Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Το μόνο και κύριο που συμβάλλει δηλαδή είναι το diffraction.
Scattering (τόνοι μελανιού και για αυτό το θέμα στα forums) δεν υπάρχει.
1000008742.jpg

1000008744.png

1000008743.gif

Αρκετό myth busting της "επιστήμης" για σήμερα.

Αll diffraction patterns are the result of scattering.

Δατς ινάφ.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
όχι επιστημονικά
Σωστά.

Προτιμώ αρθρογράφους με συγγραφικό έργο στον τομέα της ❤❤❤φιλοσοφίας💋💋💋, και αν είναι δυνατόν, να έχουν και εταιρεία κατασκευής ηχείων:

Και φαλάκρες. Για να μη ζηλεύω.
Εν τω μεταξύ, τέτοιο καρό πουκάμισο έχω κι εγώ ένα.

Επίσης είμαι και ακτινολόγος που λένε οι γιαγιάδες και κάτι παπούδια:

Και δε συμπαθώ υπερφίζικς και τέτοια

Ούτε σάιενς νταιρεκτ και δήθεν επιστήμες μπλιαχ

Τώρα πικάπ δίνει ο άνθρωπος λέμε.
Στο βίντεο ντε.

Πι κάπ λέμε.

Άντε, πάνε γράψου.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.095
Τι να ακούσεις εσύ βρε μουρελιαμέντο (2 χρόνια μικρότερο μουρελιαμέντο απο εμένα)
THVA Δεν τον εχεις δει απο κοντα τον Χερ Ντοκτορ
Ειναι ψηλος Ανηρ;) ευθυτενης ;) Ευειδης;)και τσαχπινης:)
Μονο μαλλια δεν εχει ειναι φαλακρουλις😊 οι φαλακροι εχουν και αλλα προσοντα απ οτι λενε;)

Reaction score
1.569
Στα 35 χερτζ έχουμε φτάσει στα πρίμα, τι λέει αυτός ρε; 🤣😂😁

ΥΓ. Άκου τι θυμήθηκα:

Προ αμνημονεύτων ετών, έκαψα ένα 12"-αρι άχρηστο σαμπ της εξίσου άχρηστης χρεπομπιεντάμπλεγιου, με τόνο στους 31 κύκλους, εξόχως ακουστό βεβαίως, πριν καταφέρει το εν λόγω κουράδι σαμπ να φτάσει στάθμη (είχα βάλει μικρόφωνο) μόλις 100 dB στη θέση ακρόασης, 6 μέτρα μακριά.

Στο καπάκι, με το σαμπ που τότε είχα, ένα 18" ΡΑ της JBL, τερμάτιζε το μετρητικά μου εργαλείο στα 120 dB στη θέση ακρόασης, σε ίδια απόσταση ακρόασης.

ΥΓ. 2. Όποιος ανάμεσά μας δεν ακούει πεντακάθαρα ένα καθαρό τόνο 30 κύκλων στα 75-80 dB SPL (40 phon), να πάρει το στέρεο και να πα να το πετάξει απ'το μπαλκόνι. ΤΩΡΑ.
ΆΙΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑ. 😜
ΚΟΥΦΑΛΟΓΑ, Έ ΚΟΥΦΑΛΟΓΑ.😁😂🤣
Διακρινω ενα μισος για την B&W. Σε εκεινο το μαιμου JBL με το μεγαφωνο της JBL, το φτιαχτο κουτι και τον ενισχυτη που ενσωματωσες και το αναφερεις σαν JBL αναφερεσαι ?

Καλο θα ειναι να προσεχεις τι γραφεις για την B&W μιας και δεν εισαι σε θεση να κρινεις μια εταιρεια που για τα προιοντα της εχουν γραψει διθυραμβους ειδικοι στον χωρο του ηχου και οχι μπουρδολογοι.

Οσο για τις προτροπες σου περι 30 Hz λιποθυμισε απο τα γελια η μια οθονη του υπολογιστη μου.

Last edited:

Reaction score
77
Στα 35 χερτζ έχουμε φτάσει στα πρίμα, τι λέει αυτός ρε; 🤣😂😁

ΥΓ. Άκου τι θυμήθηκα:

Προ αμνημονεύτων ετών, έκαψα ένα 12"-αρι άχρηστο σαμπ της εξίσου άχρηστης χρεπομπιεντάμπλεγιου, με τόνο στους 31 κύκλους, εξόχως ακουστό βεβαίως, πριν καταφέρει το εν λόγω κουράδι σαμπ να φτάσει στάθμη (είχα βάλει μικρόφωνο) μόλις 100 dB στη θέση ακρόασης, 6 μέτρα μακριά.

Στο καπάκι, με το σαμπ που τότε είχα, ένα 18" ΡΑ της JBL, τερμάτιζε το μετρητικά μου εργαλείο στα 120 dB στη θέση ακρόασης, σε ίδια απόσταση ακρόασης.

ΥΓ. 2. Όποιος ανάμεσά μας δεν ακούει πεντακάθαρα ένα καθαρό τόνο 30 κύκλων στα 75-80 dB SPL (40 phon), να πάρει το στέρεο και να πα να το πετάξει απ'το μπαλκόνι. ΤΩΡΑ.
ΆΙΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑ. 😜
ΚΟΥΦΑΛΟΓΑ, Έ ΚΟΥΦΑΛΟΓΑ.😁😂🤣
Ε όχι και "άχρηστο" άνθρωπέ μου... 😀 Όσο για την "χρεπομπιεντάμπλεγιου", σας "ανακαλώ εις την τάξιν" 8-)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882
Ε, πάρε και εσυ μια D-Box chair ή κανένα bass shaker ή το άλλο το γιλέκο που έχουν οι gamers να βρείς την υγειά σου όπως εγώ. :D

Να ένα πραγματικό 64 foot stop. και απο κάτω καπάκι και ένα not full length 64 foot αλλά resultant κιόλας και δες εάν ο νεότατος τύπος ακούει ή όχι (αλλά και όποιος ενήλικας ακόμη και με την τέλεια διατήρηση του hearing aquity του, μη σου πω λιγότερες φορές απο τις 2 στις 10) , C#1 που είναι στα 34.6 Hz. Και το λέει κιόλας μάλιστα αυτό ότι απλώς το νοιώθει. (that's cool dude χα χα). Εάν ήταν νεογέννητο ίσως. Και μάλιστα σε ένα χώρο τεράστιο σαν μια εκκλησία που έχει το κατάλληλο για το όργανο αυτό πεδίο αντήχησης και μέγεθος που να μην κόβονται τα wavelengths και να χάνουν σε απόδοση.

Τώρα τι ακούνε οι audio people (όπως cat people putting out the fire with gasoline :D ) χαιντέδες ή αντικειμενικοί και απο ποιά συχνότητα κιόλας πιστεύουν ότι αρχίζει το χαμηλό να έχει ενέργεια στο μέτωπο κύματος του καθώς απλώνει εντός ενός οποιασδήποτε μορφής κλειστού χώρου όπως και που πιστεύουν ότι αρχίζουν τα infrasonics αλλά και τους λάθους ορισμούς και ορολογίες που χρησιμοποιούν σε σύγκριση με ένα φυσικό .... είναι θέμα που πρεπει να εξετασθεί καλύτερα , σοβαρότερα και απο την αρχή. Μπορούμε να ρωτήσουμε έναν acoustician φυσικό ή μηχανικό που σχεδιάζει και μετράει μουσικές αίθουσες και κάθε είδους κλειστό χώρο να σου πεί απο ποιά συχχνότητα και κάτω θεωρεί τα infrasonics, εάν αυτό έχει σχέση με τα modes του χώρου (spoiler καθώς άλλος audio μύθος και αυτός ... δεν έχει) αλλά και ότι κάν δεν τις υπολογίζουν στο σχεδιαμό , για να εκπλαγείς. Τώρα εάν θες να βλέπεις ταινίες τρόμου ή άλλες που κάνουν και μάλιστα περιστασιακή χρήση αυτών και χειραγώγηση κοινού .... ναι τότε θες infrasonics .... αλλά ε, πάρε καλύτερα ένα γιλέκο των gamers. :D

Όχι άλλα γαρφήματα με το πόσο χαμηλά κατεβαίνουν θεωρητικα τα όργανα please, σε τι χώρους και σε τι εντάσεις και με ποιόν οργανοπαίκτη και για πόσο χρόνο μάλιστα μη συμπεριλαμβανωμένων. :D

Κάπου πάω να μπερδευτώ... Δηλαδή η πολυεδρική αρχιτεκτονική στα stealth μαχητικά αεροσκάφη καθώς και πλοία χρησιμεύει σε απορρόφηση και σκέδαση ακτινοβολίας με συχνότητες radar ή σε χαμηλές οκτάβες από το ακουστό φάσμα... Η σφηνοειδής τοιχοποιία του Chris πάντως δεν επιδρά ουσιαστικά στις πρώτες οκτάβες κάτω από τα 100 Hz όπως φανερώνουν τα σχετικά spectrogram που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει. Είμαι βέβαιος ότι στο δικό του χώρο ακρόασης άμα επενδύσει με... αλουμινόχαρτο τις διαχυτικές διατάξεις μπορεί κάλλιστα διάφορα τσιπάκια να μην είχαν καλές ιδιότητες... λήψης. Άμα μπλέκουμε τη Fara-day των ακροαματικόφιλων μόνο schwarze mittelnacht μας αναμένει. :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Όσο για την "χρεπομπιεντάμπλεγιου", σας "ανακαλώ εις την τάξιν" 8-)
Ερώτηση σε σένα που τα ξέρεις καλά τι βγάζει και τι δε βγάζει, ασχέτως pro (έως PA) ή consumer κατεύθυνσης:

Σε ποια μοντέλα ηχείων η b&w χρησιμοποιεί waveguide; 😎

ΥΓ.
Στα consumer, μια δειλή προσπάθεια φαίνεται εδώ:

1000008747.jpg

Χωρίς φυσικά να πλησιάζει την περλιστεν, ούτε ακμές ούτε τίποτα, by the book η άτιμη, με σπινοραμα για σεμινάριο:

1000008748.png

Και δεν αγγίζει ένα σωρό φίρμες που έχουν εντάξει τον έλεγχο κατευθυντικότητας και off axis εκπομπής, αλλά και την ορθή συμπεριφορά στο σημείο κρος, με χρήση σοβαρών waveguides.

Αλλά τουλάχιστον φαίνεται να αρχίζει επιτέλους να ακυρώνει όλα κείνα τα μοντέλα με το τσουτσέκι τέρμα πάνω:

1000008749.jpg

Βεβαίως, ιδίως για εντοιχισμένα, έχει κάποιες ωραίες επιλογές:

Αλλά η off axis και πάλι προβλέπω να έχει θεματάκια. Δύσκολα να βρεις μια μέτρηση με λογική συμπεριφορά στο σπινοραμα, έτσι για δείγμα ρε αδερφέ..

Καλά τα παλιά ηχεία της, άστα, βράσε ρύζι. 😂😁

Δεν κατέχει το σπορ της ιστορίας, όπως άλλοι:

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.095
Η σφηνοειδής τοιχοποιία του Chris πάντως δεν επιδρά ουσιαστικά στις πρώτες οκτάβες κάτω από τα 100 Hz όπως φανερώνουν τα σχετικά spectrogram που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει. Είμαι βέβαιος ότι στο δικό του χώρο ακρόασης άμα επενδύσει με... αλουμινόχαρτο τις διαχυτικές διατάξεις μπορεί κάλλιστα διάφορα τσιπάκια να μην είχαν καλές ιδιότητες... λήψης. Άμα μπλέκουμε τη Fara-day των ακροαματικόφιλων μόνο schwarze mittelnacht μας αναμένει. :roflmao:
Αμα μαθω να χρησιμοποιω το REW:dontmentionit: οταν το μαθω!!! :boast: μονο τοτε θα εχω αξιοπιστες μετρησεις:dance2:απο τα 100 Hz και κατω ;)τα σεβη μου Μεσιε Μπουτια:hi:

Reaction score
4.753
Το ειδα απο ενα Γερμανο;) σουπερ χαιεντα;) και την οροφη και τους πλαγιους τοιχους
Και το υιοθετησα παραυτα:)Χωρις μετρησεις τοτε βεβαιως;) μετα τα εμαθα αυτα απο τον
Χερ Ντοκτορ και τον κ. Δημητρη και ετυχε να βγει καλα το ΠΡΟΤΖΕΚΤ:gamer:
Παντα με το αυτι ολα αυτα;)
Η οροφη παιζει τεραστιο ρολο 😊
Εάν θες στείλε καμμία φωτό η λινκ έστω και με πμ
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Reaction score
1.515
Δεν κατέχει το σπορ της ιστορίας, όπως άλλοι:

Midwoofer 5,25" βλέπω εδώ. Χάνω κάτι;

Επίσης, οι καλές σειρές της B&W έχουν μονάχα τους τα τουίτερ (χωρίς κυματοδηγό) εδώ και 30 χρόνια. Όλα υστερούν λόγω αυτού του γεγονότος; Ακόμη και τα 801 Ν ας πούμε (που δεν τσιρίζουν με το διαμαντένιο τουίτερ);

Συγχωράτε με, απείχα μια δεκαετία και έχω χάσει επεισόδια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Ναι, δε γίνεται να έχει σωστή συμπεριφορά στο σημείο κρος στο σπινοραμα, με το Τουίτερ έτσι εκεί πάνω.

Η εστίαση των μετρήσεων σε ένα σημείο μόνον, στην ευθεία του ακουστικού κέντρου, είναι εξόχως παραπλανητική, και οι ανωμαλίες απόκρισης σε οποιοδήποτε οικιακό χώρο δεν θα μπορούν να διορθωθούν με dsp.

Reaction score
1.515
Φτηνά τη γλύτωσα, ελπίζω στα ΚΕΦάκια με το ομοαξονικό μεγάφωνο ο κώνος του μιντ να λειτουργεί ως κυματοδηγός και να δίνει καλό σπινόραμα (δεν έχω βρει για τα δικά μου που είναι παλιά, στα καινούρια καταλαβαίνω να είναι αξιοπρεπές).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.171
Νεότερο μέλος
GBOUGAS