Έρευνα: Τι Θα Άλλαζα Στο Σύστημά Μου?....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
.... αν είχα τώρα τα "φράγκα"....

Όλοι έχουμε ένα "ψιλοπλάνο" για το συστηματάκι (ή τη συστηματάρα) μας. Άλλοι είμαστε ευχαριστημένοι ενώ άλλοι όχι και σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάτι (γιατί νομίζουμε ότι αυτό μας φταίει ή έτσι μας κάπνισε τέλος πάντων...).
- Εσείς που το πάτε (όταν το πάτε)?
- Ποιά θα είναι η επόμενη αλλαγή - προσθήκη στο σύστημά σας?

Reaction score
650
Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος με το σύστημα μου και δεν βλέπω το λόγο να αλλάξω κάτι.
Το σύστημά μου έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Το θέμα είναι ότι για να πάρω καλύτερη απόδοση, με τα δικά μου κριτήρια και αισθητήρια πάντα, θα πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά χρήματα και αυτό δεν μπορώ να το κάνω.
Θα παραμείνω πιστός σ΄αυτό. Δεν είναι και του χαρακτήρα μου να αλλάζω συνέχεια συσκευές.
Έχω την αίσθηση ότι αν αλλάξω κάποια συσκευή η ισορροπία θα διαταραχθεί και φτου κι απ' την αρχή πάλι να προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα μου.
Αν είστε ευχαριστημένοι μ' αυτό που έχετε μην το αλλάζετε. Αυτό έχω να σας συμβουλέψω.
Προσέξτε πολύ και ψάξτε το καλά πριν προβείτε σε κάποια αλλαγή.
Θυμάμαι κάποιος έγραψε στο avsite, ζητώντας συμβουλή και γνώμη για πολύμπριζο και καλώδιο ρεύματος, και δεν μας είπε ούτε το σύστημα που διαθέτει , ούτε αν έχει λύσει όλα τ' άλλα και αυτό ήταν το τελευταίο, ουτε αν έχει ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού του με δική της ασφάλεια για τα μηχανήματά του.
Προφανώς ο άνθρωπος αυτός παρασυρμένος από τα εξωτικά ονόματα και τις διαφημίσεις στα περιοδικά επηρεάστηκε και ήθελα να δει βελτίωση.
Δεν ήταν όμως σωστά και πλήρως πληροφορημένος, κι έτσι μπορεί να πλήρωνε πολλά και να έπαιρνε λίγα.
Το ανέφερα αυτό για να σας κάνω να προβληματιστείτε πριν αποφασίσετε την οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημά σας.

Επίσης ο ρόλος της πηγής είναι αρκετά σημαντικός και πολλοί τον παραβλέπουμε (κακώς κατά τη γνώμη μου).
Ξοδεύουμε πιο πολλά για ενισχυτικά και ηχεία αλλά τσιγκουνευόμαστε στην πηγή.
Αυτά προς το παρόν θα επανέλθω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Θα αλλάξω τον ενισχυτή μου.
Τα Quad ζητάνε ρεύμα και ο NAD, απο ένα σημείο και μετά, "ξεμένει"! Επίσης θα ήθελα λίγη περισσότερη "φινέτσα" στον ήχο που ακούω.
Πάντως δεν έχω καταλήξει αν θα πάω σε κάποιο ακριβό ολοκληρωμένο ή αν θα προσθέσω κάποιο τελικό κρατώντας την προενίσχυση του NAD (προσωρινά)...
Λάμπες ή τρανζίστορ??
Να ζει κανείς ή να μη ζει??
Τι μου κάνατε πάλι βραδιάτικα....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πηγή, Πηγή, Που Είσαι Πηγή?....

...
Επίσης ο ρόλος της πηγής είναι  αρκετά σημαντικός και πολλοί τον παραβλέπουμε (κακώς κατά τη γνώμη μου). Ξοδεύουμε πιο πολλά για ενισχυτικά ...
Σωστό, η πηγή πρέπει να είναι από τα πρώτα που πρέπει να αξιολογούμε αν πρέπει να ... κλπ κλπ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Τον χωρο μου! :oops:  :(
Αυτός είσαι!

Ορίστε κι ένας λογικός άνθρωπος που μαζεύει λεφτά να πάρει σπίτι και όχι να τα ακουμπήσει σε κάνα ηχείο... ΕΥΓΕ

p.s. Και με τα μπεριγκέρια τι θα γίνει?... :wink: Λίγο ακόμα και θα σε πιστέψουμε :lol:

Reaction score
5
Εγώ χρειάζομαι ένα καλύτερο πικάπ βινυλίου όχι γιατί είμαι φανατικός του οπαδός αλλά του αναγνωρίζω ότι μεταφέρει μια άλλη ευχάριστη συναισθηματική ατμόσφαιρα στην μουσική.

Reaction score
0
Δηλαδή τι έχει ο χώρος σου; Μπορείς να τον περιγράψεις ή ακόμη καλύτερα να δημοσιεύσεις καμιά φωτογραφία για να έχουμε ΄πιο ολοκληρωμένη άποψη; Μπορεί να έχω μια δυο προτάσεις... Φυσικά και μια μικρή περιγραφή του συστήματός σου δεν θα έβλαπτε για την ενημέρωσή μου.

Reaction score
7
ΤΟ ΧΩΡΟ κι εγώ θα άλλαζα (αν μπορούσα, που δεν μπορώ). Το δωμάτιο είναι μακρόστενο κι εγώ παίζω στην "κοντή" διάσταση. Επίσης η απόσταση ακρόασης αναγκαστικά μικρή σχετικά, δεν επιτρέπει ηχεία μεγάλα να παίξουν και να ακουστούν σωστά από αυτήν καθώς δεν προλαβαίνει να "αναπτυχθεί" ο ήχος και να εστιάσει σωστά σε αυτήν την απόσταση. Μόνο με near field ακούω σωστά από την απόσταση αυτή. Δυστυχώς δεν μπορώ να διαρρυθμίσω αλλιώς το πράγμα γιατί όλο το σαλόνι θα καταστραφεί. Και να μπουμάρισμα και να τσιρίδες από τις οπίσθιες ανακλάσεις και να πάρε την εικόνα στη μούρη και.. Το κακό είναι ότι ο ΧΩΡΟΣ κοστίζει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από όλες τις συσκευές, και γι αυτό όλοι την ψάχνουν με αναβαθμίσεις μηχανών γιατί απλά είναι ευκολότερο και φθηνότερο τελικά..

Reaction score
650
ΤΟ ΧΩΡΟ Το κακό είναι ότι ο ΧΩΡΟΣ κοστίζει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από όλες τις συσκευές, και γι αυτό όλοι την ψάχνουν με αναβαθμίσεις μηχανών γιατί απλά είναι ευκολότερο και φθηνότερο τελικά..
Διαφωνώ κάθετα! Ο χώρος μπορεί να τροποποιηθεί και να βοηθήσει τις συσκευές ν' αποδώσουν αλλά δεν έχει το πρεστίζ της "μούρης" που προσφέρει η καινούργια μας σουπερ συσκευή. Κι ο φίλος μας, που θα μπεί μέσα στο δωμάτιο, τα μηχανήματα θα προσέξει κι όχι το χώρο. Είμαι σίγουρος.
Οι αναβαθμίσεις συσκευών ούτε ευκολότερο πράγμα είναι, ούτε και φτηνότερο. Όσο πιο ακριβές συσκευές έχεις τόσο πιο απαιτητικές γίνονται στο θέμα στήσιμο και ο φροντισμένος χώρος αποχτά μεγαλύτερη σημασία και συμβάλλει περισσότερο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Αν είναι κακοστημένο ένα ακριβό σύστημα παίζει χειρότερα κι από επαρκώς στημένο φτηνό.
Ο χώρος πρέπει να συμμετέχει. Όλο το δωμάτιο πρέπει να "γεμίζει" και να "τραγουδά".
Και οι τσιρίδες είναι από "τσιμπημένα" πρίμα και μη επάρκεια ρεύματος του ενισχυτή για να οδηγήσει άνετα τα ηχεία. Ζορίζεται κι αρχίζει το τσίριγμα.

Reaction score
7
Ολα αυτά που αναφέρεις φίλε Γιάννη περί τροποποίησης είναι θεωρητικά εως ένα βαθμό και για να μην παρεξηγηθώ εξηγούμαι : Πρακτικά το σαλόνι - living room είναι κοινός χώρος οικογενειακός (και με παιδάκια μέσα), δεν είναι DEDICATED ROOM για να ακούω εγώ τα στερεοφωνικά μου. ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ βέβαια αλλά αυτό είναι που λέω πως κοστίζει. Να είχα δηλαδή αγοράσει ένα χώρο άλλο, στα κυβικά που τον θέλω περίπου, και να στήσω εκεί μέσα το σύστημα ναι, με μπασοπαγίδες και ότι άλλο χρειάζεται χωρίς να χαλάσω την αισθητική του χώρου μου. (Εχετε αναλογιστεί πόσο κάνει κάτι τέτοιο ?) Αλλά και πάλι για να μην πεις ότι μπορώ να το κάνω κι αυτό, σου λέω ότι το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα που έχω αυτή τη στιγμή είναι η ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΑΞΗ των ηχείων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει. Επίσης αν εσύ έχεις καταφέρει με λίγα λεφτά να παίζει καλά το σύστημα στο χώρο σου που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις που πρέπει, το επικροτώ και μπράβο σου και μακάρι να μπορούσα κι εγώ ειλικρινά.

Reaction score
650
Μπάμπη οι γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου και οι κουρτίνες (από χονδρό ύφασμα) είναι πάρα πολύ καλές μπασοπαγίδες. Δεν χρειάζεται ν' αγοράσεις κάτι άλλο.
Ούτε κι εγώ έχω dedicated room ακροάσεων απλά ένα τυπικό δωμάτιο με έπιπλα μέσα και χαλί. Παιδιά δεν έχω. Που σίγουρα θα με εμπόδιζαν να έχω τη διαρύθμιση που θέλω στο χώρο μου.
Τότε αρκέσου στο ήδη υπάρχον σύστημά σου κι όταν μπορέσεις και πετύχεις το χώρο που θέλεις τότε να σκεφτείς μια πιθανή αναβάθμιση κάποιας συσκευής.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Εγώ όμως που είμαι ο ευτυχής γονέας ενός 6μηνου αγοριού, σκέφτομαι ότι του χρόνου τα ηχεία μου (Β&W 309/303/LCR3) θα κινδυνεύουν από τον μπόμπιρα και αυτός από τα ηχεία...

Αλήθεια τι έχετε κάνει οι υπόλοιποι παντρεμένοι με παιδιά πάνω σε αυτό το θέμα???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Εγώ πήρα τα λίγο μεγαλύτερα της B&W, οπότε αν το ηχείο είναι 35 κιλά δεν κινδυνεύεις για τα πρώτα 2 χρόνια....

Αργότερα αρχίζεις και κάνεις σαν τρελό σκύλο με ψείρες κάθε φορά που τα πλησιάζει οπότε καταλαβαίνει κι αυτό...

Να σου ζήσει!

GF

Reaction score
27
Νικο, δε μπορω να αλλαξω σπιτι, τουλαχιστον οχι αμεσα. Σε μια δεκαετια θα το σκεφτω.
Χρονο και χωρο δεν εχω για να ασχοληθω με τα μηχανηματα, οποτε τα Μπεριγκερικα και οι κατασκευες, πανε περιπατο.
Μικρο παιδι εχω ενα ηδη και ερχετε αλλο ενα προσεχως, αρα το να βγαλω τον λαμπατο σε κοινη θεα ειναι απαγορευτικο. Τα MG12 μαλλον θα μαζευτουν ενοψει το δευτερου οποτε.... Game over, better luck next time!

Θαναση, το σαλονι ειναι σε σχημα γαμα και ανισουψες. Δεν υπαρχει κανενα σημειο να μουν ηχεια για ακροαση. Μουσικη ακουω, μηχανηματα, στερεοφωνικη εικονα κλπ, ΟΧΙ.
Υπηρχε ενα ελευθερο δωματιο που ειχα στησει το συστημα αρκετα καλα αλλα πλεον δεν ειναι διαθεσιμο.
Για αλλη μια φορα...Game over, better luck next time!

Reaction score
7
Γιάννη, ο χώρος μου δεν είναι "γυμνός". Και κουρτίνες έχει και χαλιά και έπιπλα και με το χριστουγεννιάτικο δέντρο το χειμώνα βελτιώνεται κι άλλο η κατάσταση. Φυτά ? Ξέρεις τι θα τα κάνει ο γιός μου τα φυτά !? Θα μαζεύω κομματάκια όλη μέρα άσε που τα μισά θα τα .. φάει ! Ξέρω πως ακούγεται να προτείνεις πράγματα και ο άλλος να σου λέει δεν μπορώ το ένα, δε θέλει η γυναίκα μου το άλλο κλπ. ( Από μέσα σου λές : δεν πρόκειτε να παίξεις καλά ποτέ ! ) Οπως προείπα για μένα η μόνη λύση εφικτή είναι τα near field monitors που δοκιμασμένα αποδίδουν καλύτερα με το τρέχον χωροταξικό setup. Θα κάνω συμβιβασμό στο "βαθύ χαμηλό" αναγκαστικά, το βλέπω το έργο.. Καλές ακροάσεις πάντως και ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025