Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Το Laguna είναι αυτοκίνητο σταθερό στην αγορά με βαθια ριζωμενη την γαλλική αντίληψη στην αγορά του αυτοκινήτου.
Σταθερό στον δρόμο με καλό 1600αρη κινητηρα και ασφαλές.

Το Cruze είναι ενα φρεσκο αυτοκίνητο, μόλις κυκλοφόρησε , βασίζεται στην πλατφόρμα του Opel Insignia και του καινούργιου ASTRA που θα ερθει...
Αρα ομιλος GM και γερμανικές καταβολές...

και τα δυο τα οδήγησα, οι γνωμες και οι απόψεις μου είναι μικτές...
Ο κινητήρας των 1600cc που έχουν δεν είναι και "σπίθα" αλλά δεν με ενοχλει αυτο, ειναι καλός.

Κυμαίνονται στην τιμή των 16.500 χιλιάδων, απλώς το ενα (cruze) είναι full εξοπλισμένο με ηλιοροφή και το αλλο (laguna) o μεσαίος...
Και τα δύο εχουν πολύ καλό εσωτερικό διάκοσμο και σύγχρονο...
Το cruze εχει 3 χρόνια εγγύηση και το Laguna 2.
Η βασική επιλογή είναι για κινηση στην πόλη και μερικά ταξιδια.
Υπάρχει αλλο αυτοκίνητο για ταξιδια...

Για βοηθείστε και εσείς λίγο για την τελική απόφαση...:121:

Reaction score
807
Απάντηση: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

Cruze μαλλον.Η laguna σχεδαστικα δειχνει πολυ πισω...
Μετραει και η εγγυηση...

Reaction score
28.218
CRUSE ΘΑΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ. ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΛ ΚΙΝΗΣΗ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996

Renault, αλλά όχι το Laguna, αφού η βασική σου χρήση θα είναι εντός πόλης.

Για τη χρήση που λες, το με διαφορά καλύτερο (και πολύ παρεξηγημένο ταυτόχρονα ως δήθεν καθαρά επαγγελματικό) όχημα, είναι το Renault Kangoo.

Απίστευτοι χώροι, απίστευτος σχεδιασμός, εκπληκτικές πόρτες (συρόμενες πίσω σειράς καθισμάτων και διπλές πίσω).

Οπωσδήποτε να το δεις... από κοντά.
Kangoo

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και εγω κλεινω πρός το cruze, αλλα η προιστορια της Laguna ειναι ουσιαστική...
Εχω δει και οδηγησει αρκετά αυτοκίνητα αυτης της κατηγορίας για να καταλήξω εδώ...
Ειναι η καλύτερη διαφορά σχεσης τιμής απόδοσης...

να και μερικές φωτο.

RENAULT LAGUNA

CHEVROLET CRUZE

Κώστα δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορία οχημάτων, τυπου Kangoo... μπορεί να είναι ευρυχωρο αλλά οπτικά δεν μου ...κάθεται... :109:

Reaction score
4.918

Σε 2 μηνες θα βγει το 1800αρι Cruze στα 18χιλιάρικα με 141 ίππους (εγω υποθετω πως το μετρο του μειωμένου ΕΕΤΤ θα ισχύσει ως τα τελη του χρόνου...ή τουλάχιστον ως τις εκλογές αν γίνουν νωρίτερα).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.606

(...)
Η βασική επιλογή είναι για κινηση στην πόλη και μερικά ταξιδια.
Υπάρχει αλλο αυτοκίνητο για ταξιδια...

(...)
Αρκετά ογκώδη για τέτοια χρήση. Μήπως Mazda 3 ή Focus είναι καλύτερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996

Κώστα δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορία οχημάτων, τυπου Kangoo... μπορεί να είναι ευρυχωρο αλλά οπτικά δεν μου ...κάθεται... :109:
καλά. πάρτο το kangoo, και θα σου "κάτσει"... που θα πάει, θα σου "κάτσει"...:137::135::135:

αλλιώς σε βλέπω με λαγκούνα μες στην πόλη και σε λυπάμαι ήδη...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

Αρκετά ογκώδη για τέτοια χρήση. Μήπως Mazda 3 ή Focus είναι καλύτερα;
Ενω οδηγησα το Opel Insignia και το Laguna για τους λογους που αναφερονται παραπανω επελεξα το Focus...Κοντεψα να παρω το VW Scirocco με τους 160hp...αλλα τελικα με κερδισε το Focus

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871
Απάντηση: Re: Απάντηση: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

Ενω οδηγησα το Opel Insignia και το Laguna για τους λογους που αναφερονται παραπανω επελεξα το Focus...Κοντεψα να παρω το VW Scirocco με τους 160hp...αλλα τελικα με κερδισε το Focus
Καλημέρα, ήρθα πάσα απο το κομμάτι του ήχου. Έχω την Laguna 1, έχω ταξιδέψει την μισή Ευρώπη πολύ μα πάρα πολύ ξεκούραστα. Έχω νοικιάσει αρκετές φορές αυτοκίνητα απο Γερμανία ώστε να μεταβώ σε πιο κοντινές περιοχές. Κακά τα ψέμματα σήμερα όλα είναι καλά αυτοκίνητα και οι διαφορές τους είναι μικρές και βάση του κάθε γούστου του υποψήφιου αγοραστή. Αλλιώς θα είχαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο, μιας και θα ήταν και το "καλύτερο". Βγαίνοντας απο το αυτοκίνητο μετά απο αρκετές ώρες ταξιδιού δεν χρειαζόταν να τεντώνομαι για να ισιώσω, ούτε να χρειάζομαι διατάσεις! Στα συν του η εκπληκτική πληροφορία της αίσθησης του τιμονιού, πράγμα που είναι πολύ ξεκούραστο. Οδική συμπεριφορά εξαιρετική. Στα μείον του οι πολλαπλασιαστές που χαλάνε. Όταν λέμε Αθήνα ενοούμε Αττική οδό ή στενάκια και παρκάρισμα?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.606
Απάντηση: Re: Απάντηση: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

Έχω την Laguna 1, έχω ταξιδέψει την μισή Ευρώπη πολύ μα πάρα πολύ ξεκούραστα. ...
Καλά, αυτό να λέγεται!

Reaction score
1

οτι και να πάρεις , με τόσα πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν , θα εκτιμήσεις το αυτόματο κιβώτιο ... σε συνδιασμό πάντα με ένα δυνατό κινητήρα ή ακόμα καλύτερα ένα DCT ( dual clutch transmission ) με οποιονδήποτε κινητήρα ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οταν λέμε Αθηνα, ενοούμε κατα μεγάλο ποσοστό μεγάλους δρόμους και όχι στενάκια.
Εχω δεί και το Focus αλλά η ανεση που εχουν τα αλλα δυο και ειδικότερα η Laguna είναι κατι το φοβερό.
Οταν είμαι κολλημένος στην κίνηση , δεν μπορώ να είμαι στενάχωρα, θελω την άπλα μου...:109:

Την διαφορά έτσι όπως την είδα, νομίζω ότι προσφέρει περισσότερα το Cruze.

To 1800αρι δεν το προτιμώ , με καλύπτει ο κινητήρας των 1600 για την δουλεια που το θελω.

Πάντως το θεμα με το αυτόματο κιβώτιο το σκέφτομαι πολύ εντονα, αλλά δεν βγάζει full εκδοση με α/τ ή δεν την φέρνει πρός το παρόν στην Ελλάδα.
Στην αντιπροσωπεία που ρώτησα μου είπαν ότι περιμένουν αυτοκίνητα αρχές Ιουλίου να εχουν εκτελωνιστεί, καθότι αρχες Ιουνίου φευγουν απο Κορέα..

Απο την άλλη το Laguna ήταν για εμενα πάντα ενα αυτοκίνητο απόλαυση οδήγησης , ακόμη και εαν δεν το ειχα.
Στην αντιπροσωπεία μου εδωσαν τα κλειδιά και μου είπαν να τους το φέρω πίσω μόλις κάνω το τεστ...!!! χωρίς συνοδηγό, βεβαια είχαν τα στοιχεία μου, αλλά ηταν λίγο παράξενο... :137:

Reaction score
4.918

Επίσης, αν πας για το Cruze τελικά, η πρώτη σου κίνηση θα πρέπει να είναι να του αλλάξεις τα εντελώς της πλάκας κορεάτικα Kumo που φοράει.

Reaction score
1

αμα βγαίνει το Cruze ή το laguna σε αυτόματο , χτύπα το !

Reaction score
181
:116:Πάρε ένα S-Max να έχεις άπλλααααα...
Πόλης έιναι κι αυτό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996
Απάντηση: Re: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

:116:Πάρε ένα S-Max να έχεις άπλλααααα...
Πόλης έιναι κι αυτό...
εγώ που το πήρα πάντως συμφωνώ για την άπλαααααα....

στο φανάρι ή στην κίνηση ρίχνεις έναν ύπνο στο υπέρδιπλο στρώμα που απλώνεις πίσω, δίπλα στην πισίνα....:143::135::142:

Reaction score
38

Πάντως, για να έχουν νόημα οι προτάσεις που κάνουμε, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι προφανώς ο άνθρωπος ψάχνει για αυτοκίνητο στην περιοχή των 16-20.000 Ευρώ (ανάλογα με τον εξοπλισμό).

Σε σχέση με τα δύο που ρωτάει εγώ θα επέλεγα το Laguna για τους παρακάτω λόγους:
1. Είναι αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και σαν τέτοιο θα συμπεριφέρεται συνολικά καλύτερα από το Cruze (το οποίο είναι βασισμένο στο Astra, δηλαδή στην ίδια κλάση με το Megane). Αυτός είναι και ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ λόγος.
2. Όσο ανεβαίνουμε κατηγορίες, τόσο μεγαλώνει η απόσταση σε συνολική ποιότητα - ραφινάρισμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και των κορεάτικων (στην ουσία - πρώην Daewoo). Το i10 είναι το καλύτερο αμάξι της κατηγορίας του, αλλά το Sonata απέχει παρασάγγες από την κορυφή της δικής του κατηγορίας...
3. Ένα Laguna μάλλον θα έχει ευκολότερη μεταπώληση από ένα Cruze.

Μόνος μου ενδοιασμός για το Laguna είναι ο επερχόμενος κινητήρας 1.4TCE με 130 ίππους και 190 Nm ροπή, ο οποίος έχει ανακοινωθεί για το Megane μέσα στο καλοκαίρι. Άγνωστο είναι το αν και πότε θα τοποθετηθεί στη Laguna. Αν γίνει άμεσα, τότε αξίζει να περιμένεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Αυτοματο - για παντου (στερνη μου γνωση κλπ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota