Audio Science Review YouTube Channel

Reaction score
19.386
Μας ψεκαζουν.

ΥΓ. 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

Ένα για τα μάτια σου (μέτρα τις πάσες, κάνε αυτό που λέει, μη βαριέσαι)

Κι ένα για τα αυτιά σου, με λίγα μάτια μέσα.

Πάνε τώρα να κάνεις ακροάσεις στο καινούριο ντακ, εμπιστεψου τις αισθήσεις σου. 😜
Το πρώτο το είδα, εύκολο γαι μένα καθώς έπαιζα μπάσκετ. Το έχω κάνει κιόλας, που είναι πιο δύσκολο απο το να το μετράς. Η ενασχόληση με αθλήματα ιδίως σε νέα ηλικία σου δίνει δυνατότητες που άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν δεν τις έχουν και κάνουν μπάμ σε εμάς που ασχοληθήκαμε, εαν τις διαθέτουν ή όχι. Όπως κάνει μπάμ , εαν ξέρεις, εαν ο άλλος είναι καπνιστή, ή εαν έχει ερωτευθεί σε τι βαθμό και τι τρόπω και πολλά άλλα. Οι αποκτηθείσες δε δυνατότητες είναι χρήσιμες και στην ακοή, ενω κάποιος θα νόμιζε ότι δεν έχουν σχέση. Θα το δώσω σαν ιδέα για εργασία που μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη συνδυαστικά, λόγω της πολυπλοκότητας που διαλέπω στον σχεδιασμό της την δυσκολία της και την παραγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων.. Όταν θα βγεί, εσυ τότε θα την αποδεχτείς. χα χα.

Το δεύτερο δεν το είδα.

Οι αισθήσεις δεν είναι να τις εμπιστεύεσαι απόλυτα (δεν είναι βέβαια και αυτό τόσο δραματικό όσο το παρουσιάζουν αυτοί που είναι στο στρατόπεδο "μόνο μτερησεις" γιατι συμφέρει το ουόρνλντ βιού τους, ΨΕΚ υπάρχει και στην αντικειμενικότητα να ξέρεις) αλλά ΟΚ. Δεύτερον όμως και κυριότερον αυτό είναι σωστό να το εξετάζεις, όταν ο σκοπός είναι επιστημονικός και αφορά την έρευνα. Όχι όταν είναι για αγορά ή εκτίμηση αυτής που η προτίμηση είναι αδιαμφισβήτητη (όπως λέει και ο Τζονστον στο βιντεο). Τα μπλέκουν πολύ και πολλοί αυτα τα δύο. Δεν έχουν την ικανότητα να δουν την διαφορά γιατί δεν είναι επιστήμονες.

¨Οσον αφορά τα bias, γενικότερα, το θέμα πάλι δεν είναι εκει που στέκονται όλοι. Φυσικά υπάρχουν και δεν πειράζει αυτό. Το θέμα είναι να εκπαιδευτείς να τα ξεχωρίζεις ποιά είναι για τον εαυτό σου και να τα περιορίζεις. ένας επιστήμονας , λόγω της φύσης της δουλειάς, έχει (εαν όλα νορμάλ) την μεγαλύτερη ικανότητα να τα διαβλέπει στον εαυτό του και να τα περιορίζει. ¨Εχρεται και με κοινωνική και άλλες εμεπιρίες, αυτό. Αλλά για εναν επιστήμονα είναι πιο εύκολο καθώς το συαντάει καθημερινά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Οι αισθήσεις δεν είναι να τις εμπιστεύεσαι
Να μια σωστή πρόταση.

Το γορίλα τον είδες; 😜
Το δεύτερο δεν το είδα.
Και γω δεν είδα ο, τι έγραψες κάτω από την παραπάνω πρόταση. 😁

Reaction score
19.386
Ακόμη κι ο καλύτερος drummer έχει πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη αστάθεια στην ένταση και τη συχνότητα (ρυθμό) των χτυπημάτων
Ο ρυθμός αντίθετα απο ότι είναι ευραίως διαδεμένο σε κύκλους κυρίως της ροκ κλπ δεν είναι μόνο η ντραμς. Ρυθμός υπάρχει σε όλα τα όργανα και μάλιστα πιο δύσκολο να κρατηθεί. Απλώς λέω (just saying σαν τροφή για σκέψη), δεν κάνω κάποια "παρατήτηση¨....
Να μια σωστή πρόταση.

Το γορίλα τον είδες; 😜

Και γω δεν είδα ο, τι έγραψες κάτω από την παραπάνω πρόταση. 😁
Ναι γιατί ?

Δεν είμαι καλά ? χα χα γιατρέ, δεν έπρεπε να τον δω ?

++ Και γω δεν είδα ο, τι έγραψες κάτω από την παραπάνω πρόταση ++

Καλά έκανες χα χα (για να μην επηρεαστείς, bias)

Last edited:

Reaction score
8.864
Δεν υποτιμώ καθόλου τα συγκεκριμένα ProAc, ότι έχω ακούσει από την εταιρεία, μικρά ή μεγάλα (σε άλλες συνθήκες) μου άρεσαν πάρα πολύ, είτε με Dead Can Dance, είτε με Χατζηδάκι, είτε με Jennifer Warnes. Είναι εταιρεία που τη θαυμάζω. Τα δικά μου ηχεία είναι Audio Physic (Yara II Evolution), σε σχετικά αφρόντιστο χώρο.
εχουν και κεντρικο, να το παρεις:p:biggrin:

Reaction score
19.386
Όχι, προφανώς έχεις αδυναμία συγκέντρωσης.

Τι προφανώς, κάνει μπαμ. 😁😋😜
Και πως πέτυχα τον αριθμός , κατα τύχη ? χα χα

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, αυτό ισχύει για άπειρους.

Εγω τον είδα αλλά δεν "στοχευσα" σε αυτόν, συνέχισα το μέτρημα, είναι αυτόματη διαδικασία ασυνείδητη, όπως η οδήγηση. Μπορείς να τον δεις δηλαδή και περιφερειακά ακόμα κάτι αλλά να μην το αφήσεις να σε επηρεάσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Χα, γιατί, ποιος κάηκε από ProAc (η Audio Physic) ; 😄
Κανένας βρε, απλώς ότι οντιοφιζικ έχω ακούσει, ήταν μαρτυρική εμπειρία.. 😁😋😂😜🤣

Μπορείς να τον δεις δηλαδή και περιφερειακά ακόμα
Ναι, αν έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης. 😂😜😁

Reaction score
19.386
μαρτυρική
"Μαρτύρησες" δηλαδή. Κοινώνησες πρίν (ή μετά δεν ξέρω τι λέει η εκκλησία, εσυ που ήσουν ως γνωστόν παπαδοπαίδι στην χορωδία , τα ξέρεις αυτά χα χα).
Ε μα, δεν θα τα άκουσες σε πολυκάναλο να πάθεις ιμμέρσιον, γι αυτό! 👂👂👂👂👂:)
:D Ζήσε το , τώρα. Το επόμενο βήμα του Κώστα, στο σύστημα. χα χα Θα μας τρέχει όλους να κάνουμε τους live actors xa xa εκει στο σύστημα.

Last edited:

Reaction score
19.386
Ανιούσα, κατιούσα βυζαντινή, τι κερδίζω; Μια δωρεάν εξέταση που με βρήκε και ωτίτιδα; ΩΡΛ έχουμε εδώ;
Φίλος πήγε στους Manowar τώρα που έπιαξαν (εγω πήγα μια βολτίτσα σε Savatage και Epica). Μετά απο λίγο καιρό είχε πρόβλημα με το αυτί του , άκουγε κάτι περιέργους ηχους χα χα. Παέι στο γιατρό και του λέει έχες μια μικρή τρύπα στο τύμπανο, που και με την χαμένη ελαστικότητα κιόλας εκεί των ιστών (δε ξέρω γω τι) κλπ μπλα μπλα μεγαλώνει και μικράινει.

Μου λέει λες να το έπαθα απο τη συναυλία ? Του λέω περίεργο γιατί έγω όποτε εχω ακούσει τους Manowar παιζουν δυνατά αλλά έχουν κάτι πολλά και μικρά αλουμινένια γούφερ με πολυ μικρή παραμόρφωση (για αυτό και μπορούν και πιάνουν τόσο υψηλές εντάσεις). :D

Τι ακουστικά έχεις ?

Εδιτ: Ωπ, Σορρυ τωρα ειδα το αβαταρ σου χα χα

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.892
Σ' αυτή την τελευταία έκθεση προ covid, κάτι υπέροχα ProAc παίζανε Vivaldi με το ακριβότερο ίσως dac της έκθεσης (και ελληνικό) ως πηγή - δεν θυμάμαι τα ενισχυτικά - αλλά κάτι πρόδιδε θεμελιωδώς όλο το στήσιμο με ένα στεγνό και κουραστικό αποτέλεσμα (αν μπορείτε να φανταστείτε στεγνό Vivaldi).
Συγγνώμη δηλαδη, ακούγοντας 25 δοξάρια να παίζουν όλοι μονίμως πάνω απ' τα 500Hz, πώς περίμενες να αντιδράσεις... Ειδικά η Πριμαβέρα είναι η πιο κουραστική απ' όλες τις συνθέσεις του. Ας όψονται οι πατατέμποροι που πουλάνε χαιέντ και οι "ρηβγιουερ" που τους σιγοντάρουν.
Να μη μιλήσω για τα κλαβεσέν, που θυμίζουν νιαούρισμα γάτας με βρογχίτιδα...

head-stef

Headphones
Reaction score
2.246
Έχω πάει σινεμά (ο θεός να το κάνει σινεμά) με ...ντεσιμπελόμετρο και τους απείλισα ότι φέρνω αστυνομία αν δεν μειώσουν την ένταση. Σε προηγούμενη ταινία, έκλεινε η πόρτα του N.Y. TAXI στην οθόνη και κόντευε να πέσει και η οθόνη. Kaι ήταν και σινεφίλ η ταινία, φαντάσου να ήταν καμιά χολιγουντιανή καταδίωξη. Τη μείωσαν την ένταση και μπορέσαμε να δούμε έργο.

Τα κύρια ακουστικά μου είναι: Δύο SENNHEISER HD-650 (του 2004 και 2021, δηλ με το αρχικό χάρτινο εσωτερικό αποσβεστικό πέτασμα και με το μεταγενέστερο μεταλλικό "ύφασμα") και ένα Shure SRH-1540 (κλειστό, για ακροάσεις χωρίς να ενοχλώ/ενοχλούμαι). Ακούω πάντα σε ασφαλείς στάθμες (μέσος όρος 70-75dB και κορυφές ως 85-90dB). Σπάνια παραπάνω και για λίγο. Ακουόγραμμα μέχρι στιγμής φυσιολογικό για τα 52 χρόνια μου, ίσως και λίγο "νεώτερο".

Τα δυο HD-650 αυτή την εποχή περνάνε τη βάσανο των μετρήσεων με το miniDSP Ears για να καταδειχτούν οι παραγματικές διαφορές/βελτιώσεις του μοντέλου από τη SENNHEISER με το πέρασμα του χρόνου (και η θαυμαστή προσήλωσή της στην αρχική σχεδίαση), κόντρα τελικά στις διάφορες μπαρούφες που συναντά κανείς στην άπειρη φλυαρία του head-fi.org .

Αν κάποτε υπάρξουν καλύτερα ακουστικά (στους περισσότερους τομείς) κάτω από € 1.500 θα τα δοκιμάσω...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.514
Συγγνώμη δηλαδη, ακούγοντας 25 δοξάρια να παίζουν όλοι μονίμως πάνω απ' τα 500Hz, πώς περίμενες να αντιδράσεις... Ειδικά η Πριμαβέρα είναι η πιο κουραστική απ' όλες τις συνθέσεις του. Ας όψονται οι πατατέμποροι που πουλάνε χαιέντ και οι "ρηβγιουερ" που τους σιγοντάρουν.
Να μη μιλήσω για τα κλαβεσέν, που θυμίζουν νιαούρισμα γάτας με βρογχίτιδα...
Επιτέλους, βρέθηκε ένας άνθρωπος να το πει έξω απ' τα δόντια.
.
.
.

Άλλο. Τον γορίλα τον είδανε. Τον ελέφαντα τον είδανε?

head-stef

Headphones
Reaction score
2.246
Τι ακουστικά έχεις ?

Εδιτ: Ωπ, Σορρυ τωρα ειδα το αβαταρ σου χα χα
Να δώσω 50.000 ευρώ και να έχουν ενισχυτή με λάμπες; Ποτές! Τι ψυχή θα παραδώσω; :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon