Καλώς σας βρήκα.

Reaction score
2
Γεια σας.
Θα ήθελα τις συμβουλές σας, στο στήσιμο ενός "home theatre".
Tο δωμάτιο μου έχει διαστάσεις (LxWxH) 4,5x2,7x1,95. Η τηλεόραση είναι στον τοίχο 2,7x1,95. Απόσταση θέασης 2-2,2m. Αριστερά από τον καναπέ έχει τοίχο (κολλητά). Δεξιά, ντουλάπα με άνοιγμα (προοριζόταν για μικρή τηλεόραση).
Έχω ήδη:
Denon 670
Klipsch R-51m για L-R
XTZ 10.7 sub

Ποιο κεντρικό ηχείο και surrounds να πάρω;
Σκεφτόμουν Canton Plus GX3 για surrounds, και για κεντρικό που όλοι γράφουν ότι είναι ιδιαίτερα πονεμένη ιστορία, Klipsch R-30C. Τι εναλλακτικές προτείνετε;

Reaction score
8.957
Καλημέρα καλώς ήρθες στη παρέα των τρελών :p
Καλό θα ήταν όπως σου ανάφερε και ο Μάκης να είναι της ίδια εταιρείας.
Το R-51m φοράει tweeter αλουμινίου και woofer από γραφίτη και χαλκό, αν παρεις κεντρικό άλλης σειρα της Klipsch π.χ. RP φοράνε tweeter τιτανίου και woofer Cerametallic, θα έχεις κάποια διαφορά στον δε ξέρω αν τη καταλάβεις.
Φυσικά όσο πιο μεγάλη σειρά πάρεις τόσο το καλύτερο, ίσως κάνεις και μία αναβάθμιση στο μέλλον.
Επειδή έχεις τώρα ηχεία βιβλιοθήκης να βάλεις στο πλάνο σου ένα ακόμα subwoofer.

Reaction score
2
Κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις; Τα Ρ-41μ? Μου φαίνινται κάπως μεγάλα για sides.
Δεν ήξερα ότι και τα surrounds πρέπει να είναι ίδιας εταιρείας/σειράς.

Reaction score
2
To ιδανικό ή τέλειο όπως θες πάρε το είναι ίδια ηχεία παντού
Na βάλω και στα πλάγια R-51;
Θεωρώ οριακά, τα R-41 μεγάλα.
Θα είναι τόσο αισθητά αταίριαστο ηχητικά, αν βάλω GX3 της Canton ή κάτι παρόμοιο (μικρά);

Η Klipsch,νομίζω δεν έχει μικρά ηχεία.Μπορώ να βρω σχετικά φθηνά τα R-40. Aλλά διαβάζω ότι δεν είναι ταιριαστά για sides.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.148
Διάλεξε ηχεια ίδιας σειράς. Εγώ θα έβαζα 4 R-51M ένα κεντρικό ίδιας σειρας R-50C. Subwoofer πάλι Klipsch RP100SW 2 τεμάχια. Και έτσι έχεις ένα πολύ καλό 5.2 οικονομικό σύστημα να αρχίσεις.

Reaction score
2
Sub, παρήγγειλα ήδη (XTZ 10,17).
Είναι πολύ μικρό δωμάτιο. Τα R-51 θα φαίνονται παράταιρα σε έναν τοίχο που είναι κολλητός στον καναπέ (από τα πλάγια).
Όπου διάβασα (κυρίως reddit), υπήρχε consensus ότι τα surrounds δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να είναι ίδιας σειράς. Τα υποτιμούν; Τους διαφεύγει κάτι;

Θα σκεφτώ τα R-41. Έχουν διαφορετικό ήχο από τα R-51;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.178
Όπου διάβασα (κυρίως reddit), υπήρχε consensus ότι τα surrounds δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να είναι ίδιας σειράς. Τα υποτιμούν; Τους διαφεύγει κάτι;
Όλα ίδια, ή ίδιας σειράς.
Αυτά που γράφει ο κάθε πικραμένος στο ρέντιτ είναι άνευ ουσίας

Reaction score
6.192
Sub, παρήγγειλα ήδη (XTZ 10,17).
Είναι πολύ μικρό δωμάτιο. Τα R-51 θα φαίνονται παράταιρα σε έναν τοίχο που είναι κολλητός στον καναπέ (από τα πλάγια).

Θα σκεφτώ τα R-41. Έχουν διαφορετικό ήχο από τα R-51;
Ναι είναι άσχετοι εντελώς. Δεν μας είπες μπάτζετ. Γενικά το ελάχιστο για κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα είναι δύο ίδια Σάμπ και 5 ηχεία ίδιας σειράς. Αν σε παίρνει πας σε rp όλη την τριάδα μπροστά και βάζεις αυτά που έχεις για surround. Αν δεν βγαίνει το μπάτζετ πάρε το κεντρικό της ίδιας σειράς με αυτά που έχεις για LR.
Όταν και αν βάλεις κάποιο treatment όλα τα ηχεία θα σου φαίνονται μικρά οπότε μην ανησυχείς για αυτό. Γενικά θες να είναι όσο το δυνατόν πιο συμμετρικοι οι πλαϊνοί τοίχοι και η ντουλάπα δεν βοηθάει για αυτό. Δες αν σε παίρνει να γυρίσεις 90 μοίρες

Reaction score
2
Το μπάτζετ ξοδεύτηκε στην ανακαίνιση του δωματιου. Το οποιο ειναι πολύ χαμηλό (1,95) και στενό (2,7μ). Οπότε δεν με παιρνει για πολλά πολλά. Από αυτά που διάβασα, μόνο κανένα απορροφητικό πάνελ στα αριστερά θα μπορουσα να βάλω (?).Δεξια όλος ο τοίχος σχεδόν είναι ντουλάπα. Πίσω, γραφείο (κάθετα και κολλητά στον αριστερό τοίχο) και παραθυρο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ καμμία αλλαγή.
Η σκέψη μου τώρα είναι, αισθητική χώρου ή να ακολουθήσω τυφλά τις συμβουλές σας...

Reaction score
6.192
Είχα φτιάξει 5.1 με τρία Σάμπ και επαγγελματικά ηχεία jbl 3677 σε υπόγειο με διαστάσεις 2.9 * 1.92 * 4.5 και έπαιζε άψογα. Βέβαια ο χώρος είχε γεμίσει διάχυση και απορρόφηση για να γίνει αυτό . Η ντουλάπα σίγουρα δεν βοηθάει πάντως.

Reaction score
36
Τα JBL 3677 είναι επαγγελματικά κινηματογραφικά ηχεία και θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο ότι μπορούν να παίξουν άψογα ως Home Cinema Speakers. Αποδίδουν καλύτερα πίσω από διάτρητη ηχοπερατή οθόνη καθώς διαθέτουν ειδικό crossover που διορθώνει την απώλεια των υψηλών συχνοτήτων άνω των 6.500 Hz.

Reaction score
2
Είχα φτιάξει 5.1 με τρία Σάμπ και επαγγελματικά ηχεία jbl 3677 σε υπόγειο με διαστάσεις 2.9 * 1.92 * 4.5 και έπαιζε άψογα. Βέβαια ο χώρος είχε γεμίσει διάχυση και απορρόφηση για να γίνει αυτό . Η ντουλάπα σίγουρα δεν βοηθάει πάντως.
O χώρος, δεν προοριζόταν για home theatre. Απλό δωμάτιο με γραφείο υπολογιστή και τηλεόραση ήταν. Για ένα βαψιματάκι πήγαινα και με πήρε η κατηφόρα του πεντακάναλου.
Αλλά καλά μου ήρθε. Αν ήξερα ότι θα έπρεπε να ξοδέψω πάνω από 2.000 για αυτήν την "ανακαίνιση", μπορεί και να μην ξεκινούσα.
Ελπίζω να με αποζημιώσει το αποτέλεσμα. Να δω επιτέλους την Τριλογία, σαν άνθρωπος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.628
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder