Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Reaction score
0
Συζητάμε για το εάν είναι αποδεκτή η θανατική ποινή όταν το σύστημα που την επιβάλλει (δικαστικό - νομοθετικό ) μπάζει από παντού .... δυστυχώς δεν έχουν όλοι τα μέσα να προσλαμβάνουν τους καλύτερους δικηγόρους και να γλυτώνουν ή ακόμη χειρότερα να λαδώνουν - εξαγοράζουν για τον σκοπό αυτό .

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.913
Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Η θανατική ποινή είναι σκληρή, απάνθρωπη, αλλά και η πλέον σίγουρη στο ότι ο αποδεδειγμένα εγκληματίας δεν θα ξαναπράξει έγκλημα.
Το να περιμένεις μερικούς μήνες το θάνατο είναι κάτι που σίγουρα τιμωρεί αυστηρά.

Reaction score
1

Δεν μπορώ να πω ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Στη συνείδηση αρκετών (και ίσως να είναι και έτσι) η εφαρμογή της θανατικής ποινής έχει σα σκοπό εκτός από το προφανές που είναι η τιμώρηση του ενόχου, την ανακούφιση της ψυχής του θύματος, των συγγενών αυτού και τον παραδειγματισμό υποψήφιων δραστών παρόμοιων εγκλημάτων.

Το να προβλέπει ο νόμος την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής ως τιμωρία είναι σίγουρα σοκαριστικό και πολιτισμικά μας πηγαίνει πίσω αλλά και μόνο το ότι σε διάφορες συζητήσεις που γίνονται (παντού) κατά καιρούς δεν αποκλείεται κατηγορηματικά ως λύση αλλά γίνεται συζήτηση επ' αυτού, είναι ένα Θέμα.

Προσωπικά, ορισμένα εγκληματα με κάνουν να ξεχειλίζω από οργή (παιδεραστία, εμπόριο ναρκωτικών) τόσο που ακόμα και η θανατική ποινή μου φαντάζει μέτρια ως ποινή(παράδειγμα . Ίσως όμως αυτό που εξυπηρετεί η ποινή του θάνατου τελικά είναι η ανακούφιση των συγγενών, η ικανοποίηση της λαικής μάζας και η ανταπόδωση του πόνου που προκάλεσε ο θύτης. Είναι θεμιτό αυτό και αν ναι είναι αρκετό για να αφαιρέσεις μία (ακόμα), έστω χείριστη, ανθρώπινη ζωή?
:confused: :confused:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν το δει κανείς ως τιμωρία, ναι, είναι απάνθρωπο και απαράδεκτο.

Δεν είναι όμως τιμωρία, ούτε και τόσο πολύ σωφρονισμός των άλλων για να μη διαπράξουν το ίδιο αδίκημα, μια και κάποιος που κάνει εγκλήματα τόσο ειδεχθή δεν νομίζω να κάνει πίσω λόγω φόβου. Το ζήτημα είναι αλλού, στην "οριστική και αμετάκλητη εξουδετέρωση" του ίδιου του επικίνδυνου εγκληματία, όπως έχει τεθεί ήδη και όπως το συνόψισε άριστα ο Μιχάλης:

Η θανατική ποινή είναι σκληρή, απάνθρωπη, αλλά και η πλέον σίγουρη στο ότι ο αποδεδειγμένα εγκληματίας δεν θα ξαναπράξει έγκλημα.
Η θανατική ποινή θα ήταν εντελώς άχρηστη αν υπήρχε για τους επικίνδυνους εγκληματίες ισόβια φυλάκιση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με ένα δικηγόρο και ίσως, αραιά και πού, με κάποιους συγγενείς Α' βαθμού, αν αυτό κριθεί καλό για τους συγγενείς από ψυχολόγο. Π.χ. ένας πατέρας που πεθαίνει μπορεί να θέλει να δει για τελευταία φορά το γιο του, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν πρέπει να επικοινωνούν με κανέναν άλλον. Γιατί είναι γνωστό το ότι πολλοί εγκληματίες έχουν μέσα από τις φυλακές αλληλογραφία όχι μόνο με φίλους, αλλά μέχρι και με θαυμαστές που θέλουν να συνεχίσουν το έργο τους, με κοριτσάκια αν είναι εμφανίσιμοι, και άλλα τέτοια. Παίρνουν και τις αδειούλες τους οι περισσότεροι, και σε μερικά χρόνια - για ένα νέο άνθρωπο, και τα 20 δεν είναι πολλά - βγαίνουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πολλοί με το προσωπικό τους fan club...

Reaction score
1

δλδ η εφαρμογή της θανατικής ποινής προτέινεται ως μέσο απόλυτης εξουδετέρωσης με τη λογική "μακάρι να μπορούσα να τον κλείσω για πάντα και ασφαλώς μέσα αλλά αφού δεν μπορώ (ή το Σ δεν μπορεί) τον σκοτώνω?

Reaction score
5
Ένα πράγμα που με κάνει έξαλλο είναι η υποκρισία...:twisted:

Δε με λέτε...ένας Χριστιανός πρέπει να είναι υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής; Υπέρ ή κατά του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού"; Γιατί άλλα είπε ο Χριστός. Απ'όσο ξέρω τουλάχιστον. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πώς π.χ. αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως "Ορθόδοξοι" και ταυτόχρονα "Πατριώτες" και λοιπά άλλα φαιδρά, αλλά θέλουν από την άλλη το "κράτος" να 'εξοντώσει' αυτούς που τους κάνουν κακό...

Για αναλύστε μου τι καταλαβαίνετε από το εξής και αν το κάνετε πράξη:

"Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην·
και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον·
και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο.
Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής.
Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου.
Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι,
διά να γείνητε υιοί του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς, διότι αυτός ανατέλλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους."

Και μετά ας έρθει να μου μιλήσει κάποιος περί "Χριστιανισμού" και περί "Ορθοδοξίας" και περί "Πατριωτισμού" και περί τρικυμίας στον εγκέφαλο...:happy_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Είμαστε πολύ πιο αυστηροί με τις κατσαρίδες και τα κουνούπια που απλως και αυτά θελουν να ζήσουν.
Τα πρωτα απλως περπατούν και τα δευτερα απλως τσιμπούν, πραγμα που το ξεχνάμε μετα από λιγα λεπτά.
Παντως δεν μας αφαιρούν και την ζωή.
Παρολα αυτά τα εντομοκτόνα ανθούν για τα καημένα τα κουνουπάκια και την αηδιαστική Τερέζα.

Κατάργηση λοιπόν της θανατικής ποινής ΤΩΡΑ.
Αλλα πρωτα για τα κακόμοιρα τα εντομάκια.
Μολις γίνει αυτό, μετα μπορούμε να κοιτάξουμε και τις πιο "ανθρώπινες" κατηoρίες

Τελικα αυτή η ηλεκτρική ρακέτα του Μελιδη με εχει κάνει πολύ ευαίσθητο.
Λυπάμαι Ανδρέα αλλά, αν όντως δε μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά του να σκοτώσεις ένα κουνούπι από το να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, οι απόψεις σου επί του θέματος έχουν περιορισμένη βαρύτητα.

VG

Reaction score
0
Υπερ της θανατικης ποινης για πολυ εξαιρετικες περιπτωσεις οπως πχ βιαστες και δολοφονους παιδιων κατα συρροή, για ποιο λογο να ζησει ενας τετοιος ανθρωπος;Αποτελει απειλη για την κοινωνια και μονο που αναπνέει,συν του οτι μεσα στην φυλακη θα υποφερει βάναυσα, και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο,η σκληρη εκδικηση και η προκληση πονου...διαφορετικα δεν σε χωριζει τιποτα απο τον εγκληματια,ισως μαλιστα εσυ να εισαι χειροτερος γιατι αυτος στην τελικη,εχοντας κανει τετοια πραγματα,ειναι προφανες οτι δεν ειναι ψυχικα υγιης.

Reaction score
6

Λυπάμαι Ανδρέα αλλά, αν όντως δε μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά του να σκοτώσεις ένα κουνούπι από το να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, οι απόψεις σου επί του θέματος έχουν περιορισμένη βαρύτητα.

Μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου , για αυτό και αδίκως λυπάσαι.

Reaction score
6

Δε με λέτε...ένας Χριστιανός πρέπει να είναι υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής;
Ο μοναδικός χριστιανός εδώ μέσα είσαι εσύ.
Για ολους τους άλλους ασε να ξέρουν ο καθένας για τον εαυτό τους , τι είναι.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου , για αυτό και αδίκως λυπάσαι.
Δεν ήμουν σίγουρος πως τα εννοούσες τα περί εντόμων. Γι'αυτό άλλωστε έβαλα και τη δευτερεύουσα υποθετική πρόταση στο post μου. :happy_8:

Reaction score
0
Υπερ της θανατικης ποινης για πολυ εξαιρετικες περιπτωσεις οπως πχ βιαστες και δολοφονους παιδιων κατα συρροή, για ποιο λογο να ζησει ενας τετοιος ανθρωπος;Αποτελει απειλη για την κοινωνια και μονο που αναπνέει,συν του οτι μεσα στην φυλακη θα υποφερει βάναυσα, και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο,η σκληρη εκδικηση και η προκληση πονου...διαφορετικα δεν σε χωριζει τιποτα απο τον εγκληματια,ισως μαλιστα εσυ να εισαι χειροτερος γιατι αυτος στην τελικη,εχοντας κανει τετοια πραγματα,ειναι προφανες οτι δεν ειναι ψυχικα υγιης.
Θυμάσται φαντάζομαι τι έπαθε εκείνο το πράγμα που λεγότανε Δουρής (που βίαζε το 3χρονο αγοράκι του) , την πρώτη νύχτα στην φυλακή τον καθαρίσανε . Αυτός είναι ίσως ο μόνος νόμος της φυλακής που αποδέχομαι .

Και ρωτάω τώρα "δεν είναι υποκρισία να λέμε οτι είμαστε κατά της θανατικής ποινής, ενώ ξέρεις οτι εκεί που τον στέλνεις θα τον σκοτώσουν??"

Reaction score
0
Στη φυλακή ο θάνατος είναι η γρήγορη κάθαρση..
Οι φυλακές είναι κολαστήρια και όχι σωφρονιστικά ιδρύματα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Aν θυμάμαι καλά το περιστατικό, ο Δουρής δεν είναι ΜΟΝΟ ότι βίαζε το αγοράκι του, βρέθηκε ότι το είχε τρυπήσει και με ένα πηρούνι.

Να γιατί μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο πιθανότητα να ξαναβρεθούν έξω από τη φυλακή, όσα χρόνια κι αν περάσουν... Αν αυτό είναι εφικτό,ασφαλώς και είμαι κατά της θανατικής ποινής.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.913

Τι τιμωρία αξίζει σε έναν έμπορο ναρκωτικών, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους παιδιά;
Ρωτήστε τους γονείς ενός τέτοιου παιδιού.

Εγώ προσωπικά βλέποντας στην περιοχή του Ευόσμου έναν τέτοιο (της φυλής Rom) κοινώς γύφτο, που δεν δουλεύει αλλά έχει τεράστια περιουσία, μένει σε μια έπαυλη δίπλα στα τσαντήρια των ομοίων του, έχοντας πόρσε καγιέν των 150.000 ευρώ κ.λ.π. οργίζομαι τόσο που δεν θα με πείραζε να τον έβλεπα στην ηλεκτρική καρέκλα.

Έξω από το σπίτι του γίνεται παρέλαση από νεαρούς χωρίς μυαλό που πάνε να αγοράσουν τη δόση τους και τους οποίους μάλιστα ξεχωρίζει σε κανονικούς και "καλούς" πελάτες και τους δίνει και δώρο μερικά γραμμάρια με την αγορά άνω των 50 ευρώ.
Το κακό είναι ότι δεν το βλέπει κανείς από τους αρμόδιους.
Το βλέπει η γειτονιά και οι υπόλοιποι εκτός απ΄αυτούς.
Πρέπει μια μέρα να βάλω φωτογραφίες για να καταλάβετε τι λέω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Το κακό είναι ότι δεν το βλέπει κανείς από τους αρμόδιους.
Το κακό είναι ότι οι .... αρμοδιοι το ξέρουν πολύ καλά... όπως ξέρουν όλους τους εμπορους της πρεζας....

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Ο μοναδικός χριστιανός εδώ μέσα είσαι εσύ.
Για ολους τους άλλους ασε να ξέρουν ο καθένας για τον εαυτό τους , τι είναι.
Ανδρέα, πολύ άκομψα δεν απαντάς!

Και δεν μίλησα προσωπικά, και σε παρακαλώ μην το κάνεις προσωπικό το θέμα.

Και επειδή βλέπω ότι το κάνετε γαργάρα το ζήτημα, επαναλαμβάνω:

Είστε Χριστιανοί; Πρέπει να κάνετε αυτά που λέει η Καινή Διαθήκη; Τα κάνετε; :p

Γιατί εγώ άλλου είδους σκέψη βλέπω εκφρασμένη σε αυτό το thread...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εκτελέστηκε θανατοποινήτης στο Τέξας.

Ανδρέα, πολύ άκομψα δεν απαντάς!

Και δεν μίλησα προσωπικά, και σε παρακαλώ μην το κάνεις προσωπικό το θέμα.

Και επειδή βλέπω ότι το κάνετε γαργάρα το ζήτημα, επαναλαμβάνω:

Είστε Χριστιανοί; Πρέπει να κάνετε αυτά που λέει η Καινή Διαθήκη; Τα κάνετε; :p

Γιατί εγώ άλλου είδους σκέψη βλέπω εκφρασμένη σε αυτό το thread...

Βρε Ακη εγω απαντώ άκομψα η εσυ κάθε φορα που εχεις διαφορετική αποψη αρχίζεις τις ειρωνείες περι χριστιανών και εθνικοπατριωτικών αντιλήψεων;
Αυτό τελικα το χεις κανει επιστήμη ( την ειρωνεία εννοώ)

Με Ρώτας τωρα εάν ειμαι χριστιανός ( που αυτό είναι άκομψο γιατι δεν σου πέφτει λογος) αλλα σου απαντω πως δεν είμαι ( και δεν είναι αυτό το θεμα).
Το γεγονός πως πολλές φορές τάσσομαι υπερ αυτων που είναι , η τουλάχιστον δηλώνουν χριστιανοί , είναι γιατι μπορω να αποδεχτώ την άποψη τους και τα πιστεύω του για πράγματα που εγω δεν συμφωνώ χωρις να τους ειρωνεύομαι.
Τους υποστηρίζω γιατι έχουν το δικαίωμα εφόσον δεν με ενοχλούν να πιστεύουν ότι θελουν χωρις να ειρωνεύομαι την κάθε της άποψη για τον χριστιανισμό η για την πατριοσίνη τους και δεν γιουχάρω τα πιστεύω τους κάθε που φορα που εχουν διαφορετική άποψη από μενα σε διάφορα θέματα. λες και αυτή είναι η αιτία για αυτές τους τις απόψεις .

Την απάντηση στη ερώτηση σου την εχω καθώς την ιδια ερώτηση εχω κάνει και γω με κόσμιο τροπο και χωρις ειρωνείες σε φίλους μου που είναι εκνευριστικά ( για μενα ) "οπαδοί" του χριστιανισμού και μου έχουν απαντήσει και οι δυο με τον ίδιο τρόπο .
Είμαι όμως εντελώς ακατάλληλος για να την εκφέρω εγώ.

Στην συνέχεια μπορούμε να επανέρθουμε στο θεμα που άνοιξε ο giotamike , και τις ανησυχίες σου για το που παει ο κοσμος με τοσους χριστιανούς και βλαμμένους εθνικοπατριώτες μπορούμε να τις συζητήσουμε σε άλλο τοπικ

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.913

Είμαι χριστιανός και πιστεύω βαθιά σ΄αυτό που εγώ νομίζω.
Όχι στους παπάδες με τις μερσεντές, τις εκκλησίες "επιχειρήσεις" που ξοδεύουν εκατομμύρια μόνο για τον καλωπισμό τους, ενώ για το συσσίτιο μερικά λεπτά του ευρώ για κάθε άτομο άστεγο, τις ακριβές "διαβασμένες και σαραντισμένες" εικόνες, τα φυλαχτά, τα άγια ξύλα κ.λ.π.
Δεν πιστεύω σ΄αυτά.

Διαπιστώνω όμως με λύπη μου ότι στη σημερινή κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί, αν πας με το γράμμα του χριστιανισμού κάηκες. Δεν επιβιώνεις.
Είναι η σκληρή πραγματικότητα δυστυχώς. Χειρότερα κι από ζούγκλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.691
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI