Vdsl 100

Reaction score
1.238
Με πήραν τηλ για δωρεάν αναβάθμιση από 50αρα vdsl σε 100 fttc. Περίμενα πόσο καιρό να το κάνουν. Με είχαν ζαλίσει να αναβαθμίσω τη ταχύτητα με αύξηση παγίου αλλά το ήξερα πως θα γινόταν και περίμενα. Τα είπαμε τηλεφωνικά όλα ωραία και ρώτησα ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα.μου λέει 96mbps
Μου στέλνει το συμβόλαιο για να το αποδεχτώ και έχει ελάχιστη 52 συνήθως διαθέσιμη 96 συνηθως (όπως μου είπε) και μέγιστη 104
Υπάρχει τρόπος να τους πιέσω να αλλάξουν την ελάχιστη; Τώρα με τη 50αρα δεν έχω δει ποτέ κάτω από 48. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να έχεις 100αρα και να είσαι κοντά με την 50αρα.
Θεωρώ αν το αποδεχτώ σε περίπτωση χαμηλής ταχύτητας δε θα μπορώ να πω τπτ μετά.ειναι σε όλους τόσο χαμηλή η ελάχιστη;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.200
Τα 48 που λες είναι ο συγχρονισμός που γράφει στο DSL Stats το modem ή η ταχύτητα που πιάνεις στο speedtest.net ?

Δεν λες ποιά εταιρία σε πήρε.
Συνήθως αυτή η πράξη σημαίνει και νέο συμβόλαιο 2 ετών. Το ρώτησες;

Reaction score
1.238
Είναι μέτρηση από το speedtest.net. Το modem γράφει πως συγχρονίζει στα 54999
Με πήραν από vodafone και θέλουν όντως ανανέωση για 24 μήνες. Δε με νοιάζει όμως μιας και ανανέωσα πρόσφατα

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.200
Από την στιγμή που έχεις ήδη συμβόλαιο 24 μηνών, και η αναβάθμιση σε 100 έρχεται στην ίδια τιμή, δεν υπάρχει κάτι να σκεφτείς, ούτε κάτι αρνητικό.

Κάντο σαν την Nike (just do it)

Reaction score
1.238
Δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι συμφέρον στη προσφορα.απλα ρώτησα αν υπάρχει τρόπος να πιέσω για αύξηση της ελάχιστης εγγυημένης ταχύτητας.
Μη τυχόν και απλώς "πουλάνε" δωρεαν αύξηση ταχύτητας και στη πραγματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη αλλά θα σου λένε έχεις 100αρα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.371
Αφού ανανέωσες πρόσφατα, προχώρα ελεύθερα. Το πολύ πολύ να είναι μούφα η προσφορά και να ξεχ3ζουμε την Vodafone εδώ, όλοι παρέα. :biggrin:

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι συμφέρον στη προσφορα.απλα ρώτησα αν υπάρχει τρόπος να πιέσω για αύξηση της ελάχιστης εγγυημένης ταχύτητας.
Μη τυχόν και απλώς "πουλάνε" δωρεαν αύξηση ταχύτητας και στη πραγματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη αλλά θα σου λένε έχεις 100αρα
Η δική σου ταχύτητα δεν θα έχει τόσο μεγάλο εύρος. Αυτά τα νούμερα αφορούν την ευρύτερη περιοχή σου, και θα έδιναν ακριβώς τα ίδια και σε κάποιον γείτονά σου.
Η δική σου ταχύτητα θα είναι γύρω από αυτό που βλέπεις στο πεδίο "attainable" στο modem σου. Άντε να παίξει ±10Mbps. Να έχεις υπόψη σου ότι τα 100Mbps είναι λίγο πιο ευαίσθητα στις συνθήκες εγκατάστασης, ακόμη και να μην πιάσεις εξαρχής τα 100, μπορεί να επιδέχεται λίγη βελτίωση ανάλογα με την καλωδίωση του σπιτιού, τη συνδεσμολογία, κλπ.

Reaction score
1.238
Η δική σου ταχύτητα δεν θα έχει τόσο μεγάλο εύρος. Αυτά τα νούμερα αφορούν την ευρύτερη περιοχή σου, και θα έδιναν ακριβώς τα ίδια και σε κάποιον γείτονά σου.
Η δική σου ταχύτητα θα είναι γύρω από αυτό που βλέπεις στο πεδίο "attainable" στο modem σου. Άντε να παίξει ±10Mbps. Να έχεις υπόψη σου ότι τα 100Mbps είναι λίγο πιο ευαίσθητα στις συνθήκες εγκατάστασης, ακόμη και να μην πιάσεις εξαρχής τα 100, μπορεί να επιδέχεται λίγη βελτίωση ανάλογα με την καλωδίωση του σπιτιού, τη συνδεσμολογία, κλπ.
Έχεις δίκιο. Αυτό μου είπαν και εμένα πως αυτά τα νούμερα αφορούν την περιοχή μου γενικά. Μένει σε 10 μέρες να το δούμε στη πράξη :)

ika

News
Reaction score
15.249
Με πήραν τηλ για δωρεάν αναβάθμιση από 50αρα vdsl σε 100 fttc. Περίμενα πόσο καιρό να το κάνουν. Με είχαν ζαλίσει να αναβαθμίσω τη ταχύτητα με αύξηση παγίου αλλά το ήξερα πως θα γινόταν και περίμενα. Τα είπαμε τηλεφωνικά όλα ωραία και ρώτησα ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα.μου λέει 96mbps
Μου στέλνει το συμβόλαιο για να το αποδεχτώ και έχει ελάχιστη 52 συνήθως διαθέσιμη 96 συνηθως (όπως μου είπε) και μέγιστη 104
Υπάρχει τρόπος να τους πιέσω να αλλάξουν την ελάχιστη; Τώρα με τη 50αρα δεν έχω δει ποτέ κάτω από 48. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να έχεις 100αρα και να είσαι κοντά με την 50αρα.
Θεωρώ αν το αποδεχτώ σε περίπτωση χαμηλής ταχύτητας δε θα μπορώ να πω τπτ μετά.ειναι σε όλους τόσο χαμηλή η ελάχιστη;
Η περιοχή σου;

Σε μένα πάντως με 50 VDSL, έπιανε μέχρι το τελευταίο blackout της VF, 50-51mbps.
Μετά το blackout πιάνει 46-47 στο speedtest.
Είμαι 150μ από το ΚΑΦΑΟ.

Last edited:

Reaction score
1.238
Και εγώ με 50 vdsl τώρα έχω τουλάχιστον 48 έχω δει μέχρι 51 είμαι απέναντι απο το καφάο.Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι απο 96 και πάνω με τη 100 άρα γραμμή
Εσύ περιοχή;

Reaction score
63
Και εγώ ήμουν στην ίδια κατάσταση μέχρι που αναβάθμισα σε 100+. Μετά ξεκίνησαν τα θέματα με τις γραμμές και τις συνδέσεις. Έπιανα στο ρούτερ κλειδωμένο 55 ακατεβατο. Μόλις αναβάθμισα ξεκίνησαν τα θέματα με τις καλωδιώσεις στο σπίτι. Και δυστυχώς δεν φταίει η Vodafone αλλά θέλει χεριασμα στα καλώδια και αλλαγή.. ελπίζω να έχεις καλύτερη μοίρα από μένα και μα μην είναι παλιές οι καλωδιώσεις.

Reaction score
1.238
Όλη η καλωδίωση είναι ολοκαίνουρια (cat 6e)από το κουτί του οτε μέχρι και τη τελευταία πρίζα του σπιτιού. Το μόνο καλώδιο που φοβάμαι είναι αυτό απο το καφάο μέχρι το κουτί του οτέ έξω απο το σπίτι μου μιας και θα είναι όση και η ηλικία του οτέ

ika

News
Reaction score
15.249
Και οι καλωδιώσεις από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι παίζουν ρόλο. Αφού είσαι μπροστά στο ΚΑΦΑΟ, μήπως μπορεί κάποιος ηλεκτρολόγος να περάσει νέο καλώδιο;

Στην Ηλιούπολη, δεν περνάει οπτικές ίνες ο ΟΤΕ;

Reaction score
1.238
Είναι ιδιοκτησία του οτε και δε τις πειράζει κανείς πέρα απο αυτόν! Είμαι απέναντι απο το καφάο μας χωρίζει ο δρόμος και το καλώδιο περνάει υπόγεια
Ναι έχει κανονικά οπτική ίνα.Αν έχω θέμα θα το γυρίσω σε fiber. Αν όχι μου αρκεί

Reaction score
1.238
Βαριέμαι τη φασαρία και τη σκόνη για τρυπήματα στο σπίτι αλλιώς θα είχε μπει χτες!!!
Αν και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα απολύτως θέμα...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300