Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Ανδρεα, θα με βρεις συμφωνο στο πρωτο και μαλιστα το ιδιο επραξαΨηφίζω μικρότερη οθονη καλύτερη ποιότητα…
Το θεμα αίσθησης με μεγαλύτερη οθόνη κερδίζεται και από την κοντινότερη απόσταση θέασης…
Σωστα.....Το περί μεγέθους και απόστασης έχουν αλλάξει κατηγορηματικά με τα σύγχρονα μηχανήματα σε σχέση με αυτα που ίσχυαν πριν απο λίγο καιρό, μια συζήτηση που απο οτι γνωρίζω έχει υπεραναλυθεί εδω μέσα.
Πέρα απο τις νόρμες, τις οποίες σέβομαι και αγαπώ, η όποια εμπειρία μου σε εγκαταστάσεςις και ρυθμίσεις μου έχουν διδάξει οτι:
1. Size does matters. Η μεγάλη οθόνη "τραβάει" το μάτι τρελά. Σε καθηλώνει.
2. Το "πάω τη καρέκλα-καναπέ κοντύτερα" θυμίζει ασπιρίνη, για το πονοκέφαλο της μικρής οθόνης. Το έχω δοκιμάσει εδω και χρόνια με τους CRT μου (που δεν είχαν Pixel για να είναι ενοχλητικό) και θέτοντας το απλά δεν ξεγελιέσαι
Το θέμα βέβαια έχει να κάνει με διαστάσεις χώρων και δυνατα μηχανήγματα. Πόσα προβολικά καλύπτουν σήμερα με επάρκεια φωτός 135 ίνστες δηλαδή 3 μέτρα πλάτος;
Προφανώς αναφέρεσαι σε home cinema που εξ αρχης η οθονη σύμφωνα με την απόσταση θέασης δεν ηταν τέτοια που να ικανοποιεί…( αρα σηκώνει αναβάθμιση μεγέθους)1. Size does matters. Η μεγάλη οθόνη "τραβάει" το μάτι τρελά. Σε καθηλώνει.
2. Το "πάω τη καρέκλα-καναπέ κοντύτερα" θυμίζει ασπιρίνη, για το πονοκέφαλο της μικρής οθόνης.