Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.122
Reaction score
91.765
Το ξέρω αλλά με δεδομένο ότι είμαι παλιό κόκαλο και πάντα προτιμούσα και προτιμώ (ασχέτως των δυο εμφραγμάτων και τριών stent) τις μπριζόλες λαιμού λόγω της περιεκτικότητας τους σε λίπος τιμούσα δεόντως τις μπριζόλες του.;)
Δεν διαφωνώ.

Στο ψητό χοιρινό προτιμώ τις μπριζόλες με την πανσέτα ή τα spare ribs.
Αλλά σχεδόν πάντα θα προτιμήσω αρνί για το λίπος και καλό μοσχάρι για τη δική του ξεχωριστή γεύση.


Υ.Γ. Στον Τέλη πήγαινα τέλη 80s αρχές 90s πριν γίνει τουριστικός προορισμός.
 




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.045
Reaction score
49.171
Ε πες μας εσύ να μάθουμε.
Δεν σε λέω τίποτα, τα έχω γράψει και στο παρελθόν, ή μάλλον θα σε δώσω τροφή για σκέψη.
Το ξέρς φαντάζομαι ότι το γρούνι είναι παμφάγο, βάλε τώρα με το νούς τι το ταΐζουν ώστε να πάρει γρήγορα βάρος και να πάει για σφαγή ώστε να ψάχνεις εσύ το πχιο νόστιμο μέρος του ζώου.
 

Μηνύματα
3.442
Reaction score
11.435
Ο λαιμός είναι το πιό νόστιμο μέρος του χοιρινού.
Απόλυτα σύμφωνος με τον προλαλήσαντα.
Όντως , συμφωνώ και εγώ αυτό επιλέγω , αλλά να ξέρετε το εξής : στο λαιμό των ζώων γίνονται όλες οι ενέσεις με τα φάρμακα …. :errwhat:
 

Μηνύματα
1.632
Reaction score
6.107
Υ.Γ. Στον Τέλη πήγαινα τέλη 80s αρχές 90s πριν γίνει τουριστικός προορισμός.
Τότε ίσως έχουμε ιδωθεί. Μόνιμος θαμώνας μέχρι που πήρα σπίτι στο Φάληρο το 1991, εντωμεταξύ ειχε φύγει και ο Δήμος και είχε πάει στο νέο μαγαζί στο Πέραμα.
 





costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.346
Reaction score
138.104
Ε πες μας εσύ να μάθουμε.
Άστον αυτόν, δε ξέρει απ'αυτά, να σε πω εγώ:

Iberico pork. Με διαφορά το καλύτερο χοιρινό.

Ψήσιμο στους 68°C έως max στους 72°C.

Δηλαδή όπως το well done σε μοσχάρι:

  • Bleu 43-49°C
  • Rare 49-54°C
  • Medium Rare 54-57°C
  • Medium 57-63°C
  • Medium Well 63-68°C
  • Well Done 68-72°C
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.346
Reaction score
138.104
Δε ξέρω τι δε ξέρεις, ρώτησες ποιο είναι το καλό το χοιρινό και απάντηση δε πήρες, οπότε έδωσα εγώ.

Το μοσχάρι τώρα, αναλόγως κοπής, έχει 4 βασικά σενάρια ψησίματος:

FB_IMG_1683061371093.jpg


FB_IMG_1683061375144.jpg


Μέχρι εδώ το μοσχάρι, στοπ. Δε πας παραπέρα.

Εάν τώρα μιλάμε για εξαιρετικές κοπές, ή ωρίμανσης, με μικρή ποσότητα λίπους, τότε παίζει ωμό τελείως (ταρτάρ) έως καρπατσιο ή blue. Αλλά πρέπει να έχει ελάχιστο λίπος, καθαρός μυς.

Τα παρακάτω σενάρια ψησίματος, είναι είτε για τα σκλιά, εάν αφορούν μπριζόλα, είτε για μπιφτέκια, μόνον εάν μιλάμε για μίγμα χοιρινού με μοσχαρίσιο κιμά:

FB_IMG_1683061378545.jpg


Αν και στο μπιφτέκι δε βλέπω το λόγο να βάλεις χοιρινό, με μόνη εξαίρεση κάνα καπνιστό χοιρινό, ή φυσικά ibericus, που θεωρείται το wagyu του χοιρινού.

Αυτά. 😎
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.122
Reaction score
91.765
Σήμερα θα φάω μουσκαρίσιο γεμιστό μπιφτέκι με φέτα και πιπεριά, για τσαχπινιά έχω τυροκαυτερή και προζυμένιο ψωμί View attachment 290557 View attachment 290558

Έλεος! Ακόμα και μέσα στο μπιφτέκι πρασινάδες. :biggrin:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Μηνύματα
2.955.791
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius
Top