Κλιματική αλλαγή

Μηνύματα
28.331
Reaction score
26.906
Να βάλω τριπλά τζάμια σε όσα κουφώματα δεν έχω αλλάξει ακόμα δεν νομίζω να έχει και πολύ νόημα όταν έχω βάλει ήδη δίπλα σε όσα έχω αλλάξει. Δεν ξέρω. Τα τριπλά πάντως είναι προαπαιτούμενο όταν φτιάχνουν παθητικά σπίτια.
Τουλάχιστον αυτά που έβαλες είναι με θερμοδιακοπή ?
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.244
24-25° έχω το καλοκαίρι μονίμως σ'όλο το σπίτι. Δεν παίζει 26° για κανένα λόγο, μόνον εντελώς ακίνητος δε θα ιδρωσω με 26. Δηλαδή, 26° έχω μόνον στο υπνοδωμάτιο για ύπνο.

Ακόμα και με 24° αν κάνω δουλειές, πχ ποτίσματα στις εσωτερικές γλάστρες, πάλι θα ιδρωσω λιγάκι, οπότε αν με πιάσει η παστροσύνη, ανάβω ένα κλιματιστικό ακόμα, το επιδαπέδιο της Daikin, το οποίο γενικώς είναι κλειστό από τότε που μπήκαν τα ururu. 🤭
 

Μηνύματα
28.331
Reaction score
26.906
Ετσι και γω όλα στους 25 κελσίου , και του σαλονιού με τα πολλά και μεγάλα ανοίγματα στους 23 , αν χρειαστεί και λιγότερο .
Μέχρι τους 20 το έχω φτάσει και μου έκανε το σαλόνι ψυγείο . Μπήκε μέσα η κυρά από έξω , και μου λέει είσαι τρελός .
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.244
Δεν έχει να κάνει με τους βαθμούς. Και με 27 και με 24 το ίδιο είναι.
Ναι, γενικώς κρυώνουν οι γυναίκες, και παίζει μια γκρίνια για δήθεν πολύ κρύο.

Τι φάση; Άλλα ζώα..

Στο χομ σινεμα η γυναίκα μου και τώρα καλοκαίρι κατεβαίνει με κουβερτάκι. 🤣🤪🤭
 



Μηνύματα
28.331
Reaction score
26.906
Και μένα η δικιά μου , εγώ το έχω στους 20 ή και minimum , κι αυτή αλλάζει τη δική της πλευρά στους 25 , ρε φίλε .
25 , στο αυτοκίνητο ! δεν παλεύεται λέμε .
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.897
Reaction score
29.553
Όλο το σπίτι είναι στους 26°C. Δεν έχω κανένα θέμα. Αν χρειαστεί, πράγμα σπάνιο, άντε να πάει στους 25°C.
 

Μηνύματα
7.360
Reaction score
1.406
Έχει μία εβδομάδα που μας έχει ρημάξει η υγρασία, έχει 25 βαθμούς το πρωί (τον Αύγουστο το αμάξι έγραφε την ίδια ώρα 30) και ιδρώνω αδιάκοπα εκτός και αν είμαι σε χώρο κλιματιζόμενο. Δεν παλεύεται η κατάσταση, ας ζεστάνει με ξηρό καιρό ή να δροσίσει, και τα δύο είναι σαφώς προτιμότερα από την τωρινή κατάσταση.
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.324
Reaction score
21.329
Το ξέρω πως απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων, το γράφω κυρίως για το ενδεχόμενο της ανάγνωσης από άτομα νεαρώτερα, τα οποία, ως εκ τούτου, παίρνουν από λόγια.

Δεν μπορείτε να έχετε λιπαρό συκώτι, δηλαδή να είστε σε μια κατάσταση μόνιμης φλεφμονής, και συγχρόνως να αντέχετε τη ζέστη και το κρύο, στο βαθμό που τα αντέχει ένα υγιές άτομο. Δεν γίνεται, είναι φύσει αδύνατο.

Δεν είναι οι άλλοι αναίσθητοι, επειδή έχουν ευρύτερο διάστημα θερμικής ανοχής. Εσείς έχετε πρόβλημα. Μετά, δε, από όσα έχουμε συζητήσει, γνωρίζετε τη λύση του προβλήματος, αλλά δεν τη θέλετε. Σας εμποδίζουν ο υπερφύαλος εαυτός σας, ο εθισμός σας και ο γιατρός σας. Τελεία.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.244
Ρε συ; Η γυναίκα μου έχει πολύ λιπώδες ήπαρ, εγώ δεν έχω!

Χωρίς ψωμί δε μπορεί, και φρούτα! Και γλυκά! Ζάχαρη λέμε, 7 φορές τη μέρα τρώει! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα


Επίσης δεν έχει καμία αντοχή στο κρύο, αυτό λέμε.
 

Μηνύματα
28.331
Reaction score
26.906
Ημίθεε γίνεσαι κακούλης άμα θέλεις .
Ομως την ζέστη που έχω φάει εγώ στη ζωή μου στο πιλοτήριο , χωρίς APU και κατ επέκτασην χωρίς κλιματισμό , να σε βαράει ο ήλιος από το παράθυρο , και να πιάνει μέσα , 55 βαθμούς , έτσι και την φάς εσύ , και ο κάθε εσύ θα σας πάρουν τέσσερις από κεί μέσα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.244
Βρε άμα χρειάζεται, και γω μια χαρά θα κάτσω στη ζέστη να δουλεύω για ώρες, όπως έκανα αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι, να περιποιούμαι επί 8-ώρου και 10-ώρου τον κήπο, με σκαψίματα και κουρέματα και κλαδέματα και όλες τις δουλειές αδιαμαρτύρητα υπό τον ήλιο, και βεβαίως να στάζω στον ιδρώτα.

Άλλωστε μόνος μου κρατάω εδώ και πολλούς μήνες όλο τον κήπο, μιλάμε για 3,5-4 στρέμματα, με δέντρα, γκαζόν, διάφορα φυτά, λαχανόκηπο, τα πάντα όλα. Δε φοβάμαι τη δουλειά, ίσα ίσα κάνει καλή γυμναστική αυτή η ενασχόληση, γουστάρω κιόλας.

Φέτος το ξέσκισα, άλλαξα μόνος μου όλα τα αρδευτικά, όλους τους σταλακτοφόρους, όλα τα ακροφύσια πως τα λέν, τζετ σετ είναι όλα δουλεύουν, έφτιαξα νέες γραμμές ποτίσματος, έβαλα νέα δέντρα, έκανα πράματα πολλά.

Άλλο αυτό, κι άλλο να αράζω με άνεση στο σπίτι μου, ή να κοιμάμαι χωρίς να ιδρώνω.

Χειμώνα βέβαια, μπουφάν δύσκολα θα βάλω. Δε χαμπαριαζω από κρύο.

Οι γυναίκες μονίμως κρυώνουν, χειμώνα καλοκαίρι.

Άλλα ζώα λέμε.
 

Μηνύματα
28.331
Reaction score
26.906
Κώστα τα έχω κάνει κι εγώ αυτά , και έχω φρεζάρει το 1 στρέμμα , δύο και τρείς φορές.
Οχι πλέον , βαριέμαι , δεν έχω όρεξη.
Χτες άλλαξα , καμιά 50αριά σταλάκτες που είχαν βουλώσει , σιχτήρισα.
Μέσα στο μεσημέρι , στον ήλιο . Οχιιι , ποτέ ξανά μέσα στο λιοπύρι . Το απόγευμα , κατά τις 18"00 που έχει πέσει και ο ήλιος κάπως.
Οταν τελείωσα ήπια 3 λίτρα νερό μονοκοπανιά .
Είχα αρχίσει να παραπατάω. Ενα ντουζ μετά με συνέφερε.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.244
Χτες άλλαξα , καμιά 50αριά σταλάκτες που είχαν βουλώσει , σιχτήρισα.
Εγώ πήρα 5-6 διαφορετικά είδη σταλακτες να δοκιμάσω, έκανα τις δοκιμές, μετά άλλαξα όλα τα λάστιχα ποτίσματος, τα τρύπησα εκεί που ήθελα, κι έβαλα τους σταλακτες που επέλεξα.

Για απλά λάστιχα ποτίσματος, που θέλουν τρύπες και σταλακτες, ούτε θυμάμαι πόσα μέτρα πήρα.

Για λάστιχα με σταλακτοφόρους, πηρα αυτά που έχουν σταγόνα ανά 30 cm, ήταν μια περασιά 65 μέτρα έξω από τον κήπο που έχω λιγούστρα, μετά για μέσα στον κήπο έχω λιγούστρα και κάτι αναρριχώμενα που βγάζουν ένα ωραίο λουλούδι που μυρίζει σαν αγιοκλημα πωστολεν, ήταν 120 μέτρα σταλακτοφόρο λάστιχο.

Άλλες ποσότητες για 2 σημεία ακόμα, ένα λαχανόκηπο κι ένα μικρό κηπάκι για αρωματικά.

Και γύρω στα 60 δέντρα, αλλαγή όλο το σύστημα ποτίσματος, σκάλισμα σε όλα, άστα, μη τα συζητάς. Έβαλα κι άλλα δεντρα, έχω στο πρόγραμμα να βάλω ακόμα 5-6 δέντρα τώρα φθινόπωρο.

Έβαλα κι άλλες τριανταφυλλιές, έβαλα διάφορα φυτά στον κήπο. Σκάψιμο, φύτεμα, η καλύτερή μου. Όλα ζουν, τίποτα δε ξεράθηκε. Καλά πάνε.

Οι δύο κλαιουσες οι ιτιές, παν περίφημα, παρά τις ζέστες στην πρώτη τους σαιζόν.

Έκανα αλλαγή και στην αρχική εγκατάσταση των υδραυλικών, από μισή και 3/4 ιντσας, το έστησα όλο απ''την αρχή σε 1 ιντσα, με αποτέλεσμα τεράστια διαφορά σε πίεση και παροχή.

Και νέες γραμμές έβγαλα, και αυτόματους να τα ποτίζουν έστησα, μιλάμε για δουλειά που μου ζήτησαν 3 χιλιάρικα οι κοπριτες, τα'κανα μόνος μου και τα λεφτά τα'φαγα σε μπριζόλες. 😎🤭🤣🤪
 
Last edited:

Μηνύματα
4.914
Reaction score
4.045
Για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας. Αυτο το βιντεο το εχετε δει? Καπως διαφορετικα μας τα λεει σε σχεση με τον ρολο του διοξειδιου του ανθρακα. Και οχι απο τυχαιο ατομο........ Κι ενα ακομη βιντεο πολυ επισης σχετικο απο τον ιδιο. ....https://www.youtube.com/watch?v=j6JunbT8IR4 Εν ολιγοις λεει οτι ειναι ευτυχια να εχουμε διοξειδιο του ανθρακα. Επιστημονικαα τα τελευταια 50 χρονια το διοξειδιο του ανθρακα ανεβηκε στην ατμοσφαιρα κατα 0,005%, οποτε συμφωνα με τα λεγομενα του ειναι αστειο να λεμε οτι αυτο επηρεαζει την κλιματικη αλλαγη (την οποια ομως παραδεχεται οτι υπαρχει, αλλα οχι για τους λογους που μας λενε)
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.663
Μηνύματα
2.913.319
Members
38.083
Νεότερο μέλος
astrogrk
Top