Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
19.513
με διάφορα ανισόρροπα αποτελέσματα ακόμα και μόνο με το όλο σκηνικό για τις δημοσιευμένες φωτογραφίες σε ΜΜΔ.
Δεν διαφωνώ. Είναι αποτέλεσμα αυτών που επισημαίνω. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και κάνει ο καθένας , ότι νάναι με αμφίβολα αποτελέσματα.

Αυτό με την βίδα δεν το κατάλαβα σίγουρα και καλά, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω. :)

Reaction score
19.513
@Bhutia

είδα αυτό το βίντεο χθές και είπα να θυμηθώ να το ποστάρω για να το δεις και μαζί την "εξέλιξη" και πως γίνεσαι μουσικός παραγωγός χα χα.

Καταλαβαίνεις τι παρεξηγήσεις έχουν γίνει στο μυαλό των ανθρώπων ? Do you care /choose to comment on this issue. ? I guess not (μιας και διαλέγεις τι να σχολιάσεις όπως ο ίδιος λές).

• Haha
Reactions: MAD

D

Deleted member 50795

Guest
Εσυ με το ωραίο νήμα, το καινούργιο που άνοιξες, μαζί με τους εδω super ειδικούς, θα μας κάνετε ηχολήπτες live, ηχολήπτες studio, μουσικούς τεχνολόγους, μηχανικούς ακουστικής, mastering μηχανικούς, mixing μηχανικούς, sound μηχανικούς, μουσική σύνθεση, μουσικούς παραγωγούς και post μουσικούς παραγωγούς .... ALL IN ONE.
Α, και αισθητική ήχου θα μάθουμε και διάδοση (ίδια χα χα) σε όλους τους χώρους. Πτύχιο Φυσικού, ηλεκτρολόγου μηχανικού και ακουστικής μηχανικής απο κανένα πανεπιστήμιο θα εκτιμηθεί.

Big Mick θα γίνουμε δια αλληλογραφίας. :D
View attachment 263981

Διαλέξτε να δουλέψετε στο live sound design που έχει χρήματα , γνώση και μέλλον. Θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω , καμιά 15 αριά χρόνια σπουδών και εμπειρίας αλλά ΟΚ θα κυλήσουν σαν νεράκι. :D Ρε τι γίνεται και τι τραβάει ο κόσμος που έχει ενα σαλόνι και νομίζει ότι θα το κάνει στούντιο και θα γίνει μουσικός παραγωγός ή ακόμη χειρότερα, άμα είναι απλώς στο Χαι Φαι, ότι είναι σωστό να το κάνει στούντιο χα χα. Χρειαζόμαστε έναν οδηγό σπουδών στον κλάδο, μου φαίνεται.
ξέχασες σοβατζήδες και μπογιατζήδες …δε θα μείνει τούβλο όρθιο στο σαλόνι…:roflmao:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.607
@Bhutia
είδα αυτό το βίντεο χθές και είπα να θυμηθώ να το ποστάρω για να το δεις και μαζί την "εξέλιξη" και πως γίνεσαι μουσικός παραγωγός χα χα.

Καταλαβαίνεις τι παρεξηγήσεις έχουν γίνει στο μυαλό των ανθρώπων ?

Και τι το περίεργο λέει ο τύπος βρε thva;;; Απλά θέλει να κάνει ένα βίντεο....

Οκ, λέει κανα δυο σαχλαμαρίτσες αλλά μην ξεχνάς πως απευθύνεται σε "ούτε καν" αρχάριους και μιλάει για το φθηνότερο setup.
Προφανώς και δεν είναι της προκοπης αλλά άλλο θέμα αυτό, θα μπορέσει να δοκιμάσει...

Η πραγματικότητα όμως δεν απέχει και πολύ, με σχετικά λίγα χρήματα φτιάχνεις στουντιάκι (ανάλογα και το τι είδους μουσικές θες να παράγεις βέβαια)

Παλιότερα που κάποιος ήξερε 10 chords όλα κι όλα στην κιθάρα, σκάρωνε μπαλάντες στην πλατεία παρέα με ρετσίνα και τις έγραφε στο κασετοφωνάκι είχε σπουδάσει καμια δεκαετία;;; ή έφτιαχνε καλύτερο ήχο;
εεε... τώρα παίρνει (έχει ήδη το πιο πιθανό) υπολογιστή, Midi controller (όχι απαραίτητο) και ηχεία (μπορεί ούτε αυτό να είναι απαραίτητο στο ξεκίνημα γιατί όλο και κάτι θα έχει) και σκαρώνει πάλι τα τραγουδάκια του...

Reaction score
19.513
Και τι το περίεργο λέει ο τύπος βρε thva;;; Απλά θέλει να κάνει ένα βίντεο....

Οκ, λέει κανα δυο σαχλαμαρίτσες αλλά μην ξεχνάς πως απευθύνεται σε "ούτε καν" αρχάριους και μιλάει για το φθηνότερο setup.
Προφανώς και δεν είναι της προκοπης αλλά άλλο θέμα αυτό, θα μπορέσει να δοκιμάσει...

Η πραγματικότητα όμως δεν απέχει και πολύ, με σχετικά λίγα χρήματα φτιάχνεις στουντιάκι (ανάλογα και το τι είδους μουσικές θες να παράγεις βέβαια)

Παλιότερα που κάποιος ήξερε 10 chords όλα κι όλα στην κιθάρα, σκάρωνε μπαλάντες στην πλατεία παρέα με ρετσίνα και τις έγραφε στο κασετοφωνάκι είχε σπουδάσει καμια δεκαετία;;; ή έφτιαχνε καλύτερο ήχο;
εεε... τώρα παίρνει (έχει ήδη το πιο πιθανό) υπολογιστή, Midi controller (όχι απαραίτητο) και ηχεία (μπορεί ούτε αυτό να είναι απαραίτητο στο ξεκίνημα γιατί όλο και κάτι θα έχει) και σκαρώνει πάλι τα τραγουδάκια του...
Α, δεν κατάλαβες που το πάω. Δεν είναι θέμα ποιότητας εξοπλισμού και ούτε ανέφερα κάτι τέτοιο, αλλά θέμα τι είναι ένας μουσικός παραγωγός , πρώτα από όλα.

Ήχο ίδιας ποιότητας κάνεις και με εξοπλισμό του 60 και 70 (πλήν την μεγάλη εξέλιξη στα σοφτουερ για πάνινγκ αριστερά, δεξιά και εδω και πολλά χρόνια και σε ύψος που μερικοί, ούτε αυτό το ακούνε χα χα), εάν ξέρεις τι κάνεις.

Δεν κάνει ο εξοπλισμός τον μουσικό παραγωγό, ούτε και τον sound designer. Η μουσική τεχνολογία είναι άλλο πράγμα , άλλη ειδικότητα. Ο μουσικός παραγωγός την κατέχει και αυτήν αλλά και πολλά άλλα, το αντίστροφο δεν ισχύει κατ' ανάγκη. Καλά για τους χώρους των "στούντιο" που νομίζει κάποιος ότι θα κάνει μια εν μέρη ¨μεταφορά¨ , των αρχών της LEDE ή RFZ και νομίζει ότι ε... δεν θα γίνει και κακό, δεν συζητάμε.

Δηλαδή εγω με Bhutia συμφωνώ, αυτός δεν το έχει καταλάβει επειδή του μπαίνω. :D Τα πράγματα δεν είναι απλά. Και ακούνε και αισθητικές αποφάσεις παίρνουν και χωρίς κατάλληλα εργαλεία πάλι μπορεί να έχεις αποτέλεσμα καλό. Απλώς έχουν μπερδευτεί οι ειδικότητες και ρόλοι, αυτό θέλω να πω και εντάσσεται στη βελτίωση των εγγραφών και παραγωγής και άρα και στο αποτέλεσμα που θα έχουμε και εμείς στο σπίτι μας, όταν ακούμε καλές δουλειές. Συνεχίζω απλώς μια σκέψη και κάτι που ισχυρίστηκα σε προηγούμενα πόστ, όσον αφορά τις εγγραφές.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.843
Στον έναν πόλο έχουμε τους εμπειρογνώμονες επί παντός επιστητού...Στον δε άλλο όσους περιφρονούν θεμελιώδεις κανόνες και στήνουν πράγματα όπως τους βολεύει ... Δεν αποκλείεται οι δεύτεροι να ευχαριστιούνται μολαταύτα - και καλά να κάνουν - με διάφορα ανισόρροπα αποτελέσματα ακόμα και μόνο με το όλο σκηνικό για τις δημοσιευμένες φωτογραφίες σε ΜΜΔ.

Τέτοια μονόπλευρα βολέματα όμως είναι αναμενόμενο και θεμιτό να δημιουργούν αντιδράσεις σε όσους έρχονται σε επαφή με το φωτογραφικό υλικό ...

View attachment 263997
:sneaky:
Αυτή τη φωτογραφία είδε και άλλαξε τον τίτλο του περιοδικού από Computer Audiophile σε Audiophile Style. :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
@Bhutia

Καταλαβαίνεις τι παρεξηγήσεις έχουν γίνει στο μυαλό των ανθρώπων ? Do you care /choose to comment on this issue. ? I guess not (μιας και διαλέγεις τι να σχολιάσεις όπως ο ίδιος λές).

Μπορώ , όχι.. ΄΄ στο ναρκοπέδιο που ζεις να περπατώ ΄΄ - αλλά να σχολιάζω πάνω σε βίντεο και κείμενα που δεν κρατούν πολύ.. :wink:

Εστιάζοντας στο ζήτημα των ηχείων , οι παρατηρήσεις από τον δημιουργό του βίντεο απηχούν την όλη διαφορά ακροαματικής φιλοσοφίας ανάμεσα σε ΄΄αισθησιακούς΄΄ και τεχνοκράτες χομπίστες. Θεωρώ ότι καθεμία μερίδα σε αυτόν τον τομέα κάνει τις επιλογές της συνειδητά , γνωρίζοντας εκ των προτέρων σε τι απόδοση στοχεύει. Για να πετύχουν όμως ακόμα και οι πρώτοι το δικό τους στόχο δεν φτάνουν από μόνες τους οι εξευγενισμένες συσκευές στη σύνθεση των ηχοσυστημάτων, αλλά θα έπρεπε να μην περιφρονούνται θεμελιώδεις κανόνες πάνω στην ίδια τη διαρρύθμιση των setup. Οι δε μελέτες για τη σπουδαιότητα των ομαλών spinorama και την επίδραση που ασκεί η off-axis εκπομπή εκτιμώ ότι βρίσκουν εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα η απλότητα των προτάσεων ακυρώνει τη συνήθη δικαιολογία ότι ΄΄δεν θέλω να γίνει το σπίτι στούντιο΄΄. Headset... μέσα. :roflmao:

Reaction score
19.513
Too small for me
Ναι βρε το σκίτσο το κατάλαβα. Την σχετιζόμενη με αυτό περισπούδαστη και δυσνόητη πρόταση του Bhutia δεν κατάλαβα και με ποιούς ή τι καταστάσεις τα σχετίζει, δεν κατάλαβα.
Του έχω πεί ότι παροιμίες εγω δεν καταλαβαίνω, και τις παρεξηγώ και απο πάνω. Αλλά δεν λέει να βρεί άλλο τρόπο επικοινωνίας , τουλάχιστον μόνο όταν γράφει σε εμένα. Τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή, δηλώνεις μια αδυναμία και όλοι πέφτουν πάνω σου να την τονίσουν. Όποιος δεν την εκμεταλλεύεται αλλά την σέβεται, είναι ο άνθρωπος που έχεις μια ελπίδα να επικονωνήσεις. Είναι και τα συμβολικά στην μέση, που επικοινωνούσαν οι αρχαίοι, άστα να πάνε. :D

Last edited:

Reaction score
19.513
Εστιάζοντας στο ζήτημα των ηχείων , οι παρατηρήσεις από τον δημιουργό του βίντεο απηχούν την όλη διαφορά ακροαματικής φιλοσοφίας ανάμεσα σε ΄΄αισθησιακούς΄΄ και τεχνοκράτες χομπίστες.
Καμιά διαφορά, ο άνθρωπος λέει και επαναλαμβάνει ότι ακούει. Πρώτα απο όλα δεν έχει καν ηχεία λέει παρακάτω στο βίντεο, έχει μόνο ακουστικά χα χα γιατί δεν έχει λέει σταθερό στούντιο. Βέβαια καλό είναι αυτό να μιξάρει έξω στο ανοικτό ύπαιθρο. :D ¨Ασε που και αυτά που λέει και προτείνει είναι η πανάκεια ακριβείας για να κάνεις μίξη που να translate, τι να σου πω. Άσε που δεν το ξέρουν τα μεγάλα στούντιο και σαν χαζοί επενδύουν σε ότι καλύτερο μπορούν σε ηχεία. ¨Ασε που αφορά άλλες ανάγκες όπως είναι η μίξη. ¨Ασε που ο Σεπς και ο άλλος ο βραβευμένεος στο βίντεο που είχα ποστάρει (αλλά αι ο άλλος ο PRof. Johnson πως τον λένε), λέγανε ότι μιξάρουν χωρίς καμια περιποίηση χώρου αλλά και με χάλια ηχεία. Μάγοι είναι ? πως το κάνουν (κάνανε) ε ? Η λέξη κλειδί είναι, όπως σου έχω ξαναπεί "αναγωγή" απο εμπειρία, που σου έλεγα και εγω και κορόιδευες σε ένα πόστ παλιά.

Οι δε μελέτες για τη σπουδαιότητα των ομαλών spinorama
Α, ναι το spinorama η μαγική λέξη που όλα τα audio προβλήματα διορθώνει. Είναι κάτι σαν το μουρουνέλαιο που δίνανε παλιά στα παιδιά αυτό ? Δια πάσαν νόσον και μαλακίαν στο audio.
Ναι Bhutia μετράει το σπινόραμα, όπως όμως και 1002 άλλα πράγματα.
Τα σημαντικά μάλιστα δεν είναι αυτά της μουσικής τεχνολογίας. Αυτή αλλάζει πλέον κάθε 4 χρόνια εξ ολοκληρου.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.607
Ναι thva, τα μεγάλα στούδια έχουν μηχανηματάρες και οι χομπίστες στα γκαράζ και τις κρεβατοκάμαρες τους όχι...
Τι θες να γίνει τώρα δηλαδή...; να μην κάνουν το κέφι τους και το χόμπι τους επειδή δεν έχουν τοπ εξοπλισμό ή/και τις γνώσεις;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...

D

Deleted member 50795

Guest
σιγά μην ακούνε κιόλας…με τα κομπιούτερ τα κάνουν όλα.
έτοιμα στο πιάτο…:biggrin:
(υπάρχουν «κουφοί», εκεί μέσα..με τα μάτια μιξαρουνε..:geek:)

Reaction score
19.513
να βάλω λίγο μουσικό μπακγράουντ... μην ξεχνιόμαστε!

Εσυ είσαι και λίγο γεράκος χα χα. Τι χρησιμοποιείς ακόμη CUBase, ή Ableton, FL STUDIO ? :) Έχεις προβεί σε τέτοιες ευαίσθητες προσωπικές δηλώσεις - πληροφορίες ? :D

Βάλε και κανένα Τoole βρε παιδί μου (ο αδελφός του είχε συγκρότημα, το ήξερες ?:D).

Reaction score
19.513
Ναι thva, τα μεγάλα στούδια έχουν μηχανηματάρες και οι χομπίστες στα γκαράζ και τις κρεβατοκάμαρες τους όχι...
Τι θες να γίνει τώρα δηλαδή...; να μην κάνουν το κέφι τους και το χόμπι τους επειδή δεν έχουν τοπ εξοπλισμό ή/και τις γνώσεις;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...
Α, για χόμπι μιλάμε ? Νόμιζα για Χαι Φαι παραγωγές που θα ακούσαμε απο τα Χαι Φαι με τέλειο σπινόραμα ηχεία μας. :D
Γειά σας είμαι κιθαρίστας παίζω λάιβ και θέλω να βγαίνει καλά ο ήχος μου. :)

Που να το πάω βρε wnet ? Δεν αφορούν αυτά που λέω εσένα, τι τσιμπάς χα χα. Εσυ είσαι ΟΚ φίλε μου.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.607
Α, για χόμπι μιλάμε ? Νόμιζα για Χαι Φαι παραγωγές που θα ακούσαμε απο τα Χαι Φαι με τέλειο σπινόραμα ηχεία μας. :D
Γειά σας είμαι κιθαρίστας παίζω λάιβ και θέλω να βγαίνει καλά ο ήχος μου. :)

Που να το πάω βρε wnet ? Δεν αφορούν αυτά που λέω εσένα, τι τσιμπάς χα χα. Εσυ είσαι ΟΚ φίλε μου.

και το βίδεο που έβαλες και ξεκίνησα την κουβέντα δεν αφορά χομπίστες;;;
τι αφορά;
τον Alan Parsons;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr