Eλληνικος θριαμβος στην εκθεση του Μοναχου

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.448
Ψηφιακά γατάκια, νομίζατε ότι κερδίσατε;

Best show award από τον στυλάτο οντιοφίλ σε καθαρό, αγνό αναλογικό σύστημα (αν και αυτό με σαμπγούφερ γμτ ) !!!!

My best of show award goes to Nagra and Wilson Audio. Unequivocally the best sound I heard over the four days. The Wilson Chronosonic XVX with WATCH Dog subwoofers and Nagra HD components, with new 70th anniversary turntable, were stunning. Not stunning for an audio show, but stunning, period. I've never given a best of show award to any room if the only source I heard was a turntable. However, I have to give credit where credit is due. I only heard vinyl in this room and it blew me away. I can only imagine how much I would've enjoyed some Three Blind Mice Japanese jazz or high resolution Red Hot Chili Peppers through the Nagra DAC HD. Maybe next year :~)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.261
Wilson Chronosonic XVX
Ρε νταποστ έλεος κάπου.

Αυτό το δορυφορακι, είναι πολύ μικρό, δε μπορεί να παίξει χωρίς σαμπ.

Τόσο μικρό, τόσο λιλιπούτειο θα έλεγε ο κογιας, που μόνο με σαμπ μπορεί να βγάλει Μπάσο, για αυτό του έβαλαν κι αυτοί 2 σαμπ να έχει κάτι να δείξει στην πρώτη οκτάβα, και καλά έκαναν οι άνθρωποι.

Κοίτα μικροσκοπικά μεγάφωνα

Screenshot_20220526_111325_com.android.chrome.jpg

Υπερβολες τώρα, κλαμπατσιμπανα πως το λένε σωστά δε ξέρω.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.361

Best show award από τον στυλάτο οτνιοφίλ σε καθαρό, αγνό αναλογικό σύστημα (αν και αυτό με σαμπγούφερ γμτ ) !!!!

My best of show award goes to Nagra and Wilson Audio. Unequivocally the best sound I heard over the four days. The Wilson Chronosonic XVX with WATCH Dog subwoofers and Nagra HD components, with new 70th anniversary turntable, were stunning. Not stunning for an audio show, but stunning, period. I've never given a best of show award to any room if the only source I heard was a turntable. However, I have to give credit where credit is due. I only heard vinyl in this room and it blew me away. I can only imagine how much I would've enjoyed some Three Blind Mice Japanese jazz or high resolution Red Hot Chili Peppers through the Nagra DAC HD. Maybe next year :~)

Nαι , αλλα η λεπτομερεια ειναι η εξης, αλλα δε τα διαβαζεις, τι να σε καμω...

"I've never given a best of show award to any room if the only source I heard was a turntable. However, I have to give credit where credit is due. I only heard vinyl in this room and it blew me away."

ΥΓ .: "
Also, a tip of the cap to Wilson's Peter McGrath for system setup. The subwoofers, left and right of the main XVX speakers, were integrated perfectly. "

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.990
Ε τώρα και συ, ένα Ρον τούτ στο Σέφιλντ ντραμ ρεκορντ είναι μαστ.
Απέξω το ξέρω.
Στο παίζω ανά πάσα στιγμή, με τις φανταστικές μπαγκέτες να βαραω στον αέρα.
θα ναρθω Σαλονικα να το δω δεν το χανω με την καμμια Χερ Ντοκτορ:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.261
Τελικά φαίνεται πως για να διακριθούν οι εκθέτες σε τέτοιες χαϊ ενδ κόντρες, χρησιμοποιούν 2 σαμπ στο δικάναλο.

Παλιανθρωποι. Άμα δηλαδή παν να στήσουν πολυκαναλο, πόσα σαμπ θα αναγκαστούν να βάλουν ώστε να κερδίσουν τα εύσημα; 8 ή 16;

Ε ασταδγιαλα πχια.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Best show award από τον στυλάτο οντιοφίλ σε καθαρό, αγνό αναλογικό σύστημα (αν και αυτό με σαμπγούφερ γμτ ) !!!!

https://www.orpheusaudio.gr/watch-dog-subwoofer.html....ρε αγορι ειπαμε να παρουμε subs οχι γκαρσονιερα....αμαν πχια με αυτο το χαιεντι....
Τελικα Dapostino μου τα δυο τοπ δωματια σε ηχο παιζανε με διπλα subs ρε συ......τι ανατροπες ειναι αυτες?????μα τι γινεται τελικα......?

Που παμε ρε συ ????

Σε λιγο θα παιρνουμε πρωτα ενα ζευγαρι subs και οταν μας ρωταει ο πωλητης τι ηχεια θα παρετε εμεις θα του λεμε σκεπτικοι ......ξερεις...δεν εχω αποφασισει ακομα....... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.463
Πως κάνετε έτσι βρε.
"Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι" 🍯.

Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησαν να δίνουν σημασία στην ακουστική χώρων.
Πλέον δίνουν σημασία και στα subs.
Επόμενο ίσως είναι το calibration.

Ή όχι, αυτό είναι ψηφιακό, φθού κακά

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Τελικά φαίνεται πως για να διακριθούν οι εκθέτες σε τέτοιες χαϊ ενδ κόντρες, χρησιμοποιούν 2 σαμπ στο δικάναλο.

Παλιανθρωποι. Άμα δηλαδή παν να στήσουν πολυκαναλο, πόσα σαμπ θα αναγκαστούν να βάλουν ώστε να κερδίσουν τα εύσημα; 8 ή 16;

Ε ασταδγιαλα πχια.
Κα@λωσες μωρη Ρομπερτα Λαουρα εεεεεεεεεεεε???????????????? :fuckyou: :fuckyou: :fuckyou: :fuckyou: :fuckyou: :fuckyou: :fuckyou: :laugh: :laugh: :laugh:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.144

Ε ασταδγιαλα πχια.
Σιγά μην είχαν πρόβλημα τα κρονοσόνικ να βγάλουν το μπάσο που έπρεπε, από δυοτρία μέτρα και με κορυφές 92dB, μ' αυτά τα ξεψυχισμένα αργόσυρτα τζαζ κομμάτια που έχουν στοιχειώσει το high end. High end τρομάρα τους. Ta sub μπήκαν για να ανεβάσουν το τζίρο. Και όταν ανεβαίνει ο τζίρος, ανεβαίνουν τα κέρδη. Και καλά κάνουν οι άνθρωποι δηλαδή.

Αν στο μέλλον ανακαλύψουν πως ο τζίρος μπορεί να ανέβει κι άλλο με στήριξη του πικάπ σε επίχρυσες κατσαρόλες Νέας Ζηλανδίας, θα τις βάλουν κι αυτές, και θα τους τις χρεώνουν πολύ. Πάρα πολύ. Και θα τις αγοράσουν. Και θα βάλουν και κρεμαστήρια απ' το ταβάνι για τα καλώδια. Και θα τα χρεώσουν κι αυτά (δυσ)αναλόγως πολύ. Να είσαι σίγουρος. Και με δώρο ξεσκονιστήρι με φτερά γαλαζοαίματης κότας βαμμένα χρυσαφιά.

Τί θες τώρα...

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Reaction score
343
Mερικα νεα ακομα απο το Moναχο....
(inside info απο την καθαριστρια)

1. Το συστημα με το πικαπ εχει παρει το 1ο βραβειο καλυτερου ηχου παμψηφει απο ολους τους κριτες (δεν εχει ανακοινωθει ακομα, η καθαριστρια το ξερει ομως).

2. Ο Mark Philips προτιμησε τι συστημα χωρις τα sub, το ιδιο και οι εκπροσωποι της TLA και της Kronos (και η καθαριστρια)... Ο εκπροσωπος της Goebel επεμενε να συνδεθουν και τα sub για το κοινο...

3. Το κοστους 240Κ ψηφιακο συστημα ηταν παρα πολυ καλο.... Μια κλαση ομως κατω απο το πικαπ (και εδω συμφωνησε η καθαριστρια).

4. "Bροχη" οι αιτησεις στην TLA απο hi-end κατασκευαστες ηχειων προκειμενου να εμφανιζονται με ενισχυτικα της TLA στις εκθεσεις που εχουν προγραμματισει... (πολλοι μαλιστα παρακαλεσαν την καθαριστρια, ενας της εδωσε ενα μπουκαλι με πανακριβη βοντκα)

4. "Βροχη" και οι αιτησεις να ενταχθουν dealers στο δικτυο πωλησεων.... Τo team της TLA/Kronos θα μεινει στην Γερμανια για περισσοτερο απο δτο εβδομαδες προκειμενου να γινουν επιδειξεις (μαζι με την καθαριστρια) στους πελατες που μπηκαν στην λιστα αναμονης και καταθεσαν προκαταβολες....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.155
Μάλλον μετά απο αυτό το ποστ πρέπει να απαντήσει η διαχείριση για το τι θα πρέπει να γίνει με συστηματικό πωλητή που θεωρεί τα μέλη του avsite θύματα.
Δεν ειμαι "επαγγελματιας πωλητης" εγω φιλε μου.... Εσεις με "βαφτισατε αυθαιρετα και με δολο" οτι θελετε... και "μπουκαλι" ακομα....

Εγω επαγγελματιας μηχανολογος μηχανικος / σχεδιαστης ειμαι, που "ξεφορτωθηκα τα πολυκαναλα κλαμπατσιμπανα" επειδη εσεις μου βρηκατε τα θυματα να το κανω (δικια σας η ευθυνη δηλαδη) και απο εκει και περα αναβαθμιζω συνεχως τα πολλα 2καναλα συστηματα μου, προσφεροντας παραλληλα εξαιρετικες για την κατηγορια τους συσκευες που παιζουν σε ανθρωπους που "τωρα ερχονται", εξηγωντας τους παραλληλα τεκμηριωμενα τις ανοησιες που τους "ποτιζουν" καποιοι....

Ποιος νομιζεις οτι εκτιθεται?

Μαλλον εσυ που προτρεπεις και παρασυρεις τους (αδαεις) καταναλωτες σε "αρλουμπες".... ετσι δεν ειναι?
Για αυτους που τα αγορασαν απο την αγγελια.... μου εφτιαξες και καταναλωτες - θυματα να τα "ξεφορτωθω" δηλαδη... ευχαριστω!

Καληνυχτα!

Εγω τα πουλησα και σε ευχαριστησα που μου "εχτισες πελατες".... Κοιτα μηπως δεν υπαρχουν για τα δικα σου "κλαμπατσιμπανα" πλεον....
καλά τα λέει ο Μπουκάλης.....μάγκας

να διαφημίσουμε και το επίπεδο που χειροκροτούν κάποια μέλη :whistling:
screenshot-www.avsite.gr-2022.05.26-11_50_23.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.261
Σιγά μην είχαν πρόβλημα τα κρονοσόνικ να βγάλουν το μπάσο που έπρεπε, από δυοτρία μέτρα και με κορυφές 92dB
Μπα, μια χαρά πρόβλημα είχαν. 😎

Πάμε με νούμερα.

Πες ότι άκουγαν μέση στάθμη 80 ντεσιμπέλ στα 4 μέτρα απόσταση ακρόασης, εννοείται λαρτζ η απόσταση ακρόασης σε τέτοια θηρία ηχεία και σε ανοιχτό χώρο έκθεσης.

Το δυναμικό εύρος της καλύτερης ηχογραφησης που έβαλαν, και ξέρουν στην Γουίλσον από ηχογραφήσεις (έχουν αρκετές σοβαρές παραγωγές) έφτανε σίγουρα τα δεδομένα των 20 ντιμπι, άρα κορυφές στα 100 ντεσιμπέλ.

Μιλάμε για χαμηλές στάθμες, ούτε καν αναφοράς, και είναι δεδομένο ότι στην έκθεση του Μονάχου παίζουν ανέτως στάθμες αναφοράς, άσε που με την πολυκοσμία εκεί σε ανοιχτό χώρο και με την φασαρία του πλήθους, η στάθμη αναφοράς είναι στάθμη ασανσέρ.

Τες πα, 100 ντεσιμπέλ στα 4 μέτρα στους 20 κύκλους από ένα 12-αρι;

Το 10-αρι το έχει για πιο ψηλά, άλλο σημείο κρος. Για πρώτη οκτάβα το κρονοσονικ έχει ένα 12-αρι. Αυτά τα ολίγα.

Αδερφέ δε βγαίν.

imgext.gif

Ένα 12-αρι βγάζει 100 ντεσιμπέλ στους 30 κύκλους στο 1 μέτρο.

Ήταν αναγκαίο και απαραίτητο να βάλουν 2 τεμάχια 12 ιντσών από κάθε πλευρά ώστε στα 4 μέτρα να παιζ οριακά στάθμες αναφοράς χωρίς να κλιπαρει.

Για μεγαλύτερες στάθμες χρειάζεται ενήλικα σαμπ, και για ανοιχτό χώρο, πολλαπλά ενήλικα σαμπ, κι αυτά είναι βασικές αρχές υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, κοινώς αυτό είναι το hi-fi.

Χαϊ ενδ είναι τα καβλώδια, το πικαπ, οι κατσαρόλες που λες, όλα τα υπόλοιπα.

Τα αναγκαία 105 ντεσιμπέλ στους 20 κύκλους, στο 1μ απόσταση ακρόασης αναλόγως διαμέτρου μεγαφώνου, σε κλειστό χώρο και ελεγχόμενο, για απλή αναπαραγωγή σε μέση στάθμη 85 ντεσιμπέλ (τυπική ευχάριστης πολύωρης ακρόασης) φαίνονται στο ανωτέρω διάγραμμα.

Άσε τους γιαννννηδες με τα 6-αρακια χωρίς σαμπ, εδώ μιλάμε σοβαρά. Μεταξύ μας να μη κοροιδευομαστε και πάνω απ'ολα να μην εντυπωσιαζόμαστε επειδή είναι ψηλός ο μεγάλος δορυφόρος της Γουίλσον. Ότι και να μου λες, δεν πτωούμαι και σε καμία περίπτωση δε συγκινούμαι από παπαριές λουστραρισμένες, δορυφόρος είναι, μεγάλο δορυφορίδι, και θέλει σαμπζζζζζςςςς.

Και καλώς του έβαλαν.

Και πάλι το κομμάτι που ανέβασα του γουιζ χαλιφα, δε θα τολμούσαν να το βάλουν να παίξει σε στάθμη αναφοράς. Έχεις ακούσει 12-αρι να κλάνει; 😂🤣😜

Εγώ σε 32τμ κλειστό χώρο, έχω 4 τεμάχια 12 ιντσών και 4 τεμάχια 10 ιντσών για να βγάζω αυτό το κομμάτι με άνεση. Που πας ρε καραμητρο γουιλσονά με 4 τεμάχια 12αρια σε ανοιχτό χώρο, ξεβρακωτος σταγκουρια ηχογραφήσεις του ίαρ; 🤣😂😜

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Mερικα νεα ακομα απο το Moναχο....
(inside info απο την καθαριστρια)

1. Το συστημα με το πικαπ εχει παρει το 1ο βραβειο καλυτερου ηχου παμψηφει απο ολους τους κριτες (δεν εχει ανακοινωθει ακομα, η καθαριστρια το ξερει ομως).

2. Ο Mark Philips προτιμησε τι συστημα χωρις τα sub, το ιδιο και οι εκπροσωποι της TLA και της Kronos (και η καθαριστρια)... Ο εκπροσωπος της Goebel επεμενε να συνδεθουν και τα sub για το κοινο...

3. Το κοστους 240Κ ψηφιακο συστημα ηταν παρα πολυ καλο.... Μια κλαση ομως κατω απο το πικαπ (και εδω συμφωνησε η καθαριστρια).

4. "Bροχη" οι αιτησεις στην TLA απο hi-end κατασκευαστες ηχειων προκειμενου να εμφανιζονται με ενισχυτικα της TLA στις εκθεσεις που εχουν προγραμματισει... (πολλοι μαλιστα παρακαλεσαν την καθαριστρια, ενας της εδωσε ενα μπουκαλι με πανακριβη βοντκα)

4. "Βροχη" και οι αιτησεις να ενταχθουν dealers στο δικτυο πωλησεων.... Τo team της TLA/Kronos θα μεινει στην Γερμανια για περισσοτερο απο δτο εβδομαδες προκειμενου να γινουν επιδειξεις (μαζι με την καθαριστρια) στους πελατες που μπηκαν στην λιστα αναμονης και καταθεσαν προκαταβολες....
Ατελειωτα μακαρι να γινονται αυτα και για αλλους αξιους Ελληνες κατασκευαστες φιλε μου....ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ....κανεις νομιζω δεν εχει αμφισβητησει την εξελιξη της TLA ολα αυτα τα χρονια που εχουν πλεον καταξιωθει στον χωρο της High End κοινοτητας με κορυφαιες υλοποιησεις ασχετα βεβαια με τις τιμες τους !

Τωρα αυτο με την καθαριστρια τι το θες ρε συ?
Αστηνε τη φουκαριαρα που επηξε το αυτι της απο την πεμπτη να ακουει πικαπια και streamers στο MOC ....λιγο πριν το MOC παντως εχει ενα εστιατοριο με ονομασια -Μυκονος-με απιστευτα μεζεδια και Σαμιοτικο ουζο....πας φτιαχνεις κεφαλι και μετα (αφου εχεις γινει Kronos απο τα ουζα)πας να ακουσεις dacs και πικαπια....ετσι ενα refference ouzo listening ρε παιδι μου!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.261
20 χερτς από πικάπ; Τί να σου πω, οκ. Γενικά πάντως δεν διαφωνώ, απλώς επεσήμανα το προφανές κίνητρο, τις πωλήσεις.
Συμφωνώ και επαυξάνω για τις πωλήσεις.

Γενικά συμφωνώ με όλο το σκεπτικό σου, με μόνη εξαίρεση αυτό

από δυοτρία μέτρα
Στα 2,35μ είμαι εγώ στημένος με δορυφοριδι 8,25" τριδρομο.

Στα 3μ δε γίνεται καν να κάτσεις με αυτό το τέρας δορυφόρου, θα νομίζεις ότι θα σε πλακώσει.

Όσο πιο μεγάλο το τέρας μπροστά σου, τόσο πιο μεγάλη απόσταση θέλει για πολλαπλούς λόγους.

Τα 4μ είναι μια λογική απόσταση ακρόασης για αυτό το θηρίο, ακόμα και για σπίτι.

Έτσι, οι μεγάλοι δορυφόροι, αναγκάζονται να έχουν μεγάλες απαιτήσεις στάθμης κορυφών στο 1μ για να έχεις λογική στάθμη στη θέση ακρόασης. Και όλα ζορίζονται.

Θυμάσαι στου χουρμουζιαδη που ακούγαμε σε κλειστό χώρο τα μεγάλα Μπιενταμπλεγιου; ίσα με 5μ απόσταση ακρόασης και χαλαρά. Πως να μη τρέχει με άγχος ο Βασίλης να κατεβάσει τη στάθμη όταν έβαζα δικά μου κομμάτια; θα έπαιρνε τα μεγάφωνα στο χέρι, κι ας ήταν χαμηλές οι στάθμες στη θέση ακρόασης. Ήταν στο σιχτιρι τέρμα βάθος κήπος το ηχείο, λες κι ήταν κάνα PA σε συναυλία. ☺😂😜😁😝

Προφανώς σε μικρή απόσταση ακρόασης, το ίδιο ηχείο θα με είχε ξετιναξει πριν ζοριστεί.

Όπως έχω τονίσει, το ακριβό στον ήχο, είναι η απόσταση ακρόασης. Όσο πιο μεγάλη, τόσο πιο πολλά λεφτά χρειάζονται, υποχρεωτικά.
Τόσο πιο μεγάλα μεγάφωνα, τόσο πιο μεγάλη ισχύς, τόσο πιο πολλά μεγάφωνα. Λεφτά.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.840
να μετρησουμε λιγο το σκορ.....καποιος που κσερει μαθηματικα καλα...να μετρησει... 🐒

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.464
Members
38.325
Νεότερο μέλος
τασοςD