Ώρα για αναβάθμιση

Reaction score
52
Λοιπόν ήρθε η ώρα να αντκαταστησω τον πιστό μου Yamaha
Είμαι ανάμεσα στους Denon AVR-X2700H DAB και Yamaha RX-V6A.
Αν υπάρχει κάποια γνώμη είναι ευπρόσδεκτη

Last edited by a moderator:

Reaction score
9.009
Σε ενδιαφέρει κάτι σε μεταχειρισμένο ?
μπορείς να βρεις στα λεφτά που θέλεις να δώσεις καλά μηχανήματα AV.

Reaction score
52
Σε ενδιαφέρει κάτι σε μεταχειρισμένο ?
μπορείς να βρεις στα λεφτά που θέλεις να δώσεις καλά μηχανήματα AV.
Η αγορά θα γίνει με πιστωτική οπότε μόνο καινούργιο

gid

Reaction score
9.538
Δεν έχεις γράψει κάποια πολύ βασικά πράγματα.

Ποιον Yamaha έχεις;

Σε τι δε σε ικανοποιεί;

Reaction score
52
Τελικά αφου διαβασα μπόλικα τεστ κατέληξα στον denon avc-x3700h αλλά με προβλήματιζουν κάποιες κριτικές καταναλώτων σχετικά με την ενταση του ηχου και την υπερθερμανση του ενισχυτη. Εχει αντιμετωπισει κάποιος απο το φόρουμ τετοια θεματα με τον denon γενικά ?
Το σκέφτομαι γιατι ο yamaha που εχω (rxv 650) παίζει εδω και 15 χρόνια χωρις κανενα απολύτως προβλημα. Μην πάμε για καλύτερα και φάμε καμια φόλα

Reaction score
137
Περιμενε ίσως για καινούργιους yamaha αφού είσαι ευχαριστημένος με αυτούς.
Όσον αφορά με την υπερθέρμανση υπάρχουν πολλοι λόγοι.
Σε μένα πχ ζεσταίνονταν πολύ ώσπου ανακάλυψα για μια ρύθμιση που είχα κάνει από χαζομάρα μου,είχα βάλει το eco στον on με το που το άλλαξα στο auto ήταν ξανά ok.

Reaction score
52
Επίσης εχω μπλεχτει με την ισχυ των ενισχυτων. Π.χ. ο DENON AVC-X3700H λέει 180w ανα κάνάλι ( Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)105 W, Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive)135 W, Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)180 W ) και ο YAMAHA RX-V6A, 100W, ισχύει?? Αυτος δε που έχω, ειναι δεκαπενταετίας 7.1 με 95w ανα καναλι. Αναρωτιέμαι κατα πόσο αυτα τα νούμερα ειναι πραγματικά

Reaction score
9.009
Σχεδόν σε όλους τους ψηφιακούς ενισχυτές η αναγραφόμενη ισχύ τους σε watt δεν ισχύει είναι πάντα μικρότερη εκτός αν είναι ένα high end μηχάνημα που ίσως να έχει λιγότερη απόκλιση.
Ο denon 3700 είναι 9καναλος στα 105 watt στα 8 ohm και 135watt στα 6 ohm τώρα αν κάποιος τον έχει μετρήσει θα σου πει ακριβώς την ισχύ του.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.123
Δεν είναι ψηφιακοί ενισχυτές . Δεν υπάρχουν ψηφιακοί ενισχυτές.
Αν εννοείς class d , αυτοί είναι αναλογικοί , με αυξομοιούμενες τάσεις στα rails τροφοδοσίας.
Ο 3700 , έχει μετρηθεί από τον ΑΜΙΡ και βγάζει όσα λέει η denon . 105watts rms , αλλά όχι με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, με δυο. Το ίδιο κάνουν όλοι οι avr.
Το πρόβλημα της θερμοκρασίας λύνεται με την επιλογή του eco mode σε auto.
Η αλλιώς με αλλαγή του θερμοστάτη των ανεμιστήρων, πράγμα που μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.

Reaction score
9.009
Δεν είναι ψηφιακοί ενισχυτές . Δεν υπάρχουν ψηφιακοί ενισχυτές.
Αν εννοείς class d , αυτοί είναι αναλογικοί , με αυξομοιούμενες τάσεις στα rails τροφοδοσίας.
Ο 3700 , έχει μετρηθεί από τον ΑΜΙΡ και βγάζει όσα λέει η denon . 105watts rms , αλλά όχι με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, με δυο. Το ίδιο κάνουν όλοι οι avr.
Το πρόβλημα της θερμοκρασίας λύνεται με την επιλογή του eco mode σε auto.
Η αλλιώς με αλλαγή του θερμοστάτη των ανεμιστήρων, πράγμα που μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.
Σωστά το έθεσες, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ψηφιακός ενισχυτής
Ένας ψηφιακός ενισχυτής είναι ένας αναλογικός ενισχυτής με ενσωματωμένο μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό στην είσοδό του. Με άλλα λόγια ένας ψηφιακός ενισχυτής δέχεται ένα ψηφιακό σήμα, το μετατρέπει σε αναλογικό σήμα και το ενισχύει.

Reaction score
11.267
Ένας ψηφιακός ενισχυτής είναι ένας αναλογικός ενισχυτής με ενσωματωμένο μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό στην είσοδό του. Με άλλα λόγια ένας ψηφιακός ενισχυτής δέχεται ένα ψηφιακό σήμα, το μετατρέπει σε αναλογικό σήμα και το ενισχύει.
Όχι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.099
Members
38.288
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ