Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Reaction score
59
Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι με αξιόλογους ανθρώπους που επικοινωνώ στην Αμερική και τους έχω σε εκτίμηση, η εντύπωση που έχουν για τα εν λόγω ηχεία της δικιάς μας της Analysis είναι πάρα πολύ καλή.Λ.Σ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Τι πρόβλημα είναι αυτό και γιατί να παρουσιάζεται στους 100 κύκλους;

...
Αναφέρομαι στη περίπτωση που μειώσει την απόσταση από το πίσω τοίχο κάτω από 1,7 μέτρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Peter (αλήθεια Πέτρο σε λένε;) τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε ακρόαση με το ταπεινό golmund mimesis 14 (που αναπαύεται στο κουτί του), αντί του κανονικού μου dac. :109:

...
Πέτρο με λένε Νίκο και το Μενί είναι από τα πρώτα γράμματα του επιθέτου μου:128::128:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Peter (αλήθεια Πέτρο σε λένε;) τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε ακρόαση με το ταπεινό golmund mimesis 14 (που αναπαύεται στο κουτί του), αντί του κανονικού μου dac. :109:

...
Αν ανέβαινα με τουτού θα κουβάλαγα ένα φτηνό ταπεινό Rotel που έχω πειράξει να ακούγαμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αναφέρομαι στη περίπτωση που μειώσει την απόσταση από το πίσω τοίχο κάτω από 1,7 μέτρα.
Ναι, τι θα πάθει αν μειώσει περισσότερο την απόσταση;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν ανέβαινα με τουτού θα κουβάλαγα ένα φτηνό ταπεινό Rotel που έχω πειράξει να ακούγαμε.
Δεν πειράζει, θα την βρούμε την άκρη. :126:

...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

[FONT=&quot]...[/FONT] [FONT=&quot]Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις ούτε κάν[/FONT] [FONT=&quot]ένα σύγχρονο μαγνητοστατικό που οδηγείται όχι «μονόπλευρα»[/FONT]
[FONT=&quot]αλλά [/FONT][FONT=&quot]push pull.[/FONT]
Αγαπητέ μου κύριε Τσαντουλή - που πάντα έδινα και δίνω μεγάλο βάρος στην γνώμη σας - ποιό μαγνητοστατικό φέρει μαγνήτες εμπρός και πίσω της μεμβράνης; Παρακαλώ πολύ διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως το μοναδικό είναι το Magnepan 20.1

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Αγαπητέ μου κύριε Τσαντουλή - που πάντα έδινα και δίνω μεγάλο βάρος στην γνώμη σας - ποιό μαγνητοστατικό φέρει μαγνήτες εμπρός και πίσω της μεμβράνης; Παρακαλώ πολύ διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως το μοναδικό είναι το Magnepan 20.1
Αγαπητέ Φίλε πράγματι κάνεις λάθος !

Σαν παράδειγμα φέρνω τις κατασκευές της Eminent

Technology

που μάλιστα εισήχθησαν στην Ελλάδα κάποια εποχή

από το studio Genesis του Γιώργου Ζωδιάτη.

Ένα απο τα μικρότερα ηχεία της αν δεν κάνω λάθος

ήταν και αυτό :

The LFT-6 Planar Magnetic Reference Loudspeaker

Και το LF3 :

Reaction score
8
Bασιλη
αφου καταρχας σου πω οτι η δικη σου γνωμη μετραει πολυ περισσοτερο απο την δικη μου, και αυτο δεν το γραφω λογω ευγενειας αλλα και γιατι το πιστευω λογω γνωσεων και εμπειριων που εχεις, θα ηθελα να επισημανω καποια σημεια - οχι διαφωνιες.
Καταρχας δεν εχω ακουσει ποτε τετοια ηχεια με την διαταξη που αναφερεις οποτε δεν μπορω να εχω ιδια αποψη. Απο τις υπολοιπες υλοποιησεις που αναφερεις σε καποια πραγματα το ηχειο σαφως υστερει και σε αλλα σαφως υπερεχει. Ας πουμε υστερει στην μεσαια περιοχη απο τα ηλεκτροστατικα, αλλα για μενα υπερεχει στο χαμηλο μερος του φασματος και απο πολλα και στο υψηλο oπως και στις μεγιστες σταθμες.
Απο τις καινουργιες υλοποιησεις οπως τα Martin Logan Purity τα οποια δυστηχως τα ακουσα για πολυ λιγο, φανηκε να χανει στο ανωτερο και μεσαιο μερος του φασματος, οπως και σε ταχυτητα, αλλα το χαμηλο των PURITY μου φανηκε καπως ψευτικα τονισμενο, δηλαδη σαν να ηθελαν να πουν κυττα χαμηλο που εχουμε που σε μακρα ακροαση ισως να αποδυκνειοταν σαν αδυναμια.
Τα ηχεια αυτα ομως τα εχεις ακουσει εσυ τοσο πολυ που πιθανον να κανω λαθος. Τελος ενας αλλος λογος που αγαπω αυτα τα ηχεια ειναι οτι ειναι οτι πιο hi end εχει κατασκευαστει στην Ελλαδα και για μενα το να τα ακουω μου προσδιδουν την ιδια ευχαριστηση με την οδηγηση μιας FERRARI DINO, τωρα αν καποιο σουπερ ντουπερ γιαπωνεζικο την περναει στις στροφες δεν πειραζει παλι δεν τα αλλαζω.

Reaction score
0
Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Τελικα για νακουστει απο πανελ ηχειο χαμηλο σφιχτο και δυνατο μονοδρομος ειναι το sub? Αποσα εχω διαβασει ακομα δεν καταλαβα.

Reaction score
0
Άκουσα άλλα δύο συστήματα με ANALYSIS και ήταν μέτρια.
Η μεγάλη απογοήτευση ήταν τα Martin Logan Summit.
Απαράδεκτος ήχος.
Πολύ χειρότερος από το σήστημα που είχα ακούσει με τα πιούριτυ.
Κύριε Τσαντουλή μήπως μπορώ να ακούσω το σύστημα σας;
Θα με υποχρεώσετε γιατί έχω χάσει τη μπάλα.

Reaction score
59

Τελικα για νακουστει απο πανελ ηχειο χαμηλο σφιχτο και δυνατο μονοδρομος ειναι το sub? Αποσα εχω διαβασει ακομα δεν καταλαβα.
Λένα εξαρτάται
1.για τί και ποιο 'πάνελ' μιλάει κάποιος
2.Τί εννοεί με χαμηλό σφυχτό και δυνατό.

Όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το θέμα, το sub δεν είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζεται πάντα.

Δυστυχώς, η άποψη γενικά περί 'πάνελ' στηρίζεται σε 'περιορισμένη' εμπειρία και σε πολλές προκαταλήψεις του ειδικού τύπου που ακόμα καλλιεργούν και συνεχίζουν άλλοι.
Πολλές φορές μιλάν για 'πάνελ' και άνθρωποι που ίσως δεν άκουσαν ποτέ ή είδαν σε φωτογραφίες τέτοια ηχεία. Λ.Σ.

Reaction score
8
Άκουσα άλλα δύο συστήματα με ANALYSIS και ήταν μέτρια.
Η μεγάλη απογοήτευση ήταν τα Martin Logan Summit.
Απαράδεκτος ήχος.
Πολύ χειρότερος από το σήστημα που είχα ακούσει με τα πιούριτυ.
Κύριε Τσαντουλή μήπως μπορώ να ακούσω το σύστημα σας;
Θα με υποχρεώσετε γιατί έχω χάσει τη μπάλα.
Παντως φιλε aonf αν σου αρεσουν τα purity υπαρχει μια αγγελια στο σαιτ οπου ενα ζευγαρι καινουργια πωλειται στην τιμη του ποουερ μπαι που ειχε κανει το σαιτ, 2.600 ευρω, λογω της μη δυνατοτητας του συμφορουμιτη να τα αγορασει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βεβαίως, για να μην έχουμε παρερμηνείες πρέπει να πούμε ότι το θέμα (χαμηλό κλπ) δεν είναι εξ ολοκλήρου υποκειμενικό. Μιλάμε για συχνότητες και εντάσεις, συνεπώς για μετρήσιμα μεγέθη. Δεν είναι όλα ατμός που λέει κι ο Θρασύβουλας. :137:

...

Reaction score
59
Βεβαίως, για να μην έχουμε παρερμηνείες πρέπει να πούμε ότι το θέμα (χαμηλό κλπ) δεν είναι εξ ολοκλήρου υποκειμενικό. Μιλάμε για συχνότητες και εντάσεις, συνεπώς για μετρήσιμα μεγέθη. Δεν είναι όλα ατμός που λέει κι ο Θρασύβουλας. :137:

...
Υπάρχουν φίλοι που ακούν όγκο από τα ηχεία τους και νομίζουν ότι έχουν πολύ χαμηλό, ενώ στην ουσία ο όγκος που εκλαμβάνουν ως πολύ χαμηλό είναι 100-150 HZ!!!! Λ.Σ.

Reaction score
0

1.για τί και ποιο 'πάνελ' μιλάει κάποιος
2.Τί εννοεί με χαμηλό σφιχτό και δυνατό. (*)

Όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το θέμα, το sub δεν είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζεται πάντα. (**)

Δυστυχώς, η άποψη γενικά περί 'πάνελ' στηρίζεται σε 'περιορισμένη' εμπειρία και σε πολλές προκαταλήψεις του ειδικού τύπου που ακόμα καλλιεργούν και συνεχίζουν άλλοι.
Πολλές φορές μιλάν για 'πάνελ' και άνθρωποι που ίσως δεν άκουσαν ποτέ ή είδαν σε φωτογραφίες τέτοια ηχεία (***). Λ.Σ.
(*) -Να μιλήσουμε για το ...υψηλό και σφριγηλό.

(**) - Με πάνελ? Φυσικά. Αν δεν ακούει κάποιος ...μουσική.

(***) Όπως οι οδηγίες που σου δίνουν στον δρόμο οι ...συνεννοημένοι άσχετοι... Βεβαια, μερικοί τα χρησιμοποιούν τα "πέτσινα".

- Πάντως, τα summit απογοήτευσαν σε συγκεκριμένη επίδειξη. Και όχι μόνο εμένα. Αλλά αυτά είναι παλιές ιστορίες. Παμε σ' άλλα!

Reaction score
59

(*) -Να μιλήσουμε για το ...υψηλό και σφριγηλό.

(**) - Με πάνελ? Φυσικά. Αν δεν ακούει κάποιος ...μουσική.

(***) Όπως οι οδηγίες που σου δίνουν στον δρόμο οι ...συνεννοημένοι άσχετοι... Βεβαια, μερικοί τα χρησιμοποιούν τα "πέτσινα".

- Πάντως, τα summit απογοήτευσαν σε
συγκεκριμένη επίδειξη. Και όχι μόνο εμένα. Αλλά αυτά είναι παλιές ιστορίες. Παμε σ' άλλα!

Θα ήθελα να ξέρω πόσα και πια ηχεία 'πάνελ' έχεις ακούσει και νομίζεις ότι μόνο αν δεν ακούς μουσική, όπως λες, τότε δεν χρειάζεται κάποιος να έχει το sub. Έτσι μόνο θα μπορούμε να συνεννοηθούμε και να ξέρουμε τί λέμε. Λ.Σ.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499