- Reaction score
- 2.553
Έχω τον YAMAHA RX-A810 (7-channel 1,050W = 160W x 7 (4 ohms, 1 kHz, 0.9% THD, 1ch driven); 700W = 100W x 7 (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2ch driven ) και ηχεία 5.1 ROISTER HT-4000 (140wrms 6ohm 90db) , η ένταση έχει διαβάθμιση από -80 το τέρμα χαμηλό έως+10 η μέγιστη. Μου αρέσει η ένταση που βγάζει το σύστημα όταν έχω το ποτενσιόμετρο στο -20 σε ταινίες με DTS και στο -10 με true hd ή master audio (για κάποιο λόγο ακούγονται χαμηλότερα αυτές οι κωδικοποιήσεις) Με πρόσφατη αλλαγή καλωδίων δεν ανέβηκε η ένταση αλλά σίγουρα βγαίνει πιο γεμάτος ήχος (χαλάλι ο κόπος και η δαπάνη). Δεν γνωρίζω όμως εάν είναι σωστό να λειτουργεί ο ενισχυτής σε ρύθμιση κοντά στο τέρμα του, η θερμοκρασία που ανεβάζει όταν τον αγγίζω μετά από θέαση μιας ταινίας είναι λίγο πάνω από χλιαρός (θα έλεγα ελαφρώς ζεστός). Με ένα σετ ηχείων πχ αυτά υπάρχει περίπτωση λόγω των 6,5" οδηγών να έχω την ίδια ένταση αλλά με χαμηλότερη την στάθμη στον ενισχυτή έστω στο μισό της διαδρομής του, η λόγω της ίδιας περίπου ευαισθησίας των ηχείων θα είναι μία ή άλλη ; Η είναι εντελώς άστοχη η σκέψη μου και δεν έχει ανάγκη ο ενισχυτής μιας και μέχρι και στο 0 που τον έβαλα δεν κατάλαβα κλιπάρισμα ;