Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
. . .
Έχω κάτσει σε αίθουσα κινηματογραφικού mastering Χ φορές. Η αίθουσα ακουστικά όπως και το σύστημα ήταν state of the art, με συγχαρητήρια από την Dolby. Έχω κάτσει να δω masters την ώρα που πίσω μου είχα την Dolby να γράφει το πολυκάναλο τότε 7.1 master.

ΔΕΝ αντέχεται αυτό το πράγμα. Έκανα προσπάθεια να κάτσω. Λόγω δουλειάς.

Μπορεί να ακούω πολύ καλά, δεν ξέρω.
Δεν φταις εσύ : Ακούς - δεν ακούς πολύ καλά, . . . ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ αυτό το πράγμα !!! 😡

Και όλοι οι άλλοι είναι κουφοί ! Και οι προ "σταθμών αναφοράς" επίσης. Ειδικά τα ηρωικά γερόντια του Γούντστοκ - μουσικοί - γκρούπιζ - σάουντ σέττερς - φανς - ηχολήπτες - μαστεράδες - ντιτζέηδες - ΟΛΟΙ ! Μετρημένο και πιστοποιημένο, υπάρχουν μελέτες. Ψάξτε και θα τις ξεθάψετε.

Αλλο:
¨Στάθμες αναφοράς" πιστοποιημένες, υπάρχουν μόνο για τους σινεματζήδες, για την μουσική όχι.
Δυστυχώς, γιατί αν υπήρχαν θα εξέλιπαν αρκετά προβλήματα. Απλά στην βιομηχανία της μουσικής "συνίστανται" τα 83~85 dB. Ακολουθείται από όσους θέλουν και πάααρα πολλοί δεν θέλουν. Αλλοι προγραμματισμένα και δικαιολογημένα (είναι θέμα άλλης συζήτησης), άλλοι απλά επειδή... έχουν κουφαθεί. Ολοι σχεδόν! μουσικοί - γκρούπιζ - σάουντ σέττερς - φανς - ηχολήπτες - μαστεράδες - ντιτζέηδες :biggrin:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.470
Δε λέω ένα δίκιο τόχεις.
Και γω πλέον δεν ακούω δυνατά , ιδιαίτερα σε καθημερινή ακρόαση . Με κουράζει.
Θέλω μόνο κάτι να παίζει . Οχι να μου αποσπά την προσοχή και να την απαιτεί στο 100%. Το βαρέθηκα το έργο .
Μία φορά την εβδομάδα και αν .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.568
Δε λέω ένα δίκιο τόχεις.
Και γω πλέον δεν ακούω δυνατά , ιδιαίτερα σε καθημερινή ακρόαση . Με κουράζει.
Θέλω μόνο κάτι να παίζει . Οχι να μου αποσπά την προσοχή και να την απαιτεί στο 100%. Το βαρέθηκα το έργο .
Μία φορά την εβδομάδα και αν .
Οπότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως εμείς έχουμε κάπως ''ωριμάσει'' ή ''μπαγιατέψει'' :whistling: ως ακροατές ενώ ο Ear και o N.K. π.χ. που θέλουν τσίτες τρελές είναι ακόμα στην.. εφηβεία ? :o
Ω ρε τι έχουμε ν' ακούσουμε.. :headbang:

Κωλ@γερε.. :rofl:

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.470
Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και πουρεύω.
Βέβαια τα γκάζια το μηχανάκι δεν τα κόβω. Απλά δεν πάω πλέον με 200 παντού όπως πήγαινα.
Ασε που καίει τον κώλο του το ρημάδι.
Ομως σε κόντρες στο ολυμπιακό χωριό δεν μου φεύγει κανείς , ούτε καν TELSA Υ .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.568
Προς Ear, και N.K. για το θκόμ' σχόλιο παραπάν' 8-)

Χαρακτηριστικό της ''νεότητας'' δεν είναι η ένταση αλλά το.. ''χεστήκ@μ' πως παίζ' βάλ'το τέρμα να καούμε.. '' :fuckyou:
Αν είσαι ''ποιοτικός'' και ''μετρημένος'' βράστα..
Και στα 25 να'σαι γέρος είσαι.. :p

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.443
Δεν φταις εσύ : Ακούς - δεν ακούς πολύ καλά, . . . ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ αυτό το πράγμα !!! 😡

Και όλοι οι άλλοι είναι κουφοί ! Και οι προ "σταθμών αναφοράς" επίσης. Ειδικά τα ηρωικά γερόντια του Γούντστοκ - μουσικοί - γκρούπιζ - σάουντ σέττερς - φανς - ηχολήπτες - μαστεράδες - ντιτζέηδες - ΟΛΟΙ ! Μετρημένο και πιστοποιημένο, υπάρχουν μελέτες. Ψάξτε και θα τις ξεθάψετε.

Αλλο:
¨Στάθμες αναφοράς" πιστοποιημένες, υπάρχουν μόνο για τους σινεματζήδες, για την μουσική όχι.
Δυστυχώς, γιατί αν υπήρχαν θα εξέλιπαν αρκετά προβλήματα. Απλά στην βιομηχανία της μουσικής "συνίστανται" τα 83~85 dB. Ακολουθείται από όσους θέλουν και πάααρα πολλοί δεν θέλουν. Αλλοι προγραμματισμένα και δικαιολογημένα (είναι θέμα άλλης συζήτησης), άλλοι απλά επειδή... έχουν κουφαθεί. Ολοι σχεδόν! μουσικοί - γκρούπιζ - σάουντ σέττερς - φανς - ηχολήπτες - μαστεράδες - ντιτζέηδες :biggrin:
Δεν ξέρω ούτε έναν ηχολήπτη που να δουλεύει σε τρελές στάθμες. Αναφοράς, συμφοράς το ίδιο είναι. Θα είχαν γίνει όλοι κουφάλογα. Μόνο στα τελειώματα, στα σοβατίσματα που λένε, να φτιάξουν λίγο τις στάθμες.

Και έτσι για την ιστορία, δεν έχω συναντήσει κανέναν που να πάει σπίτι και να ακούει μουσική ή να έχει χώσει πολύ χρήμα για σύστημα.

Reaction score
1.147
83 db ειναι πολλα για μενα στη θεση ακροασης 3.5 μετρα, με ενοχλει τοση ενταση συνεχομενα. 70-75 με 85-90 peaks το θεωρω καλη σταθμη. Μπορει να ειναι θεμα thd/snr μπορει τα αυτια μου να ειναι ευαισθητα.

Reaction score
136
Για εμας που δεν εχουμε σοβαρα μετρητικα εργαλεια: μπορειτε να κατεβασετε μια εφαρμογη android στο κινητο σας (πχ dbmeter), και να μετρησετε την ενταση (με ακαλιμπραριστο το "εργαλειο") την ωρα που ακουτε δυνατα οπως λετε; Για να δουμε ποσο ειναι αυτο το "δυνατα" που αντεχετε, γιατι, προσωπικα, τα 75db του app μου ειναι υπεραρκετα - στον χωρο μου βεβαια. Γιατι διαβαζω για 90αρια και 100αρια και...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.276
Άντε να το ξαναβάλω το διάγραμμα από το REW που μέτρησα γιατί...

83 στα μπάσα είναι λίγα, 83 στο 1KHz είναι πολύ καλά, ενώ 83 στα πρίμα, π.χ. 6 KHz είναι πολύ δυνατά.
άντε ας βάλω κ γω ένα :p

1700671111095.jpeg

Reaction score
11.112
Έχεις δίκιο, ξέχασα. Z-weighted είναι.
Να θυμίσω, δεν είναι απόκριση συχνότητας του συστήματος, το κομμάτι Lift me up του Moby είναι σε καλές, όχι πολύ δυνατές στάθμες.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.277
Από τα πιο χαμηλά των πιο χαμηλών περάσματα, έως τα μεγάλα κρεσεντα πωσταλεν αυτά που βαρανε όλοι μαζί αέρα πατέρα.
:rofl::prankster:
Οι ηχογραφήσεις πολύ μεγάλου δυναμικού εύρους κλασσικής μουσικής, είναι (προφανώς) ο μόνος αξιόλογος δείκτης σωστά αναπαραγόμενης στάθμης αναφοράς και ικανού σεταπ.
:hi:

Reaction score
5.413
Για εμας που δεν εχουμε σοβαρα μετρητικα εργαλεια: μπορειτε να κατεβασετε μια εφαρμογη android στο κινητο σας (πχ dbmeter), και να μετρησετε την ενταση (με ακαλιμπραριστο το "εργαλειο") την ωρα που ακουτε δυνατα οπως λετε; Για να δουμε ποσο ειναι αυτο το "δυνατα" που αντεχετε, γιατι, προσωπικα, τα 75db του app μου ειναι υπεραρκετα - στον χωρο μου βεβαια. Γιατι διαβαζω για 90αρια και 100αρια και...
Η εφαρμογή υπολείπεται αρκετά... συνήθως είναι -5dB ισως και ποιο κάτω από την πραγματικότητα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.277
Οι ηχογραφήσεις πολύ μεγάλου δυναμικού εύρους κλασσικής μουσικής, είναι (προφανώς) ο μόνος αξιόλογος δείκτης σωστά αναπαραγόμενης στάθμης αναφοράς και ικανού σεταπ.
:hi:
και μεις που ακούμε κλασσική μουσική μια φορά το εξάμηνο.... γιατί να αγχωνόμαστε;;;
βάζουμε όση ένταση γουστάρουμε... από ψίθυρο μέχρι συναυλία και δεν έχουμε ψυχολογικά
Oπ τι γινεται εδω :lol: ευγε νεε μου εστω και μια φορα το εξαμηνο:gamer:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads