Η μαστόρισσα κουνιάδα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Επειδή δεν ξέρετε πότε θα ξανάχει κάλμα, το καλό που σας θέλω να απολαύσετε αυτήν εδώ την κάλμα, γιατί έρχεται φρέσκο πράμα, πολύ φρέσκο. Να σας πω λοιπόν κάτι να συζητήσουμε έτσι ανάλαφρα και στο πολύ cool. Το λοιπόν και που λέτε, χατζηπροχτές και σήμερις συνομιλώ να πούμε με ένα επιφανές μέλος του σεπτού τούτου χώρου, και η κουβεντούλα τό ‘φερε και στα καρεκιέ (*). Εντάξει, μη φανταστείτε ότι το μέλος είναι και πολύ επιφανές, πρόκειται περί σοβαρού ατόμου, καθ’ όσον ούτως ειπείν να πούμε, το απαυτό του, το στερεοφωνικό του ντε, κοστίζει λιγότερο από εφτάμισυ αντιτορπιλικά. Το λοιπόν, μου λέει το παιδί, ότι προχτές άκουγαν ένα καλώδιο ρεύματος, και ακουγότανε λέει διαφορετικά από κάποιο άλλο. Ναι, αλλά εμένα ρε ούστη μου, εκείνο που με εξιτάρει είναι ότι πάντα –μα πάντα!- καλύτερα ακούγεται το ακριβότερο. Ε, άμα σας λέω!

Παράδειγμα! Παίρνετε ένα μισοστρωμένο κομπιουτεροκαβλώδιο, το κοτσάρετε πάνω στο σιντοτέτοιο, και ξαφνικά η Κάλας ακούγεται πολύ δυσκοίλια, σαν ανάλατο ρύζι Μπαρμπαμπέν. Αλλάζετε το μισοστρωμένο κομπιουτεροκαβλώδιο με ένα πλήρως στρωμένο κομπιουτεροκαβλώδιο, από Compaq 386 ας πούμε, και ψιλοστρώνει το πράμα. Τώρα η Κάλας ακούγεται σαν Κάλας, αλλά λείπει κάτι, κάτι σαν να την έχουν κάνει κοπάνα τα μισά βιολιά και να πήγαν για γκόμενες. Λέπτυνση ρε παιδί μου. Ξάφνου παίρνετε το πράγμα πολύ σοβαρά, σας πιάνει το χαϊεντικό σας, και κοτσάρετε στο σιντοτέτοιο ένα καλώδιο «επώνυμο», που χρεώνεται κανονικά και με το νόμο. Αααα, το καλώδιο! Είδες λοιπόν; Τώρα η Κάλας έχει έρθει στα κέφια της και έχει ανέβει και μέστωσε, άσε δηλαδή που γύρισαν και τα βιολιά από το ξεπόρτισμα, και όλα πλέον βαίνουν καλώς! Όλα; Αμ δε! Ο τυμπανιστής; Δεν έφαγε σήμερα; Μήπως μάλωσε με την πεθερά του; Μήπως τον ξεθέωσε η κουνιάδα του χθες βράδυ και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του;

Τώρα σας θέλω! Εδώ στα δύσκολα σας θέλω! Τώρα πρέπει να δείξετε τον ανδρισμό σας, τώρα πρέπει να δείξετε πραγματικά πόσο μακρύ το έχετε. Το καλώδιο. Πάτε λοιπόν και παίρνετε ένα πραγματικά καλό καλώδιο ρεύματος. Έλα! Δε θέλω αηδίες. Το καλό πράμα πληρώνεται, πώς να το κάνουμε δηλαδής. Ρωτήστε και τον τυμπαναδόρο, πόσα του τραγάνισε η κουνιαδίτσα του για εκείνη τη ρενάρ. Πάτε λοιπόν και παίρνετε ένα καλώδιο των 1000 ευρώ, κανονικά με απόδειξη. Όχι τίποτ’ άλλο δηλαδής, αλλά με τί μούτρα θα μπείτε στα φόρουμ. Ενώ άμα έχεις καρεκιέ των 1000 ευρώ, πώς να το κάνουμε δηλαδή, είναι αλλιώς. Δε σ’ αγγίζει ούτε ο Κόγιας. Είσαι υπεράνω ρε παιδί μου. Και η Κάλας, α!, η Κάλας. Τώρα πια η γυναίκα τα δίνει όλα, ακόμα κι ο τυμπαναδόρος είναι στα κέφια του. Κι αν τον ξεζούμισε χτες βράδυ η κουνιάδα του, ε, χαλάλι μωρέ! Χίλια ευρώ είναι αυτά.

Χμ, ναι, αλλά λείπει κάτι ακόμα. Λείπει εκείνη η ανεπαίσθητη πινελιά, το final touch ρε παιδί μου, εκείνο το επιστέγασμα του performance που πραγματικά απογειώνει το σύστημα, που κάνει τη δυναμική περιοχή θεόρατη και το «soundstage» πελώωωωωωωωωωωωωωωριο. Ε λοιπόν ναι! Σας το λέω κατάμουτρα ρε. Πάτε να πουλήσετε μούρη με ψωροκαβλώδια του χιλιάρικου, ε; Παλιοπιρπιτσόλια της συμφοράς! Πού πά’ ρε κύριος! Έτσι άντε. Πήραμε ένα καρεκιέ του χιλιάρικου και βάλαμε την κουνιάδα του τυμπαναδόρου στη θέση της; Έχετε δρόμο ακόμα. Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ. Να το στήσετε σωστά το σύστημά σας. Ξέρετε τί Τέχνη χρειάζεται για να μπήξετε ένα καρεκιέ σωστά στην υποδοχή του; Αμ στην πρίζα. Άντε θα το βάλετε σε όποια πρίζα νά ‘ναι. Άσχετοι, ε, άσχετοι. Χειρότεροι κι από μένα είστε.

Μα ρε ούστη μου, κάτι πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω! Δηλαδή, όσο πιο ακριβό είναι το καρεκιέ, τόσο πιο καλό είναι. Και σου την κάνει νά!, με το συμπάθιο. Την εικόνα και το «soundstage». Κάτι συμπτώσεις ρε παιδί μου! Μυστήριο πράμα η Επιστήμη της Καβλωδιολογίας...

(*), καβλώδια (ή καβλώδιο) ρεύματος κι έτσι.

Reaction score
8
Υστερα απο πολυετης ακροασεις με καλωδια οπως τα ανωτερα αποφαινομαι τα εξεις
Οντως ακους περισσοτερα πραγματα ειδικα αν εχεις βαλει πλυντηριο πιατων κλιματιστικα κλπ. Ομως πολλοι αλλαζουν το καλωδιο απο τον πινακα μεχρι το συστημα-παντως πιο λογικη κινηση απο τα 1000 η τα 100 ευρω για ενα καλωδιο μιας συσκευης- και εδω ειναι ομως που δυστυχως το μεγεθος μετραει, γιατι συνηθως τα μετρα ειναι μικροτερα απο τα χικιομετρα βλεπε αποσταση πινακα-συστημα και πινακα-υποσταθμου ΔΕΗ.
Σε εναν κοσμο ομορφο ιδανικα πλασμενο οπου θα υπαρχει ενα μαραφετι που θα σου δινει πεντακαθαρο και σταθερο ρευμα και για τις περιπτωσεις της συνδεσης των συσκευων με αυτο και οχι αυτο με το ρευμα το ξανασυζηταμε για το 1000κο. Δυστυχως σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το χοντρο ειναι και το καλυτερο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Aγαπητε κυριε Κογια μας ...........Απο τοτε που εβαλα στο CD μου το καλωδιο του ρευματος που εβγαλα απο ενα αρχαιο σιδερο (singer παρακαλω αυτο με την ασπρομαυρη καλτσα)της γιαγιας 35 ετων την λεγομενη καρβουνιαρα(εβαζες κομματακια απο καρβουνο για να σιδερωσει).....εχω ολοκληρωθει σαν ανδρας!!!!!!!!!!!!
Το soundstage ακουγεται τεραστιο και ΚΑΥΤΟ,η ροη της μουσικης πληροφοριας
ειναι απιστευτη σαν να σιδερωνεις πιετα!!!!!!
Στις μανσετες εχω προβλημα αλλα μου ειπαν οτι θελει πανω απο 4000 ωρες για να στρωσει!!!!Πιστευω οτι μεχρι του χρονου την Λαμπρη να το εχω στρωσει οποτε αναμμενετε τοτε τα αποτελεσματα!!!!
Περιμανω επισης και ενα καλωδιο ρευματος απο μπετονιερα τσιμεντου(ειναι ιδανικο για τελικους) αλλα ειναι μπανακριβο και θα μεινει μαλλον σαν μια φαντασιωση !!!!!!!!

Attachments

Reaction score
10
Γενικα ένα καλωδιο πρεπει να στοιχιζει 1000 ευρω max….
Oτιδηποτε παραπανω από αυτό είναι κοροιδια!
Τωρα αν τα εχεις και θελεις να τα δωσεις με γεια σου με χαρα σου. Είναι και το ψυχολογικο ετσι και αλλιως…..
Εχω ακουσει καλωδιωση συστηματος 60000 ευρω να κανουν ένα συστημα να ακουγεται χειροτερα από τη προηγουμενη καλωδιωση των 10000 ευρω.
Οι διαφορες τις περισσοτερες φορες υπαρχουν, αλλα είναι πολύ μικρες. Βεβαια αυτό είναι και το hi-end. Φυσικα και υπαρχει και θεμα ματσαρισματος.
Kαλυτερα να τα δωσεις σε ένα καλυτερο μηχανημα. Φυσικα αυτά περι καλωδιων τοστιερας, ψυγειου η δεν ξερω εγω τι άλλο είναι ανεκδοτα. Σε ένα καλο συστημα πρεπει να υπαρχει ένα αξιοπρεπες καλωδιο.
Αυτά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το χιλιάρικο το βάζεις σαν όριο σε κάθε είδους καλώδιο (ρεύμα, ic, ηχείων)? Ρωτάω γιατί ένα καλώδιο ηχείων σε σχέση με ένα ψηφιακό ic είναι κάπως...

...

Reaction score
10
Εννοω οτι max ενα χιλιαρικο απο πλευρας ερευνας, υλικων, εργατοωρες και τα λοιπα. Απο κει και περα μας πιανουν το κωλο.

Λαμπρο, χιλιαρικο ολο το καλωδιο.

Reaction score
5
Δυστυχως σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το χοντρο ειναι και το καλυτερο.

Ειδικά άμα είναι μεγάλο και χοντρό το καβλώδιο η ικανοποίηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στην κουνιαδίτσααααααα

Άσε που ο τυμπανιστής μπορεί και βαρά πιο δυνατά και με χάρη τα τύμπανα πάνω κάτω!

Reaction score
5
Λαμπρο, χιλιαρικο ολο το καλωδιο.
Και είναι λογικό αυτό το κόστος; Όρισέ μου το "καλώδιο" που λες.

πχ. καλώδιο RCA 1μ; 2μ; είναι λογικο ενα τέτοιο καλώδιο να κανει ένα χιλιάρικο;
ένα coaxial;
ένα ic;

Reaction score
10
Γενικα μιλαω....Μπα σε καλο σου......χαχαχαχ
Ειτε 1 μετρο ειναι ειτε 2 η ιδια ερευνα εχει γινει, και οι ιδες εργατοωρες εχουν αφιερωθει.
Τωρα αν εχει συστημα που κοστιζει 500.000 E δωσει και 50000 E για καλωδια, no problem.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Η μαστόρισσα κουνιάδα

...
.....:cool_11:.......

Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Πιο σιγά να τα λέτε γιατί δεν μπορώ να γελάω δυνατά...(είμαι στο γραφείο)

Reaction score
8
μπορει να μου πει καποιος πως ενα μετρο αγωγου εστω κι απο χρυσο μπορει να επηρεασει-καλυτερεψει το ρευμα που ερχεται απο αλλα 19.999 μετρα αγωγου ποιοτητας κουκουρουκου.
Καποιο σκουπιδια στην εισοδο-σκουπιδια στην εξοδο που λενε οι εχθροι μας οι αγγλοι εδω δεν ισχυει;
Μιλαμε παντα για καλωδια ρευματος.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Η μαστόρισσα κουνιάδα

.....:cool_11:.......

Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Πιο σιγά να τα λέτε γιατί δεν μπορώ να γελάω δυνατά...(είμαι στο γραφείο)

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που το βρισκεις το αστειο. Εξηγησαε μου σε παρακαλω γιατι θα παθω καταθλιψη με αυτα που διαβαζω στο αλλο thread. Να γελασω και εγω λιγο ρε παιδι μου.

Reaction score
8
Εχω ακουσει καλωδιωση συστηματος 60000 ευρω να κανουν ένα συστημα να ακουγεται χειροτερα από τη προηγουμενη καλωδιωση των 10000 ευρω.
ρε διαολε των ποσων 100δων χιλιαδων ευροπουλων ηταν το συστημα που ειχε 60.000 ευρω καλωδια;
Γυναικααααα ελα διαβασε εδω να δεις που λες οτι ειμαι μουρλος που χαλαω λεφτα για καλωδια

christolical

Reaction score
10
wall_1 wall_1 wall_1 wall_1 wall_1 wall_1 wall_1

Κόγιααααααααααααααααααααααααααα, help.....:crazy_1:

Kαλημερα αδερφε..Εξακολουθεις να μην διαβαζεις τι λεω...
Ειπα "Αν τα εχεις και το συστημα σου εχει 600.000 Ε γουστο σου καπελο σου, αυτο δεν σημαινει οτι η διαφορα θα ειναι σημαντικη...."

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η μαστόρισσα κουνιάδα

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που το βρισκεις το αστειο. Εξηγησαε μου σε παρακαλω γιατι θα παθω καταθλιψη με αυτα που διαβαζω στο αλλο thread. Να γελασω και εγω λιγο ρε παιδι μου.
Σε αυτό..
"Oτιδηποτε παραπανω από αυτό είναι κοροιδια!"

Αυτό το 'όριο' ποιος το έχει θέσει ;
Αν καταφέρεις να μου αποδείξεις ότι ένα καλώδιο ρεύματος των 900€ είναι 'τίμια' αγορά* και ένα των 1200 κοροϊδία, θα σε αποκαλέσω δάσκαλο !

Η απόδειξη θα πρέπει να γίνει με ακουστές διαφορές φυσικά, ελπίζω να συμφωνείς σε αυτό.

*Τίμια αγορά = αξίζει τα λεφτά του = το καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικά (αναβάθμιση) με +1000€

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab