"Home-Theater μεσαίου αναστήματος"

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και καιρό παρακολουθώ τις συζητήσεις σας ως θεατής, όμως πιστεύω ότι η βοήθειά σας πλέον μου είναι απαραίτητη !!!
Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου εξοπλισμού για Home Theater και όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται πολύ για να πελαγώσει κανείς σε πολλούς και διάφορους τομείς.
Για να μην φλυαρώ άλλο λοιπόν, ξεκινάω :
1. Τηλεόραση:
1η επιλογή Samsung LE40F86BD
επιλογή Sony KDL-40X3000
επιλογή LG 42LY99
Από τις επιλογές μου καταλαβαίνετε ότι τα MUST είναι 1080ρ και 100Hz με τιμή λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 2000 ευρώ. Η γνώμη σας?
2. Βιντεοπροβολέας:
Εδώ με MUST τα 1080ρ και το πορτοφόλι μου να αντέχει λίγο πάνω από τα 1500 ευρώ, νομίζω ότι είναι μονόδρομος η επιλογή του EPSON EMP-TW1000 (τον έχω βρει 1699€), όμως κάθε πρόταση καλοδεχούμενη, όπως και η βοήθεια σε πανί προβολής μιας και στον τομέα αυτό δηλώνω άγνοια! (εκτός από το μέγεθος που θέλω να είναι έως 2 μέτρα με φορμά 16:9).
3. Ενισχυτής AV:
Εδώ είμαστεεεεεεεε !!!
Θα απλοποιήσω τα πράγματα λέγοντας ότι αντέχω τα 1000€-1200€.
Από άποψη εξοπλισμού θα ήθελα ότι προσφέρει ο ΟΝΚΥΟ ΤΧ-SR875 με τιμή Γερμανίας φυσικά (1075€ + μεταφορικά), αλλά διστάζω στο ζήτημα εγγύησης και service. Έχω εναλλακτικά υπ’οψιν μου τους :
ΥΑΜΑΗΑ RXV-1800 , SONY STR-DA3300ES και PIONEER ??????
Το μπέρδεμα μου είναι στην δυνατότητα του ενισχυτή για upscalling στα 1080p ή απλό switching. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να βλέπω την συλλογή μου από DVD σε «1080p απόδοση», μιας και δεν μπορώ να κάνω καινούργια συλλογή από Blue-Ray.
Μήπως το KISS DP-600 θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα?

Ξέρω ότι κούρασα, όπως επίσης ξέρω ότι από τις απαντήσεις σας θα δημιουργηθούν νέες απορίες. Όμως ελπίζω ότι με την βοήθεια σας θα ξετυλίξω το κουβάρι που ονομάζω «Home-Theater μεσαίου αναστήματος»!
Ευχαριστώ!

Reaction score
62
Καλωσήλθες στην παρέα μας λοιπόν!!!

Για αρχή θα σου πρότεινα ασυζητητί προβολέα σε περίπτωση που τον θές μόνο για ταινίες.
Σε περίπτωση που θα τον μοιράζεσαι μεταξύ ταινιών και τηλεόρασης, τότε θα σου πρότεινα να πας σε μια καλή 1080p.

Όσον αφορά τον ενισχυτή, με τα λεφτά που διαθέτεις, μπορείς άνετα να αγοράσεις έναν σύγχρονο που αποκωδικοποιεί τα πάντα!! Οι Onkyo είναι πολύ καλοί ενισχυτές (έχω τον 705) και, όσον αφορά την εγγύηση, ισχύει για όλη την EU, επομένως είναι αναγκασμένοι να στον επισκευάσουν σε περίπτωση προβλήματος. Βέβαια η αντιπροσωπία της Onkyo στην Ελλάδα είναι.....wall_1
Μπορείς εναλλακτικά να δείς και τον Pioneer LX70 που με λίγο ψάξιμο, μορείς να τον τσιμπήσεις απο το εξωτερικό σε καλή τιμούλα!!

Reaction score
0
Ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντησή σου.
Να κάνω πρώτα μερικές διευκρυνήσεις.....
Σκέφτομαι να πάρω τηλεόραση FullHD, μια από τις τρείς παραπάνω επιλογές (και εδώ θα ήθελα την γνώμη των φίλων του AVsite), αλλά ΚΑΙ projector μόνο για ταινίες και έχω στο μυαλό μου τον EPSON, εκτός και αν παίζει κάτι πιο ποιοτικό με μικρό επιπλέον κόστος.....
Επίσης θα ήθελα βοήθεια και στο πανί προβολής που όπως αναφέρω δεν ξέρω τίποτα, ούτε καν μάρκες :crazy_1: .
Για τον ενισχυτή θα ήθελα κάποιο σχόλιο για τους SONY-3300 και YAMAHA-1800. Είναι καλύτερα για μένα να αποκλείσω πρώτα κάποιους για συγκεκριμμένο λόγο, μέχρι να φτάσω στην τελική επιλογή.
Τέλος με ενδιαφέρει πολύ το κεφάλαιο upscalling στην ποιότητα προβολής των απλών DVD. Καμιά συγκεκριμμένη πρόταση εδώ???
Συγνώνη αν γίνομαι κουραστικός.......
Χαίρομαι και 'γω που ήρθα στην παρέα σας και ελπίζω με τον καιρό να φανώ κι εγώ χρήσιμος !

Reaction score
0
Απάντηση: "Home-Theater μεσαίου αναστήματος"

Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και καιρό παρακολουθώ τις συζητήσεις σας ως θεατής, όμως πιστεύω ότι η βοήθειά σας πλέον μου είναι απαραίτητη !!!
Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου εξοπλισμού για Home Theater και όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται πολύ για να πελαγώσει κανείς σε πολλούς και διάφορους τομείς.
Για να μην φλυαρώ άλλο λοιπόν, ξεκινάω :
1. Τηλεόραση:
1η επιλογή Samsung LE40F86BD
επιλογή Sony KDL-40X3000
επιλογή LG 42LY99
Από τις επιλογές μου καταλαβαίνετε ότι τα MUST είναι 1080ρ και 100Hz με τιμή λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 2000 ευρώ. Η γνώμη σας?
2. Βιντεοπροβολέας:
Εδώ με MUST τα 1080ρ και το πορτοφόλι μου να αντέχει λίγο πάνω από τα 1500 ευρώ, νομίζω ότι είναι μονόδρομος η επιλογή του EPSON EMP-TW1000 (τον έχω βρει 1699€), όμως κάθε πρόταση καλοδεχούμενη, όπως και η βοήθεια σε πανί προβολής μιας και στον τομέα αυτό δηλώνω άγνοια! (εκτός από το μέγεθος που θέλω να είναι έως 2 μέτρα με φορμά 16:9).
3. Ενισχυτής AV:
Εδώ είμαστεεεεεεεε !!!
Θα απλοποιήσω τα πράγματα λέγοντας ότι αντέχω τα 1000€-1200€.
Από άποψη εξοπλισμού θα ήθελα ότι προσφέρει ο ΟΝΚΥΟ ΤΧ-SR875 με τιμή Γερμανίας φυσικά (1075€ + μεταφορικά), αλλά διστάζω στο ζήτημα εγγύησης και service. Έχω εναλλακτικά υπ’οψιν μου τους :
ΥΑΜΑΗΑRXV-1800 , SONYSTR-DA3300ESκαι PIONEER ??????
Το μπέρδεμα μου είναι στην δυνατότητα του ενισχυτή για upscalling στα 1080p ή απλό switching. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να βλέπω την συλλογή μου από DVD σε «1080p απόδοση», μιας και δεν μπορώ να κάνω καινούργια συλλογή από Blue-Ray.
Μήπως το KISS DP-600 θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα?

Ξέρω ότι κούρασα, όπως επίσης ξέρω ότι από τις απαντήσεις σας θα δημιουργηθούν νέες απορίες. Όμως ελπίζω ότι με την βοήθεια σας θα ξετυλίξω το κουβάρι που ονομάζω «Home-Theater μεσαίου αναστήματος»!
Ευχαριστώ!
Καταρχήν καλώς μας βρήκες!!!!!!

1. Τηλεόραση

Από αυτές που προτείνεις θα σου έλεγα να πας προς Samsung μεριά......με λίγο ψάξιμο μπορείς να την βρείς και κάτω από 1900Ε......:cool_4:

2. Βιντεοπροβολέας

Για το ποσό που αναφέρεις ο 1000άρης Έπσονας είναι και η μοναδική 1080p πρόταση αυτή τη στιγμή......:sad:

3. Ενισχυτής AV

Εδώ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα......μακράν καλύτεροι όλων έχουν αποδειχθεί οι Onkyo.......αλλά επειδή στην Ελλάδα η αντιπροσωπία δεν ξέρει τι της γίνεται πάμε για αλλού.......εκτός κι αν δεν σε πειράζει να αγοράσεις από Γερμανία, με ότι αυτό συνεπάγεται......:sad:.........ο Yamaha είναι περισσότερο μουσικός οπότε θα σου πρότεινα τους LX60/LX70 της Pioneer.......για τον Sony ούτε κουβέντα(λόγω χαρακτηριστικών, όχι τίποτα άλλο :happy_9:).......αν δεν σε πειράζει να υπερβείς λίγο τον προυπολογισμό σου ρίξε μια ματιά και στον AVR-3808 της Denon......μπορείς να τον βρείς γύρω στα 1400Ε......:cool_4:

Reaction score
117
Εγώ θα πρότεινα να αναδιαρθρώσεις ίσως λίγο τα "οικονομικά" και την κατανομή τους, να πεις λίγα παραπανω για την χρήση του καθε μηχανηματος, όπως και αν είσαι καλυμενος απο ηχεια και αν στα 1500 του προβολεα περιλαμβανεις και το πανι.

Reaction score
0
Thanks για τα tips!!!
Κι εγώ πιστεύω ότι για τηλεόραση, η Samsung LE40F86BD είναι η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση.
Όσο για τον Optoma θα τον μελετήσω λίγο όπως και τον BENQ.
Καμιά πρόταση για πανί ???

Reaction score
50
Το πανί είναι κι αυτό κάποιο έξοδο (εκτός αν πάρεις κάτι εντελώς απλό). Καταρχήν σε τι διάσταση το θες και πόσα θες να δώσεις; Να φανταστώ ότι μιλάμε για πανί 16:9, σωστά;

Reaction score
1
Για τον προβολεα συμφωνω απολυτα με τον Νικο και τον Αντρεα, πρεπει τουλαχιστον να δεις τον Optoma σε αυτα τα λεφτα.

Οσο για την τηλεοραση, εαν αποφασισεις οτι μπορεις να κανεις εναν συμβιμασμο στα 100Hz, ριξε και μια ματια στην προσφορα του Πλαισιου στην Sharp Aquos LC-42XD10E, στα 1400€. Την ειδα προσφατα και μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις. Aν παλι οχι, οι επιλογες σου μου φαινονται πολυ καλες.

Reaction score
0
Η ιδανική διάσταση για τον χώρο μου ειναι 1.80 με 2.00 μέτρα φάρδος, σε φορμά 16:9
Επειδή οι τιμές ποικίλουν σε ποιότητα ή αν ειναι ηλεκτικό κλπ. θα ήθελα μια μικρή αναφορά π.χ.
Υπάρχει πανί επιτοίχιας στηριξης manual αλλά ακριβό λόγω ποιότητας?
Πόσο ρόλο παίζει στην απεικόνηση κλπ.
Σας είπα είμαι εντελώς άσχετος σε αυτό!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.842
Απάντηση: "Home-Theater μεσαίου αναστήματος"

Θα απαντήσω μόνο στο θέμα της τηλεόρασης.
Είδα σήμερα την Samsung LE40F86B και μου άρεσε πολύ περισσότερο απο την Sony KDL-40V3000 και την Sony KDL-40W3000. Εξίσου καλή ήταν η Philips Cineos 42PFL9632D.
Τα καλύτερα χρώματα, αλλά με ελαφρά μικρότερη λεπτομέρεια είχε η Toshiba Regza 40XF355DG.
Όλες έπαιζαν ένα demo (το ίδιο) απο dvd.
:happy_9:

Reaction score
62
Η ιδανική διάσταση για τον χώρο μου ειναι 1.80 με 2.00 μέτρα φάρδος, σε φορμά 16:9
Επειδή οι τιμές ποικίλουν σε ποιότητα ή αν ειναι ηλεκτικό κλπ. θα ήθελα μια μικρή αναφορά π.χ.
Υπάρχει πανί επιτοίχιας στηριξης manual αλλά ακριβό λόγω ποιότητας?
Πόσο ρόλο παίζει στην απεικόνηση κλπ.
Σας είπα είμαι εντελώς άσχετος σε αυτό!!!!!!!!!!!!
Πας για 92" πανί λοιπόν. Αξιόλογη πρόταση και με καλή σχετικά απόδοση/τιμή είναι τα Dalite, επομένως ρίχ' τους μιά ματιά. Για την τιμή, παίζουν όλα ρόλο, μάρκα, ίντσες, ηλεκτρικό, σταθερό ή μήχανικό, μοντέλο κλπ. πχ το 92" model B χειροκίνητο της Dalite έχει γύρω στα 400€, αν δεν απατώμαι. Τώρα, αν πήγαινες σε Stewart, μην μάθεις τιμές καλύτερα!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: "Home-Theater μεσαίου αναστήματος"

Καταρχήν καλώς μας βρήκες!!!!!!

1. Τηλεόραση

Από αυτές που προτείνεις θα σου έλεγα να πας προς Samsung μεριά......με λίγο ψάξιμο μπορείς να την βρείς και κάτω από 1900Ε......:cool_4:

2. Βιντεοπροβολέας

Για το ποσό που αναφέρεις ο 1000άρης Έπσονας είναι και η μοναδική 1080p πρόταση αυτή τη στιγμή......:sad:

3. Ενισχυτής AV

Εδώ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα......μακράν καλύτεροι όλων έχουν αποδειχθεί οι Onkyo.......αλλά επειδή στην Ελλάδα η αντιπροσωπία δεν ξέρει τι της γίνεται πάμε για αλλού.......εκτός κι αν δεν σε πειράζει να αγοράσεις από Γερμανία, με ότι αυτό συνεπάγεται......:sad:.........ο Yamaha είναι περισσότερο μουσικός οπότε θα σου πρότεινα τους LX60/LX70 της Pioneer.......για τον Sony ούτε κουβέντα(λόγω χαρακτηριστικών, όχι τίποτα άλλο :happy_9:).......αν δεν σε πειράζει να υπερβείς λίγο τον προυπολογισμό σου ρίξε μια ματιά και στον AVR-3808 της Denon......μπορείς να τον βρείς γύρω στα 1400Ε......:cool_4:
Συμφωνώ απόλυτα με όλες τις επιλογές..

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106