Έτρωγε για 10 χρόνια μόνο πατατάκια!

Reaction score
1.213
Ένα 15-χρονο κορίτσι, από την Μεγάλη Βρετανία, έτρωγε για δέκα ολόκληρα χρόνια μόνο πατατάκια!

Η νεαρή Faye Campbell πάσχει από μια σπάνια ασθένεια όπου εάν φάει οτιδήποτε άλλο αρρωσταίνει!

Οι γονείς είχαν πάθει σοκ βλέποντας την κόρη τους να τρώει μόνο πατατάκια.

«Έως την ηλικία των πέντε ετών έπινε μόνο γάλα. Προσπαθούσαμε να δοκιμάσει κάτι άλλο αλλά τα απέρριπτε. Εκείνη την εποχή δοκίμασε ένα πατατάκι και έκτοτε τρώει μόνο αυτά,» είπε η μητέρα της κοπέλας, κυρία Carolyn Campbell.

Πριν από δυο χρόνια οι γιατροί τελικά διέγνωσαν ότι η νεαρή κοπέλα πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και της ξεκίνησαν θεραπεία.

Ακολουθώντας την φαρμακευτική αγωγή αλλά και ψυχοθεραπεία η κοπέλα σιγά σιγά άρχισε να τρώει και κάποια άλλα φαγητά.

Περιμενω σχολια..."happy_1"

Απαιτειται και ειδικος σχολιασμος απο μελος της Ε.Β.Β.Ε :cool_11::cool_11:

Και μετα μπορουμε να πουμε και τιποτα σοβαροτερο...οπως πως τελικα μπορει να επεζησε με αυτη την διατροφη...:sad: , ασε που εστειλε μου φαινεται το ''[SIZE=-1]Super Size Me'' αδιαβαστο..
[/SIZE]

Attachments

Reaction score
1
Ένα 15-χρονο κορίτσι, από την Μεγάλη Βρετανία, έτρωγε για δέκα ολόκληρα χρόνια μόνο πατατάκια!

Η νεαρή Faye Campbell πάσχει από μια σπάνια ασθένεια όπου εάν φάει οτιδήποτε άλλο αρρωσταίνει!

Οι γονείς είχαν πάθει σοκ βλέποντας την κόρη τους να τρώει μόνο πατατάκια.

«Έως την ηλικία των πέντε ετών έπινε μόνο γάλα. Προσπαθούσαμε να δοκιμάσει κάτι άλλο αλλά τα απέρριπτε. Εκείνη την εποχή δοκίμασε ένα πατατάκι και έκτοτε τρώει μόνο αυτά,» είπε η μητέρα της κοπέλας, κυρία Carolyn Campbell.

Πριν από δυο χρόνια οι γιατροί τελικά διέγνωσαν ότι η νεαρή κοπέλα πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και της ξεκίνησαν θεραπεία.

Ακολουθώντας την φαρμακευτική αγωγή αλλά και ψυχοθεραπεία η κοπέλα σιγά σιγά άρχισε να τρώει και κάποια άλλα φαγητά.

Περιμενω σχολια..."happy_1"

Απαιτειται και ειδικος σχολιασμος απο μελος της Ε.Β.Β.Ε :cool_11::cool_11:

Και μετα μπορουμε να πουμε και τιποτα σοβαροτερο...οπως πως τελικα μπορει να επεζησε με αυτη την διατροφη...:sad: , ασε που εστειλε μου φαινεται το ''[SIZE=-1]Super Size Me'' αδιαβαστο..
[/SIZE]

Βλέπω ότι η .... μαλ@κία .. πάει ΣΥΝΝΕΦΟ!!!

(των ... γονέων !!!) )()()(

( σε συνέντευξη - εδώ)

-----------------------------------------------------------------------

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.909
Απάντηση: Έτρωγε για 10 χρόνια μόνο πατατάκια!

Χμμ. Μόνο πατατάκια. Δραματική κατάσταση. Εφιάλτης.
Να μην μπορείς να φας ούτε κοκορέτσι, ούτε κοψίδι!

Και τι στον κόρακα είναι η " γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση "?
Κανένας γιατρός;

Reaction score
2.858

Άρα τα πατατάκια είναι υγιεινή διατροφή !

Reaction score
152

...ιδανικη για νυφη στο Νευροκοπι!!! "happy_1"

GTX

Reaction score
39
Βλέπω ότι η .... μαλ@κία .. πάει ΣΥΝΝΕΦΟ!!!

(των ... γονέων !!!) )()()(

Αυτό από που βγαίνει δηλαδή???
Οι άνθρωποι απ'όσο λέει τουλάχιστον στη συνέντευξη η μητέρα της την είχαν πάει σε πολλούς γιατρούς και αυτοί τους λέγαν ότι απλά δεν τρώει σωστά, μόνο πρόσφατα βρέθηκε κάποιος γιατρός που διέγνωσε την ασθένεια, γιατί κράζεις τους γονείς???

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Έτρωγε για 10 χρόνια μόνο πατατάκια!

Χμμ. Μόνο πατατάκια. Δραματική κατάσταση. Εφιάλτης.
Να μην μπορείς να φας ούτε κοκορέτσι, ούτε κοψίδι!

Και τι στον κόρακα είναι η " γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση "?
Κανένας γιατρός;
Πάντως κι εγώ έχω γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση και τρώω απ' όλα.
Μάλλον περισσότερο ψυχολογικό είναι της κοπέλας παρά παθολογικό.

γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι νόσος του πεπτικού συστήματος που οφείλεται σε ανεπάρκεια του καρδιοοισοφαγικού σφιγκτήρα.
Πρόκειται για έναν μυ που βρίσκεται μεταξύ στομαχιού και οισοφάγου. Ο μυς αυτός είναι διαρκώς σε σύσπαση και χαλαρώνει μόνο για να επιτρέψει σε μία μπουκιά τροφής να περάσει από τον οισοφάγο στο στομάχι. Ο ρόλος του είναι να λειτουργεί ως βαλβίδα που απαγορεύει την επιστροφή γαστρικών υγρών και τροφών προς τον οισοφάγο.Ο μυς αυτός κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να εκτελεί τη λειτουργία του ανεπαρκώς και έτσι να επιστρέφουν καυστικά υγρά προς τον οισοφάγο."

Reaction score
0
Η παλινδρομηση τί σχέση έχει με τα πατατάκια; Δηλαδή με τα πατατάκια δεν είχε παλινδρόμηση και με άλλες τροφές είχε; Λίγο κουλό μου ακούγεται.

Reaction score
7
Ωπ! Για καθίστε γιατί μπορεί να πιάσαμε λαβράκι.Δηλαδή άμα έχεις τέτοια παλινδρόμηση σου ανεβαίνουν τα γαστρικά υγρά πάνω? Με τί συχνότητα γιατί συχνά παθαίνω κάτι τέτοια..

Reaction score
1
Αυτό από που βγαίνει δηλαδή???
Οι άνθρωποι απ'όσο λέει τουλάχιστον στη συνέντευξη η μητέρα της την είχαν πάει σε πολλούς γιατρούς και αυτοί τους λέγαν ότι απλά δεν τρώει σωστά, μόνο πρόσφατα βρέθηκε κάποιος γιατρός που διέγνωσε την ασθένεια, γιατί κράζεις τους γονείς???
Για αυτό ακριβώς ... φίλε μου!!!

Υπεύθυνοι για την διατροφή της ήταν (ήταν , ήταν , ήταν... ήταν ) οι ΓΟΝΕΙΣ!!! της!!!

Εγώ της έδωσα το ... πατατάκι ???

Και δηλαδή ... αν δεν της (πρωτο)έδιναν πατατάκι... η κοπέλα θα πέθαινε???

Reaction score
14

Απ'ότι φαίνεται είναι ακόμα ένας τρόπος τα λεγόμενα 5' δημοσιότητας.

Reaction score
1
Μάριε, το "αποδεκτό" είναι να σου συμβαίνει μία άντε δύο φορές το μήνα και αυτό μόνο αν έχουν συντρέξει λόγοι (π.χ. πολυφαγία, δύσπεπτα ή βαριά φαγητά με καρυκεύματα, ή άμεση κατάκλιση μετά το φαγητό).

Κατά τα λοιπά η κατάσταση απαιτεί παρακολούθηση -ίσως κάποια γαστροσκόπηση- και εάν αποδειχθεί παθολογική μπορεί να απαιτεί από φαρμακευτική αγωγή έως ... μαχαίρι, ανάλογα με το βαθμό ενδεχόμενης αλλοίωσης που μπορεί να έχει υποστεί ο οισοφάγος!

Βέβαια εδώ στο forum έχουμε την τιμή να είναι ανάμεσά μας ένα απείρως καλύτερος γνώστης του αντικειμένου από τον γράφοντα...
Οπότε καλύτερα θα ήταν να μας πει ο "μουσικός-γιατρός" μας, κ. Σάμπαλης, 2 κουβέντες (αν δει το θέμα).

Εγώ απλά "κλέβω" λίγο από τη γνώση του, που μας προσφέρει απλόχερα και σου παραθέτω το ακόλουθο link:

http://sambalis.gr/surgery/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=56

GTX

Reaction score
39
Για αυτό ακριβώς ... φίλε μου!!!

Υπεύθυνοι για την διατροφή της ήταν (ήταν , ήταν , ήταν... ήταν ) οι ΓΟΝΕΙΣ!!! της!!!

Εγώ της έδωσα το ... πατατάκι ???

Και δηλαδή ... αν δεν της (πρωτο)έδιναν πατατάκι... η κοπέλα θα πέθαινε???

Το βίντεο που έβαλες το είδες? Γιατί εκεί λέει ότι παρόλο που είχαν προσπαθήσει να τις δώσουν άλλες τροφές (καρότα κτλ) εκείνη έπινε μόνο γάλα μέχρι κάποια ηλικία (5) μέχρι που μια μέρα πήρε από μόνη της μια τηγανιτή πατάτα από το πιάτο της αδερφής της (for the record οι Άγγλοι chips λένε και τις τηγανιτές πατάτες όχι μόνο τα πατατάκια, και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάνε για πατατάκια...μικρή διαφορά βέβαια).

Ρε παιδιά sorry κιόλας αλλά είναι προφανές ότι πέρα από το ψυχολογικό, η κοπέλα δεν έπασχε από μια απλής μορφής γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αλλά ακραία περίπτωση.

Τέλος να πω ότι το βίντεο είναι από το BBC και όχι από το Star, δε νομίζω να το κάνουν θέμα χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Reaction score
1
Το βίντεο που έβαλες το είδες? Γιατί εκεί λέει ότι παρόλο που είχαν προσπαθήσει να τις δώσουν άλλες τροφές (καρότα κτλ) εκείνη έπινε μόνο γάλα μέχρι κάποια ηλικία (5) μέχρι που μια μέρα πήρε από μόνη της μια τηγανιτή πατάτα από το πιάτο της αδερφής της (for the record οι Άγγλοι chips λένε και τις τηγανιτές πατάτες όχι μόνο τα πατατάκια, και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάνε για πατατάκια...μικρή διαφορά βέβαια).

Ρε παιδιά sorry κιόλας αλλά είναι προφανές ότι πέρα από το ψυχολογικό, η κοπέλα δεν έπασχε από μια απλής μορφής γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αλλά ακραία περίπτωση.

Τέλος να πω ότι το βίντεο είναι από το BBC και όχι από το Star, δε νομίζω να το κάνουν θέμα χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα!!!
Και το παράδοξο είναι ότι το διέγνωσαν στην ηλικία των 13ων ετών!!!

Βεβαίως και είδα το βίντεο, το αναφερει και ο meletov στο πρώτο του post άλωστε.

Είναι όμως ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟ το ότι αποφαίνονται τώρα!!! για την ασθένεια!!!

Και ποιός μας αποκλείει ότι η τωρινή ασθένεια δεν προκλήθηκε από την τόσων ετών διατροφική συνήθεια... (δεν ξέρω, υπάρχουν πιό ειδικοί. Αυτό που ξέρω είναι κακές συνήθειες που χρονίζουν ... περισσότερο κακό κάνουν!!!)

Και εκ γεννετής ανωμαλία να είναι, έπρεπε πάση θυσία να βρεθεί γρήγορα!!!
Το παιδί πάντως είναι σίγουρο ότι δεν φταίει. Οι γονείς έπρεπε - μαζί με τους γιατρούς , τουλάχιστον να βρούν την αιτία πιο γρήγορα!!!

Θα μου πείς εδώ ο ένας λέει έτσι, ο άλλος λέει αλλιώς!!!
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να το βρούν μετά από 13 χρόνια (εφόσον υπήρχε από την αρχή, ή μετά από ...5... χρόνια - μιας και είχαν ενδείξεις από μικρή ηλικία και συνέχιζε!!!) Δηλαδή τότε μιλάμε για ατυχία. ατυχία - αστοχία, μακάρι να γίνει τελείως καλά.

Αυτή η χρόνια κακή "συνήθεια" μπορεί να αποτελεί την σημερινή δύσκολη ασθένεια!!!

Reaction score
17.818
Στεφανε,ευχαριστουμε για την υπενθυμιση του ιατρικου διαδικτυακου τοπου του Γιωργου Σαμπαλη!:bravo:

Τα πατατακια.....τα προσπερναω....:mad_3:

Reaction score
4.910
Και ο γιός μου όταν ήταν 1 έτους έτρωγε μόνο πατάτες τηγανητές και μπιφτέκι (και έπινε γάλα), αλλά τον αφήσαμε εντελώς νηστικό για 36 ώρες (μόνο με νερό) και ξεκίνησε να τρωει κι άλλα (και αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές με λιγότερες ώρες νηστείας). Και σήμερα ακόμη (στα 22) δεν τρωει καμία σαλάτα και κανένα σχεδόν λαχανικό, έχουμε καταφέρει όμως να τρώει αρκετά φρούτα και ελπίζουμε πως δεν θα πάθει σκορβούτο...

Reaction score
2.858
Απάντηση: Re: Έτρωγε για 10 χρόνια μόνο πατατάκια!

Και ο γιός μου όταν ήταν 1 έτους έτρωγε μόνο πατάτες τηγανητές και μπιφτέκι (και έπινε γάλα), αλλά τον αφήσαμε εντελώς νηστικό για 36 ώρες (μόνο με νερό)...

Πες μου ότι κάνεις πλάκα ....

Reaction score
1

Ούτε εγώ μπορώ τα λαχανικά ... μόνο σε σάντουιτς ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.682
Members
38.596
Νεότερο μέλος
kspirit