- Reaction score
- 136.616
Μη το βασανίζετε τζάμπα κι αδίκως.
Μετά τα 125 dB ξεκινάνε τα γούστα.
Μετά τα 125 dB ξεκινάνε τα γούστα.
Ποιός?Πόσο είναι ευτούνος ρε συ Μήτσε ?
Ξάδερφος..Μου θυμίζει τον Σαγώνα που έπαιζε με τον Ροτζερ Μουρ σε ταινία James Bond .
Kαι εκείνος κάπου τόσο ήταν , αν θυμάμαι καλά.
Της Taylor Swift και της Billie Eilish που έχουν φίλοι μου, ακούγονται το ίδιο χάλια, κλειστός ήχος παραμορφωμένος, χωρίς υψηλές. ένα 50ευρω το βινύλιο παρακαλώ και όχι τίποτα μεγάλης διάρκειας, 35 λεπτά διάρκειας περίπου. Τα διπλά εμπορικά ξένα βινύλια που μπορεί να έχουν 18 τραγούδια και να είναι μισάωρο το καθένα, δηλαδή συνολικά 1 ώρα διάρκεια το album είναι ακόμα πιο ακριβά 70-80 ευρώ.Όχι πιά. Εχει αρχίσει να αλλάζει αυτό σε γρήγορους ρυθμούς. Τους έκοψε επιτέλους.
Όχι τις σιχαίνομαι τις εντάσεις από 97db και άνω
Της Dua Lipa το νέο κομμάτι είναι στα 99.5 decibel και πολλά ακόμα.
Όταν από τα 92 decibel το ανεβάζεις στα 99
Αυτό με τα dB το έγραψες στην προηγούμενη σελίδα, το ξαναέγραψες τώρα. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει, μας το εξηγείς;πολλά ελληνικά digital singles παίζουν στα 95-96 decibels το πολύ.
Περισσότερο είχα στο μυαλό μου το mastering μεταξύ "digital" π.χ. cd και αρχείων που προορίζονται να αναπαραχθούν απο μια πλατφόρμα απο το ίντερνετ. Ή ακόμη και εάν είναι να αναπαραχθεί απο club (μέχρι και αυτό είναι κανονικά διαφορετικό, εάν θες να κάνεις καλή δουλειά). Δεν κατάλαβα ότι εστιάζεις στο βινύλιο ή ότι ενδιαφέρεσαι για τις συγκρίσεις που κάνεις (δεν διάβασα όλα τα πόστ σου ώστε να το καταλάβω. Μόνο το τελευταίο και στο οποίο απάντησα. Σόρρυ).Δεν ξέρω και καλά τι εννοείς. Εάν εννοείς πάλι το DR και το κομπρέσιον είναι άλλο θέμα.Της Taylor Swift και της Billie Eilish που έχουν φίλοι μου, ακούγονται το ίδιο χάλια, κλειστός ήχος παραμορφωμένος, χωρίς υψηλές. ένα 50ευρω το βινύλιο παρακαλώ και όχι τίποτα μεγάλης διάρκειας, 35 λεπτά διάρκειας περίπου. Τα διπλά εμπορικά ξένα βινύλια που μπορεί να έχουν 18 τραγούδια και να είναι μισάωρο το καθένα, δηλαδή συνολικά 1 ώρα διάρκεια το album είναι ακόμα πιο ακριβά 70-80 ευρώ.
Πάντως το σίγουρο και το έχω ακούσει από έγκυρες πηγές είναι ότι στα δικά μας ελληνικά που τα βγάζουν σε βινύλιο παίρνουν απλά τα wav αρχεία και τα βγάζουν με το ίδιο master του cd.
Αν πρόκειται για επανεκδόσεις παλιότερων ελληνικώς πχ του 1997-98 που βγαίνουν πρώτη φορά σε βινύλιο, εννοείται παίρνουν τα wav αρχεία από το αρχικό cd και mastering με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το είχα ξαναπεί και παλιότερα για Βίσση και Γαρμπή ότι ακούγονται χίλιες φορές καλύτερα τα cd του 1997-98 παρά τα βινύλια, πχ όπως τα έχω ακούσει σε ηχοσύστημα γνωστού μου με πικάπ Technics και flat πρίμα, μπάσα. Και η ένταση πολύ πιο δυνατή με παραμόρφωση σε σχέση με ένα τυπικό βινύλιο παλιότερης δεκαετίας.
Όσο για τις εντάσεις, μιας και πιάσαμε το θέμα, τελευταία είναι πολύ ευχάριστο που πολλά ελληνικά digital singles παίζουν στα 95-96 decibels το πολύ. Είναι και ανάλογα τη δισκογραφική εταιρεία ίσως, το έχω δει σε τελευταίες κυκλοφορίες cds της Cobalt Music αλλά και στα digital που βγάζει και κάποιοι αλλά ελάχιστοι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες της Panik τα βάζουν σε τέτοια πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Όταν τα βάλεις στο mp3gain (επειδή έχω αρχείο και από δικά μου παλιότερα cd και άλλων γνωστών μου και επειδή έχω ασχοληθεί γενικότερα)! Το οποίο mp3gain είναι αξιόπιστο και βγάζει ένα μέσο όρο των decibels που είναι το κάθε τραγούδι. Αναλογικά με αυτό πάει και η κυματομορφή σε διάφορα προγράμματα adobe audition κλπ. Όταν ξεπερνάει η κυματομορφή πολύ αυτό που θεωρείται "ταβάνι" και χτυπάει "κόκκινο", στα δικά μου αυτιά παραμορφώνει.Αυτό με τα dB το έγραψες στην προηγούμενη σελίδα, το ξαναέγραψες τώρα. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει, μας το εξηγείς;
Τα αρχικά db που βγάζει το πρόγραμμα για το κάθε κομμάτι όταν γίνεται ανάλυση είναι αυτά με τα οποία έχει γίνει το τελικό mastering (αν και εφόσον το κομμάτι βρεθεί από cd, χωρίς βέβαια να έχει υποστεί επεξεργασία από κάποιο χρήστη).Δηλαδή είναι αυθαίρετη μονάδα που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα και τυχαίνει να συμπίπτει με τα dB της ακρόασης μόνο όταν ρυθμίσουμε το volume σε μια συγκεκριμένη τιμή. Ε πες το έτσι, γιατί μόνο αναφέροντας dB παραξενεύτηκα.