Δίαιτα

Reaction score
3.110
Το καλύτερο είναι να πας σε παθολογο-διαιτολογο,να σου κάνει ειδικές εξετάσεις και να βρει τι σε παχαίνει και τι όχι. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Για άτομα με κιλά άνω των 130 ίσως χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη εγχειριση σε εξειδικευμένο χειρουργό.

Reaction score
5.469
Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στη προσπάθεια να χάσουν κιλά σε συνδυασμό με άσκηση είναι η πείνα που νιώθεις συνεχώς.
Είναι φυσιολογικό να έχεις τη αίσθηση πείνας και εκεί είναι που θέλει εγκράτεια.
Με συνέπεια και πειθαρχεία σε βάθος χρόνου μαθαίνεις να το ελέγχεις και αυτό.
Το πρόβλημα το δικό μου είναι πως υπάρχει άρνηση και απέχθεια για οποιαδήποτε άσκηση εδώ και καιρό. Μάλλον σε ψυχολόγο πρέπει να πάω πρώτα!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.768
Το πρόβλημα το δικό μου είναι πως υπάρχει άρνηση και απέχθεια για οποιαδήποτε άσκηση εδώ και καιρό. Μάλλον σε ψυχολόγο πρέπει να πάω πρώτα!
Χαλάρωσε Μήτσου, σε λίγο καιρό θα πέσει ο Κούλης και θα σιάξουμε πσυχολογία :biggrin:

Όλα είναι στο μυαλό και το ξέρς πολύ καλά, εγώ όπως ξέρς, ότι και να γίνει, ο κόζμος ανάποδα να έρθει, θα βρω ένα δίωρο μέσα στη μέρα να μαστιγώσω το κορμί μου.
Δεν το κάνω εξαναγκαστικά, μου βγαίνει φυσικά και ενώ καίγομαι και λιώνω, το απολαμβάνω από πάν!! ;)

gid

Reaction score
9.621
Βάρη με σκοπό να ρίξω λίγα κιλά για να ξεκινήσω τρέξιμο.
Αν δε μπορείς τρέξιμο (περίεργο με μόλις 100 κιλά αλλά τέλος πάντων εσύ ξέρεις) κάνε περπάτημα γρήγορο (5.5+χ/ω) για 30+ λεπτά, 3+ φορές την εβδομάδα.

Επίσης παρατώντας τη δίαιτα το ΣΚ χαραμίζεις εν μέρει τη σκληρή δίαιτα των άλλων ημερών.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.279
Ο ψυχολογικός παράγοντας στη διατροφή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε κάθε προσπάθεια μεταβολής του βάρους μας. Η ισότητα και η δικαιοσύνη απουσιάζουν στη βιολογία. Διαφορές στην ταχύτητα και ευκολία απώλειας λίπους, στην ποσότητα φαγητού που μας χορταίνει, στα είδη τροφίμων που το μυαλό μας προτιμάει, στη συχνότητα σκέψης του φαγητού.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι να δεχτεί κάποιος ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι ισόβια. Τα λιποκύτταρα έχουν ένα είδος μνήμης που θυμάται την παχύτερη κατάσταση και θέλει να την επαναφέρει.

Σε φαρμακευτικό επίπεδο έχουμε τους αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 (π.χ. Ozempic) που δουλεύουν πολύ αποτελεσματικά. Με τρία βασικά προβλήματα:

1. Παρενέργειες. Θεωρητικά είναι μικρότερης σημασίας από το ευεργετικό αποτέλεσμα της απώλειας βάρους.
2. Κόστος
3. Τα κιλά επιστρέφουν όταν τους διακόψουμε. Μόνη λύση η ισόβια χρήση τους σε δόσεις συντήρησης. Δύσκολο.

Η άσκηση είναι αναγκαία αρκεί να μη χαλαρώνει η διατροφή. Δεν έχει τη δύναμη να την ισοφαρίσει. Αλληλοσυμπληρώνονται. Αν πρέπει να επιλέξουμε ένα από τα δύο η διατροφή νικάει κατά κράτος.

Όλα όμως απαιτούν τη θετική διάθεση.

Reaction score
3.245
Απλά στα υπόψη:

Μέχρι πριν από 1 περίπου χρόνο πίστευα οτι η διατροφή και η άσκηση είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που "καταστρέφει" την υγεία μας και μας φορτώνει με περιττά κιλά.
Πλέον, με αυτά που έχω διαβάσει και τα δύο έχουν κατέβει στην 3-4η θέση.
Για παράδειγμα, τα επίπεδα του σακχάρου, τα τριγλυκερίδια, η LDL & η κορτιζόλη μπορούν να ανέβουν σημαντικά χωρίς μπουκιά φαγητού...
Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που παχαίνει χωρίς να τρώει πολύ, ισχύει απόλυτα, δεν είναι μύθος και φυσικά καταρίπτει εντελώς το αφήγημα των θερμίδων.
Χωρίς να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες (έχω γράψει τα απολύτως βασικά στο ανάλογο νήμα), α) διατάραξη του κιρκάδιου ρυθμού, β) blue light toxicity, γ) nnEMF. Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές είναι ο βασικός λόγος, η διατροφή και η άσκηση ακολουθούν μετά.
Εννοείται ότι δεν υποβαθμίζω την σημασία της σωστής διατροφής & της άσκησης, απλά αυτά ΔΕΝ είναι τα σημαντικότερα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.768
δεν βάζετε κάναν πιο βραχυπρόθεσμο στόχο μπας και γίνει καμιά δουλειά;
Πρότεινε κάτι!!
Ο Μήτσος είναι καράβι με μεγάλο βύθισμα, χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και το ξέρς :drinks:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.910
Περπάτημα (τύπου >10.000 βήματα τη μέρα, εκ των οποίων τουλάχιστον μία ώρα κανονικό περπάτημα, όχι στα "χαζά" που γράφουν το κινητό κλπ), πολύ λίγο ψωμί και σχεδόν κόψιμο τα γλυκά, ε και καμιά γυμναστικούλα όχι σοβαρή, πουσαπς καθίσματα λίγοι κοιλιακοί κλπ, έχουν λειτουργήσει για εμένα. Και νομίζω στους περισσότερους εάν δεν έχουν συγκεκριμένα θέματα.
Μέχρι ένα σημείο όμως, εάν θέλεις να κατεβείς πιο κάτω από αυτό, θέλει δραστικότερα μέτρα. Βέβαια δεν ξέρω εάν υπάρχει λόγος τελικά να θέλεις μετά μια ηλικία (δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει μια δανέζικη έρευνα για το προσδόκιμο ζωής και το BMI, ότι το μεγαλύτερο το είχε το τυπικώς ελαφρώς "ανθυγιεινό" ΒΜΙ 27)

Reaction score
24.355
Πρότεινε κάτι!!
Ο Μήτσος είναι καράβι με μεγάλο βύθισμα, χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και το ξέρς :drinks:
να κάνω pb σε ημιμαραθώνιο ξέρωγω ; 10 μέρες δουλειά είναι, από 10 μαρτίου ξεκινάτε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.768
να κάνω pb σε ημιμαραθώνιο ξέρωγω ; 10 μέρες δουλειά είναι, από 10 μαρτίου ξεκινάτε
Τι ημιμαραθωνιο αρέ?
Για να μας κρύβει το βάρος , φαντάς τι εκτόπισμα θα έχει φτιάξει...
Κατι σε αερόβιο χρειάζεται με κίνητρο.
Πχ. Πάμε με τα ποδήλατα Σούνιο για σουβλάκια ;)

Reaction score
5.469
Πρότεινε κάτι!!
Κροκ μακάρι στο εύχομαι από καρδιάς... Εμένα μη με ανακατεύετε με μαραθωνίους κλπ.... Μόνο που σκέφτομαι τι πρέπει να φάω μετά, μου κόβεται η ορεξη... Για τρέξιμο ντε όχι για φαι

Reaction score
24.355
αι ρε, σε λέω σαν milestone , αν περιμένεις να πέσει ο μητσοτάκης θα περάσουν χρόνια, ενώ αν περιμένεις να κάνω pb 10 μαρτίου ξεκινάμε.

Reaction score
5.469
Τι ημιμαραθωνιο αρέ?
Για να μας κρύβει το βάρος , φαντάς τι εκτόπισμα θα έχει φτιάξει...
Κατι σε αερόβιο χρειάζεται με κίνητρο.
Πχ. Πάμε με τα ποδήλατα Σούνιο για σουβλάκια ;)
Αυτο αυτό, μαστίγιο και καρότο... Πάμε για γ@μ@τη προβατίνα στον Κουβαρά ασουμε

Reaction score
5.469
Ντροπή σας ρε.. Αντί να μου πείτε όχι, σταμάτα το φαγητό ρε, εκεί εσείς να φάμε... (θα φέρω το koga ρε kargiolia και θα πάμε...)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.768
Ο θκός στόχος για το επόμενο δεκαήμερο Μήτσου είναι να βγάλω 1000χλμ προπονήσεις. Πάρε άδεια και έλα να σε φιλοξενήσω στη Λάρσα.
Η προβατίνα στο Αργυροπούλι είναι λουκούμι, τα πρωινά θα βαράμε πετάλι και το βράδυ φουλ πρωτεΐνη, μοντέλο θα γίνεις σε δέκα μέρες ;)

Τώρα πέραν της πλάκας, πρέπει να βρεις κίνητρο, να το βρεις και να το κρατήσεις σε βάθος χρόνου με πειθαρχεία, πχιο θα είναι αυτό το κίνητρο, μαναχά εσύ το ξέρς.
Το δεν είμαι καλά και έχω τα ψυχολογικά μου, αυτά είναι για τις νερόκοτες.
Είσαι νερόκοτα?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.500
Members
38.332
Νεότερο μέλος
vardaskv