Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.893
Εδώ είναι τα όρια ανά πολιτεία. Σχεδόν παντού είναι κάτω από 75, δηλαδή 120χ/ω

Δεν ξέρω σε τι "λύσεις" αναφέρεσαι.

Δεν είναι μόνο τα ραντάρ, είναι και τα περιπολικά που κυκλοφορούν, συχνά unmarked, και σταματούν όποιον έχει βαρύ πόδι. Είναι και τα περιπολικά που τη στήνουν σε παράδρομους και κόβουν κίνηση, αθέατα από την κύρια ροή του δρόμου ως τη στιγμή που είναι πια αργά.

Θα τη γλιτώσεις από τύχη και μόνο, την πρώτη και η δεύτερη και την πέμτπη φορά που θα το πατήσεις. Πολύ γρήγορα θα σε τσακώσουν. Και οι πόντοι συσωρρεύονται. Και κάθε φορά που θα το πατάς, θα ανεβάζεις πίεση και θα κοιτάς καθρέφτη αγχωμένος.

Είναι αρκετά χαρακτηριστικό ότι στις σειρές και ταινίες από ΗΠΑ, όταν θέλουν να δείξουν ότι κάποιος τρέχει πάρα πολύ και δείχνουν το κοντέρ, αυτό δείχνει 80-85-90 μίλια, δηλαδή ταχύτητες ΡΟΥΤΙΝΑΣ για τον Έλληνα οδηγό.
Τίποτα δεν είναι χωρίς ρίσκο.

Στα 20s μου έχω κάνει αρκετές επισκέψεις στο Τμήμα για τέτοιους λόγους. Αλλά ήμουν προκλητικός οπότε ...καλά να πάθω. Μας κυνηγούσε το περιπολικό στα στενά κι εμείς του φεύγαμε και βγαίναμε πίσω του και του ανάβαμε τα φώτα. :whistling:

Στις αχανείς ΗΠΑ παίζουν πολλά ρόλο. Κυρίως η Πολιτεία, το οδικό δίκτυο και οι γνωριμίες.

Η χαρά της οδήγησης δεν είναι μόνο υψηλές ταχύτητες σε ανοιχτούς δρόμους. Αυτό είναι μάλλον το λιγότερο απολαυστικό. Κάποια ανάβαση, επαρχιακοί ανοιχτοί δρόμοι με στροφιλίκια, παραλιακές διαδρομές κλπ.

gid

Reaction score
9.421
Τίποτα δεν είναι χωρίς ρίσκο.
Μόνο που στις ΗΠΑ (και σε πάρα πολλές άλλες χώρες), το ρίσκο ΒΑΡΑΕΙ....

Η χαρά της οδήγησης δεν είναι μόνο υψηλές ταχύτητες σε ανοιχτούς δρόμους. Αυτό είναι μάλλον το λιγότερο απολαυστικό. Κάποια ανάβαση, επαρχιακοί ανοιχτοί δρόμοι με στροφιλίκια, παραλιακές διαδρομές κλπ.
...κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που τα 160 όριο στο ηλεκτρικά δεν έχουν και πολλή σημασία, όταν μπορείς να γλεντήσεις τη ροπή τους ακριβώς στις διαδρομές που περιγράφεις....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
...κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που τα 160 όριο στο ηλεκτρικά δεν έχουν και πολλή σημασία, όταν μπορείς να γλεντήσεις τη ροπή τους ακριβώς στις διαδρομές που περιγράφεις....
εκτός από το χρονικό διάστημα (αν έχω καταλάβει καλά) που το όχημα λειτουργεί σε safe mode ??

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.893
Μόνο που στις ΗΠΑ (και σε πάρα πολλές άλλες χώρες), το ρίσκο ΒΑΡΑΕΙ....

Για να γίνω πιο σαφής, μη νομίζετε ότι θέλω να βγαίνω από το σπίτι μου και να πηγαίνω τέρμα παντού. Ίσα-ίσα που τα τελευταία χρόνια έχω ρίξει πολύ τις ταχύτητες που κινούμαι. Κι ας μην τηρώ πάντα τα όρια. Μόνο όταν αισθάνομαι ασφάλεια για μένα και τους άλλους θα πάω πιο γρήγορα.

Αλλά... Στις εκδρομές που πάω, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, τα 160 είναι συνήθης ταχύτητα για να είναι τελική.

Reaction score
29
Με ένα καλό αμάξι ή μηχανή σε εθνική, τα 180 μπορεί να είναι ΠΟΛΥ άνετα και ασφαλή για όλους, αρκεί ο οδηγός να μην νυστάζει-πιει-είναι μεγάλος κλπ

melina

Cargo 200
Reaction score
42.918
Μια φορά και ένα καιρό που έφερνα αυτοκίνητο από Γερμανία μετά κάνα μήνα μου ήρθαν με το ταχυδρομείο 2 γράμματα με κλήσεις.
Στη μια έτρεχα με 5 χλμ παραπάνω, τύπου 85 αντί για 80, στην άλλη δεν είχα κολλήσει το στικερ των διοδίων στο παρμπρίζ.
Και οι δυο από την Αυστρία, οι πινακιδες μου ήταν προσωρινού τύπου διαρκείας μιας εβδομάδας από το γερμανικό υπουργείο μεταφορών.
Τους είπα να το κάνουμε ταινία για να τα βρούμε αλλά δεν θέλανε, τα πλερωσα κανονικά κι ας είχαμε και καπιταλς κοντρολς τότε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.581
Μια φορά και ένα καιρό που έφερνα αυτοκίνητο από Γερμανία μετά κάνα μήνα μου ήρθαν με το ταχυδρομείο 2 γράμματα με κλήσεις.
Στη μια έτρεχα με 5 χλμ παραπάνω, τύπου 85 αντί για 80, στην άλλη δεν είχα κολλήσει το στικερ των διοδίων στο παρμπρίζ.
Και οι δυο από την Αυστρία, οι πινακιδες μου ήταν προσωρινού τύπου διαρκείας μιας εβδομάδας από το γερμανικό υπουργείο μεταφορών.
Τους είπα να το κάνουμε ταινία για να τα βρούμε αλλά δεν θέλανε, τα πλερωσα κανονικά κι ας είχαμε και καπιταλς κοντρολς τότε.
Στους Αυστριακούς αυτοκινητόδρομους φαίνεται πού υπάρχουν κάμερες -συνήθως λίγο πριν ή λίγο μετά από ανισόπεδες γέφυρες ή σε μεταλλικά ικριώματα σχήματος Π- οπότε κόβεις.

Στη Γερμανία δεν το δοκίμασα, αλλά εκεί που δεν έχει όρια το τερμάτισα, 241 στο κοντέρ, 233 πραγματικά.

Στην Ιταλία δεν είχα καταλάβει κάμερες κρυμμένες πίσω από πινακίδες με όρια ταχύτητας σε έργα. Πήγαινα με 120 σε όριο 80 και μου έκαναν παντομίμα οι Ιταλοί για κάμερες στις πινακίδες. Ευτυχώς δεν μου έστειλαν αναμνηστικά. :biggrin:

Ο γιος πλήρωσε παραπάνω για κλήσεις σε Ουγγαρία και Τσεχία από όσο την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Ήθελε να κάνει και οικονομία, τρομάρα του...:roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.855
Στο σημερινό μου ταξίδι, πήγα από νότια Σκόπια προς σύνορα, να συναντήσω τα βόρεια Σκόπια, και κάτι κρεατα της προκοπής.

IMG_20220220_163358.jpg

IMG_20220220_163353.jpg

Αυτά τα κρέατα που τα τρως και λες ω ρε μάγκα μου ω.

Το λοιπόν στο δρόμο είχε μια εξαιρετική θέα, ο ουρανός ήταν σκέτος πίνακας ζωγραφικής.

Είχε όριο ταχύτητας συνήθως 90 και σε άλλα τμήματα 70, σε διασταυρωσεις 50 και κατ τέτοια πεζά νούμερα, αλλά γω για τη χαρά της οδήγησης πήγαινα με 280 να γουστάρω. Δηλαδή εντάξει, υπερβολές, πήγαινα με 95 στο Κρουζ κονδρόλ. 🤣😂😁

Θα με πείτε πως πήγαινα αργά εσείς οι σούπερ γρήγοροι ρουκέτες, οκ, σερνομουν, αλλά προσπέρασα ένα σωρό άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο και δεν έτυχε να με προσπεράσει κανενα. Τυχαίο, οκ.

Στην επιστροφή, επειδή είχα πιει 3 κανάτες κόκκινο κρασί, οδηγούσε η γυναικα μου, και δε νομίζω να ξεπέρασε τα 80 σε κανένα σημείο της διαδρομής. Μάλλον θα είχατε κάνει χαρακίρι κάποιοι. Τες πα, είχε πολύ ωραίο ηλιοβασίλεμα, φανταστικά χρώματα στον ουρανό, νομίζω απόλαυσα πολύ αυτή την αργή μέχρι εμετού διαδρομή για σας τους σφαίρες.

Είδαμε και μια αλεπού.

Τέλος πάντων, είναι ωραίο πράμα τα ταξίδια με το αυτοκίνητο, εμείς περνάμε πολύ όμορφα κάθε σβκ. Χθες ήμασταν Χαλκιδική. Πήγα με 289 μέση ταχύτητα. Ελπίζω να εγκρίνετε. (89 δηλαδή).

Τα 163 τελικής του αυτοκινήτου που έχω, τα οποία τα πιάνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πολύ πιθανώς να μη τα ξαναδώ ποτέ στο κοντέρ. Λυπάμαι εάν σας απογοητεύω, αλλά περνάω υπέροχα χωρίς να έχω άγχος για κλήση ταχύτητας πρακτικά ποτέ.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Πριν χρόνια έξω από την Αμφιλοχία καθ'οδόν για Παξούς (😍), ήμασταν 3 αυτοκίνητα κομβόι και πηγαίναμε με την ίδια ακριβώς ταχύτητα. Μας σταμάτησαν με ραντάρ, ο πρώτος κι εγώ (τρίτος) φάγαμε κλήση (IIRC για 15 χλμ/ω άνω του ορίου - 80), η φίλη που οδηγούσε το μεσαίο αμάξι όχι. Όλα με αθηναϊκές πινακίδες...

Τυχαίο; Δε νομίζω...

gid

Reaction score
9.421
Στο UK έχει παντού κάμερες. Και σε εθνικές οδούς (M) βγάζουν και average, οπότε ακόμα και να ξέρεις που είναι, σε πιάνουν με τον μέσο όρο και σου στέλνουν γράμμα στο σπίτι >:(
Ίσως πρέπει να διευκρινίσεις πως δεν αναφέρεσαι σε ταινίες, γιατί ορισμένοι εδώ μπερδεύονται εύκολα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.855
Χθες προχθές, στον κάθετο δρόμο του αεροδρομίου που συνδέει τον δρόμο Περαίας με το δρόμο Χαλκιδικής, εκεί που ανέβαινα με Κρουζ κονδρολ (στα 95 με όριο 90) βλέπω μπροστά μπάτσους να βγαίνουν στο δρόμο να κάνουν σήμα με τα χέρια να σταματήσω, κοιτάζω την ταχύτητα στο παρμπρίζ (head up display) πάω με 95, εντωμεταξύ στο παρμπρίζ βλέπω και την ταχύτητα που λεν τα σήματα στο δρόμο (90) λέω δε γίνετε ρε μεγάλε να με σταματήσεις τώρα για 5χλμ για όνομα, βγάζω φλας να σταματήσω αλλά την ψυλλιάζομαι και κοιτάζω αριστερά στον καθρέφτη ερχόταν ένα καρούλι παλιακο με 120 χονδρικά, αυτόν σταματούσαν όχι εμένα.
Κλείνω φλας, χαμόγελο, συνεχίζω.

Αξία, ανεκτίμητη. 😎

Τρεχάτε σεις με την ψυχή στο στόμα.
Νόου, Θενκς.😎

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Η αλήθεια είναι πως και τα μπατσάκια είναι ενίοτε καθυστερημένα. Έχω βιώσει στην ευθεία της Κατερίνης πράσινο φωσφοριζέ πραγματάκι να διασχίζει 4 λωρίδες ΕΟ από τη ΛΕΑ στην τέρμα αριστερή και να μου κάνει νόημα να σταματήσω δεξιά... Σταματώ, έρχεται κοντά να μου πει πόσο έτρεχα (+12χλμ από το όριο) και του απαντώ "πας καλά άνθρωπέ μου; Τόσο λίγο λογίζεις τη ζωή σου; Αξίζει να τη χάσεις για μια κλήση στην ΕΟ;"

Δεν κατάλαβε ποτέ τι εννοούσα, και in retrospect μάλλον ευτυχώς γιατί τώρα που το διαβάζω θα μπορούσε να έχει καταλάβει άλλα και να τρέχουμε ακόμη...

Στο ίδιο μπλόκο σταμάτησαν ένα βανάκι με γύφτους από το οποίο κατέβηκαν (εκτός του οδηγού) 3 γυναίκες και γύρω στα 10 παιδιά κάνοντας σαματά, όπως επίσης κι έναν κακόμοιρο ασιάτη, λόγω του οποίου ο "έμπειρος" μπατσάκος μας χάρισε την εξής ατάκα προς το "rookie" συνάδελφό του: "μαΛΛΛάκα (ναι, ντόπιος ήταν) αυτόν διώξτον χωρίς να τον γράψεις γιατί αυτοί είναι ικανοί να σε ταράξουν στα κουφού (μτφ: kung fu) και να μη καταΛΛΛάβεις από πού σου ήρθε!

Εμένα τελικά αντί για κλήση για ταχύτητα, με έγραψαν επειδή ως οδηγός δε μερίμνησα ώστε ο συνοδηγός να φορά ζώνη (φορούσε), 20€ "χαριστικά φΛΛΛαράκι".

Τι λέγαμε; Α για ηλεκτρικά ε; Πώς να το συνδέσω... Α ορίστε: μόνο μια από τις κλήσεις που έχω φάει για ταχύτητα ήταν για πάνω από 170χλμ, άρα μια χαρά μπορείς να τη φας και με ηλεκτρικό. Άρα; Να βάλουν κόφτη στα 90 πρέπει. Άσε που έτσι θα χωνεύει ευκολότερα τα rare και τα σαλατικά ο @costas EAR.

Όχι;

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.212
Volkswagen electric cars will be able to power homes from this year
Δηλαδη φορτιζεις στο δωρεαν , γυριζεις σπιτι και καις τσαμπα ρευμα απο το αυτοκινητο ? :biggrin:

Παρεμπιπτοντως florida αν πας με το οριο (οπως πηγαινα με το ενοικιαζομενο) σε προσπερνουσαν ολοι ακομα και τα φορτηγα. Συν 20 mph πρεπει να ηταν η νορμα...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Στον I 95 μπορεί να είναι και παραπάνω. Εχω πάει με 100 και 110 , πέρασα από μπλόκο και δε μου μίλησε κανείς.
Από vero beach πηγαίνοντας orlando.

gid

Reaction score
9.421
Παρεμπιπτοντως florida αν πας με το οριο (οπως πηγαινα με το ενοικιαζομενο) σε προσπερνουσαν ολοι ακομα και τα φορτηγα. Συν 20 mph πρεπει να ηταν η νορμα...
Ενδιαφέρον.

Εγώ στην ίδια πολιτεία πηγαίνοντας με +5-10 πάνω από το όριο έγινα συλλέκτης κλήσεων.... Και σπανίως με προσπερνούσε κανείς.... Στη Βοστώνη πήγαινα με τη ροή, ακολουθώντας σταθερά τον μπροστινό σε αριστερή λωρίδα γεμάτη αμάξια, και έφαγα ΚΑΙ εκεί κλήση πάλι για 5-10 υπέρβαση. Βλοσυρός μαύρος μπάτσος, σε αμαρκάριστο αμάξι, ακριβώς για να τσακώσει παραβάτες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.200
Νεότερο μέλος
danstefan