ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Dvd Player

Reaction score
1
Καλημέρα σε όσους διαβάσουν το post.

Ηρθε η ώρα να δώ καλύτερη εικόνα από τον 4805, αλλάζοντας το dvdp.

Ψάχνω για ένα player με

1. progressive scan,
2. καλή - πολύ καλή εικόνα από component (Υπάρχει ακριβό καλώδιο) αλλά και απο HDMI/DVI,
3. να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ως CD player,
4. να εχει εξοδο HDMI ή DVI (θα χρειαστώ adaptor για το M1 του 4805)
5. να μην ξεπερνάει τα 200 ευρώ (πρώτη επιλογή)
6. να μην ξεπερνάει τα 400 ευρώ (δεύτερη επιλογή)

Καθε βοήθεια θα είναι εκτιμητέα αλλά όσοι έχουν εμπειρία (εχουν δει) ανάλογων χαρακτηριστικών players θα είναι ιδιαιτέρως εκτιμητέα.

Thanks all.

Reaction score
5
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου θα έλεγα την πρώτη επιλογή στα 200 ευρώ να την ξεχάσεις προσωπικά δεν έχω δει σε αυτή την κατηγορία τιμής μηχάνημα που να έχει τόσο καλή ποιότητα εικόνας και μάλιστα να συνοδεύεται και από ισορροπημένο ήχο.

Στα 400 ευρώ κάτι γίνεται αλλά και πάλι δεν θα είναι αψεγάδιαστο ιδιαίτερα όσον αφορά τον ήχο. :wink:

Reaction score
0
Αγαπητέ dtziouvaras, από composite?? Μήπως εννοείς component? Όσο καλό και νάναι το καλώδιο composite, η εικόνα θα είναι πάντα ΧΑΛΙΑ! Αν πάλι εννοείς την component, τότε θα σου έλεγα ότι δεν χρειάζεσαι progressive αλλά interlaced σήμα για να ταίσεις τον 4805. Me progressive σήμα εξουδετερώνεις το ενσωματωμένο DCDi της Faroudja. Στείλτου interlaced και κάτσε και απόλαυσε το αποτέλεσμα! Πάντως από DVI/HDMI θα καταλάβεις ακόμη μεγαλύτερη διαφορά προς το καλύτερο, αφού θα αποφύγεις τις ψηφιο-αναλογικές μετατροπές του σήματος.
Στα ποσά που διαθέτεις φυσικά θα πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβαβσμούς. Ως τα 200 ευρώ κοίταξε το samsung 945, universal με HDMI, ενώ για παραπάνω κοίταξε το επερχόμενο (εντός βδομάδας ίσως) Denon 1920 (HDMI).
Το ενδεχόμενο στησίματος HTPC το έχεις σκεφτεί?

Reaction score
50
Συμφωνώ κι εγώ με τον Αντώνη... καλά για 200 ευρώ μην το πολυσκέφτεσαι. Για 400 κάτι γίνεται, αλλά και πάλι πολύ καλό CD player σ' αυτά τα λεφτά δε βρίσκεις, πρέπει να πας γύρω στα 1000 ευρώ. Για τις λοιπές απαιτήσεις μου'ρχεται πρόχειρα στο μυαλό το 1920 της Denon, για υπόλοιπα μοντέλα δε θυμάμαι πρόχειρα, αλλά κάποιος φίλος μπορεί να μας ενημερώσει φαντάζομαι.

Reaction score
1
Αγαπητέ dtziouvaras, από composite?? Μήπως εννοείς component?
Εννοώ component. διορθώθηκε στο αρχικό post.

Το ενδεχόμενο στησίματος HTPC το έχεις σκεφτεί?
Ασχολούμαι επαγγελματικά με τα PC και δεν θέλω να μπλέξω και εδώ.

Βασικά αν παίξω από HDMI -> DVI μέσω convertor/adaptor δεν θα περιοστούν τα 10/11bit  του HDMI στα 8 bit του DVI? Ασε που παει χαμένο και το component Καλώδιο.

Επίσης αν πάρω κάποιο Progressive player, αποκλείετεαι το γεγονός η υλοποίηση του DCDΙ να είναι καλύτερο από αυτό του 4805?

Reaction score
0
Πάρε player με έξοδο HDMI αντί για DVI, η HDMI φαίνεται να καθιερώνεται πλέον. Έτσι σε μελλοντική αναβάθμιση προβολέα (που σίγουρα θα έχει HDMI) θα είσαι καλυμένος. Προσωπικά δεν έχω δει διαφορά σε σήμα DVI vs HDMI. Η διαφορά στα bits δεν ξέρω επιβεβαιωμένα αν υφίσταται, μόνο κάποιες αναφορές στα ξένα φόρα αλλά μάλλον ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα.
Στην τελευταία σου πρόταση, εννοείς να πάρεις player με ενσωματωμένο deinterlacer-scaler ώστε η απόπλεξη να γίνεται στο player και όχι στον 4805?

Reaction score
1
Me progressive σήμα εξουδετερώνεις το ενσωματωμένο DCDi της Faroudja
Τι εννούσες με το παραπάνω quotation? Αν το player κανει upconversion se 720p/1080i/p πως το πραγματοποιεί?[/list]

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.210
Members
38.306
Νεότερο μέλος
lntalis75