Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
16.473
Κοτόπουλο με πατάτες και λίγο τραχανά γλυκό για να γλιστράει.
Extra bonus μπρόκολο :biggrin: View attachment 262080 View attachment 262079
Πως κανείς τον τραχανά σου?Αγορασα κι εγώ και δεν ξέρω τι να τον κάνω τώρα.Πήρα αυτόν με λαχανικά μέσα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.939
Ούτε που το ήξερα ότι υπάρχει ετοιμαρζίδικος με λαχανικά, πρώτη φορά το ακούω.
Γλυκό ή ξινό πήρες?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.939
Εγω Θα σε πω πως σιάχνω τον θκόμ το γλυκό, θκιάσμ παραγωγής.
Τα συστατικά που βάζω στη παραγωγή είναι, σιτάρι, γάλα, βούτυρο.
Βάζεις στη κατσαρόλα όσο λάδι προτιμάς και μια ντομάτα φρέσκια στο τρίφτη να σωταριστεί ελάχιστα (εγώ βάζο και σκόρδο) , ρίχνεις στο τσουκάλι 1 λίτρο βραστό νερό (στη πορεία της βρασης θα χρειαστεί επιπλέον άλλο τόσο) το επιθυμητό αλάτι και πιπέρι.
Για 2 άτομα βάζω 5-6 κουταλιές της σούπας γεμάτες τραχανά, για τρία άτομα 8 κ.ο.κ.
Βραζω τουλάχιστον 30-35 λεπτά, αυτό που αγόρασες ίσως να θέλει λιγότερο.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.939
Άκου τώρα φάση, στα βουνά που ήμαν βρήκα ωραία φρέσκια, είπα να κόψω αλλά δεν είχα που να τη βάλω.
Μετά πήγα από τα μαγειρεία να βρω και τους είχε τελειώσει... Άρα ρίγανη γιόκ :(

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει πως άμα ξεπατωσει το φυτό της ρίγανης τελείωσε, πάνε να μαζέψουν ρίγανη και έχουν εξαφανίσει ολόκληρες πλαγιές...
Τη ρίγανη τη κόβουμε, με μαχαίρι, με ψαλίδι, με σουγιά, με σβανά, με δρεπάνι, με παλιουροκόφτη με κάτι κοφτερό τεσπά...
Μόνο έτσι θα ξανά φυτρώσει, ντίπ μυαλό ρεγαμωτοκεφάλιτους>:(

Reaction score
16.473
Άκου τώρα φάση, στα βουνά που ήμαν βρήκα ωραία φρέσκια, είπα να κόψω αλλά δεν είχα που να τη βάλω.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει πως άμα ξεπατωσει το φυτό της ρίγανης τελείωσε, πάνε να μαζέψουν ρίγανη και έχουν εξαφανίσει ολόκληρες πλαγιές...
Τη ρίγανη τη κόβουμε, με μαχαίρι, με ψαλίδι, με σουγιά, με σβανά, με δρεπάνι, με παλιουροκόφτη με κάτι κοφτερό τεσπά...
Ο γιος μου παρήγγειλε ελληνική ρίγανη από την αμαζόνα σε καλή τιμή …είπε…: ΔΥΟ κιλά!

«Καλα βρε,ξέρεις πόση ρίγανη είναι τα δυο κιλά!!!!!???» του γράφω….Μου έφερε το ένα κιλό!

Να σου στείλω μερικες εκατοντάδες γραμμάρια?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.228

Εεις δίκιο.
Και γω μικρός που έβγαινα με το γέρο μου αυτό μου έλεγε.
Το θέμα είναι ότι λίγο παραπάνω απο μένα που είχε μπόλικο πράμα , όπως και θυμάρι , δεν έχει μείνει τίποτα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.939
Ο γιος μου παρήγγειλε ελληνική ρίγανη από την αμαζόνα σε καλή τιμή …είπε…: ΔΥΟ κιλά!

«Καλα βρε,ξέρεις πόση ρίγανη είναι τα δυο κιλά!!!!!???» του γράφω….Μου έφερε το ένα κιλό!

Να σου στείλω μερικες εκατοντάδες γραμμάρια?
Εντάξει βρε το παιδί δεν ήξερε, πάντως σίγουρα δεν θα πάει χαμένη, μη τη τριψεις, άστη ετσά με τα κοτσάνια σε μια σακούλα αεροστεγώς άμα μπορείς κλεισμένη. Όταν σε λείψει, τρίβεις και έχς ωραία μυρουδάτη ριγανούλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.184
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90