- Reaction score
- 3.651
Τι νομίζεις, δεν καταγράφεται το MAC και το "τηλέφωνο" στο οποίο δίδεται η IP; Μια χαρά τα ξέρει ο πάροχος -αλλιώς δεν δουλεύει το ίντερνετ- και είναι υποχρεωμένος να τα κρατήσει για μήνες.Και πως θα το κάνουν ακριβως αυτό που οι IP είναι Dynamic ? Θα πληρώνουμε Static με το ζόρι ?
Ολοι μέσα στην ψειρού με Home Cinema.Τι νομίζεις, δεν καταγράφεται το MAC και το "τηλέφωνο" στο οποίο δίδεται η IP; Μια χαρά τα ξέρει ο πάροχος -αλλιώς δεν δουλεύει το ίντερνετ- και είναι υποχρεωμένος να τα κρατήσει για μήνες.
Αν μου αγοράσει αυτά που θέλω πάω μέσα μόνος μου.Θα τα σιάξει όλα ο Μητσοτάκης!!![]()
Δεν χρειάζεται να δώσουν τα στοιχεία σου. Αρκεί να δώσουν την ΙΡ σου.αναλογως ποιο θα βαλεις. υπαρχουν και vpn που δεν τους δινεις πολλα πρωσοπικα στοιχεια (η καθολου) εσυ οποτε δεν μπορουν να δωσουν ακομα και αν θελανε.
Μιλήσαμε.με το Σταρλινκ του φανταστικού Έλον θα έχουμε θέμα? @costas EAR πάρε ένα τηλ την πτανα σου να μάθουμε![]()
αναλογως ποιο θα βαλεις. υπαρχουν και vpn που δεν τους δινεις πολλα πρωσοπικα στοιχεια (η καθολου) εσυ οποτε δεν μπορουν να δωσουν ακομα και αν θελανε.
Η αντιστοίχηση δεν θα γίνει με τα στοιχεία που δίνεις τον vpn provider, αλλά με βάση την ip με την οποία συνδέεσαι σε αυτόν. Και γι'αυτή την ip, ο isp σου γνωρίζει που έχει δοθεί και ποια ώρα.Και πως θα το κάνουν ακριβως αυτό που οι IP είναι Dynamic ? Θα πληρώνουμε Static με το ζόρι ?
Θα ήταν πολύ εύκολο να βασίζονταν στη mac, αλλά υποθέτω ότι θα εστιάσουν στην ip. Διαφορετικά, θα μπορούσε να πει ο οποιοσδήποτε συνδρομητής ότι μπήκε κάποιος στο wifi του, άγνωστος, χάκερ και έκανε τη παράνομη κίνηση δεδομένων. Αν έχω καταλάβει σωστά, όμως, σε μια τέτοια περίπτωση θα κυνηγήσουν τον κάτοχο της γραμμής.Τι νομίζεις, δεν καταγράφεται το MAC και το "τηλέφωνο" στο οποίο δίδεται η IP; Μια χαρά τα ξέρει ο πάροχος -αλλιώς δεν δουλεύει το ίντερνετ- και είναι υποχρεωμένος να τα κρατήσει για μήνες.
Με dynamic dns servers ή καρφωτούς διαφορετικούς του εκάστοτε παρόχου, π.χ. cloudflare?Και το Starlink έχει θέματα. Στην Ελληνική κοινότητα αν δει κανείς όσοι δουλεύουν stremio και τέτοια τους έρχεται ειδοποίηση. Όλοι λένε Starlink μόνο με VPN.
Αυτό θα ήταν εύκολο. Θα χωνόμασταν σε κάποιο wifi γείτονα, θα σπουφάραμε και τη mac και άντε να μας έβρισκαν. Τί είναι όμως πιο εύκολο για το κράτος; Να αποδείξει ποιος έκανε τη χρήση ή να τσεκουρώσει τον κάτοχο της γραμμής;αν έχει κάποιος τον νόμο...ας τον ανεβάσει...γιατί σκεφτόμαστε πολύ κουφά πράγματα....
δηλ. όποιος σπάει ένα γουαιφάι θα κάνει ότι γουστάρει....κ το πρόστιμο θα έρχεται κατευθείαν χωρίς επιπλέον ελέγχους στους ιδιοκτήτες της γραμμής ?
έχω πρόσβαση σε πάνω από 150 ασύρματα δίκτυα στην πόλη....σχεδόν δεν χρησιμοποιώ δεδομένα από κέντρο προς παραλία... όταν κινούμαι....από καφετέριες...μαγαζιά....μπιενμπι...κλπ
αν πω να βγάλω μια κεραία στο παράθυρο του μαγαζιού....θα φεσώσω τη μισή αγορά της πόλης
δεν μου στέκει καλά
σε τόσα δεν έχω (άλλωστε είμαι σε μικρότερη πόλη) αλλά μέχρι να πάω για καφέ αλλάζω καμιά 20-ρια IPsέχω πρόσβαση σε πάνω από 150 ασύρματα δίκτυα στην πόλη....σχεδόν δεν χρησιμοποιώ δεδομένα από κέντρο προς
δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτήΤί είναι όμως πιο εύκολο για το κράτος; Να αποδείξει ποιος έκανε τη χρήση ή να τσεκουρώσει τον κάτοχο της γραμμής;
Πολύ εμπιστοσύνη δίχνεις στη νομοθετική και δικαστική εξουσία. Δες π.χ. στη Ρόδο τι έγινε. Δες τη dimoco πως ο νόμος άλλαξε υπέρ της, κλπδεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή
αν και δεν είναι σχετικό....ξεκινάμε από την παράνομη δραστηριότητα των 5 λεπτών...τι ήταν αυτή δηλαδή και βάρεσε καμπανάκι από τον ΟΤΕ για να στείλει σε ανακριτή κάτι τέτοιο?Πολύ εμπιστοσύνη δίχνεις στη νομοθετική και δικαστική εξουσία. Δες π.χ. στη Ρόδο τι έγινε. Δες τη dimoco πως ο νόμος άλλαξε υπέρ της, κλπ
Σε παππού φίλου μου, με το έτοιμο ρούτερ του ΟΤΕ (τα γερόντια 80+ δεν είχαν υπολογιστες και σμαρτ φον), ενας φσνταρος έκλεβε wifi για ένα μήνα και έκανε μια (μόνο) πραράνομη δραστηριότητα 5 λεπτων. Ο ΟΤΕ, έκανε λάθος στο αρχείο excel που έδωσε στον ανακριτή και έδωσε δύο ίδιες ημερομηνίες και ώρες (μέχρι δευτερόλεπτο) για την IP με 1 έτος διαφορά η μία από την άλλη (εκτός περιόδου εξέτασης η μια). Σα να έγινε δύο φορές η παράνομη πράξη, άρα data corruption οφειλόμενο στον πάροχο που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις αν την πατήσεις.
Ο ανακριτής αδιαφόρησε για τα γερόντια και κατηγόρησε τον εγγονό (έμενε σε άλλη πόλη) που είχε βγάλει όλους τους λογαριασμούς (ΟΤΕ,ΔΕΗ,αέριο) στο ονομα του για να μην ταλαιπωρεί τα γερόντια και τον έστειλε δικαστήριο. Ψάξαμε και βρήκαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και άλλους τρόπους όχι τόσο ευρέως διαθέσιμους) μέχρι και το όνομα του ενόχου και τον πιέσαμε και ήρθε και κατέθεσε και ανέλαβε την ευθύνη. Έτσι τον προστάτεψε ο ανακριτής, παρόλο που του έδωσε (μερικά από) τα στοιχεία που βρήκαμε, με δικούς μας κόπους/μεθόδους.
Αλλιώς, το πρόστιμο θα το έτρωγε ο εγγονός... τι... όχι; τον προστατεύει ο νόμος;