Έχει κανείς πάιξει με HD72i Projector και PS3 σαν Blue Ray Player???

Reaction score
0
Καλημέρα συν-Forumites!!!

Κάνω αυτό το post για να δώ μήπως και καταλάβω τελικά διάφορα πράγματα γύρω από αυτό το #!@#$#@ καλώδιο που λέγεται HDMI και τους τρόπου λειτουργίας του. Εδώ και λίγο καιρό είμαι ευτυχής κάτοχος κονσόλας PS3 και παλαιός κάτοχος Projector Optoma HD72i… Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγόρασα το Hell-boy σε Blue Ray Disc και δοκιμάζοντας διάφορους συνδιασμούς στην αναπαραγωγή παρατήρησα τα εξής τα οποία σας παραθέτω παρακάτω με σκοπό να βοηθήσετε να καταλάβω τι γίνεται με την δικιά σας εμπειρία ή άποψη.

Η σύνδεση των δύο μηχανών έχει γίνει με καλώδιο HDMI 10m Supra απευθείας από το ένα στο άλλο ΧΩΡΙΣ την παρέμβαση δηλαδή switcher ή AV Controller κλπ.

Case 1o:

Από τα Custom video settings στο PS3 έχω ρυθμίσει το HDMI να δείνει σήμα 720p. Την Native δηλαδή ανάλυση του panel. Στον πίνακα ελέγχου όλα είναι σωστά και ο projector κλειδώνει σε αυτό που του λέω. Στα παιχνίδια και στα video από τον σκληρό δίσκο επίσης. 720p δηλώνω, 720p πάιρνω!

Όταν έβαλα με αυτά τα settings να πάιξει το δισκάκι Blue-Ray είδα ένα νούμερο που ΔΕΝ το έχω ματαδεί!!! Το σύστημα κλείδωσε στα 480p!!!! και βέβαια το η Native επιλογή στον Optoma έδεινε καλή εικόνα ΜΟΝΟ στο κέντρο της οθόνης, (480 γραμμές!!!)

Ερώτηση 1η: Το αναμενόμενο δεν θα ήταν να κλειδώσει εκεί που το έιχα???? Δηλαδή να κάνει downscaling από 1080p που έιναι το Blue Ray στα 720p που έιχα στην ρύθμιση???

Case 2o:
Από τα settings του PS3 πάω και επιλέγω Automatic Video Settings. Γίνεται το κλασσικό Blink της οθόνης και… Βλέπω πάλι ένα νούμερο που ΔΕΝ το έχω ξαναδεί σπίτι μου: Ο Optoma κλειδώνει στα 1080p και έιμαι στο PS3 Operating system και βλέπω κανονικά!!! Βέβαια, με την ρύθμιση του display του optoma στην Native τα pixels που λογικά ΔΕΝ υπάρχουν στο panel??? (Λόγω Native ανάλυσης 1280χ768p) ΔΕΝ εμφανίζονται! Είναι σαν να εχουν γίνει Crop από αυτό που βλέπω! Μόλις Αλλάζω την ρύθμιση του optoma από Native σε Wide (16:9), φαινομενικά χωρίς να κλειδώνει αλλού ο projector κάνει downscaling την εικόνα και όλα φαίνονται κανονικά!!! Το δισκάκι τώρα Blue Ray πάιζει σε 1080p αλλά φάινεται ολόκληρo μόνο όταν βάλω το setting του projector στο wide και ΟΧΙ στο Native!!!

Ερώτηση 2η: Εχεί κανείς παρόμοια εμπειρία με ίδιο setup ή άλλο μέσο προβολής??? Τι λέτε να συμβαίνει??? Λογικά το 1080p ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει στο «λεξιλόγιο» του optomaHD72i !!!

Μπορείτε να με φωτίσετε με την ΣΟΦΙΑ σας???!!!??? :respect: :pc: :crazy_1:

Reaction score
0
Καταρχήν, με γεια το ps3. :cool_4:

Όσον αφορά τα 720p, το ps3 δεν το υποστηρίζει στην αναπαραγωγή blu-ray...:mad_2: Δλδ, όταν προβάλει blu-ray δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την ανάλυση κ το κατεβάζει σε ntsc ανάλυση... Έχουν πει ότι με firmware update θα το κάνει...
Στην δεύτερη ερωτησή σου, του δίνεις του προβολέα σου 1080p, εκείνος το βλέπει κ το κάνει μόνος του downscale στα 720p που είναι η κανονική του ανάλυση. Σου λέει κιόλας ότι δέχετε σήμα 1080p αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι το προβάλει, απλά το κάνει downscale. :bravo:
Άρα αυτή είναι η καλύτερη ανάλυση που μπορείς να δώσεις στον προβολέα σου.

Reaction score
62
Φίλε vader. Το μετέφερα εδώ, γιατί ταιριάζει πιο πολύ στην εδώ κατηγορία, μιάς και είναι τεχνικής φύσεως και αφορά την κονσόλα σαν BD player!!!

Reaction score
0
Οκ.... No Problem!!!! Δηλαδή μου λέτε ότι ουσιαστικά το καλύτερο για "τα μάτια μας" είναι να αφήνω το PS3 (μέχρι να γίνει καινούργιο update που να το διορθώνει) να δίνει 1080p και να το "μαζεύω" με τον scaler του projector ώστε να βλέπω όλη την εικόνα παίζοπντας στο Wide (16:9) mode????

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Έχει κανείς πάιξει με HD72i Projector και PS3 σαν Blue Ray Player???

Οκ.... No Problem!!!! Δηλαδή μου λέτε ότι ουσιαστικά το καλύτερο για "τα μάτια μας" είναι να αφήνω το PS3 (μέχρι να γίνει καινούργιο update που να το διορθώνει) να δίνει 1080p και να το "μαζεύω" με τον scaler του projector ώστε να βλέπω όλη την εικόνα παίζοπντας στο Wide (16:9) mode????
Ναι......ή μπορείς απλά να βάλεις 1080i στο PS3.........:happy_6:

Reaction score
0
Ναι φίλε μου ή αυτό που λέει ο Γιάννης. :cool_4::happy_4:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ