«Μπουπ» ο Classe

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.965
Παιδιά, μπαίνω κατ’ ευθείαν στο θέμα. Πρόκειται για έναν τελικό Classe CA-301, ο οποίος παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο έναυσης, στέλνοντας τα woofer αμφοτέρων των καναλιών να κάνουν ένα γενναίο ταξίδι προς τα εμπρός, ενώ από εκεί και μετά λειτουργεί κανονικά. Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

• Ο ενισχυτής αυτός φέρει ρελαί στην έξοδο των ηχείων, ή πιο πριν; Εάν συμβαίνει το δεύτερο, δεν θα έπρεπε να είναι απολύτως ήσυχος κατά την έναυση; (Αυτό το «μπουπ» είναι μάλλον απαράδεκτο για μια συσκευή με τιμή της τάξης των 7-8 χιλ. ευρώ)...
  • Απευθυνόμενος σε κάποιους που ίσως έχουν κάποιον ενισχυτή της ίδιας σειράς, μήπως αυτός ο κρότος παρουσιάζεται και στον δικό τους ενισχυτή; Μήπως είναι «by design»; (Αυτό το τελευταίο μου φαίνεται μάλλον απίθανο)...

Reaction score
77
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Classe στην γιάφκα της B&W, "μια μικρή διαδρομή των μεγαφώνων κατά την έναυση του ενισχυτή είναι απόλυτα φυσιολογική. Μεγάλη διαδρομή των woofer σημαίνει επίσκεψη στο service. "

Εάν κατάλαβα καλά, υπάρχουν ρελέ στην έξοδο αλλά "σκοπίμως , δεν κόβουν τελείως τον ήχο κατα την έναυση του τελικού".

Αυτά προς το παρόν, και θα επανέλθω όταν μάθω κάτι πιό κατατοπιστικό...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.965
Δεν ξέρω. Ηγοράσθη μεταχειρισμένος, εμφάνισε ένα σκρατς στο ένα κανάλι, (φανταστείτε κάτι σαν λάμπα σε πέτσικη βάση), πήγε στο σέρβις και γύρισε. Δεν ξέρω αν το παρουσίσαζε αυτό και πριν. Βασικά, το "μπουπ" συνεπάγεται ταξίδι τουλάχιστον κατά το μισό Xmax, μπορεί και παραπάνω. Για να δω αν έχω το σθένος να τον βραχυκυκλ... να δούμε τί μούτρα θα κάνει, χμ...

Reaction score
0
Κώστα καλημέρα,

Εγώ έχω τους μονομπλοκ της ιδιας σειράς (CAM350) όπου και οι δύο έχουν ένα θόρυβο την πρώτη στιγμή που ενεργοποιούνται. Από οτι θυμάμαι το εμφάνιζαν από την αρχή. Στα έξι χρόνια που τους έχω δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Juf

Reaction score
0
CA-101 δεν κάνει τίποτα τέτοιο. Μόνο που μερικές φορές ρίχνει την ασφάλεια όταν ανάβει στην άθλια εγκατάσταση του σπιτιού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK