Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Το EV6 έχει επίσης προκριθεί στα βραβεία European Car of the Year 2022, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 28 Φεβρουαρίου
Το πήρε κι αυτό..

KIA EV6 – 279 βαθμοί
RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC – 265 βαθμοί
HYUNDAI IONIQ 5 – 261 βαθμοί
PEUGEOT 308 – 191 βαθμοί
SKODA ENYAQ iV – 185 βαθμοί
FORD MUSTANG MACH-E – 150 βαθμοί
CUPRA BORN – 144 βαθμοί

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.715
Το πήρε κι αυτό..

KIA EV6 – 279 βαθμοί
RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC – 265 βαθμοί
HYUNDAI IONIQ 5 – 261 βαθμοί
PEUGEOT 308 – 191 βαθμοί
SKODA ENYAQ iV – 185 βαθμοί
FORD MUSTANG MACH-E – 150 βαθμοί
CUPRA BORN – 144 βαθμοί

Αν το δούμε ως την πιο ιδανική χρηστική πρόταση προσφέρει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Και σιγά-σιγά το όνομα Kia ξεπερνάει την αρνητική φήμη που είχε. Ως προς το brand εννοώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Η αλήθεια είναι ότι προσφέρει πολλά το KIA EV6 σε πολύ λογικό κοστολογιο.

Έχει μέγιστη ισχύ φόρτισης στα 250kw DC, λόγω αρχιτεκτονικής 800 βολτ, με αποτέλεσμα να φορτίζει 10-80% σε 18 λεπτά, επιδόσεις απολύτως κορυφαίες ανεξαρτήτως τιμής.

Τα 800 βολτ είναι εξαιρετική βάση και για κορυφαίες επιδόσεις, επιταχύνσεις κλπ.

Έχει καθαρόαιμη ev πλατφόρμα, για πρώτη φορά από την KIA, και πισοκίνητο, όχι σα τα προηγούμενα ηλεκτρικά της φίρμας (NIRO, SOUL).

Έχει χώρους άφθονους, είναι ψηλό να μη βρίσκει στις λακκούβες (κροσοβερ), έχει απίθανη πανοραμική ηλιοροφη, head up display, ωραίες οθόνες με καινούργιες δυνατότητες (και σα καθρέφτες να βλέπεις πίσω κατά την προσπέραση), έχει ωραίες αναρτήσεις άνετες, και προσφέρει μέχρι αεριζομενα κλιματιζομενα καθίσματα.

Τα έχει όλα. Πλήρες 200%.

Φυσικά είναι "KIA", οπότε η ποιότητα κατασκευής εννοείται πως δεν είναι επιπέδου μερτσεντες και μπεμβέ, αλλά δεν είναι κι η τιμή του επιπέδου μερτσεντες και μπεμβέ, άρα δε ζητάμε την απόλυτη πολυτέλεια στα υλικά, τα οποία βεβαίως είναι ποιοτικά, αλλά όχι κορυφαία.

Έχει μπόλικη εγγύηση, και νομίζω πως θα πάει τρομερά στις πωλησεις, του αξίζει. Δικαίως μαζεύει τόσες διακρίσεις.

Στα μειονεκτήματά του είναι ο σχετικά μεγάλος κύκλος στροφής (11,5μ αν θυμάμαι καλά), και το κάπως ελαφρύ τιμόνι, δεν είδα άλλο ιδιαίτερο παράπονο από κανένα τεστ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.715
τωρα να ρωτησω εγω αν σας αρεσει το πισω μερος η να κανω τη παπια?
Σχετικό είναι κι αυτό. Από μικρός γούσταρα τον σχεδιασμό σεντάν στα νορμάλ αυτοκίνητα Τον κλασικό, τριών όγκων. Οπότε, ακόμα και σήμερα, όλοι αυτές οι καινοτόμες γραμμές που εξυπηρετούν διάφορες ανάγκες μου κακοφαίνονται.

Προσωπικά, με χαλάει όταν μία μάρκα με φήμη lidl (και στα καλά και στα κακά) γίνεται προκλητική ασχέτως "ομορφιάς". Το παρομοιάζω με τη χοντρή που φοράει κοντό σορτς ή μίνι. :biggrin:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.339
τωρα να ρωτησω εγω αν σας αρεσει το πισω μερος η να κανω τη παπια?
Εμένα μου αρέσει γιατί σε κάνει μετά να βλέπεις το μπροστά και να λες "α οκ, από μπροστά δεν είναι τόσο άσχημο" :p

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Τερατώδες.

Θα περιμένουμε τα επόμενα eKia και e Hyundai γιατί αυτά τώρα ενώ είναι καλά αυτοκίνητα, δε βλέπονται.

Μην αρχίσουμε ότι γούστε είναι αυτά. Δε βλέπονται λέμε.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Ε, θα τα συνηθίσετε.

Από κοντά λένε ότι είναι πιο.. Καλό.

5 τεμάχια 350-αρηδες μπήκαν στην Ελλάδα. Ένας, στα Γιάννενα, λένε ότι βολεύει και για το ταξίδι.

Reaction score
2.015
Oι ελάχιστοι σταθμοί ταχυφόρτισης που υπάρχουν στο εθνικό δίκτυο είναι σχεδόν αποκλειστικά μονοί και 50 KW.
'Εχουν ωστόσο δύο θέσεις φόρτισης, αλλά νομίζω από ένα καλώδιο για τους τρεις διαφορετικούς τύπους plug.

Όταν πάμε και βρούμε να φορτίζει άλλος με 50 KW,

- μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι να φύγει το καλώδιο του εναλλασόμενου στα 22 KW ; Στην περίπτωση αυτή θα του "κόψουμε" KW από τη δική του φόρτιση; (αν πχ η συνολική ισχύς του σταθμού είναι στα 50 ΚW).

- το ίδιο αν φορτίζει στα 50, αλλά είναι ελεύθερο το καλώδιο του άλλου τύπου , το οποίο θέλουμε εμείς.

Ίσως είναι απλό και οι ερωτήσεις είναι χαζές, αλλά δεν το γνωρίζω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι να φύγει το καλώδιο του εναλλασόμενου στα 22 KW ;
Ναι.

Στην περίπτωση αυτή θα του "κόψουμε" KW από τη δική του φόρτιση;
Όχι.

- το ίδιο αν φορτίζει στα 50, αλλά είναι ελεύθερο το καλώδιο του άλλου τύπου , το οποίο θέλουμε εμείς.
Δεν γίνεται, μια έξοδος θα δίνει 50.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Πάνελ γκαπς και γενικώς προβλήματα συναρμολογησης και βαφής, πλέον δεν υπάρχουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Άντε τέσλα, βγάλε ένα μικρότερο κάρο! Κόψε τον πωπό του 3 να έρθει στα 4.2 μέτρα!
Αργεί πολύ νομίζω.
Η πανασονικ ενημέρωσε πως 4680 θα ξεκινήσει παραγωγή το 2024.
Μεχρι τότε θα ετοιμάζουν τη γραμμή παραγωγής, προφανώς δεν πρόκειται για κάτι απλό, και μιλάμε για γνωστή χημεία μπαταριών, απλώς άλλο μέγεθος.

Πριν να είναι διαθέσιμες σε μεγάλες ποσότητες οι νέες μπαταρίες, που θα είναι φτηνότερες στην παραγωγή, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φτηνό μικρό Τεσλα.

Η ίδια η Τεσλα, που φτιάχνει μεγάλα εργοστάσια σε ντετε, έχει απίστευτες καθυστερήσεις στην οργάνωση της γραμμής παραγωγής των νέων μπαταριών, στο Τέξας μόλις το Γενάρη ξεκίνησαν με παραγωγή για 1000 αυτοκίνητα το μήνα, πρακτικά πρόκειται για ελάχιστο νούμερο.
Δεν θα έχει διαφορά στο Βερολίνο, θα βγάζουν μπαταρίες για 1000 αυτοκίνητα το μήνα προς ώρας.
Άμα πάει έτσι, με 12.000 αυτοκίνητα το έτος είναι σταγόνα στον ωκεανό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Να κι η BMW στο δρόμο του Θεού, στα 800 βολτ και φόρτιση στα 350. Καλό '25.

Η ΚΙΑ όπως είπα, δείχνει το δρόμο.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352
Members