Featured Direct drive για σπίτι?

ika

News
Reaction score
17.940
Αλλά ΜΚ2 μόνο σε μεταχειρισμένο και τα νέα 1200άρια έχουν σχεδόν τα διπλά από το PLX.

Reaction score
18
Αλλά ΜΚ2 μόνο σε μεταχειρισμένο και τα νέα 1200άρια έχουν σχεδόν τα διπλά από το PLX.
Ναι οπως το λες ειναι.

Δεν έχω καταφέρει να βρω μια σωστή σύγκριση ανάμεσα στις επιλογές μου . Δηλαδή plx-1000 800€ vs 1210 mk7 1100€ που είναι καινούργια και κάπως κοντά σε τιμή. Αλλά μέχρι και οι συγκρίσεις με το mk2 πιο πολύ ασχολούνται με τα dj features και όχι την ακουστική απόδοση. η ισως να μην έχω καταφέρει εγώ να βρω κάποιο σωστό άρθρο ή βίντεο

Reaction score
20
Γιατί τι έχει ο βραχίονας; Μια χαρά σηκώνει MC κεφαλή.
Με ενεργό μάζα 12 g ταιριάζει με κεφαλές με ενδοτικότητα από 11 έως 23 x 10⁻⁶ cm/Dyne, δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος κεφαλών. Μόνο με MC πολύ χαμηλής ενδοτικότητας δεν ταιριάζει (Denon 103). Σίγουρα δεν είναι SME βραχίονας, αλλά είναι καλής ποιότητας και προσφέρει όλες τις ρυθμίσεις. Χρόνια του έχω φορέσει διάφορες ΜC με πολύ καλά αποτελέσματα.
Άλλη κουβέντα είναι ότι σε έναν καλύτερο βραχίονα μια καλή κεφαλή αποδίδει καλύτερα...
Εχω μια Pickering XSV 3000 κεφαλη με την αυθεντικη της βελονα ,την στερεοεδρικη.Θεωρητικα η ενδοτικοτητα της ειναι 30 cu.Mια χαρα παιζει με τον βραχιονα του mk2.Με καθε ειλικρινεια.

Reaction score
115
Εχω μια Pickering XSV 3000 κεφαλη με την αυθεντικη της βελονα ,την στερεοεδρικη.Θεωρητικα η ενδοτικοτητα της ειναι 30 cu.Mια χαρα παιζει με τον βραχιονα του mk2.Με καθε ειλικρινεια.
μα όλες τις κινητού μαγνητη τις παίζει εξαιρετικα...

Reaction score
115
Ναι οπως το λες ειναι.

Δεν έχω καταφέρει να βρω μια σωστή σύγκριση ανάμεσα στις επιλογές μου . Δηλαδή plx-1000 800€ vs 1210 mk7 1100€ που είναι καινούργια και κάπως κοντά σε τιμή. Αλλά μέχρι και οι συγκρίσεις με το mk2 πιο πολύ ασχολούνται με τα dj features και όχι την ακουστική απόδοση. η ισως να μην έχω καταφέρει εγώ να βρω κάποιο σωστό άρθρο ή βίντεο
Εαν πρεπει να πάρεις καποιο απο αυτα οπωσδήποτε, προτίμησε το 1210 mk7... μια χαρα θα είναι και κάποια στιγμή αλλάζεις βραχίονα.

Reaction score
18
Παιδιά οι πατέντες και τα μεταχειρισμένα για κάποιους είναι . Για εμενα με εντολή ψυχιάτρου πιστέψτε με δεν είναι 😂😂

Reaction score
250
To pioneer plx 1000 το εχεις δει απο κοντα;
Το εχεις επεξεργαστει και ακουσει;

Reaction score
20
μα όλες τις κινητού μαγνητη τις παίζει εξαιρετικα...
[/QUOT
Ναι θελω να πω οτι και μια υψηλης ενδοτικοτητας βελονα που θεωρητικα δεν ταιριαζει στο βραχιονα του mk2 στην πραξη την παιζει πολυ καλα.Τουλαχιστον στα δικα μου αυτια και στο συστημα που εχω.Που δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο το συστημα μου αλλα και αυτο λεει κατι για την ας το πω προσαρμοστικοτητα του εν λογω βραχιονα.

Last edited:

Reaction score
18
To pioneer plx 1000 το εχεις δει απο κοντα;
Το εχεις επεξεργαστει και ακουσει;
δεν το έχω ακούσει. Το έχω δει και δεν με τρελανε η ποιότητα , δεν έχω δει το μκ7 όμως για να έχω και μέτρο σύγκρισης

Reaction score
250
δεν το έχω ακούσει. Το έχω δει και δεν με τρελανε η ποιότητα , δεν έχω δει το μκ7 όμως για να έχω και μέτρο σύγκρισης
Στο νετ λέγεται ότι στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται όλα τα τύπου MKii, δηλαδή Pioneer plx-500 & plx-1000, reloop 5000, 7000 κλπ...
Τα reviews επίσης από κατόχους που τα έχουν δουλέψει και τα μεν και τα δε, λέγεται ότι ποιοτικά τα Reloop 7000 είναι ποιοτικά όσο τα Pioneer 1000 και μπορεί και καλύτερα και κοστίζουν φτηνότερα ~500€ λόγω του ότι δε φέρουν τη φίρμα της Pioneer.
Ψυχολογικά νομίζω για αγορά θα προτιμούσα να πάω προς ΜΚ7.

Reaction score
18
Στο νετ λέγεται ότι στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται όλα τα τύπου MKii, δηλαδή Pioneer plx-500 & plx-1000, reloop 5000, 7000 κλπ...
Τα reviews επίσης από κατόχους που τα έχουν δουλέψει και τα μεν και τα δε, λέγεται ότι ποιοτικά τα Reloop 7000 είναι ποιοτικά όσο τα Pioneer 1000 και μπορεί και καλύτερα και κοστίζουν φτηνότερα ~500€ λόγω του ότι δε φέρουν τη φίρμα της Pioneer.
Ψυχολογικά νομίζω για αγορά θα προτιμούσα να πάω προς ΜΚ7.
εχω διαβασει και εγω την παρομοίωση με τα reloop απο πολλους!

ika

News
Reaction score
17.940
Λέει κάτι που 'ολα αυτά τα DJ καινούργια πικάπια, που έχουν 25db χαμηλότερο DIN-B rumble από το Technics?

Reaction score
18
Λέει κάτι που 'ολα αυτά τα DJ καινούργια πικάπια, που έχουν 25db χαμηλότερο DIN-B rumble από το Technics?
ισχυει αυτο? Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν είναι αλήθεια

ika

News
Reaction score
17.940
Νομίζω πως δίνουν DIN-B 78db στο ΜΚ2 και 50-55 db στα PLX, Reloop, AT ...

Reaction score
18
Νομίζω πως δίνουν DIN-B 78db στο ΜΚ2 και 50-55 db στα PLX, Reloop, AT ...
πηγή chat gpd:

🔹 Technics SL-1210MK7
  • Επίσημο rumble: ~–78 dB (IEC-A weighted)
  • Αυτό είναι πολύ καλό νούμερο
  • Μετρημένο, όχι marketing

🔹 Pioneer PLX-1000
  • Δεν δίνει επίσημο rumble spec
  • Δηλώνει S/N ~70 dB (DIN-B)
  • Direct drive, βαρύ σασί → συνήθως καλύτερο rumble από entry belt-drive
  • Αλλά: δεν υπάρχει δημοσιευμένο νούμερο για άμεση σύγκριση

αν ισχύει γιατί κατά καιρούς μου έχει πει και πολύ παπατζα

Reaction score
183
Αγαπητέ thanos117, αν και στα τεχνικά του πικάπ δεν κατέχω μία, θα σου καταθέσω την άποψή μου ως συνομήλικος και ομοιοπαθών. Επειδή και για εμένα το βινύλιο ήταν ένα απωθημένο των νεανικών χρόνων κι άρχισα να χτίζω τη συλλογή μου από το 2008 και μετά (όταν άρχισα να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα) και επειδή από ότι καταλαβαίνω ο σκοπός σου είναι κατά βάση η ικανοποίηση άλλου ενός απωθημένου, εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις καταρχήν ένα οικονομικό vfm direct drive (π.χ ενδεικτικά audio technica at-lp120xusb, στα οικονομικά επίπεδα του πικαπ που έχεις τώρα), να το δεις στην πράξη σε σύγκριση με το belt drive και μετά να αποφασίσεις που θέλεις να κινηθείς. Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να το αποχωριστείς αν δε σε ικανοποιήσει και θα μπορείς να δαπανήσεις αν το επιθυμείς ένα σεβαστό ποσό στο να αναβαθμίσεις πλέον το υπάρχον setup σου. Επίσης αναλογίσου αν η ηχητική ποιότητα των βινυλίων που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά (σε σύγκριση και με το κόστος τους), αξίζουν να δαπανήσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα πικάπ+παρελκόμενα.
Από εκεί και πέρα, επειδή κι εγώ εισερχόμενος στο χώρο ήμουν πολύ επιφυλακτικός απέναντι στα μεταχειρισμένα, άλλαξα άρδην άποψη (αλλάζουν και οι οικονομικές προτεραιότητες μεγαλώνοντας) και να ξέρεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν αρκετά έντιμα μέλη που προσέχουν τα μηχανήματα που έχουν στην κατοχή τους και στα χρήματα που θες να δαπανήσεις θα βρεις σίγουρα κάτι καλύτερο (μιλάω εκ πείρας). Επίσης θεωρώ ότι στα ίδια χρήματα ψωνίζεις καλύτερο belt από ότι direct drive οπότε το direct ίσως να μην είναι αυτοσκοπός, με τα δεδομένα της εποχής.

Reaction score
18
Αγαπητέ thanos117, αν και στα τεχνικά του πικάπ δεν κατέχω μία, θα σου καταθέσω την άποψή μου ως συνομήλικος και ομοιοπαθών. Επειδή και για εμένα το βινύλιο ήταν ένα απωθημένο των νεανικών χρόνων κι άρχισα να χτίζω τη συλλογή μου από το 2008 και μετά (όταν άρχισα να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα) και επειδή από ότι καταλαβαίνω ο σκοπός σου είναι κατά βάση η ικανοποίηση άλλου ενός απωθημένου, εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις καταρχήν ένα οικονομικό vfm direct drive (π.χ ενδεικτικά audio technica at-lp120xusb, στα οικονομικά επίπεδα του πικαπ που έχεις τώρα), να το δεις στην πράξη σε σύγκριση με το belt drive και μετά να αποφασίσεις που θέλεις να κινηθείς. Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να το αποχωριστείς αν δε σε ικανοποιήσει και θα μπορείς να δαπανήσεις αν το επιθυμείς ένα σεβαστό ποσό στο να αναβαθμίσεις πλέον το υπάρχον setup σου. Επίσης αναλογίσου αν η ηχητική ποιότητα των βινυλίων που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά (σε σύγκριση και με το κόστος τους), αξίζουν να δαπανήσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα πικάπ+παρελκόμενα.
Από εκεί και πέρα, επειδή κι εγώ εισερχόμενος στο χώρο ήμουν πολύ επιφυλακτικός απέναντι στα μεταχειρισμένα, άλλαξα άρδην άποψη (αλλάζουν και οι οικονομικές προτεραιότητες μεγαλώνοντας) και να ξέρεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν αρκετά έντιμα μέλη που προσέχουν τα μηχανήματα που έχουν στην κατοχή τους και στα χρήματα που θες να δαπανήσεις θα βρεις σίγουρα κάτι καλύτερο (μιλάω εκ πείρας). Επίσης θεωρώ ότι στα ίδια χρήματα ψωνίζεις καλύτερο belt από ότι direct drive οπότε το direct ίσως να μην είναι αυτοσκοπός, με τα δεδομένα της εποχής.
Κοιτα γιατί ήδη έχω πικαπ και μάλιστα ένα άνω του μετρίου ηχητικά (από ότι λένε δλδ) αν πάω σε ένα πολύ basic dd είναι σαν να το καίω εκ των προτέρων

θα συμφωνήσω σχετικα με το αν κάποιος αξίζει σήμερα να μαζεύει δισκους και να γίνεται λεία του κάθε τυχοδιώκτη… ήδη έχω φάει κάποιες φολες αλλά οκ χόμπι είναι

ika

News
Reaction score
17.940
πηγή chat gpd:

🔹 Technics SL-1210MK7
  • Επίσημο rumble: ~–78 dB (IEC-A weighted)
  • Αυτό είναι πολύ καλό νούμερο
  • Μετρημένο, όχι marketing

🔹 Pioneer PLX-1000
  • Δεν δίνει επίσημο rumble spec
  • Δηλώνει S/N ~70 dB (DIN-B)
  • Direct drive, βαρύ σασί → συνήθως καλύτερο rumble από entry belt-drive
  • Αλλά: δεν υπάρχει δημοσιευμένο νούμερο για άμεση σύγκριση

αν ισχύει γιατί κατά καιρούς μου έχει πει και πολύ παπατζα
reloop7000 55db
reloop8000 55db
PLX500 50db
PLX1000 70db
LP120 50db
LP140 50db

Όντως το 1000 δίνει 70db, το 500 δίνει 50.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.265
Members
38.673