριση στα επιμέρους setup διορθωμένη χάρη σε rePhase - κι επιβεβαιωμένη μέσω μικροφώνου - προς κοινή καμπύλη-στόχο... Από τη μια πλευρά παθητικά main και sub υπό κλασσική ακουστική ενσωμάτωση χωρίς παρεμβολή υψιπερατού φίλτρου,από την άλλη προσιτοί ενεργοί δορυφόροι και ζεύγος sub κροσαρισμένα με όλες τις διατυπώσεις....Πηγή PC-foobar .Ως στάθμη επελέγη τυπική τιμή αναφοράς έχοντας επιβεβαιώσει την ικανότητα διαχείρισης χάρη σε ισοδύναμες τιμές παραμόρφωσης.Πάντως, πρέπει να ομολογήσω πως, εκτός από ένα σωρό κατεβατά, δε βλέπω να υπάρχει διαθέση για μία δοκιμή/σύγκριση "παραδοσιακού" με "νεότερου".
Μόνο μηνύματα τύπου "... Στο ίδιο μπάτζετ, το καλό ενεργό θα κερδίζει πάντα το καλό παθητικό...." (για παράδειγμα το χρησιμοποίησα, δεν έχει να κάνει με εσάς dimifoot)
Παρεμπιπτόντως,οι εκδόσεις του miniDSP χωρίς Dirac δεν διαθέτουν στο δικό τους λογισμικό επαρκές πλήθος taps για ικανοποιητική εφαρμογή συνέλιξης,τουλάχιστον υπό τυπικές οικιακές συνθήκες...Οπότε η διόρθωση μέσω rePhase - σε επίπεδο ψηφιακού αναπαραγωγού εννοείται - θα κρινόταν μεν αναγκαία...αλλά και ανώφελη παράλληλα,διότι υπάρχουν οδοί με απλούστερα βήματα κι ενιαία επεξεργασία DSP...Off Topic:
Δε με λέτε, τα 2x4 και 2x4HD , τι μέγιστο delay μπορούν να δώσουν;
Δάσκαλε!! Για πες τις οδούς μπας και ξεστραβωθούμε!!Παρεμπιπτόντως,οι εκδόσεις του miniDSP χωρίς Dirac δεν διαθέτουν στο δικό τους λογισμικό επαρκές πλήθος taps για ικανοποιητική εφαρμογή συνέλιξης,τουλάχιστον υπό τυπικές οικιακές συνθήκες...Οπότε η διόρθωση μέσω rePhase - σε επίπεδο ψηφιακού αναπαραγωγού εννοείται - θα κρινόταν μεν αναγκαία...αλλά και ανώφελη παράλληλα,διότι υπάρχουν οδοί με απλούστερα βήματα κι ενιαία επεξεργασία DSP...
Είναι αυτό που λέμε "να έχει ένα ρημάδι Dirac".
Καλώς ή κακώς,custom DSP διορθώσεις στη θέση του Dirac προϋποθέτουν όχι μόνο ικανή γνώση αλλά και παρατεταμένη εμπειρία με λιγότερο επιτυχημένες απόπειρες...Θα ήταν άτοπον από μέρους μου να εξηγήσω το πώς...ν'αποτυγχάνουμε μέχρι να πετυχαίναμε.Δάσκαλε!! Για πες τις οδούς μπας και ξεστραβωθούμε!!
Α, κατάλαβα. Εννοείς ότι αφού υπάρχει η δυνατότητα του dirac, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί κάποιος με το rephase. Σωστά; Γιατί, κατάλαβα ότι υπάρχουν εναλλακτικές του rephase και του dirac.Καλώς ή κακώς,custom DSP διορθώσεις στη θέση του Dirac προϋποθέτουν όχι μόνο ικανή γνώση αλλά και παρατεταμένη εμπειρία με λιγότερο επιτυχημένες απόπειρες...Θα ήταν άτοπον από μέρους μου να εξηγήσω το πώς...ν'αποτυγχάνουμε μέχρι να πετυχαίναμε.
Α, λίγο ξεβρακωμα στο αγνό παραδοσιακό χάλι ενδ, πάντα είναι διασκεδαστικό... δε νομιζω οτι χρειαζεται καν δοκιμη δεδομενου της παρακατω μετρησης