east electronics
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 1.496
Αν αυξήσω το volume 0.7db παραπάνω, θα πάρω - υπό ιδανικές συνθήκες - αύξηση 0.7db σε όλο το φάσμα που διαχειρίζεται ο ενισχυτής. Αντίθετα, αν αλλάξω τη γωνία των ηχείων ως προς τη θέση ακρόασης ( toe in / toe out ), δεδομένης της κατευθυντικότητας των υψηλών συχνοτήτων, μπορώ χωρίς να πειράξω το ρυθμιστικό έντασης ή οποιοδήποτε άλλο ρυθμιστικό, να έχω διαφοροποίηση ( αύξηση ή μείωση ) των υψηλών στη θέση ακρόασης. Και τώρα που στο εξήγησα, πες μου εσύ γιατί πρέπει να ασχοληθώ με τα καλώδια με πολλές άγνωστες παραμέτρους, όταν μπορώ να καθορίσω με αρκετή ακρίβεια ( ειδικά αν έχω room treatment ) το πώς θα συμπεριφερθεί το σύστημα στο χώρο.
Και μετά, εγώ είμαι αυτός που έχει χοντρό θέμα.
Αν δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση, τότε γιατί συζητάμε; Εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να μας πείσει αφενός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά απο ένα καλώδιο, καθώς και για τη σπουδαιότητα αυτής της συμπεριφοράς, ότι προστίθεται πληροφορία.
Εδώ είναι το επίμαχο σημείο:
Εξήγησέ μου λοιπόν για ποιο λόγο αναφέρεις ότι το ηχείο ξεκινάει απο τους 29 κύκλους -3db και φτάνει στους 31KHz, αν όχι για να μας πείσεις ότι έχεις το γαμάτο ηχείο και που έχω λάθος όταν σου λέω ότι στα παπάκια μας οι 29 κύκλοι του ηχείου, αφού δεν μπορείς να τους ακούσεις ούτε -5db λόγω του χώρου ( τουλάχιστον )
Σίγουρα κάποιος δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι στάθμη και τι ειναι απόκριση
Απο εκει ξεκιναμε
Το ότι μπορείς να πετύχεις καλύτερη στάθμη αλλάζοντας την θέση δεν σημαίνει καλύτερη απόκριση......
Τα ρυθμιστικά που λες επηρεάζουν τη στάθμη οχι την απόκριση .
Υποθέτεις ότι ειναι ηχειο ειναι μια ευθεία γραμμικο τελείως απο 20 μέχρι 20 Κ έτσι θα έπρεπε να ειναι αλλα φυσικά δεν γίνεται
Υποθέσε σε παρακαλώ για την συζήτηση.
Αν το ηχειο σου ειναι πχ -5db στους 16.500 γιατί ειναι ενα κακό ηχειο η γιατί εχεις στο σύστημα ενα ψεγάδι και σου τρώει το σήμα-5db συους 16.600 στην ουσία το μόνο που μπορείς να κανεις ειναι να διορθώσεις το ψεγάδι του ηχείου η του συστήματος.....
Το να βάλεις πχ ενα eq η ενα dsp το οποίο θα προσθέσει +5db στην περιοχή που εχεις το προβλημα ειναι μια λύση που δεν εχει θέση σε αυτο το νήμα, σε αυτη την συζήτηση η στο hi end .....
Αυτα ειναι για τους τύπους που παίζουν με τα μπλιμπλικια και στο εξηγώ:
ενα αναλογικό eq για να δώσει +5db θα γεμίσει το σήμα θόρυβο και ενα dsp πρέπει να ψηφιοποίησει το σήμα να το επεξεργαστεί και μετα να το αναλογικοποιησει να το στειλει στα επόμενα στάδια που σημαίνει υψηλή ποιότητα και ανάλυση καληνύχτα.
Πρόσεξε να σε προλάβω γιατί θα την πεις πάλι σε όλα αυτα ακόμα ο χώρος δεν εχει παίξει ακόμα κάποιο ρόλο είμαστε αυτη την στιγμή ακόμα στο ανηχοικο δωμάτιο
Που σημαίνει άλλες οι πραγματικές επιδόσεις του ηχείου και αλλο τι θα παίξει στον χωρο σου .
Εδώ συζητήσαμε για τις πραγματικές επιδόσεις του ενισχυτή και του ηχείου
Ακολουθεί τώρα ο χώρος:
Υπάρχουν δύο τρόποι
Ο ένας ειναι να γεμίσεις το σύστημα μπλιμπλικια να φτιάξεις ενα σύστημα που ικανοποιεί το Χ σύστημα μέτρησης το οποίο σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μετράει σωστα με τα συστήματα αυτα που ειναι σαν τα crash tests το αυτοκίνητο επιβιώνει αλλα μόνο όταν χτυπηθεί με 43.125 μοίρες γωνία.
Οπότε η μέτρηση βγαίνει κερδίζεις ηθική ικανοποίηση αλλα απο ποιότητα και αποκριση απλά καληνύχτα
Έδωσες ενα ήχο wav ας πούμε στον επεξεργαστή σου και στην εξοδο πήρες ΜΡ3 320kbps ......αυτο εδω δεν παίζει.
Η άλλη λύση ειναι απλός ενισχυτής και σωστός με ανάλογη ισχυ για το χωρο και το ακούσμα σου,σωστός προενισχυτής πήγες και καλώδια, conditioner
Επιλογή του ηχείου για την καταληλη ισχυ και ευαισθησία για αυτο που ακούς, μελέτη για μπρος πίσω bass reflex η χοάνη, διασπορα ,συμπεριφορα στον χωρο ,φυσικά επεμβάσεις στον χωρο στο βαθμό που μπορεί να γινει .
Και φυσικά κανένα απολύτως μπλιμπλικι.
Το αποτέλεσμα..... εχει πλησιάσει την μέτρηση όπως αναφέρθηκε πιο πανω ?
Η αλήθεια ειναι ότι όχι αλλα τουλάχιστον είσαι πολυ κοντά η αν θελεις πάρα πολυ κοντά σε όλα εκτός απο ενα σημείο.
( κατάσταση που συμβαίνει στο σπίτι μου σήμερα στο δεύτερο σύστημα)
Όμως δεν εχεις πειράξει τιποτα στην ποιότητα του ήχου και δεν το εχεις κόψει και ράψει 100 φορές.
Για να γινει αυτο με το χρόνο που διαθέτω πέρασαν 5 χρόνια και στο σπίτι μου για να στηθεί αυτο που έχω σήμερα αλλάχτηκαν 8 διαφορετικά ζευγάρια ηχεία μέχρι να βρεθεί αυτο που δένει με όλα καλύτερα.
Δύσκολο task αλλα πέρασα καλα στην διαδρομή και δεν πείραξα τιποτα στις πηγές μου ούτε στην ποιότητα του ήχου