Marantz - Denon meets Dirac (?)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.726
Τι να σου πω τώρα. Να σου πω ότι έχεις βάλει το ίδιο καλάθι το Amazon με ένα κατάστημα στην Ελλάδα; Ότι συγκρίνεις τον μεγαλύτερο μεταπωλητή στον κόσμο με ένα κατάστημα σε κάποια γωνιά της Ελλάδας; Μα σοβαρά μιλάμε;

Τι να γράφω δηλαδή; Για τα προϊόντα που μπαίνουν Ευρώπη από Ολλανδία και μετά πρέπει να έρθουν Ελλάδα; Που έχουμε τα ακριβότερα τελωνεία (ίσως και) στο κόσμο; Που έχουμε εντελώς διαφορετική φορολογία επιχειρήσεων; Ασφαλιστικές εισφορές; 2 έξτρα μισθούς ανά υπάλληλο που δεν έχει κανένας άλλος στην Ευρώπη; Ότι θες την ίδια τιμή με χώρα που έχει 8 φορές παραπάνω potential customers; Αν και, πριν λίγους μήνες και στη Γερμανία είχε 1050€; Αλλά ξεστοκάρει το Amazon επειδή το χειρότερο του είναι να μένει εμπόρευμα στις αποθήκες; Οπότε και 10€ να βγάλει έχει κέρδος επειδή όταν φύγει ο Marantz θα έρθει κάτι άλλο στο ράφι της αποθήκης με μεγαλύτερο κέρδος; Ξέρεις πως δουλεύει το Amazon;

Κάποια δεδομένα. Ποσο πουλά το Amazon ανά χώρα αυτό που αγόρασες.
20230827_114825.jpg

Πάρε και την πορεία τιμής στο amazon.de
Screenshot_20230827_075020_Keepa.jpg

Δες τα και σε πίνακα.
20230827_114904.jpg

Sorry που κάποια είναι φωτογραφίες από κινητό. Είμαι σε Windows που δεν τα πάω μια, ούτε θα κάτσω να ψάξω πως κάνω screenshot και crop.

Reaction score
433
Τον τελευταίο μου ενισχυτή μαραντζ τον είχα πάρει από Έλληνα έμπορο γιατί τότε είχε απολύτως ανταγωνιστικη τιμή με έξω και φυσικά προτίμησα απο εδω για πολλούς λόγους. Τώρα πχ με τον 3800 στα 1050 έξω και στα 1515 εδώ με ποια λογική να ψωνίσω από εδώ;

Reaction score
433
Έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που γράφεις.
Όμως βλέπουμε ότι αυτό το χάλι που συμβαίνει με τα προϊόντα hifi τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει.
Στις τηλεοράσεις πως καταφέρνουν ακόμα και τα σκρουτζομαγαζα, άσε τις αλυσίδες, να έχουν ανταγωνιστικες τιμές με έξω;
Εκεί δεν έχουμε ακριβά τελωνεία και όλα τα υπόλοιπα που είπες;
Αγόρασα πριν ένα μήνα ολεντ τιβι χοτ μοντέλο σε τιμή που δεν την έβρισκες πουθενά στο ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη!
Θα μου πεις συγκρίνεις τηλεοράσεις με ενισχυτές;
Οκ τηλεόραση αγοράζουν όλοι ενώ ενισχυτή ελάχιστοι αλλά αυτό συμβαίνει και εδώ και έξω.
Πως στις τηλεοράσεις είμαστε τόσο ανταγωνιστικοι;
Και πως μέχρι πριν από κάποια χρόνια ειμασταν και στα hifi και τώρα όχι;

alexis

Reaction score
30.726
Μη βάζεις στο ίδιο καλάθι τα σκρουτζομάγαζα με τους επίσημους μεταπωλητές. Καμία σχέση.

Reaction score
433
Για αυτό τι έχεις να πεις: Και εδώ το Amazon πουλάει;
Έχω να πω ότι δεν θα το πάρω από το αμαζον Ιταλίας τώρα αλλά όταν και αν το βγάλει προσφορά και θα το πάρω τώρα απο το Γερμανίας που ξεστοκαρει... Idealo. de λέγεται το γερμανικό σκρουτζ που είναι συνδεδεμένο και με τα υπόλοιπα ανά την Ευρώπη. Μπαίνεις βλέπεις ελέγχεις τιμές βάζεις τιμές στόχους με ή χωρίς μεταφορικά και σου στέλνει μέιλ πότε η τιμή που θες την έχει κάποιο κατάστημα!
Και αφήνω τον Έλληνα να τα βρει με τα τελωνεία... οταν θα μου πουλά ανταγωνιστικα θα τον επιλέγω.
Όταν θα ντουφεκα θα του γυρίζω πλάτη.

alexis

Reaction score
30.726
Να το πάρεις από όπου θες. Να μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, και να μας πεις όμως τι πέρασες και πόσα έδωσες στην πρώτη στραβή, που εύχομαι να μην έρθει ποτέ. Άλλο μέλος εδώ στο φόρουμ που έφερε οθόνη προβολής από το εξωτερικό, επειδή είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή, του ήρθε με ζάρες και του λένε ότι είναι φυσιολογικές. Από Idealo και αυτός. Τώρα έδωσε ένα χιλιάρικο και θα κάτσει με τις ζάρες, αν δεν έβγαλε κάποια άκρη με άλλο τρόπο.

Reaction score
433
Τώρα θέματα κάλυψης και εγγύησης ας μην τα βάλουμε στην κουβέντα δεν συμφέρει τους Έλληνες μαγαζάτορες.
Πιο εύκολα σε καλύπτουν απ Ευρώπη πάρα από εδώ. Δεν μιλάμε για το αμαζον που κρατάς το προϊόν 45 μέρες και άμα δεν σου αρέσει ή το βαρέθηκες ή χωρίς καμία αιτία το γυρίζεις πίσω και δεν τρέχει μια... Οπότε ας μην τρομοκρατουμε.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές συγκρίνει υπέρ και κατά και αποφασίζει.
Ένας δρόμος δεν υπάρχει μόνο.
Εσύ ψωνίζεις από τον Έλληνα γιατί θέλεις να τον στηρίξεις ακόμα και αν εν γνώσει σου στο πουλά 35% πάνω άλλος δεν το κάνει...
Idealo είναι το αντίστοιχο skroutz της Γερμανίας.
Ναι αυτό έγραψα. Και δεν είναι μόνο της Γερμανίας σε συνδέει και με Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ και βλέπεις πανευρωπαϊκά τι παίζει.
Οπως και να έχει αν δεν βιάζεσαι να αγοράσεις πάντα από Γερμανία ή Γαλλία θα βρεις τα προϊόντα hifi σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη.
Ελλάδα πλέον μπαίνει μια τιμή κατόπιν συνεννόησης από όλους ίδια για να μην τσακώνονται και την κρατούν όλοι ίδια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Reaction score
433
Τον Ιούλιο πήρα προσφορα από Γαλλία τον 3800 με μεταφορικά στο σπίτι χωρίς ΦΠΑ που εκπιπτω αν θυμάμαι καλά στα 900 ευρώ ( δεν θυμάμαι μήπως ήταν και 800 κάτι).
Από εδώ αντίστοιχα τότε μου έβγαινε 1250 χωρίς μεταφορικά
Τελικά αφού έβγαλα άκρη με νέα hdmi που πήρα με 6 ευρώ το κομμάτι από αμαζον , 18 από σκρουτζομαγαζα, για να συνδέσω την νέα τιβι, ανέβαλα την αγορά του και τα έφαγα πίτσες και μακαρονάδες στην Ιταλία...

Last edited:

Reaction score
1.059
Να το πάρεις από όπου θες. Να μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, και να μας πεις όμως τι πέρασες και πόσα έδωσες στην πρώτη στραβή, που εύχομαι να μην έρθει ποτέ. Άλλο μέλος εδώ στο φόρουμ που έφερε οθόνη προβολής από το εξωτερικό, επειδή είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή, του ήρθε με ζάρες και του λένε ότι είναι φυσιολογικές. Από Idealo και αυτός. Τώρα έδωσε ένα χιλιάρικο και θα κάτσει με τις ζάρες, αν δεν έβγαλε κάποια άκρη με άλλο τρόπο.
Καλά και της ελληνικής αντιπροσωπείας τα ίδια θα τού έλεγε δυστυχώς...

alexis

Reaction score
30.726
Καλά και της ελληνικής αντιπροσωπείας τα ίδια θα τού έλεγε δυστυχώς...
Ένα δύο άτομα που του απάντησαν και έχουν την ίδια οθόνη από Ελλάδα, αν θυμάμαι καλά, του είπαν πως δεν έχουν θέμα. Αν θυμάμαι καλά όπως είπα.

Reaction score
1.059
Και εγώ είμαι ένας από αυτού απλά ο άνθρωπος δημιούργησε μόνος του το πρόβλημα κάνοντας μία διαδικασία που θα έπρεπε να αναφέρεται καθαρά στο manual ότι δεν πρέπει να την κάνεις έχουν κάνει πατάτα οι κατασκευαστές, έχω την ίδια απλά είχα μελετήσει στα φόρουμ πριν την πάρω και δεν την πάτησα. Όσο για αντιπροσωπείες ελληνικές...από προσωπική πείρα δύσκολα θα βλέπουν ευρώ από εμένα και ονομαστικά με minidsp οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι πουλάνε καν... Yamaha για να βρω άκρη με ένα θέμα με τον ενισχυτή av που έχω έχει περάσει 1 χρόνος και ελπίζω το Σεπτέμβρη... monitor audio με αλλαγή woofer 2 μήνες χωρίς ηχείο αφού 2 φορές μου ήρθε λάθος κτλ κτλ....

Reaction score
6.204
Σίγουρα ο καθένας τα ζυγίζει. Εγώ πιο πολύ πάντως φλυκαινες βγάζω για ένα ίδιο προϊόν ο τοπικός που αγοράζει χοντρικη να μου το πουλάει 35% πάνω από την τιμή λιανικής που μπορώ να το βρω μόνος μου, ούτε ο ΦΠΑ το δικαιολογεί ούτε η εφορία ούτε το φυσικό μαγαζί.
Ηλεκτρονική αγορά που δεν παρεμβαινουν πωλητές κλπ δεν δικαιολογούν τέτοιες διαφορές.
Και γιατί αν έχω θέμα να τον στείλω στον τοπικό; για να τον κάνω μάγκα να μου πει ότι δεν το αναλαμβάνει;
Βλέπουμε και αυτά που αγοράζουμε από τους τοπικούς.
Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν το χάλασες εσύ για να στο φτιάξουν, και να το στείλεις με δική σου χρέωση.
Χίλιες φορές έξω, τζάμπα το στέλνεις τζάμπα το παίρνεις και δεν τρέχει μια...
Καλα να στηρίζουμε την τοπική αγορά ώστε το χρήμα να μένει εδώ αλλά να μην θεωρούν ηλιθιους τους καταναλωτές...
O Έλληνας έμπορος θέλει λίγες πωλήσεις με μεγάλο κέρδος ώστε να απασχολεί το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Πολλές πωλήσεις με χαμηλό κέρδος , πολύ διαχείριση, πολλοί πελάτες, περισσότερες απαιτήσεις κοκ...
Όπως είπα αυτό είναι δικαίωμα σου και καλά κάνεις από την στιγμή που δεν θες καθόλου πάρε δώσε με τον Έλληνα αντιπρόσωπο για δικούς σου λόγους. Απλά όταν τύχει η στραβή που στατιστικά σίγουρα θα τύχει σε κάποιους και ειδικά σε πράγματα όπως τα ηχεία και τα σαμπ που τα μεταφορικά ξεφεύγουν πολλοί θέλουν να τους εξυπηρετήσει ο Έλληνας αντιπρόσωπος ο οποίος φυσικά τους αποφεύγει αφού δεν τα αγόρασαν από αυτόν. Έρχονται λοιπόν μετά αυτοί εδώ κακόβουλα με σκοπό να βλάψουν τον εγχώριο αντιπρόσωπο και γράφουν ένα κατεβατο για το πόσο κακός επαγγελματίας είναι και μάλιστα πετάνε και κάτι χαριτωμένα για ευρωπαϊκές οδηγίες που πραγματικά μου ανεβάζουν την πίεση. Είναι άλλο πράγμα να αγοράζεις από έξω και να περνεις και την ευθύνη και διαφορετικό να τα θες όλα δικά σου. Προφανώς εσύ σε αυτά που έγραψες ξεκαθαρισες ότι δεν θες καθόλου διαμεσολάβηση από τον Έλληνα αντιπρόσωπο σε περίπτωση βλάβης οπότε και αυτά που γράφω μάλλον δεν σε αφορούν αλλά για κάποιον που διαβάζει το θρεντ καλό είναι να έχει υπόψη ότι δεν πρόκειται να τον καλύψει ο εγχώριος αντιπρόσωπος σε περίπτωση βλάβης.

Reaction score
1.286
Όταν ο επαγγελματίας είναι πραγματικός επαγγελματίας απ όπου και να αγοράσεις δεν θα χάσεις .
Έχω αγοράσει προϊόντα από Γερμανία και τα ίδια ακριβώς προϊόντα από Ελλάδα .
Τυχαίνει λοιπόν την ίδια περιόδο να ανακαλύψω πρόβλημα και στα δυο .

Επικοινωνώ με Γερμανία , τους στέλνω το ελαττωματικό προϊόν πακέτο πληρωμένο από αυτούς , σε τρεις τέσσερις μέρες είχα την αντικατάσταση σπίτι μου χωρίς ερωτήσεις ελέγχους σέρβις επισκευές κτλ.
Στην Ελλάδα δεν μου προτάθηκε αντικατάσταση με νέο(δεν ήταν υποχρεωμένοι είχε περάσει αρκετός καιρός από την αγορά) περίμενα το ανταλλακτικό αρκετό καιρό.
Όταν έφτασε και μπήκε πάνω το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει , μάλιστα τα πράγμα έγιναν χειρότερα .

Ο αντιπρόσωπος αναγνωρίζοντας τις πολλές αναφορές προβλημάτων και σεβόμενος την υπομονή μου , μου έδωσε εντελώς δωρεάν την νέα σειρά του προϊόντος ανανεωμένη αναβαθμισμένη και πιο ακριβή.
Προσπάθησε μάλιστα μιλώντας με τη μαμά εταιρία να μου αλλάξει στη νέα του σειρά και το
κομμάτι που είχα αγοράσει από Γερμανία !
Δεν προχώρησε επειδή η αντικατάσταση των Γερμανών δούλευε σωστά .

Ναι μεν ταχύτατοι και λίγο φθηνότεροι οι Γερμανοί αλλά η επαφή με την Ελληνική αντιπροσωπία με έβγαλε κερδισμένο και στη συγκεκριμένη περίπτωση και για μελλοντικές αγορές που έκανα κτλ.

Για ηχεία , προβολείς , οθόνες , ενισχυτές από εδώ και πέρα αγορές μόνο από Ελλάδα.
Τόσα λεφτά δίνουμε τα 50-100-200 -300 € παραπάνω καλύπτονται από άλλες ανέσεις.
Τα καταστήματα εδώ είναι λίγα ,τα περισσότερα εύκολα προσβάσιμα , κάνεις ένα τηλ λύνεις ότι θέμα υπάρχει .

Σου μπαίνει κάτι στο χαζό μυαλό, πετάγονται απ το σπίτι σου φέρνοντας το ίδιο μηχάνημα να τεστάρουν εάν είναι όλα καλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά 200€ παραπάνω στο πορτοφόλι μου, ειδικά για πράγματα που τα αγοράζεις μια φορά και θα τα κρατήσεις χρόνια .

Reaction score
6.495
Mα νομοτελειακα οσο μεγαλυτερο το ρισκο τοσο μεγαλυτερο ειναι το κερδος...
Εγω ας πουμε προτιμω -<50% κατω χωρις εγγυηση... :p
Μη σου πω δευτεροκατουρημενα δοκιμασμενα απο αλλους...:p

Reaction score
433
Εντάξει τώρα αν μιλάμε ότι έρχονται σπίτι σου για ένα πρόβλημα με δικό τους μηχάνημα για να τεσταρουν, προφανώς μιλάμε ότι ο κάτοχος έχει ακουμπήσει πολλά χιλιάρικα στο μαγαζί!
Με έναν ενισχυτή του χιλιαρικου αυτά δεν γίνονται εκτός αν παίζεται τάβλι με τον μαγαζάτορα ή του έχεις ακουμπήσει μισό διαμέρισμα σε αγορές!
Αν μιλάμε πχ για ένα μηχάνημα των 3-4Κ οι διαφορές που θα βρεις δεν είναι 100 και 200 ευρώ αλλά πολύ μεγαλύτερα ποσά....
Να λέμε όλη την αλήθεια. Ο μαγαζάτορας θα έρθει σπίτι σου με τεχνικό αν του τα έχεις ακουμπήσει χοντρά.
Με av του χιλιαρικου σε ακούν σαν σαν κουνούπι στα αυτιά τους αν τους πάρεις τηλέφωνο για πρόβλημα....

Reaction score
1.286
Εντάξει τώρα αν μιλάμε ότι έρχονται σπίτι σου για ένα πρόβλημα με δικό τους μηχάνημα για να τεσταρουν, προφανώς μιλάμε ότι ο κάτοχος έχει ακουμπήσει πολλά χιλιάρικα στο μαγαζί!
Με έναν ενισχυτή του χιλιαρικου αυτά δεν γίνονται εκτός αν παίζεται τάβλι με τον μαγαζάτορα ή του έχεις ακουμπήσει μισό διαμέρισμα σε αγορές!
Αν μιλάμε πχ για ένα μηχάνημα των 3-4Κ οι διαφορές που θα βρεις δεν είναι 100 και 200 ευρώ αλλά πολύ μεγαλύτερα ποσά....
Να λέμε όλη την αλήθεια. Ο μαγαζάτορας θα έρθει σπίτι σου με τεχνικό αν του τα έχεις ακουμπήσει χοντρά.
Με av του χιλιαρικου σε ακούν σαν σαν κουνούπι στα αυτιά τους αν τους πάρεις τηλέφωνο για πρόβλημα....
Δεν είναι έτσι όπως τα λες, αυτό που είπα παραπάνω μου έχει τύχει .
1300 € έκανε το μηχάνημα και ήταν τα μόνα λεφτά που είχα δώσει στον συγκεκριμένο .
Έστειλε τα παιδιά με το βανάκι σπίτι να μου φέρουν ίδιο μηχάνημα να δοκιμάσω.

Reaction score
433
OK φίλε αυτά είναι εξαιρέσεις.
Το after sales service πάσχει Στην Ελλάδα είναι γνωστό αυτό, οτιδήποτε κάνει ο μαγαζάτορας αφού έχεις ψωνίσει είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.
Τώρα αν το 1300 που σου πούλησαν είχε κάνα 400 αρι καπέλο από ότι έξω απλά είχες προπληρωσει το οποιο πιθανό πρόβλημα...
Προτιμώ να ψωνίζω φθηνά και αν βγει πρόβλημα να το στείλω έξω χωρίς χρέωση και με άμεση ανταπόκριση όχι τα πονηρατζιδικα των δικών μας.
Τα ηχεία που έχω έχουν έρθει από Σουηδία στην μισή τιμή από Ελλάδα, το σαμπ 40% κατω όλα καλά.
Από Ελλάδα μόνο όταν ανταγωνιζονται με έξω και όταν υπάρχουν άτοκες.
Ειδικά με τις τιμές των ενισχυτών denon marantz τα τελευταία χρόνια πρέπει να είσαι κολλητός ή να έχεις υποχρεώσεις με ελληνικό μαγαζί για να ψωνισεις από εδώ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025