Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
12.228
Οκ
Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί καλώδιο από σίδερο στο ηχοσύστημα του?

Όσο για το τι περίμενα να ακούσω δεν μπορείς να το ξέρεις μόνο εικασίες να κάνεις αλλά έτσι δεν γίνεται διάλογος
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί κάποιος καλώδιο απο σίδερο ( αν και φήμες λένε ότι οντιοφίλ τη πάτησαν σε τυφλό τεστ απο...κρεμάστρα ), αλλά με τη προϋπόθεση ότι μιλάμε για καλά κατασκευασμένα καλώδια ( και το 2549 ανήκει σε αυτή τη κατηγορία ), δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με πιο ακριβά καλώδια. Άλλωστε, το καλώδιο πρέπει να είναι διάφανο, να μην έχει χαρακτήρα. Επομένως, όλα τα καλά καλώδια, πρέπει να παίζουν το ίδιο. Τώρα, αν νομίζεις ότι δεν παίζουν το ίδιο, βρες ένα φίλο σου που να γουστάρει να σε τρολάρει και βαλ'τον να κάνει αλλαγές στο σύστημά σου χωρίς να γνωρίζεις τις κινήσεις του. Έλα μετά να μοιραστείς τα συμπεράσματά σου με τη παρέα μας.

Ναι, τότε που εσύ δεν καταλάβαινες σχεδόν τίποτα ενώ οι άλλοι εντοπίζαμε διαφορές. Εγώ μάλιστα αν θυμάσαι άλλαζα συνέχεια θέσεις χωρίς να γνωρίζω ποιο παίζει και καλύτερο έβγαλα όχι το ακριβότερο αλλά το 3ο. 4ο έβγαλα το μαμήσιο μαύρο πάνω από ένα άλλο branded ακριβότερο.
Ναι, τότε που επειδή ακριβώς δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα, έγινε το σχετικό "φροντιστήριο" μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Περνάς μια μουράτη κάλτσα, κατά προτίμηση μαύρο-χρυσό, σε ένα καλώδιο σιλικόνης 3Χ2,5, με κόστος 4,5 ευρώ συν 2-3 ευρώ η κάλτσα και με ανάλογα φις. Το βάζεις σε ξύλινο κουτάκι ή χάρτινο με τσόχα (βασικό).
Του λες του Hi-endα πως το καλώδιο παίζει παπάδες και κοστίζει μόλις 1200 ευρώ.
Θα <<ακούει>> διαφορές και θα σου λέει πως παίζει καλύτερα.
Το <<καλύτερα>> βέβαια δεν ξέρει και δεν μπορεί να το αιτιολογήσει γιατί απλά, όταν ο καθηγητής φυσικής στο λύκειο παρέδιδε μάθημα εκείνος έξυνε τα... μολύβια του.

Και κάτι σχετικό ή και άσχετο:
View attachment 348054
Τι σχέση έχει αυτό με το νήμα ?

Είπες κι εσύ να πετάξεις την εξυπνάδα σου ...

Καταλαβσινω ..

Reaction score
1.157
Εγω εχω αυτο ρευματος (1.5μ) : https://avcorp.pl/product-eng-1986-Supra-LoRad-2-5-SPC-CS-EU-Silver.html

Πριν ακριβως βαλω το καλωδιο ακουσα προσεκτικα αυτο για μερικα δευτερολεπτα :
Μετα γρηγορα εβαλα το καλωδιο και ξανακουσα μερικα δευτερολεπτα.

Στο τελος εβαλα παλι το στοκ καλωδιο ρευματος.

Ειχε διαφορα στην καθαροτητα ο ηχος. Ηταν πιο καθαρος με το supra. Οποτε το κρατησα.

Reaction score
12.228
Να αλλάξεις αγωγή
Μίλα με τον γιατρό σου asap

Λογικό πάντως να μην απαντάς στην μαλακια που πέταξες
Θερμή παράκληση. Σταμάτα να χρησιμοποιείς υβριστικούς όρους γιατί προβλέπω να τρως ban και καθώς είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με καλωδιοσυζήτηση, θα μαραζώσουμε. Ευχαριστώ.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Εγω εχω αυτο ρευματος (1.5μ) : https://avcorp.pl/product-eng-1986-Supra-LoRad-2-5-SPC-CS-EU-Silver.html

Πριν ακριβως βαλω το καλωδιο ακουσα προσεκτικα αυτο για μερικα δευτερολεπτα :
Μετα γρηγορα εβαλα το καλωδιο και ξανακουσα μερικα δευτερολεπτα.

Στο τελος εβαλα παλι το στοκ καλωδιο ρευματος.

Ειχε διαφορα στην καθαροτητα ο ηχος. Ηταν πιο καθαρος με το supra. Οποτε το κρατησα.
Κι εγώ αυτά έχω και αυτά θα πάρω σε πιο μικρά μηκη
50 κάτι ευρώ το μέτρο
Όχι, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, τουλάχιστον σε λογικά μήκη (έως πχ 20-30 μέτρα).

Για πολύ μεγάλα μήκη σε καλώδιο ρεύματος, και για πολύ μεγάλες καταναλώσεις (καμία σχέση με απλές συσκευές hi-fi) καλό είναι να είναι λίγο πιο χοντροί οι αγωγοί ρεύματος, δηλαδή αντί για 3*0.75 να είναι 3*1. Αυτά.

Όπως ήδη είπες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι άριστα.
Οτιδήποτε άλλο, είναι πέταμα χρημάτων.
Βεβαίως δικαιούται ο καθένας να πετάει τα λεφτά του στα γούστα του, άλλο καπέλο αυτό.

Σίγουρα υπάρχουν sites μαγαζιών στο διαδίκτυο, που στα ετοιμάζουν κατά παραγγελία, συνήθως χρησιμοποιούν mogami ή belden.

Ωστόσο, ένας άνθρωπος που ξέρει να τερματίζει σωστά τα καλώδια ρεύματος (με σλιβς) και να κολλάει σωστά τα καλώδια διασύνδεσης (με πίεση των αγωγών στην επιφάνεια του βύσματος και εν συνεχεία σταθεροποίηση της επαφής με καλάι) είναι πολύ εύκολο να φτιάξει καλώδια σε ότι μήκος χρειάζεται, χωρίς περιθώρια σφάλματος.

Πχ προσωπικά έχω φτιάξει πραγματικά αμέτρητα ιντερκονέκτς και καλώδια ρεύματος στο δικό μου (αρκετά πολύπλοκο) σεταπ, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, και ομοίως για αρκετούς φίλους. Ποτέ, κανένα πρόβλημα, όλα δουλεύουν και θα δουλεύουν για πάντα.

Κάνεις λάθος. Είναι μια χαρά πρόταση. Αν δε σ'αρέσει, για όποιον λόγο νομίζεις, προσπέρασέ την και κάνε κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η πρόταση αυτή δεν είναι μια χαρά σοβαρή συμβουλή, και μπράβο του που το σκέφτηκε, εμένα δε μου είχε περάσει ποτέ απ'το μυαλό τέτοια ιδέα. Ωραιότατη.
Ευχαριστώ
Θα φάει η μύγα σίδερο και ο... g.kar ατσάλι. :roflmao:

Γνώμη μου είναι πως άμα αισθάνεσαι αρκετά ικανοποιημένος απ'όσα καλώδια είναι ήδη συνδεδεμένα αδίκως θα προσπαθούσες να διορθώσεις κάτι που δεν θα χρειαζόταν επισκευή.

Τα μήκη παίζουν ρόλο... Διάφοροι κατασκευαστές προπαγανδίζουν ανώτερα μήκη για τα προϊόντα τους... Μεγαλύτερα μήκη αυξάνουν πάντως τις τιμές στα τυπικά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των αγωγών (ωμική αντίσταση, χωρητικότητα, αυτεπαγωγή) ... Ειδικά για τα ic πρέπει να εξετάζεται σε συνδυασμό με το μήκος για εκείνα των ηχείων.
Οι λόγοι αλλαγής είναι δύο
Πρώτον να μην υπάρχουν 15 μέτρα καλώδια πίσω από το ρακ
Και δεύτερον να αντικατασταθούν τα rca με xlr
Δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην παίζει τουλαχιστον το ίδιο καλά

Last edited:

Reaction score
3.506
Θα συμφωνήσω με Αστροναύτη, χαλάρωσε, τους πέρνεις όλους από τα μούτρα. Αυτά που έχεις στα χάρισαν; δεν μου φαίνεσαι ικανός για να επιλέξεις οτιδήποτε. Αν ήσουν δεν θα ρώταγες.
Καλή συνέχεια.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Θα συμφωνήσω με Αστροναύτη, χαλάρωσε, τους πέρνεις όλους από τα μούτρα. Αυτά που έχεις στα χάρισαν; δεν μου φαίνεσαι ικανός για να επιλέξεις οτιδήποτε. Αν ήσουν δεν θα ρώταγες.
Καλή συνέχεια.
Καλό κατήφορο
Τα καλώδια τροφοδοσίας που χρησιμοποιώ στο σύστημά μου δεν διαφέρουν σε κάτι από τα καλώδια που συνδέεις τα τροφοδοτικά των Η/Υ στην πρίζα - εκτός από το μήκος, τα δικά μου είναι μακρύτερα από το σύνηθες μήκος των καλωδίων των τροφοδοτικών και από την εταιρία κατασκευής του καλωδίου (Nexans).

Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας/απόδοσης/χρωματισμού κτλ. Δεν γνωρίζω εάν κατασκευαστικά διαφέρουν με το καλώδιο από σίδερο που σου πρότειναν πιο πάνω. Απλώς,ήθελα να δείξω ότι υπάρχουν λύσεις εκεί που πολλοί δεν τις βλέπουν. :)
Δεκτόν

Όμως δεν έχω τον χρόνο να δοκιμάζω καλώδια από τοστιέρα και από πιστολάκι ..

Θεωρώ τα supra σωστά καλώδια, καλύτερα από τα στοκ και σχετικά φθηνά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.186
Κι εγώ αυτά έχω και αυτά θα πάρω σε πιο μικρά μηκη
50 κάτι ευρώ το μέτρο

Ευχαριστώ

Οι λόγοι αλλαγής είναι δύο
Πρώτον να μην υπάρχουν 15 μέτρα καλώδια πίσω από το ρακ
Και δεύτερον να αντικατασταθούν τα rca με xlr
Δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην παίζει τουλαχιστον το ίδιο καλά
Αυτά που προτίθεσαι ν'αποκτήσεις εμένα δεν με έχουν αφήσει παραπονεμένο. Έχε υπ'όψιν όμως ότι έπαιρνα άλλα καλώδια όχι με σκοπό ν'αντικαταστήσω ήδη υπάρχοντα - εξαίρεση τα καλώδια τροφοδοσίας - αλλά για εφαρμογή σε πρόσθετα νέα setup - λ.χ. το Mogami 2549 σε πολυκαναλικό. Εννοείται ότι εφόσον αγοράστηκαν τα δοκίμασα και ως εναλλαγή για τα υφιστάμενα στα προηγούμενα setup αλλά δεν ήταν αυτό προτεραιότητα. Γνώμη μου να πάρεις αρχικά και να δοκιμάσεις αντικαθιστώντας ένα μονάχα ζεύγος ic λ.χ. ανάμεσα σε προ & τελικό ή ανάμεσα σε πηγή & προ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Τι σχέση έχει αυτό με το νήμα ?

Είπες κι εσύ να πετάξεις την εξυπνάδα σου ...

Καταλαβσινω ..
Ήδη παρήγγειλα δύο mogami 2549 xlr στους 60 πόντους και 3 supra spc επίσης στους 60 πόντους (βοήθεια μας).
Δοκιμάζω και βλέπω πως θα προχωρήσω
Σε ποιο θέμα αναφέρεται η βαθυστόχαστη εξυπνάδα σου;
Σε αυτό που απάντησες μόνος σου στο 22, αδιαφορώντας για ότι σου προτάθηκε; Η δική μου απάντηση ήταν η 45 και αφορούσε τα των προτάσεων.
Προφανώς και άνοιξες το θέμα για να γίνει ντόρος για τα καλώδια και για κανέναν άλλο λόγο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.695
Προφανώς και άνοιξες το θέμα για να γίνει ντόρος για τα καλώδια
Ναι, γιατί όχι;
Πώς θα πιούμε τον καφέ μας, έτσι σκέτο χωρίς παξιμάδι; Με τον Τραμπ θα ασχολούμαστε;

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Σε ποιο θέμα αναφέρεται η βαθυστόχαστη εξυπνάδα σου;
Σε αυτό που απάντησες μόνος σου στο 22, αδιαφορώντας για ότι σου προτάθηκε; Η δική μου απάντηση ήταν η 45 και αφορούσε τα των προτάσεων.
Προφανώς και άνοιξες το θέμα για να γίνει ντόρος για τα καλώδια και για κανέναν άλλο λόγο.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ρώτησα για καλώδιο phono και για εταιρεία που να πουλάει custom μήκη καλωδίων

Που απάντησα σε αυτά;

Πάρτο αλλιώς γιατί έχεις σκάσει στον τοίχο και δεν το έχεις καταλάβει και συνεχίζεις τις εξυπνάδες

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ρώτησα για καλώδιο phono και για εταιρεία που να πουλάει custom μήκη καλωδίων

Που απάντησα σε αυτά;

Πάρτο αλλιώς γιατί έχεις σκάσει στον τοίχο και δεν το έχεις καταλάβει και συνεχίζεις τις εξυπνάδες
Προφανώς με τους τρόπους και την στοιχειώδη ευγένεια όσων δεν γνωρίζεις δεν έχεις και πολύ επαφή εε.
<<Αλλαγή καλωδίων>> έχεις γράψει στο θέμα να σου θυμίσω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof