- Reaction score
- 596
ωραία θα ήταν, διαβάζω ότι το ζητάει κόσμος.Δενδροειδής εμφάνιση και πας όπου θες.
Δε νομίζω όμως ότι θα γίνει στη σημερινή εποχή των metadata, είναι κατά κάποιο τρόπο αντίθετο στη φιλοσοφία του roon.
ωραία θα ήταν, διαβάζω ότι το ζητάει κόσμος.Δενδροειδής εμφάνιση και πας όπου θες.
Τι ακριβώς εννοείς;Δεν το κάνει με addon και streaming δεν είναι μόνο αυτά τα 2! (roon ή audirvana)
Και γι' αυτό είναι κάθετοι. Ότι άλλο τους ζητήσεις το συζητάνε. Αλλά το να φύγουν από τη φιλοσοφία των metadata όχι.ωραία θα ήταν, διαβάζω ότι το ζητάει κόσμος.
Δε νομίζω όμως ότι θα γίνει στη σημερινή εποχή των metadata, είναι κατά κάποιο τρόπο αντίθετο στη φιλοσοφία του roon.
Το έχει εγκαταλείψει. Έβγαλε μια συσκευή αλλά με εξαίρεση ένα review σε κάποιο site δεν την έχω συναντήσει πάλι. Και το ίδιο το site τους έχει να ανανεωθεί από τότε 3-4 χρόνια και βάλε. Καλό σαν ιδέα, φτωχή η υλοποίηση. Το είχα αγοράσει και αυτό αλλά με τον αρχαίο υπολογιστή που είχα δεν δούλεψε ποτέ σωστά. Ώρες για μια βασική ανανέωση την ίδια στιγμή που το foobar ήθελε λεπτά.To MusiCHI υπάρχει ακόμη? υποστηρίζεται? και είναι ελληνικό.
30% είναι μεγάλη διαφορά. Μόλις μου ήρθαν και κουπόνια για 3 μήνες δωρεάν Tidal και Quboz αλλά δεν βλέπω κάποια χρήση αφού έχτισα μεγάλη βιβλιοθήκη HiRez ήδη από ..γκουχ...εναλλακτικές πηγές. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει?Εδώ και λίγες μέρες είδα κάποια αναφορά σε μηνιαία ανανέωση αλλά νόμιζα πως είναι το κλασικό τρικ των εταιριών που σε δελεάζουν με την τιμή αλλά χρεώνουν έτος.
Από περιέργεια μπήκα σήμερα και ΝΑΙ είδα μηνιαία χρέωση 13$. ΟΚ είναι πιο ακριβά από την ετήσια αλλά όπως και να το κάνεις χωνεύεται καλύτερα το όλο θέμα. Ήμουν στην δοκιμαστική της BF με το 1$ οπότε μου έκατσε "κουτί".
Τον ξεζούμισες τον Ρώσο,ε???30% είναι μεγάλη διαφορά. Μόλις μου ήρθαν και κουπόνια για 3 μήνες δωρεάν Tidal και Quboz αλλά δεν βλέπω κάποια χρήση αφού έχτισα μεγάλη βιβλιοθήκη HiRez ήδη από ..γκουχ...εναλλακτικές πηγές. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει?
Μεγάλη μεν πιο εύκολα διαχειρίσιμη δε. Δεν είναι και τόσο τραγικό το ποσό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά πολύς κόσμος κολλάει στο ετήσιο. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν το έχω δει καν στο forum τους και μπαίνω αρκετές φορές τη μέρα. Αν το διαφημίσουν θα πάρουν πολύ κόσμο. Γενικά σε forums του εξωτερικού το ζητάνε αρκετοί αυτό.30% είναι μεγάλη διαφορά. Μόλις μου ήρθαν και κουπόνια για 3 μήνες δωρεάν Tidal και Quboz αλλά δεν βλέπω κάποια χρήση αφού έχτισα μεγάλη βιβλιοθήκη HiRez ήδη από ..γκουχ...εναλλακτικές πηγές. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει?
πηγή φτιαγμένη για roon;Αν ακούς από ένα πισι καλύτερα είσαι με το τιντάλ που έχεις τις λίστες σου παντού. Αν όμως ακούσεις από πηγή που είναι ειδικά φτιαγμένη για το ρουν θα χάσεις την μιλιά σου και δεν θα ξανασχοληθείς με τίποτα άλλο ποτέ.
Άσε μην ανοίξω το στόμα μου γιατί βλέπω να με βαφτίζετε χρυσαυγίτη.
Με πολλή υπομονή και ευγένεια σε ερωτώ:πηγή φτιαγμένη για roon;
"υπολογιστή" δηλαδή που τρέχει μόνο το roon;;
τι άλλο "μαγικό" μπορεί να συμβαίνει;
έπαψε το "bits are bits" να ισχύει;;;
Aron Chupa
To stream ενος ας πουμε ιντερνετικου ραδιοφώνου ή ένα τοπικό αρχείο (mp3, flac ή οτιδήποτε) είτε το στριμάρω με το nvidia shield, είτε με τον υπερυπολογιστή μου, είτε με το raspberry των 20 ευρώ.... δεν είναι ίδιο;;;;;Με πολλή υπομονή και ευγένεια σε ερωτώ:
- όλα τα ντακ παίζουν το ίδιο αφου τα μπιτς είναι μπιτς;
- όλα τα σιντι το ίδιο;
- όλα τα σκάφη ορτσάρουν κόπια στην ίδια θάλασσα;
Έλεος και λυπηθείτε μας βρε παιδιά
Λογικά είσαι μικρός, έχεις χρόνια μπροστά σου να δοκιμάσεις διάφορα. Όταν τα τσεκάρεις ας ξαναπιάσουμε να συζητήσουμε ότι όλα ειναι μανιτάρια και όλα τρώγονται απλά μερικά τα τρως μόνο μία φορά!
Ξέρεις όμως απο προγραμματισμό, άρα μπορείς να σκεφτείς ένα λόγο για τον οποίο διαφορετικά λογισμικά μπορεί να έχουν διαφορετική απόδοση. Δεν μιλάω για τρελές καταστάσεις - καραμπάμ διαφορές μέρας με τη νύχτα, αλλά διαφορές στα σημεία. Εγώ βρίσκω ένα πολύ καλό λόγο για τον οποίο το roon μπορεί να παίζει καλύτερα στο rock και να καταλάβω αυτό που λέει ο μανιταροφάγος - βινυλιολάγνος kanakiani. Και αυτός είναι ότι τρέχει σε linux και τρέχει μόνο το roon και τίποτα άλλο. Έχουμε δηλαδή ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό, έχουμε την απουσία αρκετών διεργασιών που τρέχουν σε ένα συνηθισμένο λειτουργικό σύστημα και μετά έχουμε και το κατά πόσο καλά ( σίγουρα διαφορετικά ) έχει γραφτεί ο κώδικας μιας εφαρμογής.To stream ενος ας πουμε ιντερνετικου ραδιοφώνου ή ένα τοπικό αρχείο (mp3, flac ή οτιδήποτε) είτε το στριμάρω με το nvidia shield, είτε με τον υπερυπολογιστή μου, είτε με το raspberry των 20 ευρώ.... δεν είναι ίδιο;;;;;
Αν και στα 3 βάλω το ίδιο dac δε θα πάρω τον ίδιο ήχο;;;
Σε μένα έχουν τον ίδιο ήχο πάντως με δοκιμές A/B....
Αν σε σας έχουν διαφορετικό... δεν επιμένω.... διαλέξτε τον καλύτερο...
Κάθε διανομή linux μπορείς να τη "γυμνώσεις" ή/και να αλλάξεις kernel ή ή ...Εγώ βρίσκω ένα πολύ καλό λόγο για τον οποίο το roon μπορεί να παίζει καλύτερα στο rock και να καταλάβω αυτό που λέει ο μανιταροφάγος - βινυλιολάγνος kanakiani. Και αυτός είναι ότι τρέχει σε linux και τρέχει μόνο το roon και τίποτα άλλο. Έχουμε δηλαδή ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό, έχουμε την απουσία αρκετών διεργασιών που τρέχουν σε ένα συνηθισμένο λειτουργικό σύστημα και μετά έχουμε και το κατά πόσο καλά ( σίγουρα διαφορετικά ) έχει γραφτεί ο κώδικας μιας εφαρμογής.
Εσύ με το daphile, εγώ με το moode και το foobar, άλλοι με το volumio.... επιλογές υπάρχουν.Ευτυχώς, έχω βολευτεί με το daphile και δεν χρειάζεται να πλερώκω συνδρομή στο roon.