Επαγγελματικός τραμπουκισμός...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Όπως είναι γνωστό, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο" και μάλιστα έναν ήλιο ιδιαιτέρως φωτεινό και δημοκρατικό όπως είναι το internet. Η συμμετοχή του καθενός σε δημόσιες συζητήσεις, προϋποθέτει την αντοχή και την ανοχή σε οποιασδήποτε μορφής κριτική ή αντίλογο, πάντα στα πλαίσια της εκάστοτε θεματολογίας. Για έναν χομπίστα που συμμετέχει σε συζητήσεις, αυτό θεωρείται conditio sine qua non. Ένα δημόσιο βήμα όμως, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένο να δεχθεί τον καθένα, χωρίς να εξετάζει προκαταβολικά τις προθέσεις του. Οι επαγγελματίες κάθε είδους, συνήθως είναι και αθεράπευτοι χομπίστες και ως εκ τούτου η συνεισφορά τους στα δρώμενα είναι καταλυτική. Έτσι, σχεδόν σε κάθε διαδικτυακή κοινότητα, έχουμε την τιμή να συνομιλούμε μαζί τους. Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ και έχουν προσφέρει πάρα πολλά, χωρίς ανταλλάγματα. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο, ότι υπάρχει μια μερίδα επαγγελματιών που δεν μπορεί να δει το internet με άλλον τρόπο, παρά μόνον ως τόπο αλίευσης πελατών, ως ένα ατέλειωτο πεδίο διαφημιστικών καταχωρήσεων. Όμως το internet δεν συγχωρεί. Αυτός που απαντά στο ερώτημα ενός χομπίστα πχ για το ποια ηχεία θα πάρει, με την υπόδειξη των καταπληκτικών μοντέλων που εισάγει ή εμπορεύεται, είναι ένα τυπικό δείγμα. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Συνήθως η συμμετοχή αυτών των μελών, περιορίζεται αποκλειστικά στην προβολή της πραμάτειας τους και στην απαξίωση του ανταγωνισμού, κάτι που γίνεται έντονα αισθητό ακόμη και από τον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη.

Στις μέρες μας, ακόμη και η αναφορά σε μηχανές μικρού προϋπολογισμού που παίζουν σωστά μουσική, για κάποιους είναι ποινικό αδίκημα καθώς θίγει τα συμφέροντά τους, μειώνει τον τζίρο, κοινώς... τους χαλά την μπίζνα. Καθώς όμως το αναγνωστικό κοινό δεν αποτελείται από τηλεκατευθυνόμενα "πρόβατα", αντιδρά. Το εν λόγω σενάριο παίζεται στα ιντερνετικά δρώμενα εδώ και πολλά χρόνια. Σχεδόν σε όποιο φόρουμ παρακολουθώ, είτε ασχολείται με hi fi είτε όχι, παρουσιάζονται ένας - δυό επαγγελματίες που συμμετέχουν με μοναδικό σκοπό την προώθηση προϊόντων. Η κουτοπονηριά αυτού του είδους, πάντοτε καταδεικνύεται από τα μέλη. Άλλες φορές ο επαγγελματίας συμμορφώνεται, άλλες απομακρύνεται και άλλες επιμένει στο βιολί του. Έχοντας άλλωστε χονδροειδέστατη πέτσα, δεν κατανοεί το μέγεθος του σφάλματος και συνεχίζει να εκτίθεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Φαντάζεται, ότι τα συμφέροντα από την διαδικασία της συμμετοχής και της προώθησης εταιρείας και προϊόντων, είναι πολύ μεγάλα και έτσι οι όποιες αναστολές ή σταγόνες ευθιξίας, ξεπερνιούνται. Και λέω "φαντάζεται", γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πραγματικό κέρδος από μια τέτοια συμμετοχή και αυτό είναι τόσο μικρό που καταντά ανάξιο λόγου για μια επιχείρηση. Ούτως ή άλλως όμως, οι περισσότεροι δεν συμμετέχουν γι αυτό.

Δυστυχώς, στον χώρο του hi fi έχω δει κατά καιρούς πράγματα και θαύματα, καταστάσεις τις οποίες κάποτε είχα αναφέρει ως "Μπόχα, Βρώμα και Δυσωδία". Από τότε τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση. Κι αυτό γιατί νόμιζα ότι τα είχα δει όλα.

Αμ δε... Έκανα τεράστιο λάθος. Ήρθε η ώρα να δω και τα χειρότερα. Την παρακάτω επιστολή μου έστειλε κάποιος που θεώρησε ότι με τα γραπτά μου θίχτηκαν τα τρομερά... συμφέροντά του. Σας το παρουσιάζω αυτούσιο (χωρίς το όνομά μου και το όνομά του), ούτως ώστε να πάρετε μια ιδέα, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος.

Θαυμάστε:

ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΛΩΡΟΣ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΣΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΕΙΝΑΙ Η Τ Ε Λ Ε Υ Τ Α Ι Α ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΟΥ! ΠΑΨΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.. ΤΟ ΕΝΝΟΩ, ΣΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Ω. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ ΡΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ..
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι στο στυλ μου αυτού του είδους οι λύσεις, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, καθώς το παραπάνω συνιστά εξύβριση, απειλή κλπ. Ο λόγος που δεν αναφέρω το όνομα του αποστολέα, αφορά τόσο στην δική μου νομική προστασία, όσο και στην προστασία AVSite. Άλλωστε το όνομά του δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Όπως φαίνεται, ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει, πρέπει να προστατευτεί. Προσέξτε με ποιούς κάνετε συναλλαγές, προσέξτε σε ποιών το μάτι μπαίνετε, προσέξτε ποιών τα συμφέροντα θίγονται με τις απόψεις σας, προσέξτε ποιόν βάζετε στο σπίτι σας. Δυστυχώς το χόμπι αυτό, έχει και τραμπούκους.

Και μερικά αυτονόητα.
Κατ' αρχάς τέτοιες απειλές δεν με συγκινούν και συνεπώς δεν πρόκειται να αλλάξω στάση σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Θα συνεχίσω να καταδεικνύω και να ενοχλώ συστηματικά τους κουτοπόνηρους επίδοξους γύπες, όπου κι αν σταθώ. Και για να μην βάζουμε σαν στόχο αποκλειστικά τους επαγγελματίες, δυστυχώς υπάρχουν και χομπίστες που συμπεριφέρονται έτσι. Δεύτερον, σημειώνω ότι η αποστολή των απειλών σε προσωπικό επίπεδο και όχι δημοσίως, προδίδει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δηλώνει ο συντάκτης (ότι δηλαδή είναι και πολύ μάγκας ή αλλιώς, μη φλώρος). Αν δεν ήταν και φυσικά αν είχε δίκιο (ότι δηλαδή τον έβρισα κλπ), θα τα έγραφε δημοσίως, εκεί που νόμιζε ότι άξιζε τον κόπο αυτού του είδους η αντίδραση. Αν είναι δυνατόν βέβαια να δικαιολογηθεί μια τέτοιου είδους απειλή και αν είναι δυνατόν να βρίσει κάποιος στο διαδίκτυο και να μην έχει κυρώσεις από τον χώρο που φιλοξενείται. Όλα τα γραπτά μου είναι πάντα σε δημόσια θέα και ουδέποτε είχα ιδιωτική συνομιλία με αυτόν.

- Τέλος, δέχομαι ότι ένας άνθρωπος μπορεί εν βρασμώ να πει ή να γράψει πράγματα για τα οποία μετά μετανιώνει. Όλοι κάνουμε λάθη, ακόμη και τόσο τραβηγμένα. Του δίνω την ευκαιρία λοιπόν να επανορθώσει με μια συγνώμη, αν όχι δημοσίως, με τον ίδιο τρόπο που έστειλε και την πρώτη επιστολή.

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Επαγγελματικός τραμπουκισμός...

Τι εμπορεύεται ο εν λόγω κύριος, ψαροκασέλες;

Γιατί μάλλον για χονδρέμπορα της ψαραγοράς μου κάνει το στυλάκι του...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Θαρρω πως καποιος θα μπορουσε να με χαρακτηρισει ευκολα "ψυχραιμο"
Απο την αλλη θεωρω πως προφανως ειμαι αυτος που τα "εχει ακουσει"
περισσοτερο απο καθε αλλον στα ελληνικα φορα που ασχολουνται με την εικονα και τον ηχο.
Καποιες φορες λοιπον η ψυχραιμια μου εφτασε στα ακρα οταν
διαβαζα πραγματα και καταστασεις που δεν πιστευα ποτε πως ηταν
δυνατον να κατασκευασει ο ανθρωπινος νους.
Το φαρμακο ηταν παντα το ιδιο.
Μια βολτα, καθαρο μυαλο και μετα απαντηση.
Αρα οσο και εαν εχει προκληθει ο εν λογω κυριος δεν βρισκω καμια
δικαιολογια σε αυτη του την σταση.
Ελπιζω να ανακαλεσει συντομα.
Οχι για τον Νικο(διοτι το μηνυμα ειναι προσωπικο απο αυτα που καταλαβαινω)
αλλα για την προσωπικη του ηρεμια και πνευματικη ισσοροπια.

Κριμα....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.754
Re: Απάντηση: Επαγγελματικός τραμπουκισμός...

Αν ήξερε τί εμπορεύεται... Το πρόβλημα με κάτι τέτοιους είναι πως νομίζουν ότι, είτε εμπορεύεσαι πατάτες είτε hi-fi, είναι το ίδιο.

VG

Reaction score
0
Φαντάζεστε διαλογο με επιδοξο αγοραστη;

"Αγορασε αμεσως αυτο το σουπερ-ντουπερ ηχειο ρε καθικι αλλιως θα σε κοψω φέτες και θα σε δωσω στα σκυλια που εχω στο χωριο"

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Γιατί μάλλον για χονδρέμπορα της ψαραγοράς μου κάνει το στυλάκι του...
Θρασύδειλοι...

Ένα μπου τους κάνεις και πάνε στην μαμά τους!

Reaction score
1
Νικο, θα ανεβει στο σκαμπω και θα σε λιωσει στο ξυλο.

χωρις πλακα τωρα, οποιος και αν ειναι, λυπαμαι πολυ, νομιζω θα καταλαβει το σφαλμα και θα επανορθωσει......................

Reaction score
1.842
Απάντηση: Επαγγελματικός τραμπουκισμός...

... Σας το παρουσιάζω αυτούσιο (χωρίς το όνομά μου και το όνομά του), ούτως ώστε να πάρετε μια ιδέα ...
Το κείμενο της παράθεσης περιορίζει πολύ τις υποψίες περί του προσώπου. :125:
Δεν θα κάνω ακόμα σχόλιο, αν και είναι μάλλον εύκολο στα τακτικά μέλη να πιθανολογήσουν τι θα έγραφα, γιατί πιστεύω πως οφείλω-ουμε να του δώσω-ουμε το δικαίωμα να τοποθετηθεί, αν και αμφιβάλλω πως θα το κάνει. :121:

Και τότε, αν είναι αυτός που υποψιάζομαι, θα έχουμε ένα θέμα με μερικές χιλιάδες μηνύματα ... :416:

Reaction score
3
Καλά όλα αυτά... Μία διευκρίνηση μπορώ να έχω καλέ κύριε;

Σας το παρουσιάζω αυτούσιο (χωρίς το όνομά μου και το όνομά του), ούτως ώστε να πάρετε μια ιδέα, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος.
Το όνομά σας γιατί το αφαιρέσατε;

Επειδή βλέπω και είναι ανώνυμη καταγγελία, θα πρέπει να κλειδώσετε το θέμα και να συνεννοηθείτε με τη διεύθυνση (ή με τον διαχειριστή την επόμενη φορά που θα περάσει για τα κοινόχρηστα) αφήνοντας του το όνομά σας! :142:

Reaction score
0
Φανταστείτε να σερφάρετε αμέριμνοι στο διαδίκτυο και να ανακαλύψετε ένα ολόκληρο site ή blog αφιερωμένο στη γελοιοποίησή σας, στον χλευασμό σας, στον εμπαιγμό σας..
Ολα τα παραπάνω δυστυχώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο παρά εκδηλώσεις δικτυακού τραμπουκισμού..

Reaction score
0
Ο τραμπουκισμός στο διαδίκτυο έχει πάρει διαστάσεις και τείνει να γίνει πραγματική λαίλαπα από διάφορους "ασυμβίβαστους", "αυθεντικούς", "αληθινούς" και πάει λέγοντα ανώνυμους ψευτοπαλληκαράδες και χαριτωμένους, κατά τα άλλα, κήνσορες και τιμητές των πάντων..
Με τη μορφή καταχωρήσεων ή διάφορων σχόλιων πρόκειται δυστυχώς για μια άκρως επικίνδυνη μορφή ψυχολογικής βίας, που καμιά σχέση δεν έχει με την όποια καλή ή κακή κριτική αλλά στοχεύει στην χλεύη, στην λοιδορία, στον εμπαιγμό και στον εξευτελισμό, στο ψυχικό τσαλάκωμα..

Νταηλίκι δίχως κανένα απολύτως κόστος, απειλές, εκβιασμοί άμεσοι ή έμμεσοι και χλευασμοί με την ασυλία της ανωνυμίας και τη γλαμουριά των πιο εξτρίμ παρωνυμίων..
Ασημαντότητες στον μικρόκοσμο τους, ημιμαθείς και λαϊκιστές ότι δεν μπορούν να το αγγίξουν και να το προσεγγίσουν το απαξιώνουν συνειδητά δίχως καμία συστολή, επιδίδονται στο προσφιλές τους σπορ από τη μια του γλειψίματος κι από την άλλη του θαψίματος και στο όνομα τάχα της αλήθειας, της ηθικής, των χρηστών ηθών, των εθνικών και θρησκευτικών αξιών λοιδορούν κι απαξιώνουν άτομα και αξίες και τσαλαπατούν διάφορους συνανθρώπους μας..
Δυστυχείς κατ΄ουσίαν και μίζεροι οι ίδιοι, μα κι επικίνδυνα ηλίθιοι, μεταφέρουν τη μιζέρια τους όπου μπορούν με ένα άκρως υπερυψωμένο εγώ που φωνασκεί και στηλιτεύει δηκτικά με εύκολες, ανέξοδες κι ανέντιμες ταμπέλες και με τη διασπορά ρύπων και μύδρων..

Ας τους απομονώσουμε όσο μπορούμε κι ας τους καταγγέλλουμε επώνυμα όπου τους συναντούμε..

Reaction score
0

Αν ήξερε τί εμπορεύεται... Το πρόβλημα με κάτι τέτοιους είναι πως νομίζουν ότι, είτε εμπορεύεσαι πατάτες είτε hi-fi, είναι το ίδιο.
Η διαφορά είναι ότι για τις πατάτες δεν υπάρχουν Reviews:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john