kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
139
ποιος το χέζει και το δωματιο, και τα ηχεία, αμα δεν έχεις πολυμπριζο....

ρε σείς το έχετε πάει σε άλλο λεβελ...
Ενώ όταν χέ-εις το πολύπριζο, τα καλώδια, τους ακροδέκτες, τη γείωση του συστήματος, κ.λ.π. και ασχολείσαι με δωμάτιο, ηχεία, κ.λ.π. είναι μιά χαρά, μιλάμε για κορυφαίο level, αυτό της κατωτέρας υποστάθμης... :D :hi:

Όλα μετράνε ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αποκλεισμοί δε χωράνε!!!

Reaction score
139
Κανένα πολύπριζο δεν είναι συσκευή , παρά μόνο διανομέας τάσεως.
Αν τώρα οι χαιεντάδες το θεωρείτε συσκευή , είναι δικό σας θέμα.
Πρέπει όμως να κατανοείτε τι εστί διανομέας τάσεως και τι συσκευή κατανάλωσης.
Ας συμφωνήσω λοιπόν για αρχή, ότι το πολύπριζο δεν είναι συσκευή, είναι διανομέας τάσεως. Να το πάω και παρακάτω, τίποτα δεν είναι, ένα απλό κουτί είναι με καλωδιάκια ή μεταλλικές μπάρες ή και τα δύο, μέσα στο κουτί, σε συνδυασμό με κάτι πρίζες.
(Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, κάθονται στα τραπέζια οι άνθρωποι? Στις καρέκλες κάθονται οι άνθρωποι. 😀
Γ. Γκιωνάκης)

Πότε όμως ισχύουν αυτά? Όταν όλα τα μηχανήματα που συνδέονται με το πολύπριζο είναι OFF. Τότε έχουμε ένα κουτί με υλικά, τα οποία υλικά είναι υπό τάση. Με το που κάνουμε ΟΝ το πρώτο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο στο πολύπριζο, τα πάντα άλλαξαν. Δηλαδή με το ΟΝ των συσκευών του συστήματος, το κουτί-πολύπριζο γίνεται κιαυτό συσκευή του συστήματος. Δίνει τάση σε όλες τις συσκευές, υπό αυτή την έννοια γίνεται διανομέας τάσεως, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα όλα τα υλικά του πολύπριζου διαρρέονται από ρεύμα, αφού οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα λειτουργούν, δηλαδή καταναλώνουν, δηλαδή τραβάνε ρεύμα, άλλες σε επίπεδο κάποιων mA και άλλες σε επίπεδο Α. Με το που ξεκινάει αυτό το φαινόμενο, της διαρροής των υλικών του πολύπριζου (εκτός σασί φυσικά), από ρεύμα, τα πάντα μετράνε. Το μέταλλο των αγωγών, το είδος των αγωγών, το πάχος των αγωγών, το μήκος των αγωγών, το μονωτικό των αγωγών, η πορεία κατεύθυνσης ή/και διασταύρωσης των αγωγών, η απόστασεις μεταξύ των αγωγών (είτε είναι ομοειδείς είτε ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για φάση-ουδέτερο-γείωση). Επίσης μετράει η συνδεσμολογία μεταξύ των πριζών και του ρευματολήπτη του πολύπριζου, έχουμε διάφορες τοπολογίες όπως σε σειρά, σε παραλληλία, γείωση αστέρας, φάση αστέρας, ουδέτερος αστέρας, καθώς και πολλοί συνδυασμοί αυτών. Επίσης μετράει πολύ η μεταλλουργική κατασκευή των πριζών καθώς και η αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά μετράνε, δηλαδή έχουν ηχητικές διαφορές, γιατί όλα αυτά διαρρέονται από ρεύμα και άρα ισχύουν όλοι οι νόμοι της Φυσικής περί Ηλεκτρισμού και Ηλεκτρομαγνητισμού.

Περιέγραψα, με συντομία γιατί το θέμα πολύπριζο είναι τεράστιο, τη δική μου οπτική γωνία του πως και γιατί το πολύπριζο μετατρέπεται από απλό κουτί -διανομέα σε συσκευή του συστήματος.

Είναι η δική μου οπτική γωνία, του γιατί ακούγονται τα πολύπριζα. Για το πρώτο σκέλος αυτής της πρότασης κρίνετε, κράξτε, διαφωνείστε, ειρωνευτείτε, αγνοείστε, απαξιώστε, κάντε ότι θέλετε τέλος πάντων. Γιατί για το δεύτερο σκέλος της πρότασης, αυτό το υπογραμμισμένο, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. 😀😀😀😀😀:hi:

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.376
...έχουμε διάφορες τοπολογίες όπως σε σειρά, σε παραλληλία...
μπορείς να το κάνεις πιο "λιανιά" αυτό? π.χ. με σχεδιάγραμμα / σκαρίφημα?

Reaction score
4.293
Ας συμφωνήσω λοιπόν για αρχή, ότι το πολύπριζο δεν είναι συσκευή, είναι διανομέας τάσεως. Να το πάω και παρακάτω, τίποτα δεν είναι, ένα απλό κουτί είναι με καλωδιάκια ή μεταλλικές μπάρες ή και τα δύο, μέσα στο κουτί, σε συνδυασμό με κάτι πρίζες.
(Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, κάθονται στα τραπέζια οι άνθρωποι? Στις καρέκλες κάθονται οι άνθρωποι. 😀
Γ. Γκιωνάκης)

Πότε όμως ισχύουν αυτά? Όταν όλα τα μηχανήματα που συνδέονται με το πολύπριζο είναι OFF. Τότε έχουμε ένα κουτί με υλικά, τα οποία υλικά είναι υπό τάση. Με το που κάνουμε ΟΝ το πρώτο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο στο πολύπριζο, τα πάντα άλλαξαν. Δηλαδή με το ΟΝ των συσκευών του συστήματος, το κουτί-πολύπριζο γίνεται κιαυτό συσκευή του συστήματος. Δίνει τάση σε όλες τις συσκευές, υπό αυτή την έννοια γίνεται διανομέας τάσεως, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα όλα τα υλικά του πολύπριζου διαρρέονται από ρεύμα, αφού οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα λειτουργούν, δηλαδή καταναλώνουν, δηλαδή τραβάνε ρεύμα, άλλες σε επίπεδο κάποιων mA και άλλες σε επίπεδο Α. Με το που ξεκινάει αυτό το φαινόμενο, της διαρροής των υλικών του πολύπριζου (εκτός σασί φυσικά), από ρεύμα, τα πάντα μετράνε. Το μέταλλο των αγωγών, το είδος των αγωγών, το πάχος των αγωγών, το μήκος των αγωγών, το μονωτικό των αγωγών, η πορεία κατεύθυνσης ή/και διασταύρωσης των αγωγών, η απόστασεις μεταξύ των αγωγών (είτε είναι ομοειδείς είτε ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για φάση-ουδέτερο-γείωση). Επίσης μετράει η συνδεσμολογία μεταξύ των πριζών και του ρευματολήπτη του πολύπριζου, έχουμε διάφορες τοπολογίες όπως σε σειρά, σε παραλληλία, γείωση αστέρας, φάση αστέρας, ουδέτερος αστέρας, καθώς και πολλοί συνδυασμοί αυτών. Επίσης μετράει πολύ η μεταλλουργική κατασκευή των πριζών καθώς και η αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά μετράνε, δηλαδή έχουν ηχητικές διαφορές, γιατί όλα αυτά διαρρέονται από ρεύμα και άρα ισχύουν όλοι οι νόμοι της Φυσικής περί Ηλεκτρισμού και Ηλεκτρομαγνητισμού.

Περιέγραψα, με συντομία γιατί το θέμα πολύπριζο είναι τεράστιο, τη δική μου οπτική γωνία του πως και γιατί το πολύπριζο μετατρέπεται από απλό κουτί -διανομέα σε συσκευή του συστήματος.

Είναι η δική μου οπτική γωνία, του γιατί ακούγονται τα πολύπριζα. Για το πρώτο σκέλος αυτής της πρότασης κρίνετε, κράξτε, διαφωνείστε, ειρωνευτείτε, αγνοείστε, απαξιώστε, κάντε ότι θέλετε τέλος πάντων. Γιατί για το δεύτερο σκέλος της πρότασης, αυτό το υπογραμμισμένο, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. 😀😀😀😀😀:hi:
Πιο απλά..
Οτιδήποτε συνδεδεμένο στο σύστημα που χωρίς αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργεί θεωρείται συσκευή. Παθητικό ή ενεργό. Δεν έχει σημασία. Είναι κρίκος της αλυσίδας που λέγεται σύστημα.
Όλα τα άλλα λέγονται παρελκόμενα. Πχ το έπιπλο, το clamp στο πικάπ κλπ. Αυτά δεν είναι συσκευές αλλά και αυτά "ακούγονται" βεβαίως βεβαίως.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.376
Πιο απλά..
Οτιδήποτε συνδεδεμένο στο σύστημα που χωρίς αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργεί θεωρείται συσκευή. Παθητικό ή ενεργό. Δεν έχει σημασία. Είναι κρίκος της αλυσίδας που λέγεται σύστημα.
Όλα τα άλλα λέγονται παρελκόμενα. Πχ το έπιπλο, το clamp στο πικάπ κλπ. Αυτά δεν είναι συσκευές αλλά και αυτά "ακούγονται" βεβαίως βεβαίως.
συσκευή? συσκευή...
τι, στην "ονοματολογία" θα κολλήσουμε... το θέμα είναι ποιες "συσκευές" και παρελκόμενα αξίζουν επένδυση και ποιες όχι.. ή καλύτερα:
ποια είναι η ιεραρχία στο πόσο αλλάζουν το ακουστικό αποτέλεσμα...

Reaction score
4.293
συσκευή? συσκευή...
τι, στην "ονοματολογία" θα κολλήσουμε... το θέμα είναι ποιες "συσκευές" και παρελκόμενα αξίζουν επένδυση και ποιες όχι.. ή καλύτερα:
Η ιεραρχία υπάρχει αλλά το χρήμα παίζει μπάλλα. Οπότε ζυγίζουμε τα πράγματα και προχωράμε. Ότι μπορεί ο καθένας. Νταξ, τα ηχεία είναι στην κορυφή. Δύσκολο όμως οικονομικά να ανέβεις επίπεδο αν δεν στάξεις τα σχετικά.

Reaction score
3.492
συσκευή? συσκευή...
Πολύ λιγότερα χρήματα σχετικά με ένα καλό ζεύγος ηχείων αν η αναφορά παραπέμπει σε καινούρια.Ιεραρχια.
Σε μεταχειρισμενα δεν ισχύει τίποτα.

Reaction score
4.293
Πολύ λιγότερα χρήματα σχετικά με ένα καλό ζεύγος ηχείων αν η αναφορά παραπέμπει σε καινούρια.Ιεραρχια.
Εγώ πάντως σε "τσάμπα" έτσι βελτίωσα το πικάπ.
1741762149685.png

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.376
Και στα δωρεάν επίσης...

Όμως, σε ένα δημόσιο διάλογο (ή σε ένα review) όταν προσπαθούμε να αξιολογήσουμε ένα μηχάνημα και σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει, πρέπει να έχουμε μια κοινή αναφορά στην τιμή... και αυτή η τιμή είναι η τιμή αγοράς που τη βρίσκουμε στα μαγαζιά....

Αν εσύ θα την πάρεις πιο φτηνά ως μεταχειρισμένη, τότε θα μπορούσε να αξιολογηθεί με αυτή την τιμή αλλά για την περίπτωση σου, όχι γενικά και αόριστα... Αν η λουκρητία την πάρει τζάμπα, γιατί έτσι, προφανώς και δεν τίθεται θέμα VFM... αλλά για τη Λουκρητία μόνο...

Reaction score
3.492
Και στα δωρεάν επίσης...

Όμως, σε ένα δημόσιο διάλογο (ή σε ένα review) όταν προσπαθούμε να αξιολογήσουμε ένα μηχάνημα και σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει, πρέπει να έχουμε μια κοινή αναφορά στην τιμή... και αυτή η τιμή είναι η τιμή αγοράς που τη βρίσκουμε στα μαγαζιά....

Αν εσύ θα την πάρεις πιο φτηνά ως μεταχειρισμένη, τότε θα μπορούσε να αξιολογηθεί με αυτή την τιμή αλλά για την περίπτωση σου, όχι γενικά και αόριστα... Αν η λουκρητία την πάρει τζάμπα, γιατί έτσι, προφανώς και δεν τίθεται θέμα VFM... αλλά για τη Λουκρητία μόνο...
Σε κάθε περίπτωση,η περίπτωση μου γίνεται περίπτωση του καθενος.
Τί να μου πει το γεγονός πως π.χ.το πολυπριζο κοστίζει 2.500€ καινούριο(ευχομαι να μην υπάρχει υποστελεχωση στο τοπικό κέντρο υγείας)όταν το αγόρασα στη μισή τιμή;
Δεν μ' απασχολει καν πλέον αν ο ανταγωνισμός των 2.500€ είναι καλύτερος.Κατ' ευθείαν στον ανταγωνισμό της πληρωθείσας τιμής λοιπόν!

Reaction score
25
Δηλαδή αν σώσω την κόρη ενός μεγιστάνα και μου δώσει τζάμπα μια Urus, σημαίνει πως θα την αξιολογήσω με βάση την τζάμπα τιμή και θα τρέξω να πω σε όλους να πάρουν Urus και άλλα τέτοια; Λογική διαμάντι μιλάμε. Μαργαριτάρι.
Συγκρίσεις σε κανονικές συνθήκες ΜΟΝΟ με MSRP. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Δεν κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια έτσι απλά επειδή μας βολεύει ή ο,τιδήποτε άλλο.

Reaction score
3.492
Δηλαδή αν σώσω την κόρη ενός μεγιστάνα και μου δώσει τζάμπα μια Urus, σημαίνει πως θα την αξιολογήσω με βάση την τζάμπα τιμή και θα τρέξω να πω σε όλους να πάρουν Urus και άλλα τέτοια; Λογική διαμάντι μιλάμε. Μαργαριτάρι.
Συγκρίσεις σε κανονικές συνθήκες ΜΟΝΟ με MSRP. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Δεν κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια έτσι απλά επειδή μας βολεύει ή ο,τιδήποτε άλλο.
Έκανες την τρίχα,τριχιά.Εφθασες ως τη σύσταση για να βουτήξουν οι άλλοι στον ανταγωνισμό που εσύ απεφυγες.

Reaction score
25
Α καλά, νόημα has left the chat.
Να βουτήξουν στον ανταγωνισμό; What???
Απέφυγα τον ανταγωνισμό; What???

Ξανά. Συγκρίσεις και αξιολογήσεις μόνο με MSRP. Αν θέλεις να συγκρίνεις κάτι δικό σου, σε δική σου περίπτωση, σε δικές σου συνθήκες κλπ να το κάνεις αν θέλεις. Αλλά σταματάει εκεί. Σύγκριση μιας ιδιάζουσας περίπτωσης δεν ισχύει για όλους/άλλους.
Αυτό που έχει κοστίζει Χ, αλλά εγώ για τον όποιο λόγο το πήρα Χ/2, θα το συγκρίνω με αυτά που κοστίζουν Χ/2 και (θεωρητικά τουλάχιστον) θα τα διαλύσει. Keep on buddy, κάνε αυτό που νομίζεις πως είναι πιο σωστό.

Reaction score
3.492
Α καλά, νόημα has left the chat.
Να βουτήξουν στον ανταγωνισμό; What???
Απέφυγα τον ανταγωνισμό; What???

Ξανά. Συγκρίσεις και αξιολογήσεις μόνο με MSRP. Αν θέλεις να συγκρίνεις κάτι δικό σου, σε δική σου περίπτωση, σε δικές σου συνθήκες κλπ να το κάνεις αν θέλεις. Αλλά σταματάει εκεί. Σύγκριση μιας ιδιάζουσας περίπτωσης δεν ισχύει για όλους/άλλους.
Αυτό που έχει κοστίζει Χ, αλλά εγώ για τον όποιο λόγο το πήρα Χ/2, θα το συγκρίνω με αυτά που κοστίζουν Χ/2 και (θεωρητικά τουλάχιστον) θα τα διαλύσει. Keep on buddy, κάνε αυτό που νομίζεις πως είναι πιο σωστό.
Εν τη παλάμη και ούτω βοησωμεν είναι όλα όμως δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.
Θέλεις να συγκρίνεις κάτι όχι σχετικά με την τιμή που το πλήρωσες αλλά με την τιμή που ΘΑ το πλήρωνες ΑΝ ήταν καινούριο.Δηλαδη,με αέρα κοπανιστο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.376
Σε κάθε περίπτωση,η περίπτωση μου γίνεται περίπτωση του καθενος.
Τί να μου πει το γεγονός πως π.χ.το πολυπριζο κοστίζει 2.500€ καινούριο(ευχομαι να μην υπάρχει υποστελεχωση στο τοπικό κέντρο υγείας)όταν το αγόρασα στη μισή τιμή;
Δεν μ' απασχολει καν πλέον αν ο ανταγωνισμός των 2.500€ είναι καλύτερος.Κατ' ευθείαν στον ανταγωνισμό της πληρωθείσας τιμής λοιπόν!
οταν το προτεινεις σε καποιον ή το συζηταμε γενικα κ αοριστα κανει 2500

αν μιλαμε για το δικο σου μονο ειναι αλλη ιστορια…

τοσο δυσκολο ειναι και το αναλυουμε ολο αυτο?

ο @marlboro μου χαρισε κατι καλωδια… σε vfm ειναι οτι καλυτερο εχω … αφου τα πηρα δωρεαν!!! αρα???? πατανε κατω ολα τα καλωδια της αγορας????

Reaction score
25
Βάλε λίγο σε τάξη τις σκέψεις σου, αφού ξαναδιαβάσεις τι λέμε.

- Πωπω, κοίτα εδώ το Χ, το διαλύει το Υ μιλάμε.
- Ναι αλλά το Χ έχει την διπλάσια τιμή.
- Τι με νοιάζει εμένα, εγώ το πήρα στην τιμή του Υ.
- Μα...
- Το διαλύει λέμε!
- .........................

Reaction score
458
Αρχικα ας συνειδητοποιησουμε οτι ο ηχος ειναι το ρευμα μας χωρις αυτο δεν υπαρχει ηχος, η μετατροπη απο τα ηχεια της ηλεκτρικης ενεργιας σε μηχανικη ειναι ο ηχος μας. Επισης οι "καταναλωτες" ειναι γεματοι με διανομεις τασης οποτε η σημαντικοτητα ειναι η ιδια ειτε βρισκονται εντος ειτε εκτος. Η μονη διαφορα ειναι οτι οι "εξωτερικοι" διανομεις χρειαζονται περισσοτερη προστασια απο το περιβαλλον.
Οσον αφορα τις προτεραιοτητες τα παντα εξαρτωνται απο την ισορροπία . Δεν ωφελει το καλυτερο ηχειο αν το ταιζεις σκ..α οπως αντιστοιχα και το καλυτερο καλωδιο ενιστχυτης κλπ αν το ηχειο ειναι ντενεκες. Οπως ισχυει παντου η ισχυς μιας αλυσιδας ειναι η ισχυς του ποιο αδυναμου κρικου.

Reaction score
170
Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο νετ ένα γράφημα σχετικά με την ιεραρχία ενός συστήματος , δηλαδή τι έχει μεγαλύτερη αξία κ τι μικρότερη στην όλη αλυσίδα σε ποσοστά κ θα το γράψω εδώ.

1 - Ακουστική φροντίδα / περιποίηση χώρου 50%

2 - Ηχεία 25%

3 - Εξοπλισμός AV (pre amps , power amps , dacs , DSP , Lp players etc.) 20 %

4 - Επιπρόσθετος εξοπλισμός ήχου κ εικόνας (που μερικές φορές χαρακτηρίζονται και ως jewellery accessories) όπως power cables , καλώδια rca , xlr , hdmi , powerfilters , dc blockers , cable lifters etc 5 %

Για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και ένα σωστό κ πλήρες "Σύστημα" χρειάζεται να καλύψεις με αξιόπιστες επιλογές με καλά και ποιοτικά υλικά - κατασκευές και τα 4 θεωρώ..

Οπότε και η χρήση της επένδυσης που θα κάνουμε σε χρήματα για να το επιτυχουμε θα πρέπει να είναι σχετικά ανάλογη των παραπάνω ποσοστών.

Σίγουρα τα AV accessories (όπως και τα power filter που συζητάμε και εδώ ) αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο της όλης αλυσίδας αλλά έρχονται για να καλύψουν / προσφέρουν μόλις ένα 5% στο όλο αυτό εγχειρήμα για ένα τέλειο σύστημα.

Reaction score
3.492
οταν το προτεινεις σε καποιον ή το συζηταμε γενικα κ αοριστα κανει 2500

αν μιλαμε για το δικο σου μονο ειναι αλλη ιστορια…

τοσο δυσκολο ειναι και το αναλυουμε ολο αυτο?

ο @marlboro μου χαρισε κατι καλωδια… σε vfm ειναι οτι καλυτερο εχω … αφου τα πηρα δωρεαν!!! αρα???? πατανε κατω ολα τα καλωδια της αγορας????
Το συμπέρασμα της τελευταίας παραγραφου είναι αποκλειστικά δική σου επινόηση.
Όσο για τις προτάσεις μου,αυτες αφορούν ειτε σύγκριση μεταχειρισμενων είτε σύγκριση καινούριων.

Reaction score
1.837
Αρχικα ας συνειδητοποιησουμε οτι ο ηχος ειναι το ρευμα μας χωρις αυτο δεν υπαρχει ηχος, η μετατροπη απο τα ηχεια της ηλεκτρικης ενεργιας σε μηχανικη ειναι ο ηχος μας.
επισης να συνειδητοποιησουμε πως οποιδηποτε συσκευη εχει τροφοδοτικο, που εμπεριεχει φιλτρα και ειναι σχεδιασμενο για να προσφερει το σωστο ρευμα σε καθε συσκευη, αμα δεν γινετε αυτο, τοτε υπαρχει λογικα καποιο προβλημα..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.645
Members
38.354
Νεότερο μέλος
jimkalo83