Αναβάθμιση καλωδίων ρεύματος σε REL Subwoofers

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Εγω πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθαινα ποιό καλώδιο έκανε τρανζιστοράκι το σύστημα του Kanakiani. :D Αλλά θα συγκρατηθώ και δεν θα ρωτήσω. :)
Μην αγχώνεσαι,θα ειπωθεί...τραγουδιστικά.

Smoking my cigar I felt mystified
Kept thinking I would forever have cables on my mind
But then I spent so many nights with models that did me wrong
ruining the song
Competing all time who's got it long

And now two subs sound
like out of phase
Performed bass crawl time after time notes prolonged within a haze
I should have changed the power cables, I should have followed the truth
If I'd admitted for just one spectro all the claims without proof

Go on now, with microphone
measure responses
doubting everything I own
Weren't you the one who says to do some testing double blind
You think I care how?
Data from pdfs I'll find?

Oh no, not my Acoustic Revive
Oh, as long as I think of what to hear,the hobby stays alive
I've got all my wines to drink
And I've got all my bells to ring and I'll survive

Acoustic Arrive, hey, hey
It took all the will I had not to play the part
of gurus with all the answers and doctors without heart
And I spent so many sessions with sorrow for black wires
I used to try
But now I connect Kondo up high and you see it
as precious few
I'm not that challenged audiophile always fighting with REW

And if you felt like posting sheets so as for data to help me see
Well, now I'm saving all my money for a cable serving me
Go on now, gas canisters post
get back to actives now
keep on behaving like I'm lost
Weren't the Beldens that you said they'd make me see the light?
You think I'd buy that?
Deny that Argi's cables might ?

Oh, as long as I tell dear from cheap , I'll disregard the chip
I've got any cheese to eat
And many great views to sit , I will conquer
You'll not divide

Oh
Go on now, go, write some more
Just post some curves
you cannot bother my humidor
Weren't you the one who tried to make me throw away?
expensive power strips?
You think that pre/pros make you sway?

Oh, as long as I know not to keep,I'll stay on power trip
I've got the rest of life to hear
And I can spend all money in gear you'll not connive
I will just thrive
I will hear live
Αιντε βρε απο κει που μ ευχαριστεις κιολας, για ποιο πραμα δηλαδη; Τι εκανα;
Εγω σ ευχαριστω και σε χαιρομαι που σ εχω τοσα χρονια καλο φιλο.

Αυτο ελειπε, εχεις ερθει τοσες φορες σπιτι μου δηλαδη, απλα πλεον παιζω ακομα καλυτερα και με τα νεα ηχεια και με τα σαμπ κλπ κλπ, απλα πηζω στη δουλεια δοξα το θεο, τρεχω κ δεν προλαβαινω, οταν εχω χρονο για ακροασεις θα προσπαθησω να το σεταρω ακομα καλυτερα!

Φιλια απ τη Θεσνικη, βεβαια οι 2 γιατροι μου το εστησαν, ο φαλακρας μου το εστησε και ο φαλακρας μου το μετρησε και το τιουναρε.

Ωπα σορρυ δηλαδη, κατι δεν παει καλα, και οι δυο φαλακρες ειναι!:biggrin::fuckyou:
Το δεύτερο sub είναι απαραιτητο για άλλους λογους εκτός του χαμηλού. Να το πάρεις. Και μετά να δοκιμάσεις καλώδια ρεύματος πριν πάρεις άλλα δυο.
Σωστό.
Γιατί άμα πάρεις 4 σαμπ, μετά είναι αργά για δοκιμές καβλωδιων, δεν μπαίνεις καν στον κόπο.
Είναι γενικώς χρησιμότερο να μη συμπεριφερόμαστε σαν να διαθέταμε εμείς και μόνο ΄΄όλες΄΄ τις απαντήσεις πάνω σ'ένα θέμα ,έστω και αν καθένας μας θα είχε όλες όσες...θα χρειαζόταν ο ίδιος. :wink:

Reaction score
19.591
Μην αγχώνεσαι,θα ειπωθεί...τραγουδιστικά.

Smoking my cigar I felt mystified
Kept thinking I would forever have cables on my mind
But then I spent so many nights with models that did me wrong
ruining the song
Competing all time who's got it long

And now two subs sound
like out of phase
Performed bass crawl time after time notes prolonged within a haze
I should have changed the power cables, I should have followed the truth
If I'd admitted for just one spectro all the claims without proof

Go on now, with microphone
measure responses
doubting everything I own
Weren't you the one who says to do some testing double blind
You think I care how?
Data from pdfs I'll find?

Oh, as long as I think of what to hear,the hobby stays alive
I've got all my wines to drink
And I've got all my bells to ring and I'll survive

Acoustic Arrive, hey, hey
It took all the will I had not to play the part
of gurus with all the answers and doctors without heart
And I spent so many sessions with sorrow for black wires
I used to try
But now I connect Kondo up high and you see it
as precious few
I'm not that challenged audiophile always fighting with REW

And if you felt like posting sheets so as for data to help me see
Well, now I'm saving all my money for a cable serving me
Go on now, gas canisters post
get back to actives now
keep on behaving like I'm lost
Weren't the Beldens that you said they'd make me see the light?
You think I'd buy that?
Deny that Argi's cables might ?

Oh, as long as I tell dear from cheap , I'll disregard the chip
I've got any cheese to eat
And many great views to sit , I will conquer
You'll not divide

Oh
Go on now, go, write some more
Just post some curves
you cannot bother my humidor
Weren't you the one who tried to make me throw away?
expensive power strips?
You think that pre/pros make you sway?

Oh, as long as I know not to keep,I'll stay on power trip
I've got the rest of life to hear
And I can spend all money in gear you'll not connive
I will just thrive
I will hear live

Είναι γενικώς χρησιμότερο να μη συμπεριφερόμαστε σαν να διαθέταμε εμείς και μόνο ΄΄όλες΄΄ τις απαντήσεις πάνω σ'ένα θέμα ,έστω και αν καθένας μας θα είχε όλες όσες...θα χρειαζόταν ο ίδιος. :wink:
Χα χα πάρα πολυ καλό, όντως. Kanakiani , να είμαστε δίκαιοι, μας νικάει 10-0 με αυτό τον στίχο.
Πάντως το Ακουστικ ριβαιβ (εαν είναι αυτό) δεν νομίζω να κάνει τέτοιο πράγμα. Μάλιστα εντελώς το αντίθετο απο ριβιους που είχα διαβάσει, όταν κοιτούσα λίγο το θέμα καλώδια. Εαν κάνει τότε θα το είχα πάρει εγω να μάζευα λίγο τα σώματα της λάμπας. :D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.716
Σε αυτό το σημείο να κάνουμε ένα διάλειμμα για να ευχαριστήσω δημόσια τον @Kotsidis John γιατί αν δεν είχα ακούσει το σύστημα του με ισοσταθμιση και δυο subs δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με τη διαδικασία αυτή.
Δεν είσαι καλό παιδί όμως, γιατί "έκανες τα τρία (subwoofers), δύο (subwoofers)" του Γιάννη! :roflmao: :roflmao:

Reaction score
12.265
Όχι, δεν άνοιξα το θέμα για να μπώ σε διαδικασία να πείσω κάποιον όπως ανέφερα και παραπάνω. Μετρήσεις, Α-Β, blind test κτλ έκανα πριν 20 χρόνια, εχω καταλήξει πλέον. Είναι ενοχλητικό να πρέπει να αποδείξεις κάτι που για σένα είναι αυταπόδεικτο, σε όλους τους τομείς της ζωής. Οποιος έχει περιέργεια, ανοιχτό μυαλό και ένα σύστημα που τηρεί κάποια πολύ basic standards μπορεί να κάνει τις δοκιμές του.
Μετρήσεις ή δε συνέβη ποτέ. Αν μη τι άλλο, αυτό που υποστηρίζεις, ΟΦΕΙΛΕΙ να επιβεβαιώνεται σε μία μέτρηση.

Δεν έχει λες εσύ;
Δηλαδή όταν το ηχείο σου το κανονικό έχει σαμπ ενσωματωμένο και το οδηγείς σωστά θα πρέπει να το κόψεις να παίζει πιο ψηλά και να βάλεις αλλα σαμπ ξεχωριστά;
Αν και απαντήθηκε, έλα στο σπίτι μου να σου εξηγήσω γιατί χρειάζομαι subS, όχι ένα, τουλάχιστον δύο! Και με μετρήσεις!! Εν ολίγοις, εκεί που αποδίδουν τα ηχεία, μπορεί να μην αποδίδει ο χώρος, να απαγορεύει στα ηχεία να λειτουργήσουν σωστά. Και έτσι, καταλήγουμε στην ανάγκη χρήσης των subs. Όχι επειδή τα ηχεία δεν κατεβαίνουν, αλλά επειδή ο χώρος δεν επιτρέπει να ακούσουμε πόσο χαμηλά κατεβαίνουν. Γι'αυτό και χρειάζονται τα subs, για να παίζουν τις χαμηλές απο σημείο που ο χώρος επιτρέπει.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι προηγούμενα έχει με το site, ούτε με ενδιαφέρει.

Αλλά εσύ γιατί αποκλείεις να φτιάχνει πραγματικά καλά καλώδια ρευματος; Εγώ ξέρω συστήματα που κοστίζουν πάνω από 300.000EUR που παίζουν με πολλά καλώδια του Αργύρη.

Επισης εγώ δεν είπα ποτε ότι ρίχνει στα αυτιά σε καλώδια που έχουν x5. Τα black rhodium νομίζω είχαν 150EUR.
Το θέμα δεν είναι τί καλώδια φτιάχνει ο Argi, αλλά τί επίδραση έχουν στο τελικό ακουστικό ( και μετρήσιμο ) αποτέλεσμα.

Δεν θα το συνεχίσω. Το θέμα το άνοιξα για άλλο λόγο. Όπου Argi βάλτε Nordost.
Το ίδιο κάνει. Ακόμα και αν έλεγες ότι με του Argi ή της Nordost έχασες το μισό μπάσο. Μετρήσεις ή δε συνέβη ποτέ.

Reaction score
19.591
Μετρήσεις ή δε συνέβη ποτέ.
Ναι και έχει μια σκασίλα ο Tidal ή ο καθένας, να σου αποδείξει εσένα ή στον καθένα, εαν συνέβη ή όχι. :D
Σου λέει απλώς να έχεις ανοικτό μυαλό και να δοκίμαζεις πράγματα. Και εγω που ακούω διαφορές σε καλώδια δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να έχει αύξηση σε σώματα 300 % !! και εαν είχε δεν θα ήταν σωστό ή η ίδια μουσική (στην καλύτερη να έχει κανένα 10 % - 15 % ) αλλά δεν κάθομαι και να σκάσω και να του ζητάω αποδειξεις. :D Υπάρχει μέτρηση για τα σώματα ;:D

Reaction score
12.265
Ναι και έχει μια σκασίλα ο Tidal ή ο καθένας, να σου αποδείξει εσένα ή στον καθένα, εαν συνέβη ή όχι. :D
Σου λέει απλώς να έχεις ανοικτό μυαλό και να δοκίμαζεις πράγματα. Και εγω που ακούω διαφορές σε καλώδια δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να έχει αύξηση σε σώματα 300 % !! (στην καλύτερη να έχει κανένα 10 % - 15 % ) αλλά δεν κάθομαι και να σκάσω και να του ζητάω αποδειξεις. :D Υπάρχει μέτρηση για τα σώματα ;:D
Ανάμεσα σε άλλους, ούτε σ'εμένα θα μπορούσε να αποδείξει κάτι τέτοιο. Αλλά αφού υποστηρίζει ότι "διπλασιάστηκε" η απόδοση των subs του, για χάρη της δικής του εικόνας θα έπρεπε να τεκμηριώσει τα γραφόμενά του με μετρήσεις. Πλέον απλά γελάω όταν ακούω ή διαβάζω για τέτοιες "δραματικές" διαφοροποιήσεις, γιατί έχω πολεμήσει τον δράκο της καλωδιολαγνείας και τον έχω νικήσει.

Reaction score
19.591
Ανάμεσα σε άλλους, ούτε σ'εμένα θα μπορούσε να αποδείξει κάτι τέτοιο. Αλλά αφού υποστηρίζει ότι "διπλασιάστηκε" η απόδοση των subs του, για χάρη της δικής του εικόνας θα έπρεπε να τεκμηριώσει τα γραφόμενά του με μετρήσεις. Πλέον απλά γελάω όταν ακούω ή διαβάζω για τέτοιες "δραματικές" διαφοροποιήσεις, γιατί έχω πολεμήσει τον δράκο της καλωδιολαγνείας και τον έχω νικήσει.
Φίλε μου εγω δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα εδω μέσα, αλλά εαν ο Tidal δεν είναι μόνο όνομα και πράγμα και έχει όντως κανένα Tidal .... άσε τι ακούει, εσυ δεν ξέρεις κάν τι ακούει. Αυτό το ηχείο εαν ανάψεις το ματάκι του καφέ για να κάνεις καφέ θα καταλάβει την διαφορά χα χα. (και ας είναι και γκαζάκι που ποστάρει ο Ιαρ, που δεν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα χα χα).

Reaction score
660
Φίλε μου εγω δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα εδω μέσα, αλλά εαν ο Tidal δεν είναι μόνο όνομα και πράγμα και έχει όντως κανένα Tidal .... άσε τι ακούει, εσυ δεν ξέρεις κάν τι ακούει. Αυτό το ηχείο εαν ανάψεις το ματάκι του καφέ για να κάνεις καφέ θα καταλάβει την διαφορά χα χα. (και ας είναι και γκαζάκι που ποστάρει ο Ιαρ, που δεν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα χα χα).
Εχει οντως ηχεια Tidal. Για αυτο και ακουει αυτα που ακουει.

Για τους υπολοιπους που αδυνατουν να ακουσουν δυστυχως χρειαζονται μετρησεις για το προφανες....

Reaction score
12.265

Για τους υπολοιπους που αδυνατουν να ακουσουν δυστυχως χρειαζονται μετρησεις για το προφανες....
Και που έχει Tidal, τί; Αφού τη "βελτίωση" την άκουσε στα subs του. Και επιπλέον, ήταν τόσο αισθητή που:

" Ο ήχος μετά την αλλαγή ήταν αποκάλυψη. Τα σώματα τριπλασιάστηκαν, το μπάσο έγινε πιο στακάτο, το βάθος της σκηνής αυξήθηκε ενώ παράλληλα ισορρόπησε ο ήχος σε όλο το ακουστό φάσμα. Λες και προσέθεσα άλλα δυο subwoofers. "

Υ.Γ. @gpol Ναι, όπως εκείνο το απόγευμα που ακούγατε διαφορές στα routers, ένα πράγμα...? Εντάξει, τώρα μπορείς να πεις ότι είμαι κουφός. :p :p :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Και που έχει Tidal, τί; Αφού τη "βελτίωση" την άκουσε στα subs του. Και επιπλέον, ήταν τόσο αισθητή που:

" Ο ήχος μετά την αλλαγή ήταν αποκάλυψη. Τα σώματα τριπλασιάστηκαν, το μπάσο έγινε πιο στακάτο, το βάθος της σκηνής αυξήθηκε ενώ παράλληλα ισορρόπησε ο ήχος σε όλο το ακουστό φάσμα. Λες και προσέθεσα άλλα δυο subwoofers. "

Υ.Γ. @gpol Ναι, όπως εκείνο το απόγευμα που ακούγατε διαφορές στα routers, ένα πράγμα...? Εντάξει, τώρα μπορείς να πεις ότι είμαι κουφός. :p :p :p
Μαζί με REL subwoofers...Τα ΄΄ευκόλως εννοούμενα΄΄ τείνουν να...παραλείπονται. :sneaky:

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας διευκρινίσεις κάτι...Δηλαδή όποιος διαθέτει ηχεία Tidal μπορεί να έχει ακούγοντάς τα και μόνον πρόσβαση σε όλες τις απαντήσεις πάνω σε θέματα ηχητικής αναπαραγωγής και υψηλής πιστότητας;

Reaction score
660

Εχει και Lyngdorf

Reaction score
19.591
.Δηλαδή όποιος διαθέτει ηχεία Tidal μπορεί να έχει ακούγοντάς τα και μόνον πρόσβαση σε όλες τις απαντήσεις πάνω σε θέματα ηχητικής αναπαραγωγής και υψηλής πιστότητας;
Ναι. :D

Γιατί είναι υπεραναλυτικά (που θέλετε εσεις οι αντικειμενικοί) και για κεραμικά όλως περιέργως και μουσικά (short of xa xa). Μύγα να πετάει στην Κίνα την ακούνε.
Μπορούμε να δώσουμε έναν ορισμό "Τί είναι σώματα στη μουσική αναπαραγωγή";
¨Οχι (τώρα). Άλλη φορά. :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT