Ηχεια με down firing port - Isoacoustics ή κατι τετοιο

Reaction score
2.740
Παραγγειλα και 4 project damp it feet για τον ενισχυτη που λειτουργω και ως dac τα οποια τοποθετουνται ακριβως κατω απο τα ημισφαιρικα ποδια που εχει ο attessa. Για να δουμε...

Μέγα λαθος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Καλά όλα αυτά περί κραδασμών είναι απλά ... απόψεις....
Δεν έχει αποδειχθεί κάτι εργαστηριακά , παρά μόνο μέσω προώθησης μάρκετινγκ των εταιρειών .
Και ο ένας δικός μου τελικός SANSUI B 2302 φοράει πόδια χαλκού , βάρους 480 γραμμαρίων έκαστο για την υποτιθέμενη απόσβεση κραδασμών. Τρίχες κατσαρές αν θες την γνώμη μου . Απλά ήθελαν να το παίξουν πολύ χαιεντάδες σε σχέση με το προηγούμενο ίδιο μοντέλο , το οποίο ζύγιζε 38 κιλά χωρίς τέτοια πόδια , και έξτρα πλάκες χαλκού , ενω ο 2302 έφτασε τα 46 κιλά για να λένε ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΕΔΏ έχουμε πράμα.
Ως γνώστης , από τεχνικής απόψεως γελάω με αυτά .
Την δε χαιεντική κοινότητα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν την παίρνω στα σοβαρά φυσικά.
Ούτε τους στουντιάδες , γιατί απλά δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα.
Αλλο πράγμα ξέρω και κάνω ηχογραφήσεις και δουλεύω κονσόλες και λίμιτερς και ιστορίες με δράκους , και εντελώς άλλο γνωρίζω τεχνικά ηλεκτρακουστική και ηλεκτρονικά , και μπορώ να αποδείξω αν όλα αυτά είναι ιστορίες με δράκους .
Οι στουντιάδες καλά θα κάνουν να μην εκφέρουν άποψη επί των ηλεκτρονικών , γιατί πολύ απλά δεν κατέχουν τις γνώσεις.
Το ίδιο και οι χαιεντάδες .
Κανένας ηλεκτρονικός δεν τους είπε ποτέ πως να κάνουν τις ηχογραφήσεις .
Ο καθένας τη δουλειά του να κάνει και θα είναι όλα καλά.

Reaction score
1.399
Μέγα λαθος.
Γιατι το λες?
Δεν έχει αποδειχθεί κάτι εργαστηριακά , παρά μόνο μέσω προώθησης μάρκετινγκ των εταιρειών .
Και ο ένας δικός μου τελικός SANSUI B 2302 φοράει πόδια χαλκού , βάρους 480 γραμμαρίων έκαστο για την υποτιθέμενη απόσβεση κραδασμών. Τρίχες κατσαρές αν θες την γνώμη μου . Απλά ήθελαν να το παίξουν πολύ χαιεντάδες σε σχέση με το προηγούμενο ίδιο μοντέλο , το οποίο ζύγιζε 38 κιλά χωρίς τέτοια πόδια , και έξτρα πλάκες χαλκού , ενω ο 2302 έφτασε τα 46 κιλά για να λένε ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΕΔΏ έχουμε πράμα.
Αλλο πράγμα ξέρω και κάνω ηχογραφήσεις και δουλεύω κονσόλες και λίμιτερς και ιστορίες με δράκους , και εντελώς άλλο γνωρίζω τεχνικά ηλεκτρακουστική και ηλεκτρονικά , και μπορώ να αποδείξω αν όλα αυτά είναι ιστορίες με δράκους .
Οι στουντιάδες καλά θα κάνουν να μην εκφέρουν άποψη επί των ηλεκτρονικών , γιατί πολύ απλά δεν κατέχουν τις γνώσεις.
Αρα λες ως ηλεκτρονικος οτι δεν επηρεαζουν τον ηχο οι κραδασμοι; Μπορεις να το υποστηριξεις με επιχειρηματα;

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Α και κάτι που μου ξέφυγε , οι συσκευές που την ακούν σχετικά εύκολα με τους κραδασμούς εκτός των λυχνιών , είναι τα cd players και τα πικαπ . Τα υπόλοιπα στα π@π@ρ@ τους.
Ειδικά οι ενισχυτές οι τρανζιστοράτοι .

Reaction score
2.740
Γιατι το λες?

Αρα λες ως ηλεκτρονικος οτι δεν επηρεαζουν τον ηχο οι κραδασμοι? Μπορεις να το υποστηριξεις?
Αγοράζουμε βελτιωτικά στηρικτικα ώστε να αποκλείσουμε τα εργοστασιακά πόδια και όχι να τα συμπεριλάβουμε!

Reaction score
4.113
Ποιο είναι το ποιο "σύγχρονο" βιβλίο ηλεκτροτεχνίας που διάβασες; ποιου έτους; :rolleyes:

Reaction score
1.399
Αγοράζουμε βελτιωτικά στηρικτικα ώστε να αποκλείσουμε τα εργοστασιακά πόδια και όχι να τα συμπεριλάβουμε!
Εδω λεει οτι αυτα σχεδιαστηκαν για να μπαινουν ειδικα κατω απο τα εργοστασιακα.
1733844112435.png

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Αρα λες ως ηλεκτρονικος οτι δεν επηρεαζουν τον ηχο οι κραδασμοι; Μπορεις να το υποστηριξεις με επιχειρηματα;
Δείξε μου μία μελέτη που να έχει εργαστηριακά ευρήματα και να αποδεικνύει ότι οι κραδασμοί επενεργούν αρνητικά σε έναν , ενισχυτή , όχι λαμπάτο βέβαια. Οι λάμπες την ακούν με το παραμικρό . Γι αυτό και έχουν βγάλει και sleeves για να μην ταλαντώνουν , διάφοροι τύποι.
Τα cd players ανλόγως κατασκευής του μηχανισμού τους , κάποια μπορεί να πηδάνε , κάποια δεν παίρνουν χαμπάρι .
Ιδίως κάποια με μεγάλη μάζα δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Εχω δει cd player να παίζει επάνω σε PA ΗΧΕΊΟ με 15ιντσο και να μην καταλαβαίνει τίποτα . Ενα φτηνό TECHNICS ήταν , αλλά αξιοπρεπέστατο.
Εχω δει λαμπάτο ενισχυτή δίπλα σε ηχείο , τελικός ήταν , να βγάζει TREMOLO από τις δονήσεις.
Τα δικά μου τα ενισχυτικά για κάποιο διάστημα ήταν πάνω στα ηχεία μου. Δεν κατάλαβαν ποτέ το παραμικρό .
Το πικάπ μου σε ακτίνα 60-70 εκ , πάλι δεν κατάλαβε τίποτα.
Ποιο είναι το ποιο "σύγχρονο" βιβλίο ηλεκτροτεχνίας που διάβασες; ποιου έτους; :rolleyes:
Εσύ ?

Last edited:

Reaction score
1.399
Δείξε μου μία μελέτη
Αν και μου αντιστρεφεις την ερωτηση, και ουσιαστικα το επιχειρημα σου ειναι οτι δεν υπαρχει μελετη, ισως εχει κατι σχετικο αυτη αλλα δυστυχως δεν εχω προσβαση :
Αρκετα πραγματα στο audio επειδη δεν εχουν ευρυτερο οφελος στην ανθρωποτητα και ειναι λεπτομερειες για τους πολλους μενουν σε εμπειρικο επιπεδο και σε ιδιωτικες μελετες της εκαστοτε εταιρειας. Αρα λοιπον δεν μπορεις να υποστηριξεις βασιμα οτι επειδη δεν βρισκεις μελετη δεν επηρεαζει τους τρανζιστορατους.

Οταν λεμε επηρεαζει δεν εννοουμε να διακοπτεται ο ηχος η κατι τοσο προβληματικο. Μιλαμε για την αντιληπτη καθαροτητα του ηχου.
Μπουρδες.
Δε νομιζω... Ειναι σοβαρη εταιρεια...

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Ενα πράγμα έχω να προσθέσω , αν και εγώ αμφέβαλα , όσο το σκεπτόμουν.
ΟΙ ενισχυτές των σαμπς υπόκεινται σε φοβερές δονήσεις και κραδασμούς .
Ελάχιστους έχουμε δεί να χαλάνε. όντως έχουμε δει μερικούς να παθαίνουν ζημιές .
Ομως οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τίποτα . Τυχαίο ? δε νομίζω.
Σε ένα σαμπ , ιδίως μεγάλο , όσο λάστιχο και να μπεί στην έδραση του ενισχυτή οι δονήσεις περνάνε αγέρωχες.
Από ότι έχουμε δει τόσα χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων , δεν παθαίνουν τίποτα.
Τυχαίο ?

Reaction score
4.113
Ελάχιστους έχουμε δεί να χαλάνε. όντως έχουμε δει μερικούς να παθαίνουν ζημιές .
Σε ένα σαμπ , ιδίως μεγάλο , όσο λάστιχο και να μπεί στην έδραση του ενισχυτή οι δονήσεις περνάνε αγέρωχες.
Από ότι έχουμε δει τόσα χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων , δεν παθαίνουν τίποτα.
Τυχαίο ?
Και στα ενεργά ηχεία, ειδικά τα μεγάλα.

Reaction score
2.740
Πες εσύ.Ε
Τυχαίο ?
Από την βελτίωση του ήχου ξεκίνησε το θέμα,στις βλάβες το εφθασες!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Πες εσύ.Ε

Από την βελτίωση του ήχου ξεκίνησε το θέμα,στις βλάβες το εφθασες!
Ποιός σου είπε εσένα , ότι εισπράτεις βελτίωση του ήχου με τα κραδασμοαποσβεστικά ?
Τα ηχεία πάντα παρήγαγαν κραδασμούς , στους οποίους κάποιες συσκευές δεν ήταν αναίσθητες ,και κάποιες άλλες ήταν .
Τι να κάνουμε τώρα ?
Να μην έχουμε ηχεία ?
Ναι καλό είναι να μην εδράζονται ηχεία και μηχανήματα στο ίδιο έπιπλο.
Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς δεν θα σκάσουμε κιόλας.
Επίσης οι κραδασμοί των ηχείων περνάνε και μέσω του αέρα. Αυτοί δλδ δεν μετράνε ?
Οταν έχεις 15ιντσο που έχω εγώ κοντά στο πικάπ , αλλά αυτό δεν χαμπαριάζει , τι σημαίνει αυτό ?
Μην τρελαθούμε τελείως.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.134
Members
38.289