Δικυκλιστές σε διαδρομές θανάτου

HV

Reaction score
0
Φιλε μου οσοι εχουν μπει στο αμαξι μου με εμπιστευονται περισσοτερο με ταχυτητες ανω των 150 παρα με μικροτερες των 100 γιατι πολυ απλα περισσοτερα ατυχηματα γινονται με μικρο ταχυτητες. Ναι ειναι πιο "αθωα" και ισως δεν σκοτωθει καποιος αλλα αναλογικα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο τρακες με πανω απο 100.
Παντα ηξερα και ξερω που να τρεξω και μεχρι που μπορω εγω και το αμαξι μου να ανταπεξελθει. Πχ οταν ειχα Ibiza δεν πηγαινα πανω απο 140 και οταν ειχα το RX7 δεν πηγαινα πανω απο 200-210 και ολα αυτα ασχετα που οταν καποιοι με καρουλια τυπου PUNTO GT και με μηδαμινα κρατηματα σε σχεση με το RX7 πηγαιναν 220+.
Εγω ξερω πως και με 230-250 να πηγαινει καποιος που το αμαξι του του το επιτρεπει δεν υπαρχει προβλημα ( δεν μιλαω για κατι καρουλια που βαζουν 300 αλογα και 250 τελικη αλλα το σασι ειναι για 160 τελικη μιλαω για αμαξια που σχεδιαζονται για τετοιες ταχυτητες ) αν και εφοσον ο οδηγος εχει υπολογισει σχεδον ολες τις συνισταμενες ( Ολες τις συνισταμενες ποτε κανεις δεν γινεται να τις υπολογισει...Ο αλλος προχωρουσε σε εθνικη στην αμερικη και επεσε αεροπλανο επανω του...Η αλλη οδηγουσε στην γεφυρα ριου-αντιριου και επεσε πανω της πινακιδα ) κατι που κανω εγω οταν οδηγαω. Εκεινη την στιγμη η συνισταμενη στριβω δεξια και δεν κοιταω καθρεφτη δεν περασε απο το μυαλο μου διοτι ηταν βραδυ και τα φωτα επρεπε να κανουν μπαμ. Οπως ειπα ομως η ταχυτητα δεν μετραει...Και στο οριο να πηγαινε καποιος μπορει να γινοταν η τρακα και τοτε θα εφταιγε καθαρα το οτι δεν κοιταξε καθρεφτες πριν στριψει..

Reaction score
14
οταν η άσφαλτος μας στρώνεται με παρκετίνη για να είναι γιαλιτζέ, και όταν σε κάθε στροφή ο κάθε άχρηστος μπορεί να του εχει πέσει απο ένα καφάσι μέχρι το μισό φορτίο, τότε το να πηγαίνεις με 200+ σε ΑΥΤΟΥΣ τους ελληνικούς δρόμους είναι σαν να εχεις ραντεβού με τον ΧΑΡΟ... το κακό είναι ότι δεν ξέρεις στο ραντεβού ΣΟΥ αυτό πόσους κακομοίρηδες θα πάρεις ΜΑΖΙ.

Λίγο νιονιό στο μυαλόκέφαλο κακό δεν κάνει.

Επίσης το τελευταίο που θα ήθελα να ακούσει η οικογένεια μου είναι τον ΠΑΝΟ ΣΟΜΠΟΛΟ να "κλαίει" για το ΞΕΚLΗΡΙΣΜΑ 6μελούς οικογέgnειας στην άσφαλτο απο ασυgnείδητο οδηγό "ποglυτελούς κούρσaaaaaας".... :lol: 8) :?

HV

Reaction score
0
Οτι και να λεω ολοι επικεντρωνονται στην ταχυτητα οποτε παω πασσο.
NEXT SUBJECT..

Reaction score
118
Πάντως το να ακούσω οτι τα 100 χλμ είναι ποιό επικύνδινα απο τα 200, δεν το περίμενα ποτέ. :shock: :lol:
Αχ... τι άλλο θα ακούσουμε;

Reaction score
0
HV το θέμα δεν είναι η ταχύτητα αλλά η νοοτροπία σου.
Δικαιολογεις απόλυτα το τίτλο του θεματος.

Υ.Γ.
Η λογική σου μου αρέσει ---> "...οσοι εχουν μπει στο αμαξι μου με εμπιστευονται περισσοτερο με ταχυτητες ανω των 150 παρα με μικροτερες των 100 γιατι πολυ απλα περισσοτερα ατυχηματα γινονται με μικρο ταχυτητες. Ναι ειναι πιο "αθωα" και ισως δεν σκοτωθει καποιος αλλα αναλογικα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο τρακες με πανω απο 100..." :shock: :shock:

Αααα. και κάτι άλλο ---> "..υπολογίζεις όλες τις συνισταμένες....??? ... οοολες??? ακομα και αυτές που δε βλέπεις?? λες να έχεις το μαγικό χάρισμα του Χορταρέα??? :shock: :shock:

Πες μου που κυκλοφορεις και τι ωρες για να το αποφευγω!! :lol:

.

Reaction score
5
δε δικαιολογει τιποτα! δεν ειναι δικυκλιστης!!!
Ισα ισα που επιβεβαιωνει εμας τους δικυκλιστες...

Reaction score
0
eNeRGy said:
δε δικαιολογει τιποτα! δεν ειναι δικυκλιστης!!!
Ισα ισα που επιβεβαιωνει εμας τους δικυκλιστες...
εννοω πως "δημιουργεί" διαδρομές θανάτου :lol:

Reaction score
14
Για κάτι "τέτοιους λόγους" το έχω παρκάρει μόνιμα το μηχανάκι....και δεν με βλέπω να το ξαναβγάζω "έξω". :wink: :(

Reaction score
5.401
preve said:
Για κάτι "τέτοιους λόγους" το έχω παρκάρει μόνιμα το μηχανάκι....και δεν με βλέπω να το ξαναβγάζω "έξω". :wink: :(

Για το μηχανάκι μιλάμε πάντα,ε;

HV

Reaction score
0
Ανετα θα ελεγα σε πολλους απο εδω μεσα να κανουμε μια μετρηση αντανακλαστικων σε καποια πιστα για να δουμε αν οντως αυτοι που κρινουν ειναι καλυτεροι οι χειροτεροι οδηγοι.
Δυστυχως αμφιβαλλω πως θα βρω ολους οσους με κρινουν καλυτερους οποτε μαλλον ατοπη θα χρεισθει η προσπαθεια αυτη.
Παντως οσοι δεν πιστευουν μπορουν να παρουν στην ενωση ασφαλιστικων εταιρειων και με λιγη πειθω να μαζεψουν στοιχεια για το ποσες τρακες γινονται με λιγοτερα απο 100χλ/ω και ποσσες με παραπανω :)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.141
Το θέμα δεν είναι αν εμείς που σε κρίνουμε είμαστε καλύτεροι οδηγοί από εσένα ή όχι, άρα και αποκτάμε αυτόματα το δικαίωμα να σε κρίνουμε (ή όχι, αντίστοιχα). Φαίνεται ότι αρνείσαι να το καταλάβεις ή κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις.

Πάντως για την ταχύτητα με έπεισες, από εδώ και πέρα θα τρέχω πάντα με πάνω από 100χλμ, όπου κι αν είμαι. Ετσι θα έχω λιγότερες πιθανότητες να τρακάρω.

Reaction score
14
Αγαπητέ, στατιστικά πάντα μιλώντας, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στις ερευνες δεν μετράει το σύνολο αλλά το ποσοστό επι του δείγματος.

Συμφωνω και εγώ ότι η ταχύτητα δεν σκοτώνει, αλλά αν την συνδιάσεις με την απειρία, τις καιρικές και άλλες συνθήκες και την επιθετική οδήγηση, βγάζεις χρήσιμα αποτελέσματα.
Επίσης και τα 100χμλ/ώρα αλλά και πολύ πιο κάτω μπορεί να είναι πάρα πολλά σε συγκεκριμένες συνθήκες. Από μόνα τους δεν λένε τίποτα.

Reaction score
26.395
HV said:
Ανετα θα ελεγα σε πολλους απο εδω μεσα να κανουμε μια μετρηση αντανακλαστικων σε καποια πιστα για να δουμε αν οντως αυτοι που κρινουν ειναι καλυτεροι οι χειροτεροι οδηγοι.
Δυστυχως αμφιβαλλω πως θα βρω ολους οσους με κρινουν καλυτερους οποτε μαλλον ατοπη θα χρεισθει η προσπαθεια αυτη.
Παντως οσοι δεν πιστευουν μπορουν να παρουν στην ενωση ασφαλιστικων εταιρειων και με λιγη πειθω να μαζεψουν στοιχεια για το ποσες τρακες γινονται με λιγοτερα απο 100χλ/ω και ποσσες με παραπανω :)
ωπα ρε βατανεν τι μας λες τωρα?
καλε μου ανθρωπε σε εβγαλε κανεις αχρηστο οδηγο? το αναποδο συμβαινει πιθανοτητα μιας και κινεισαι με τετοιες ταχυτητες και γραφεις ακομα εδω.

η νοοτροπια σου ειναι περα για περα λαθος----->> καραεπικινδυνη για μας τους υπολοιπους.

αν δεν μπεις στην νοοτροπια του μεσου οδηγου (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ) δε σε βλεπω καλα ...

Reaction score
5
HV said:
Οι χρονοι μου την τελευταια φορα στα μεγαρα κυμαινονταν απο 1.17-1.18 με ενα προβλημα στο σασμαν (καμενος δισκος)... τα GroupN νωμιζω κανουν 1.11-1.12 με αγωνιστικα λαστιχα, αναρτησεις, φρενα κλπ κλπ...

Περναω την ταξη?

Δηλαδη τωρα πρεπει να το παιζω και Alonso στους δρομους μαζι με τους "ασχετους" οπως λες οδηγους? Νομιζω οτι, οτι λες δεν ειναι απολυτο και φυσικα και εσυ αν εχεις οσες γνωσεις λες, οδηγεις με συνεση γενικα στους δρομους, απλα σε παρεξηγησαν ολοι με την καγκουρια που εγραψες οτι εκανες στην εθνικη...

Reaction score
3
HV said:
Οταν μια λωριδα στην Εθνικη ειναι αδεια και εφοσον στο συγκεκριμενο κομματι δεν υπηρχαν δρομοι απο δεξια πιστευω οτι και με 300+ να πηγαινα δεν υπαρχει προβλημα.
Το γεγονος ειναι πως ΔΕΝ κοιταξε καθρευτη. Δλδ αν πηγαινα με 120 και ειμουν 20 μετρα πισω της δικαιολογειται που δεν κοιταξε καθρεφτη ?
Φιλε μου εχω θρασος γιατι οι μηχανοβιοι ΖΗΤΑΝΕ απο μενα και τον καθε οδηγο αυτοκινητου να τους προσεχουμε.
Οταν και ΑΝ σταματησουν την απαιτηση αυτη και μαθουν να οδηγουνε ορθα τοτε το συζηταμε.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ΟΚΕΥ,τώρα μπαίνουν ολα στην θέση τους... :? :(

Ακ1ς,τώρα γιατί μου ήρθε στο μυαλό το θέμα που είχες γράψει για τους νεοέλληνες??? :lol: :( :(

Reaction score
0
Φίλε HV, αν μιλάμε για μέτρηση αντανακλαστικών άσε τη πίστα και πάρε ένα μηχανάκι και ακολούθαμε από Πειραιά έως Κηφισιά σε ώρα αιχμής! Εκεί να δεις playstation… :lol:

Λοιπόν, πέρα από τη πλάκα, κανείς δεν έκανε συγκρίσεις ποιος είναι καλύτερος, αλλά ενώ ξεκίνησε μια κουβέντα για κάποια συγκεκριμένα πράγματα ξεκίνησες μια σειρά επιχειρημάτων του τύπου «…Εγω θα πω απλα πως τα μηχανακια ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ και δεν έχουν καν την ΒΑΣΙΚΗ γνώση της οδηγικης συμπεριφοράς …» συνεχίζεις λέγοντας πως ενώ παραλίγο να τη «κάνεις» για άλλη γη και άλλα μέρη λόγω της 230αρας στη δεξιά … «Τωρα για τα μηχανακια οπως ειπα εχουν αποθρασυνθει. Ισως επειδη κανεις δεν τους κοβει κλησεις οπως θα επρεπε και δεν υπαρχει και κανεις οταν σε ολα σχεδον τα φαναρια περνανε με κοκκινο και δεν υπαρχει τροχαια τριγυρω. Προσωπικα το οτι ο καθε μηχανοβιος εδω μεσα λεει πως οδηγαει καλα και δεν κανει βλακειες δεν το πολυπιστευω. Δλδ οσοι κανουν βλακειες στον δρομο ξερουν οτι ειναι χαλια οδηγοι η οτι κανουν βλακειες ????..», ξαναεπανερχεσαι στο συμβάν σου λέγοντας πως φταίει η γυναίκα που έκανε από τη μεσαία δεξιά χωρίς να προβλέψει τον ζουπερμαν που τους περνάει όλους σουβλάκι, και πως «…Δοξα τον θεο ξερω παντα που να τρεξω και με ποσα και εκεινη την στιγμη δεν υπεθεσα πως καποιος στην μεσαια λωριδα θα παει να κανει προσπεραση απο δεξια ( πραγμα παρανομο οπως και το οτι ετρεχα φυσικα ) Ωστοσο εκεινη ουτε κοιταξε καθρεφτες και εκανε παρανομη προσπεραση..».
Τέλος, λες και το θεϊκό «…Φιλε μου οσοι εχουν μπει στο αμαξι μου με εμπιστευονται περισσοτερο με ταχυτητες ανω των 150 παρα με μικροτερες των 100 γιατι πολυ απλα περισσοτερα ατυχηματα γινονται με μικρο ταχυτητες. Ναι ειναι πιο "αθωα" και ισως δεν σκοτωθει καποιος αλλα αναλογικα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο τρακες με πανω απο 100…»

Θα πρέπει να κατανοήσεις πως δε κρίνεσαι (που ΔΕΝ κρίνεσαι) για το συμβάν, αλλά για τη νοοτροπία σου. Όλοι έχουμε κάνει – και κάνουμε – βλακείες αλλά μετά λέμε…. ουφ τη γλίτωσα ο κωλόφαρδος ….. και όχι είμαι ο αλόνσο και γουστάρω και φάτε τη σκόνη μου!! :?

είναι λίγο τουρλουμπούκι όλα αυτα που λές....

Reaction score
7
Οταν εισαι στο δρομο προσεχεις τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ασχετα με το ΤΙ οχημα εχει... ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ μην του κανεις ΚΑΚΟ....

Οπως αντιστοιχα ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ενα ΦΟΡΤΗΓΟ ή εναν μλκ με HUMMER που ειναι διπλα σου να μη ΣΟΥ κανει κακο.....

Reaction score
5
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Ακ1ς,τώρα γιατί μου ήρθε στο μυαλό το θέμα που είχες γράψει για τους νεοέλληνες??? :lol: :( :(
Φτου κακά χριστιανέ μου, θες κι εσύ να μπλέξεις; Δεν βλέπεις τι τραβάω εγώ; :lol: :lol:

Πάντως μια πρόταση που είχε πέσει να μας κάνει ο MAC κανα φιλικό μαθηματάκι περί ασφαλούς οδήγησης (δεν σημαίνει απαραίτητα 'αργής' οδήγησης), πιστεύω πρέπει να ξανασυζητηθεί...Να δούμε τι σημαίνει "αμυντική" οδήγηση δηλαδή...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.357
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis