Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
18.347
Έστω και αν ίσχυε ακριβώς όπως τα λες, ο ακροατής μπορεί να αισθάνεται την παρουσία ενέργειας στις κατώτατες χαμηλές χωρίς να τις άκουγε απευθείας.

Βέβαιο είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι απουσία ή πλημμελής απόδοση αυτών θα επηρεάζει την πειστικότητα στην απόδοση (μακρο)δυναμικών αντιθέσεων και μεταβατικών. Έστω και αν ήταν κάποιος ολότελα κουφός ως προς την πρώτη οκτάβα.
Εγώ το έγραψα βασικά σαν teaser για να καταδείξω τους μύθους που διακινούν και διακινούνται απο το ίντερνετ και διάφορα άτομα στο όνομα της επιστήμης. Όπως έχω ξαναπεί ευτυχώς η επιστήμη δεν είναι ότι λέει ο thva, ο Bhutia ή οποιοσδήποτε κυριολεκτικά άλλος (να εξαιρέσω τέσσερεις mega πριπτώσεις επιστημόνων του παρελθόντος και πάλι για να τους τιμήσουμε όπως τους αξίζει για τς μόνες πραγματικά θεωρίες που μπορούν μόνο να θεωρηθούν σαν θεωρίες που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την έννοια facts όπως την εννοεί ο κόσμος. Εξάλλου στην επιστήμη δεν χρησιμοποιείται ποτέ τέτοιος όρος και όποιος τον χρησιμοποιεί δεν είναι επστήμονας) .... αλλά αυτή ευτυχώς λειτουργεί αλλιώς. Επίσης άλλο τα αποκαλούμενα "facts", άλλο οι θεωρίες, άλλο οι υποθέσεις που καλούνται να αποτελέσουν έργο έρευνας αυτών και να ενταχθούν, συμφωνήσουν, επιβεβαιώσουν προυπάρχουσες θεωρίες ή να αποιτελέσουν μια ξεχωριστή απο μόνες τους.

To πιο πάνω πόστ μου αστείο αστείο (καθόλου αστείο) αλλά ήταν μια απλή επίδειξη αυτού του φαινομένου στο audio μπας και ευασιθητοποιήσω μέσω αυτού (του audio), εάν και αμφιβάλλω καθώς το πάθος και το bias είναι ακόμη μεγαλύτερα απο μια γενική προσσέγιση που είχα μέχρι τώρα στο θέμα. Το audio για εμένα σε αυτό το θέμα έρχεται δεύτερο και λόγω και της αργής εξέλιξης του επιστημονικά μιλώντας ...καταιδρωμένο κιόλας. Αλλά τι να κάνω τα άλλα πιο σημαντικά δεν πιάσανε, ήταν θεωρητικά.

Αυτά για να κλείσω και το κεφάλαιο του δικού μου ενδιαφέροντος και κάτι πιο σημαντικού που θεωρώ ότι πρέπει να καταδειχθεί και να γίνει συνείδηση γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές για όλους και ιδίως για τον απλό κόσμο και θέλει προσοχή.

------------

Τώρα στα πρακτικά που σε ενδιαφέρουν. Ποιό απο τα τρία (τέσσερα με ένα ακόμη που υπονόησα αλλά ήταν λίγο "υψηλοενεργειακό") όλα ομολογουμένως "Ψεκ" (απο τους δήθεν αντι-ψέκ) σε ενδιαφέρει να απαντήσω ; Απο τα σχόλια σου απο ότι κατάλαβα το θέμα της ακοής μόνο έτσι ;

Πάντως τόσες δεκαετίες, ολοκληρό ίντερνετ ,εκατοντάδες φόρουμ, youtubers, επιστήμονες κλπ ..... δεν υπάρχουν ακαδημαικές εργασίες να με αποδείξουν λάθος ; Δεν μπορεί, εσύ σε ξέρω τι σοβαρός άνθρωπος είσαι, θα έψαξες πρίν έστω πείς "έστω και να ίσχυαν αυτά που λές" αλλιώς θα μου τις είχες ποστάρει ήδη ή παραπομπή σε κάποια τμήμα κάποιου νήματος σου. Μπορεί και να με βαρέθηκες βέβαια, να απαντάς σε κάθετι που μπορεί να ισχυρίζομαι.

Ακαδημαικές θέλω ε ; Όχι απο κανέναν επιστήμονα καμιιάς εταιρίας ηχείων ή άλλων ηλεκτρονικών κλπ. ή που πουλάει subs. :D Εάν γίνεται και όχι της AES. :D Δύσκολά θα δεχόμουν και bioacoustics καθώς είναι νέος κλάδος αλλά ΟΚ είναι πιο εμπιστοσύνης. Μπορεί βέβαια να το κάνουμε extrapolation απο εκεί καθώς ξηλώνουν τώρα τις ανεμμογεννήτιρες που εκπέμουν 10-15-20 Hz στα 8 χλμ με σοβαρά προβλήματα υγείας και του νευρικού σσυστήματος για τον πληθυσμό που κατοικεί εντός αυτών των αποστάσεων. ¨Ενας μόνο δεν είχε πρόβληαμ απο το δείγμα κάποιος ακτινολόγος λένε απο την Ελλάδα. 😍 Δεν μπορεί να το εξηγήσει η επιστήμη, τον εξαιρέσανε ως ο μόνος που δεν ακολουθούσε την καμπύλη επιτπώσεων. :D.

Να δούμε δηλαδή βρε παιδί μου, να μην μιλάμε μόνο στο αέρα, μόνο οι "χαιντάδες" γέροι γερνάνε και δεν ακούνε χαμηλά και γιατί πιθανώς και όχι οι γέροι του πολυκάναλου και των μετρήσεων ;

Τα άλλα τρία θέματα , άστα για άλλη φορά γαιτί έχω και φιλοξενούμενους που πρπει να φροντίσω αυτή την εβδομάδα. ¨Ασε που δεν θέλω να ξαναγίνω το μαύρο πρόβατο. Καλά είμαι εκεί στα πολιτικά και κάνουμε πλάκα με τον φίλο τον Σώτο. :D

Ο Ear πάντως δεν θα την γλυτώσει που μας λέει ότι φτάνει το level (db) του αλλά ακόμη και η oμαλoποίηση των modes για να ακούει σε τέτοιο μικρό δωμάτιο κάτι άλλο πέρα απο στην καλύτερη .... glissando, slide στο pipe organ. :D

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
. Μπορεί βέβαια να το κάνουμε extrapolation απο εκεί καθώς ξηλώνουν τώρα τις ανεμμογεννήτιρες που εκπέμουν 10-15-20 Hz στα 8 χλμ με σοβαρά προβλήματα υγείας και του νευρικού σσυστήματος για τον πληθυσμό που κατοικεί εντός αυτών των αποστάσεων.
Που το βρήκαμε αυτό ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882
και σύ , είναι ανάγκη να το θυμίζεις συνέχεια?🙃
"Superblue" , μακρύτερες από τις ... απλές μπλε...
Αδίκως θα έμπαινε να παίζει το ανωτέρω απουσία sub...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Ο Ear πάντως δεν θα την γλυτώσει
Όχι βέβαια, κανείς δε θα τη γλυτώσει.

Deth and taxes, τα μόνα σίγουρα στο μάταιο τούτο ιμέρσιβ και σαμπάτο κόζμο που φέρνουμε τα παιδιά μας να οδηγούν Τέσλα ακούγοντας το "The Afterlife".

(από τον προηγούμενο δίσκο που λέει ο μπουτχιας)

Last edited:

Reaction score
17
PSI Audio
AVAA C214
Digital active bass trap
The new AVAA C214 stands aside its world-famous sibling, the AVAA C20.
The innovative AVAA technology absorbs room modes from 15 Hz to 160 Hz with an equivalent absorption area up to 45 times its size and without requiring calibration or tuning.
PSI Audio AVAA C214 digital active bass trap

Γιαυτο τι λετε ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Εγώ με τα ίδια λεφτά, σαμπ θα αγόραζα.

Με σαμπ ή χωρίς σαμπ ακούγεται καλύτερα αυτό;

Κλείστε τα σαμπ. Κάνουν κακό στον ήχο.

Δε χρειάζεται σαμπ η μουσική, τα φυσικά όργανα.

Άσε που κάνουν κακό στην υγεία, κι άμα είσαι στην 3η ηλικία δεν ακούς μπάσο, μόνο πρίμα ακούς.

Τσίου.

ΥΓ. Βάλτε το δυνατά. Κι ας είναι από γιουτχιούμπ, δε πειράζει, μπάσο έχει.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.408
Εγώ με τα ίδια λεφτά, σαμπ θα αγόραζα.

Με σαμπ ή χωρίς σαμπ ακούγεται καλύτερα αυτό;

Κλείστε τα σαμπ. Κάνουν κακό στον ήχο.

Δε χρειάζεται σαμπ η μουσική, τα φυσικά όργανα.

Άσε που κάνουν κακό στην υγεία, κι άμα είσαι στην 3η ηλικία δεν ακούς μπάσο, μόνο πρίμα ακούς.

Τσίου.

ΥΓ. Βάλτε το δυνατά. Κι ας είναι από γιουτχιούμπ, δε πειράζει, μπάσο έχει.
Σε αυτές τις τιμές κι εγώ θα προτιμούσα sub ή και άλλα ηχεία.. ή τηλεσκόπιο ή.. :tongue:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.408
Όχι τηλεσκόπιο, όπλο.

Για σένα, μια ωραία λίστα

Χωρίς σαμπ, εννοείται.
Τι χωρίς sub μαρή.. ?
Τα έχω, να τα κλέισω?
Περίεργος άνθρωπας έχεις γίνει.. :tongue:
Επειδή σε πάω λίγο κόντρα for fun θα με βάλεις τιμωρία τώρα ν' ακούω χωρίς τα subμ' ? :rolleyes:
Άσε που ακούω απ' τα ενεργά μου τώρα..
Για να φχαριστηθώ χωρίς sub πρέπει να πάω στα Spendorμ' (ξέρεις αυτά που λατρεύεις, αυτά που τους λείπει ένα driver.. :biggrin:)

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS